srijeda, 31.08.2005.

Lean On Me, When You're Not Strong...

Za početak da kažem da oni koji su poslušali a ne vole Dream Theatre ne vole ni glazbu. I još nešto, mrzim kada netko taj bend svrstava u metal, jer oni to nisu, oni su hard, gotovo Classic rock. I imaju nešto što nema nijedan bend. A to je takva ispunjenost i draž u svakoj sekundi svake pjesme, a pjesme su im uistinu dugačke. Nekako sam danas zapeo za pjesmu Ana Lee, koja je uistinu predivna i nakon ponoći, kada mi krene novi aDSL paket ću napraviti Rapidshare upload da si svako tko nema tu pjesmu može skinuti i poslušati tu njenu draž.

No zamislite, iako sam poćeo sa Dream Theatreom, upravo ih ne slušam, prestao sam maloprije i slušam A Cappelu, i to Unchained Mellody, meni jednu od najlijepših vokalnih pjesama ikada, negdje bok uz bok sa Lean On Me ili Pacheballs Canon. Obožavam tu pjesmu i imam želju da ju otpjevam sa nekom klapom nekoj meni dragoj djevojci pod prozorom, odnosmo možda time zaprositi moju buduću. vjerojatno neću, čim pišem o tome, ali ćovjeku nije zabranjeno maštati.

No da nastavimo o glazbi? Volite li Balaševića? Ja nekako imam dojam da svako tko ga voli je dobar čovjek. isto kao i on, jer takve pjesme ne može pisati netko tko nije dobar ćovjek, kao što vjerujem da nitko tko nije dobar čovjek ne može to slušati sa srcem, tako da ja večinom kada ćujem da netko sluša Balaševića i ne samo sluša, nego voli njegove rijeći i zna ih napamet i ponekad se vodi po njima, odmah imam bolji dojam o toj osobi. Istina, možda malo čudno, ali tako je.

Ne znam tko će pročitati ovo, hehe, većina čitača mi je na maturalcu no bit će valjda, no ionako sam pisao bezveze samo da nešto napišem, pošto 3 dana nisam, pa eto, prepuštam vas sada da pročitati i skomentirate ako hoćete...

Danas jedna meni jako draga i važna osoba ide iz Zadra u Zagreb. Ovo će vam moćda zvučati čudno, ali bit će mi bliže, ali dalje. No vjerujem da zna koliko mi znaći i koliko ne mogu dočakati da se vidimo. Uskoro nadam se, što prije. Pusa, mala...


E da, onaju usmeni iz prošlog posta, prošao sam ,dobio sam 3...

- 21:35 - Say It If You Mean It (10) - Print It If You Want It - Link It If You...

nedjelja, 28.08.2005.

Release The Dogs

Zanimljivo. Od nikuda mi se stvorila vijest da sutra imam usmeni iz matematike II. Nakon što sam prvo minutu blejio kao som* skontao sam da piše da je taj ispit pismeni tek oko 10. 9. i da je ovaj lik opet ušljakao ranije zbog nekih svojih fiks ideja. A ja spremao ispit koji imam idući ponedjeljak, kada zvanično i počinju ispiti i otvara se faks. Ou jea, ma neću niti pogledati, zašto da se mučim, ne mogu za jednu noć ništa pripremiti, a možda mi se posreći pa ulete pitanja koja znam i položim još. Ali ustajanje u 8 ujutro? Pa molim lijepo, kada sam zadnji puta nešto tako izveo? No uspjet ću, ovo je jedan od težih predmeta, možda čak i najteži, ali Mario će proći, Mario mora proći :))))

