.

O organizatoru

Kulturno umjetničko društvo „Marof“ iz Novog Marofa osnovano je na inicijativu kulturnih djelatnika (nastavnika) i entuzijasta 25. Studenog 1980 godine. S ciljem njegovanja narodnih običaja, pjesama, plesova i etnografskog blaga novomarofskog kraja, Hrvatskog Zagorja, ali i cijele Hrvatske, društvu se priključilo oko 100-tinjak osoba različite životne dobi, zanimanja i afiniteta te se osnivaju sekcije:
- Folklorna sekcija
- Veliki tamburaški orkestar
- Mali tamburaški orkestar
- Mješoviti pjevački zbor

Osim navedenih sekcija danas djeluju i dječja sekcija, veterani, te muška i ženska vokalna skupina.

Folklorna sekcija broji oko dvadeset članova dok tamburaška oko deset. Dječja sekcija koja je osnovana 2007.g dijeli se na mlađi („Pilići“) i stariji uzrast (djeca od 5.-8.r. osnove škole), a broji oko šezdesetak članova. Zatim, spomenuta muška vokalna skupina osnovana 2006.g. zastupa devet članova, a ženska vokalna skupina osnovana tri godine kasnije (2009.g.) broji deset članica.

Od njegovog osnutka društvo je svojim djelovanjem započelo širiti svoj krug prijatelja i poznanika, gostujući na raznim smotrama folklora i nastupima diljem Europe. Počevši od susjednih zemalja (Austrija, Slovenija, Mađarska, Italija, Njemačka, Slovačka i Francuska) pa do naudaljenijih odrednica (Švedska, Španjolska, Makedonija). KUD „Marof“ djeluje i do današnjih dana u punom duhu kao i na početku kada je bio i osnovan te očekuje i poziva nove članove svih uzrasta.

utorak, 04.06.2013.

Izrada panoa za slikanje

Uz pomoć Likovne Udruge Novi Marof "LUNOM" oslikali smo pano za slikanje veličine 1,5x2m.
Pano je postavljen ispred Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" Novi Marof".

04.06.2013. u 18:14 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< lipanj, 2013 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Studeni 2013 (1)
Lipanj 2013 (5)
Svibanj 2013 (3)
Veljača 2013 (4)
Siječanj 2013 (1)

O programu "Mladi na djelu"

Mladi na djelu je program Europske unije namijenjen mladima i organizacijama aktivnim u radu s mladima u razdoblju od 2007. do 2013. godine. Glavnu riječ u osmišljavanju i provođenju projekata imaju upravo mladi. Odrasli su ovdje prisutni samo kao podrška. Ključna riječ je neformalno učenje, što znači da se ono odvija na ležeran način, uz zabavu, druženje, volontiranje i razmjenu iskustava.

Inicijative mladih dio su programa Mladi na djelu i predstavljaju važan alat za neformalno učenje i učenje kroz iskustvo. Riječ je o projektima koje iniciraju, pripremaju i provode mladi od 15 do 30 godina, a oni se prijavljuju za financijsku potporu Agenciji za mobilmost i programe EU u okviru programa Mladi na djelu. Mladima se kroz inicijative mladih omogućuje vodeća uloga u provedbi aktivnosti, razvoj kreativnosti i poduzetništva te izjašnjavanje o lokalnim potrebama i interesima, ali i o bitnim pitanjima u svijetu. Mladi mogu osmisliti vlastiti projekt koji utječe na različita područja života te na taj način pridonijeti stvaranju Europe, osjećajući se pritom kao (aktivni) građani Europe. Kroz sudjelovanje u inicijativama mladima se omogućuje:

- ostavljanje pozitivnog traga u zajednici

- iskustvo rada u timu

- podizanje samopouzdanja i unaprjeđenje osobnog razvoja

- korisno provođenje slobodnog vremena

- stjecanje raznih vještina i znanja
- iskustvo raspolaganja financijama, upravljanje projektom itd.



"Ovaj projekt se financira uz podršku sredstava Europske komisije. Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Europska komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporaba informacija koje se u njoj nalaze."