17

subota

rujan

2011

OGRANAK NOVI ZAGREB ISTOK VIŠE NIJE U SASTAVU HL-SR

Na Izvanrednoj skupštini održanoj 16. rujna 2011. godine u Zagrebu, članovi ogranka Hrvatskih laburista- Stranke rada Novi Zagreb Istok prihvatili su tekst Deklaracije o osamostaljenju te tako verificirali Odluku o otcjepljenju od matične stranke.

Time činom prekida se svaka veza ogranka Novi Zagreb Istok s Hrvatskim laburistima – Strankom rada, ogranak postaje ustrojbeno samostalan i slobodan u svom političkom i svakom drugom građanskom djelovanju, a članovi koji to žele slobodni su zatražiti razrješnicu članstva.

Članske iskaznice, kao i arhiv Ogranka biti će dostavljeni tajništvu stranke.

14

srijeda

rujan

2011

DEKLARACIJA

Image and video hosting by TinyPic



Poštovani,

predstavljamo Vam javno prijedlog teksta Odluke, odnosno Deklaracije o osamostaljenju ogranka Novi Zagreb Istok. Razloge za odcjepljenje možete pročitati u istoj.

Svi pisani dokazi i argumenti koji su nas doveli do te Odluke nalaze se na ovom blogu.

Ukoliko Skupština ogranka verificira Deklaraciju, od trenutka usvajanja prekidamo sve veze s Hrvatskim laburistima – Strankom rada i ljubazno im se zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji.

To znači službeni zahtjev članova ogranka za ispisnicom i vraćanje članskih iskaznica stranci.



~ D E K L A R A C I J A ~


o proglašenju osamostaljenja ogranka Novi Zagreb Istok



Hrvatski laburisti – Stranka rada s Ogrankom Novi Zagreb Istok u njenom sastavu, osnovani su s namjerama borbe poštenjem protiv korupcije te pravdom protiv nepravde, rastućeg siromaštva i neopravdanog bogaćenja. Pri osnivanju, to je bilo obećanje predsjednika stranke i onih koji su tu stranku osnovali.

Nisu održali obećanje.

Sve ono što su nam obećali da će napraviti - nisu napravili, a sve ono što su rekli da neće raditi – čine. Sve što čine, čine suprotno od onoga što je zajednički dogovoreno i utvrđeno.

Kako se bliže parlamentarni izbori stranačke vođe, s gazdom a ne liderom na čelu, pretvaraju se ubrzano u političku elitu organiziranu isključivo na načelima svih ostalih monolitnih partija u Državi. Stranka se gradi na apsolutnoj moći predatorskog (grabežljivog) lidera i sve je u stranci podvrgnuto glavnom šefu i njegovom probitku, odnosno probitku najužeg kruga oko njega. Takav način vođenja politike suprotan je ideji i ciljevima zbog kojih smo se mi, članovi ogranka, pridružili stranci.

U nepunih godinu i pol dana od osnivanja Stranka se pretvorila u isto ono protiv čega je upravo i osnovana da se bori; leglo nepoštenja, nepotizma i nepoštovanja osnovnih ljudskih i ostalih zakonom i Ustavom određenih prava građana, odnosno članova.

Nakon šesnaest mjeseci postojanja ogranak Novi Zagreb Istok napravio je i postigao svojim radom i zalaganjem članstva zavidne rezultate, no kad smo ukazali na nedostatke koje bi trebalo izmijeniti u Statutu, te na nepravilnosti nekolicine čelnika stranke koje su oni uporno ponavljali, ogranak od 55 članova je po kratkom postupku ukinut bez ustavno zagarantiranog prava na žalbu, a predsjednik ogranka odlukom Suda časti izbačen je iz stranke, a da se vijeće tog Suda nije ni sastalo.

O svim tim nepravilnostima smo od početka, javno i transparentno, s pisanim dokazima i argumentima na web stranici http://labur-isti.blog.hr te pute elektronske pošte obavještavali veliku većinu članstva, no svojim utjecajem i lažnim predstavljanjem članstvu što se zapravo događa, predsjednik stranke sprječavao je bilo kakvu raspravu na tu temu, a bilo je i pokušaja uklanjanja sadržaja web stranice s interneta te anonimnih prijetnji o čemu je obaviještena i policija.

Brutalna politika koju je prema nama članovima posljednjih mjeseci sprovodilo čelništvo stranke s predsjednikom na čelu, umjesto zajedništva i ispravljanja uočenih nedostataka u funkcioniranju stranke, dovela je do dubokog jaza i međusobnog razdora.

Veliki broj članova je napustio stranku, od onih običnih, pa do visokopozicioniranih, (predsjednik i potpredsjednik Nacionalnog vijeća i predsjednik podružnice, članovi Nacionalnog vijeća, predsjednici ogranaka, tajnici i članovi izvršnih odbora), sve sami osnivači.

To je dokaz da se ne radi samo o jednom članu ili ogranku, „ubačenim elementima“ ili povrijeđenosti ega pojedinaca, nego da je čelništvo odvelo stranku u potpuno krivom smjeru; ne da bi bila spas za građane i radnike Republike Hrvatske, nego da bi se nekolicina pri vrhu iste uhljebila u hrvatskom Saboru.

To mi, članovi ogranka, ne želimo tolerirati i s time se ne možemo složiti.

Čelništvo Hrvatskih laburista – Stranke rada postupilo je i još postupa suprotno pravilima, propisima, važećim zakonima i Ustavu Republike Hrvatske. S time smo upoznavali sve institucije i tijela stranke, upućivali smo žalbe i prigovore, no bez uspjeha. Na kraju, podnijeli smo i službeni zahtjev Ministarstvu uprave RH.

Mi ne želimo biti dijelom još jedne, tko zna koje u nizu, politikantske prevare građana ove zemlje. Probali smo nešto pozitivno izmijeniti, nije nam dozvoljeno. Sve što smo kao ogranak napravili, napravili smo s ciljem poboljšanja sustava, a radili smo to iskreno i pošteno i svoje smo osobne ciljeve pretpostavili onim višim, društvenim. Ne zbog nas samih, nego zbog budućnosti generacija koje dolaze.

Svjesni da smo iscrpili sva pravna sredstva koja su nam bila na raspolaganju, a suglasno slobodno izraženoj volji svih članova ogranka, Izvršni odbor ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada Novi Zagreb Istok predložio je, a Skupština ogranka potvrdila je Odluku o primjeni svojeg građanskog prava temeljenog na direktnoj demokraciji:

I

Ogranak Novi Zagreb Istok, sa svim članovima upisanim u Registar članstva, istupa iz Hrvatskih laburista – Stranke rada.

II

Poštujući sve važeće zakone i propise te Ustav Republike Hrvatske, ogranak je ustrojbeno samostalan i slobodan u svom političkom i svakom drugom građanskom djelovanju.

III

Ovom Odlukom konačno se i zauvijek prekida svaka veza ogranka Novi Zagreb Istok s Hrvatskim laburistima – Strankom rada te se ista lišava svih prava koja su joj nad ogrankom Novi Zagreb Istok pripadala.


U Zagrebu
16. rujna 2011. godine


Ogranak Novi Zagreb Istok


(U potpisu: predsjednik, tajnik i članovi Izvršnog odbora)




Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.