nedjelja, 13.07.2008.

Nepoznato leteće stvorenje ili...?

Youtube, općepoznato "odlagalište" kojekakvih amaterskih filmića i sličnih gluposti. Ponekad, ipak, može se naći ponešto zanimljivo. Pa tako i sljedeća snimka navodnog letećeg čudovišta, gromoptice (o gromopticama više u nadolazećim postovima) ili pak anđela, kako tvrde oni koji su ga snimili. Sudeći po snimci, nepoznato "stvorenje" bi trebalo biti ogromno, ako uzmemo u obzir udaljenost i visinu na kojoj se kreće.
Pa pogledajmo:



Primjećujete li nešto? Ne?
Odvrtite na 0:19 i promatrajte JAKO pažljivo.
Naime, pri prvom gledanju snimke čini se kako objekt prelijeće zgradu u daljini. To bi, kao što sam već napomenila, značilo da je ogromnih dimenzija.
Ali nakon što sam više puta promotrila snimku, uspjela sam iz nje izvući sljedeća četiri kadra:

1.


2.


3.


4.


Činjenica da se objekt zapravo spušta ispred zgrade dokazuje da nije toliko daleko koliko smo u početku mislili te da je možda vrlo blizu kameri. Ako je to tako, onda u potpunosti odgovara veličini obične ptice.
No, promotrimo način na koji se ova "životinja" kreće zrakom. Naime, "krila" se pomiču kao kod velike životinje (sjetite se orlova i kondora - imaju sporije pokrete i ne mašu krilima toliko često kao manje ptice, nego jednostavno klize zrakom, oslanjajući se na vjetar).
Osim toga, objekt na snimci izgleda poluproziran.
U slučaju da se ne radi o nekoj neotkrivenoj poluprozirnoj vrsti ptice (što se naravno čini potpuno apsurdnim) koja, unatoč svojoj veličini, vrlo rijetko maše krilima, gledamo li uopće u živo biće?

Je li ovo uistinu neka nepoznata životinja ili pak samo plastična vrećica?

Nažalost, unatoč tome što se ova snimka čini poput varke, za bilo kakvu sigurnu procjenu dokazi iz ovog videa nisu dovoljni. Da bih sa sigurnošću mogla reći da je ovo komad najlona nošen vjetrom trebala bih znati da li je uopće taj dan bio vjetrovit.
Uzmimo u obzir da je bilo vjetrovito i da je ovaj objekt zapravo najlon ili nešto tome slično. Predmet se na snimci kreće ujednačenom brzinom, ali onda odjednom - u djeliću sekunde nestaje pored automobila.
Što je uzrokovalo ovakvu promjenu u brzini?
A ako nije bilo vjetra, kako se onda predmet uopće kretao?

Bilo kako bilo ,ja nisam nikakav stručnjak (daleko sam od toga!) pa su tako ovo svi zaključci do kojih sam mogla doći.
Većina ljudi koji su vidjeli snimku ostaju pri mišljenju da se radi o nekakvom nepoznatom biću.

Tko je u pravu, ne znam. Zaključite sami. ;)

- 15:37 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>