Svaštara

11.02.2011. u 14:43

Evo od mene jedna svaštara mojih radova i svega ostaloga što sam radila u posljednje vrijeme, ima svega po malo.

Ako su vam dosadile stare stolice a znate osnove šivanja i baratanja šivaćom mašinom, napravite navlake koje će potpuno osvježiti dosadašnji stari i već pomalo dosadni izgled stolica. Uživajte u odabiru tkanine i zabavite se u pravljenju navlake koje bi najviše odgovarale vašim stolicama.







Koristite li bijeli luk u prehrani, ali ga obično ne uspijete iskoristiti prije nego isklija ili istruli, onda ogulite sav luk koji imate i spremite ga u pvc posudu sa poklopcem i držite u hladnjaku. Ovako spremljeni luk biti će vam na dohvat ruke, tako ćete ga češće upotrebljavati u jelima, a i tako spremljen u hladnjaku duže će ostati svježi





PRESKAKANJE UŽETA

Obzirom da vježbe preskakanja užeta često zanemarujemo u odrasloj dobi, evo mali podsjetnik čemu ta vježba sve koristi. Preskakanje užeta ima veliku važnost kao oblik vježbanja jer može poboljšavati koordinaciju i balans, poboljšavanje snage skočnosti te sagorjevanje masti, pospješivanje izdržljivosti mišića nogu, ruku i ramena. Često ovu vrstu vježbanja povezujemo sa djetinjstvom i vježbanjem djece u svrhu zabave. Vratimo se u djetinjstvo i skačimo, održavanje kondicije je u svakom obliku vježbanja dobro za naše zdravlje. Uže za skakanju možemo kupiti u gotovo svakoj prodavaonici. Postoji pametno uže koji broji naše skokove, tako da nema laganja. Svaki dan po 100-injak skokova dobro će doći svakome tijelu za održavanje kondicije ili za sagorijevanje viška kalorija.



Hranu za papigice lakše je čuvati u staklenci sa poklopcem jer jednom otvorenu kutiju teško je poslije hermetički zatvoriti. Da biste znali da je hrana za vaše ljubimice, izrežite slikicu sa kutije i umetnite u staklenku. Zbog higijenskih razloga hranu uvijek vadite žličicom koju isto možete staviti u posudu s hranom.













Ne zaboravite nekada ponuditi i svježe voće ili povrće.









Za svoj gušt ispecite popečke od povrća, idealne kao prilog ili zasebno jelo, koristiti se može bilo koje povrće, prokuhano, pasirano, uz dodatak jajeta, brašna, začina po želji, peče se na vrelom ulju. Slasno i brzo za napraviti.












Na zimske šalove gotovo uskoro možemo i zaboraviti a ja evo tek sad imam priliku staviti svoje zimske radove pa slijede slikice.














Još jedan sa mrežastim završetkom










Za kraj ovog tipkanja želim vam svima jednu sliku mog procvalog jaglaca da vas podsjeti na početak toplijeg vremena i skorašnjeg proljeća koji će nas sve razbuditi iz ovog zimskoga sna.






2 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.