A kako bio prošao vikend? Pa dosta dobro, u petak malkice izašli, malo počela kiša, malo se sakrili, malo se smrznuli i pokisli, ludo i nezaboravno, što reći više. No dosta dugo sam se zadrćao i nije bilo ni toliko loše, tako da mi je ipak ostala volja za izlazak u subotu. I tako, mi u subotu krenemo, nas dvojica, sa malo pelina i parama za 2 balkanca** krenusmo prema gradu, i ne stigosmo daleko, kada sretnemo Ljupku, Ivu kojoj super stoji nova frizura i Sonju. I tako tek što dođošmo skoro do pravog centra počne kiša,i mi šta ćemo nego odosmo u KMO na 50's & 60's Rock n' Roll Party. I tamo bilo predobro, 40ak ljudi, ali super zabava, svi plešu, svi veseli, pijani, i dobra glazbam od Elvisa preko Sinatre, do Buddy Hollya- I like it. I tako mi se rasplesali i preznojili i bilo super. Jedini bed što KMO može raditi samo do 12 i onda bio fajrunt, a Stipa i ja, pošto bili premokri od plesanja ošli kući i tako prođe većer. Onda na ajsikju sreo još Marinu*** i tako još malo zaglavio i onda još nakon što ona ošla nije mi se spavalo pa otišao igrati CS i tako prođe večer, dođe nedjelja, dan gospodnji. A taj dan nema ništa interesting osim da mi ujak iz Zg koji je bio kod mene ostavio 100 ojra i sutra idem po novu Crash činelu. I am so happy, happy again...Navečer bijah na Osijek-Inter ( ne onaj iz Milana ) i gledao to mučenje lopte dok im nismo zabili 5 minuta prije kraja, otišao još na kavu i evo me kući, pišem ovo i ubijam vrijeme prije nego sada odem leći. Evo odoh lagano, jer završih report. Sretno LJupki, Renati, Fiki, Vedranu, Ivi, Danchy i ostalim dobrim ljudima koji sutra kreću na maturalac...

POJMOVNIK
*SOM - U Slavonskom slengu poznato i kao izraz za tisuću nekih novaca u bilo kojoj valuti, no u ovome slučaju pretstavlja riječnu ribu poznato po brkovima kao seoski svatovski kum i priglupom pogledu, te vrlo ukusnoj za jesti, Inaće ih je puno osječko jezero bajer
**BALKANAC - Boca od dvije litre, pola/pola u njoj bijelo vino i neki škart sok po mome posebnom receptu miješanja tako da je okus takav da se vino uopće ne osjeti, tj piješ sok i fino se složiš. Ne iznosim recept, ali vas pozivam da sa mnom idete piti, svi su pohvalili recept
***MARINA - Zadarsko autoktono stvorenje na privremenom radu u Zagrebu. Inaće poznata po svome neodoljivom osmijehu, te ovisnosti o blogu, ali ne budem rekao kojem. Poznata je i po tome da vrlo lako krade srca kada se to najmanje očekuje, no nisam joj zamjerio. Šaljem cmok ovim putem

- 23:56 - Say It If You Mean It (5) - Print It If You Want It - Link It If You...

četvrtak, 25.08.2005.

Enjoy


Hm, da, što se tiće onoga iz jučerašnjeg posta prošlo je sve u redu i kao da ničega nije ni bilo. Vjerovao sam da to ne može tako ispasti i na kraju je isplao da bolje ne može. Hvala svima koji su mi dali podršku.
Neću danas nešto puno pisati, jučer sam se ispucao dosta s onime, pa eto, samo da sve pozdravim i kažem da je sve u redu...Uživajte mi...

I da, naravno da sam promijenio i playlistu, a i napokon smo svirali nakon dva tjedna i opet je nastala nova stvar...veselo :)

- 23:58 - Say It If You Mean It (5) - Print It If You Want It - Link It If You...

srijeda, 24.08.2005.

Posebnoj...

Velika večina neće shvatiti ovaj post, no ako baš žele čitati neću im zamjeriti, no post moram posvetiti jednoj sobi, koja mi je obilježila ljeto, a i ovaj dan, možda na loš ali možda na dobar način. U svakom slučaju, post jednoj predivnoj osobi koja toga nije svjesna.


