LAND - Electronixs box https://blog.dnevnik.hr/land1

subota, 15.03.2008.

Na što gubim vrijeme

Ovo je moja radionica u podrumu kuće, tamo provodim najviše vremena.
Image hosted by servimg.com
A u njoj sam napravio.





Image hosted by servimg.comBascom testnu ploču s malim ekranom za ispis u dva reda. To sam napravio prilagođeno za moje potrebe i sve sheme su iz moje glave.





Image hosted by servimg.com To je jedan dio od budućeg rada koji je veoma kompleksan. Tek je u realizaciji. Bio bi jedna napredna opcija za svaki gps prijemnik u autu.





Image hosted by servimg.com TAFE programator vlastite izrade prema shemi s interneta, nije se pokazao nešto posebno, ali funkcionira i može programirati ATMEL AT89Cx051 seriju mikrokontrolera.





Image hosted by servimg.com Još jedna Bascom testna ploča ali samo za male serije mikrokontrolera s funkcijama kao za ostale





Image hosted by servimg.com Kućni light show je jednostavni projekt za napraviti s triacima koji mogu paliti žarulje do 300 W. Sastoji se od triaka za niske tonove, srednje i visoke tonove.





Image hosted by servimg.com
Tafe programator iz kita, mislio sam da ono što se kupi da radi kako treba ali sam se grdo prevario, čak radi lošije od ručne izrade





Image hosted by servimg.com Blowit programator sam napravio prvoga ali nisam ništa skoro s njim dobio, možda sam ja negdje pogriješio ali sumnjam. Kažu da je najjednostavniji programator za moju seriju mikrokontrolera.





Image hosted by servimg.com Modificirana neonka iz skenera koju sam mislio ugraditi u auto ili negdje slično.





Image hosted by servimg.com Specijalni laser za lakše ravnanje u prostoru, i označivanje.





Image hosted by servimg.com Moje skladište elektroničkih djelova i raznih sitnih stvari, veoma korisna i pregledna kutija





Image hosted by servimg.com Mala zaliha bakrenih pločica starih preko 20 godina, važno je da nisu puno oksidirale.





Image hosted by servimg.com Jedan multimetar koji ima dosta funkcija i koji mi pomaže u radu





Image hosted by servimg.com Jedan elektromotor koji sam uspio teško nabaviti a ima snagu pola konja, ali ne živoga. Mislim ga uportijebiti na biciklu, pa bi imao nešto novo, bicikl na elektro-pogon.





Image hosted by servimg.com Mala lemilica na baterije koja mi služi za lemljenje posebnih djelova na veoma specifičnim mjestima.





Image hosted by servimg.com
Razvoj tipkovnice za elektronički rulet za jednu rulet kompaniju u češkoj. To je propali projekt. Ideja je da se 120 mogućih tipaka pretvori na 1wire komunikaciju, a korišteni su mnogi logički bufferi i jedan ATMEL, mali, AT89C2051





Image hosted by servimg.com
Dovršavanje davno započetog sklopa za testiranja u radio tehnici. Mnogo je truda uloženo da bi je našla zamjena za 120 €. Pa sam odmah odustao.





Image hosted by servimg.com
Pribor koji je potreban za izradu tiskanih pločica. Uz to ide još neka malo snažnija lampa, po mogćnosti živina jer je potrebno mnogo UV zračenja. To je inače foto postupak izrade tiskanih pločica.





Image hosted by servimg.com
Malo stariji osciloskop, nekih 23 godine. Njemačke proizvodnje. Veoma dobar i pouzdan u radu, mnogo bolji od svih onih digitalnih iz chipoteke.





Image hosted by servimg.com
Novi multimetar. Ima auto-range što ubrzava korištenje i jednostavnost uporabe. Ima backlight svijetlo pa je moguće raditi s njim u svim uvijetima. Mnogo opcija mjerenja pa je velike korisnosti.





Image hosted by servimg.com
Najmoćnije računalo u kući, nalazi se u sobi. Ima TV tuner, što mi je najvažniji dio svega toga. Koristim ga najviše za obradu videa i za ostale zahtijevnije stvari.





Image hosted by servimg.com
Moj radni stol na kojem bi trebao učiti ali nikako da se primim toga jer mi uvijek odvlači pozornost to što imam na stolu. Moje osobno računalo koje najviše koristima osim za programiranje i razvijanje mikrokontrolerskih sustava zbog nedostataka paralelnog i serijskog porta. Za to koristim računalo u radionici.


TO BE CONTINUED

15.03.2008. u 20:59 • 6 KomentaraPrint#^

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Rujan 2008 (2)
Ožujak 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Pozitivno u mojoj glavi

Programiranje: PHP, MySQL, Basic, Bascom, C/C++, Logo, PICpro
Hardver: ATMEL AT89C2051, AT89S8253, mikrokontrolerska i analogna elektronika

Naoružanje:

PC 1:
Intel Core 2 Duo 2,2 GHz
2048 mb ram
600 GB hard
GF X1650, 512 mb
DVD-RW
TV tuner
LCD 21" HP

Notebook 1:
Intel Centrino 2,0 GHz
1,5 GB ram
100 GB hard
GF ATI mobile xtreme
DVD-RW
finger-scan

Notebook 2:
Intel Centrino 1,4 GHz
512 GB ram
60 GB hard
DVD/CD-RW
GF Intel mobile