Branje gljiva

29.09.2010. u 20:41

Vrijeme je kada su šume jako zanimljive zbog jesenjskih plodova koji se mogu naći, zato šetnja šumama ovih dana osim što donosi svježi zrak, mogu se naći razni plodovi jestivi i oni koji su nejestivi.

OTROVNA LJEPOTICA, ne dirajte ali je toliko lijepa da je vrijedna da ju svakako pogledamo



Grupica meni nepoznatih također samo uhvaćeni objektivom



Vrijeme je vrganja i sunčanica, te još pokojih jestivih gljiva koje nisu bile na mojem meniju ovoga puta.

Sunčanice, lako ih je prepoznati svakome tko ih je barem jednom u živo vidio. Pohane su prava slastica.



Vrganji su se našli također na mome stolu, svježe ubrani.



Neka vam branje gljiva bude užitak, ali ipak veeeliki oprez sa gljivama ako niste potpuno sigurni u izgled pojedinih jer mogu biti jako varljive.
Ipak, bez ubranih gljiva ili ne, boravak u prirodi svakako će dobro doći svakome organizmu.

8 Komentara | Print | # | ^

VIJENAC OD PAPRIČICA

05.09.2010. u 18:09

Vrijeme je za papričice, ako ste ih sadili, sada sigurno imate pune stabljike prekrasnih plodova, zelenih, žutih, naranđastih, crvenih, raznih oblika i veličina. Tako je i kod mene, pa sam odlučila dio papričica iskoristiti za izradu vijenaca kako bi ih osušila i sačuvala njihovu ljepotu. Beru se sa što većom peteljkom, a za izradu sam koristila špagu, feferone i škare.



Pravila sam omču od špage i jednu po jednu vezala u vijenac.



Čvor treba biti čvrst, kako papričica ne bi ispala iz vijenca, da bi vijenac bio gušći povezati prvu i zadnju papričicu te sa ostatkom špage napraviti omču za vješanje.



Papričice je poželjno sušiti na svježem zraku. Za izradu vijenca možete koristiti i više mašte pa ubaciti koju perlicu ili kartonić s natpisom, može biti i poklon za dragu osobu....sušene papričice mogu se koristiti u jelu tijekom cijele zime.


1 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.