Ne ljutim se, ne mogu se ljutiti na tebe. Niti sada niti ikad, niti da mi kažeš nešto što bi me moralo uvrijediti, ne ljutim se, zato što znam da ne misliš ozbiljno. Znam da se bojiš, ali znam i da možeš prevladati svaki strah. Znam da se bojiš daljine, ali i daljine ponekad nisu toliko velike, i sama si ih možeš učiniti sve bližim.
Ono što smo stvorili ne može se srušiti tako lako, i ti si toga isto svjesna, i to što kažeš da si napravila zbog mene...Shvačam, još si divnija zbog toga, ali ja još uvijek ne prihvačam to. I ono što si mi rekla, i ono što misliš i sve slično tome, ne mogu srušiti ono što osječaš i što si i sama priznala nakon svega što si rekla. A sve one slatke slikice od jučer?
Plakala si? Zašto? Zar nismo pričali da bi svijet bio lijepši kada nitko u njemu ne bi plakao i kada bi ljudi bili sretni, a ti sama uzrokuješ suze. A možeš biti sretna, kao što i jesi bila svih ovih dana, zašto svoj osmijeh silom zamjenjuješ suzama, zašto vedro licem zamjenjuješ smrknutim i zašto "nešto" zamjenjuješ prazninom, Nisam plakao, bio sam blizu, ali nisam, zato što se ne predajem, a u dubini duše znam da se ne predaješ ni ti. Večer je sve bliža i svakom sekundom sam svjesniji da se večeras ne vidimo i to boli. Steže oko srca nevjerojatnom jačinom. Kao što sam rekao u mojoj sobi je uvijek glazba, danas nakon razgovora prvo nije bila a onda je samo puna dva sata svirala samo I'm Not Ok. I nisam ok. Malo se jesam sredio, pomogla je jedna osoba i osječam se bolje. I to bolje zato što se nisam predao, budi toga svjesna.
To što za sebe kažeš da sam te vidio puno bolju nego što ustvari jesi. Možda i jesam, ali to što kažeš da sam često lagao zato da se osječaš bolje nije istina. Govorio sam iskreno, a ako to nije to meni ne smeta, to su stvari kakvima sam ih ja vidio. To što kažeš da si komplicirana? Pa svatko je, u nekom dijelu svoje osobnosti, ali isto tako ima i dio u kojem je jednostavan i običan, samo je taj dio kod nekoga izražen, dok ih kod drugih moraš pronaći. Kod nekoga pronađeš lakše, kod drugoga teže, ali što je teže to je veći izazov.
Pročitat češ ovo, znam. I drago mi je zbog toga, mislio sam ti napisati mail, no ovo je ipak jedno posebno mjesto i pišem ovdje, isto kao što si i ti napisala. Jedino što ti u svom postu pljuješ po sebi, a ja ne, ovo je post tvoje obrane, post nade i post pretstavljanja svijetu da postoji jedna divna osoba na ovome svijetu, pa štoviše i na ovom blogu.
Ovime ću završiti post, i reći zašto se stvorilo ovo između nas što se možda nije trebalo stvoriti, ali ne žalim ni trenutka, a vjerujem ni ti, barem si tako rekla u poruci za laku noć od prekjučer. Zato što si posebna i zato je neka viša sila i dala da se upoznamo. Pusa


"I'm Not Okay (I Promise)"
By : My Chemical Romance

Well if you wanted honesty, that's all you had to say.
I never want to let you down or have you go, it's better off this way.
For all the dirty looks, the photographs your boyfriend took,
Remember when you broke your foot from jumping out the second floor?

I'm not okay
I'm not okay
I'm not okay
You wear me out

What will it take to show you that it's not the life it seems?
(I'm not okay)
I told you time and time again you sing the words but don't know what it means
(I'm not okay)
To be a joke and look, another line without a hook
I held you close as we both shook for the last time take a good hard look!

I'm not okay
I'm not okay
I'm not okay
You wear me out

Forget about the dirty looks
The photographs your boyfriend took
You said you read me like a book, but the pages are all torn and frayed

I'm okay
I'm okay!
I'm okay, now
(I'm okay, now)

But you really need to listen to me
Because I'm telling you the truth
I mean this, I'm okay!
(Trust Me)

I'm not okay
I'm not okay
Well, I'm not okay
I'm not o-fucking-kay
I'm not okay
I'm not okay
(Okay)

- 19:12 - Say It If You Mean It (8) - Print It If You Want It - Link It If You...

utorak, 23.08.2005.

Kada čovjek pljuje sam po sebi

Da, nervozan sam, pa takav valjda bude i post. Eto cijeli dan mi je u onoj stvari pa nemam što više osim toga niti reći, ali ipak ću nešto napisati. Jučer kada sam imao inspiracije fucking blog nije radio, pa eto danas budem pisao nešto bez glave i repa, a uostalom boli me, ionako ne znam tko me ćita, ja se prvi ne bih čitao, jer nemam što pametno reći, a moj humor je smiješan samo onim ljudima koji me kontaju i koji imaju sličnu bolesnu maštu kao ja.
I eto, došla mi inspiracija da napišem nešto o sebi, tko zna možda to ljudima bude interesantno, ljudi vole pljuvati po drugima pa možda im je good kada netko pljuje sam po sebi. Daklem, sada kada sam živčan, što nisam bio jaaaaako dugo, mogu napisati što mrzim kod sebe, i to bih mogao čak numerirano...

