Branje gljiva

29.09.2010. u 20:41

Vrijeme je kada su šume jako zanimljive zbog jesenjskih plodova koji se mogu naći, zato šetnja šumama ovih dana osim što donosi svježi zrak, mogu se naći razni plodovi jestivi i oni koji su nejestivi.

OTROVNA LJEPOTICA, ne dirajte ali je toliko lijepa da je vrijedna da ju svakako pogledamoGrupica meni nepoznatih također samo uhvaćeni objektivomVrijeme je vrganja i sunčanica, te još pokojih jestivih gljiva koje nisu bile na mojem meniju ovoga puta.

Sunčanice, lako ih je prepoznati svakome tko ih je barem jednom u živo vidio. Pohane su prava slastica.Vrganji su se našli također na mome stolu, svježe ubrani.Neka vam branje gljiva bude užitak, ali ipak veeeliki oprez sa gljivama ako niste potpuno sigurni u izgled pojedinih jer mogu biti jako varljive.
Ipak, bez ubranih gljiva ili ne, boravak u prirodi svakako će dobro doći svakome organizmu.

8 Komentara | Print | # | ^

VIJENAC OD PAPRIČICA

05.09.2010. u 18:09

Vrijeme je za papričice, ako ste ih sadili, sada sigurno imate pune stabljike prekrasnih plodova, zelenih, žutih, naranđastih, crvenih, raznih oblika i veličina. Tako je i kod mene, pa sam odlučila dio papričica iskoristiti za izradu vijenaca kako bi ih osušila i sačuvala njihovu ljepotu. Beru se sa što većom peteljkom, a za izradu sam koristila špagu, feferone i škare.Pravila sam omču od špage i jednu po jednu vezala u vijenac.Čvor treba biti čvrst, kako papričica ne bi ispala iz vijenca, da bi vijenac bio gušći povezati prvu i zadnju papričicu te sa ostatkom špage napraviti omču za vješanje.Papričice je poželjno sušiti na svježem zraku. Za izradu vijenca možete koristiti i više mašte pa ubaciti koju perlicu ili kartonić s natpisom, može biti i poklon za dragu osobu....sušene papričice mogu se koristiti u jelu tijekom cijele zime.


1 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.