1. Mrzim svoju govornu manu, tj povremeno zamuckivanje, ponekad se osječam totalno ljut na sebe i glupo i kao da bi najradije iskočio iz sebe. Istina, večinom mi ne smeta, ali jbg. I mrzim one glupane kojima je to nešto po čemu me znaju. Jebo im pas mater. TOČKA

2. Mrzim to što pun q djevojaka služim večinom kao prijatelj. Vi jednostavno ne kontate da to ponekad ide strašno na živce, istina meni je drago imati toliko prijateljica, ali shvatite da me ne zanima u kojoj vasje pozi onaj konobar iskarao na zadnjem sjedištu peglice...Volim ja vas sve, ali nemojte mi bacati take spike ili one stila : Onaj tip mi je dobar blablabla... Još gore večina legica su mi komadi i po. Renata ovdje se ne ubrajaš u te koje smetaju svojim pričama, prijateljski odnos s tobom je onakav kakav trebam sa svakom.

3. Mrzim kada se ne naljutim na neku osobu, a morao bi, samo zato što ne želim neke negativne vibre. Jbg, možda bi me ljudi više cijenili da se ne držim onog "pametniji popušta" , ali ne, ja sam onaj seronja kojeg možeš vozati i sl jer znaš da ti neće zamjeriti. Jbg, zamjerio sam ja mnogima ali to ne iznosim jer mi je cilj sa večinom biti u good odnosima...

4. Mrzim svoju kroničnu lijenost za učenje i napredak u životu i skontao sam da moram skontati da mi ovo sada razdoblje i način na koji živim je savršenstvo, no to neće moći imati zauvijek. Ok malo sam shvatio i uozbiljio se, no ni to nije dosta jer još uvijek sam što se tiće zih stvari glup ko q...

5. Između ostalog, mrzim i to što sam u pun q slučajeva i situacija pun q neozbiljan i ispadam idiot, barem imam takav dojam, ali mene boli, ja zabavljam sebe, nekolicinu ljudi opko sebe, koji misle možda da jesam jerk, ali jebiga zabavan sam pa me vole u svome društvu. Ne znam, vjerojatno su neki koje znam takvi, ali dobro, neću iznositi mišljenje koji, jer niti ne mislim na to koji bi mogli biti, no kažem još jednom, vjerojatno ih ima...

6. Mrzim ponekada i ovaj blog, ovo što pišem bez ikakvog smisla, i to što bi neki rekli olakšavanje i zbacivaje iz sebe. E jebiga, meni se čini da meni nije baš tako, jer se ne osječam ništa lakšim, nego čak popizdim ponekada kada vidim 80 posjeta i 2 komentara, znači ljudi su pročitali i nemaju što reći, dakle opet pišem bezveze i opet nisam nikoga naveo na razmišljanje i iznošenje vlastitog mišljenja, ma ustvari boli me kita...

7. Mrzim kod sebe sve ostalo što nisam nabrojio, mrzim svoju plavu kosu, mrzim svoje gadne neraspoređene zube, mrzim svoj hod, mrzim svoj ukus za djevojke, mrzim svoj sportski polutalent, mrzim svoj sluh za glazbu kada ga nisam iskoristio koliko sam mogao. Ali sve u svemu, ne mrzim se još dovoljno da se prestanem voljeti, možda sam ja ipak sretan čovjek. E da, mrzim sretne ljude :))))

MOTKA, OJAVLJUJEM...

- 23:59 - Say It If You Mean It (10) - Print It If You Want It - Link It If You...

nedjelja, 21.08.2005.

Blogovanje Part II

Opet se vračam pisanju...Sada kada napokon mogu reći da je ljeto završilo...Ustvari jedva da ga je i bilo, dakle ovo je najgore ljeto otkad pamtim, a u mojih nepunih 22 godine, sam zapamtio, tj bio svjestan barem 18 ljeta. I eto tako, ne mogu reći da nije bilo dobrih stvari, do sada najbolji DOF, zatim dobar UFO, svirke sa bendom i sl. no manje sadržaja nego prijašnjih godina, a niti nisam išao na more. No eto, barem sam kvalitetno pronašao godinu u kojoj ne idem na more, jer sumnjam da bi s obzirom na vrijeme bilo nešto bolje nego ovdje. Upoznao sam super ljudi, dakle to je pozitivna stvar, isto kao i to da sam razmislio i doneo odluke o nekim stvarima i počeo bistrije razmišljati oko tih stvari. No u svemu ostalom LJETO SUCKS i to naveliko.

No što je još jedna pozitvna stvar? Pa eto, mogu se vratiti blog svakodnevici što ću i učiniti, te se nadam još boljem druženju. Vjerujem da je ovo dovoljno za početak, a sada se bacam na čitanje blogova. Za novi početak pisanja ( a ne samo stavljanja slika ili "mudrih izreka " kao nekoliko prethodnih postova ) ćivili vi meni i nadam se da se čitamo...

- 21:30 - Say It If You Mean It (7) - Print It If You Want It - Link It If You...

utorak, 16.08.2005.

Totalno jaka slika

- 14:54 - Say It If You Mean It (5) - Print It If You Want It - Link It If You...

subota, 06.08.2005.

Radio Beograd , Prvi Program

A sada da čujemo muziku iz Studija

np Against Me! - Walking Is Still Honest

Radio Beograd, prvi, drugi i treči program, i Beograd dvesta dva, Udružene Radio Stanice Srbije i Radio Titograd.

Centralni komitet saveza komunista Jugoslavije i Predsedništvo Socjalističke Federativne Republike Jugoslavije objavili su većeras u Osamnaest Časova proglas u kojem se kaže :

Radničkoj klasi, radnim ljudima i građanima, narodima i narodnostima Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije : IDEM PIT !

- 20:06 - Say It If You Mean It (6) - Print It If You Want It - Link It If You...

četvrtak, 04.08.2005.

Ovaj mi se horoskop sviđa, a i točan je večini ljudi

Po starom keltskom običaju svakom datumu pripada određena vrsta stabla. Time se mogu opisati karakteristike osobe.Koje drvo tebi odgovara?

Ovdje možeš vidjet koje ti je drvo određeno

01. siječnja=jabuka
02. do 11. siječnja=jela
12. do 24. siječnja=brijest
25. siječnja do 03. veljače=čempres

04. do 08. veljače=topola
09. do 18. veljače=drvo života
19. do 28. veljače=bor
01. do 10. ožujka=vrba

11. do 20. ožujka=lipa
21. ožujka=hrast
22. do 31. ožujka=lješnjak
01. do 10. travnja=oskoruša

11. do 20. travnja=javor
21. do 30. travnja=orah
01. do 14. svibnja=topola
15. do 24. svibnja=kesten

25. svibnja do 03.lipnja=jasen
04. do 14. lipnja=grab
15. do 23. lipnja=smokva
24. lipnja=breza

25. lipnja do 04. srpnja=jabuka
05. do 14. srpnja=jela
15. do 25. srpnja=brijest
26. srpnja do 04 kolovoza=čempres

05. do 13. kolovoza=topola
14. do 23. kolovoza=drvo života
24. kolovoza do 02. rujna=bor
03. do 12. rujna=vrba

13. do 22. rujna=lipa
23. rujna=maslina
24. rujna do 3. listopada=lješnjak
04. do 13. listopada=oskoruša

14. do 23. listopada=javor
24. listopada do 11 studenoga=lješnjak
12. do 21. studeni=kesten
22. studeni do 1. prosinca=jasen

02. do 11. prosinca=grab
12. do 21. prosinca=smokva
22. prosinca=bukva
23. do 31. prosinca=jabuka

I tako si ti po keltskom horoskopu drveća:

Javor:samovoljan,originalan,maštovit,
ambiciozan,ponosan
-rado zavodi i stalno je u potrazi za pustolovinama

Jabuka:srdačna,nježna,velikodušna,
rastresena,šarmantna
-bezbrižna je i sklona mjenjanju strana

Breza:ljubazna,privlačna,skromna,
marljiva,draga
-nije jako strastvena,ali je puna ljubavi i vjerna

Bukva:praktična,materijalist,osjećajna,
obiteljski tip,umišljena
-Teži sreći i ljubavi.Često je površna

Oskoruša:osjećajna,brižna,neobuzdana,
nemirna,nježna
-voli promjenjivo i neobično ali intenzivno

Hrast:jak,moćan,hrabar,tolerantan,
egocentričan
-ponekad je predivan i drag,a ponekad i tvrdoglav

Jasen:živahan,ambiciozan,impluzivan,
odlučan,vjeran
-slijedi vlastitu volju i živi prema njoj

Smokva:voli životinje,domišljta,odlučna
hirovita,lijena
-ne može se ustaliti i zato ima komplikacije

Grab:discipliniran,nepovjerljiv,bojažljiv,
osjetljiv,prilagodljiv
-želi partnera koji će mu se diviti i popuštati

Lješnjak:izniman,hirovit,razuman,inteligentan
slobodan
-u ljubavi strastven ali naporan

Kesten:sumnjičav,diplomat,proračunat,sramežljiv
-čezne velikoj ljubavi i teži joj

Bor:izbirljiv,naivan,kritičar,pouzdan,
privlačan
-dobar je prijatelj.rado je u centru pažnje

Lipa:kolebljiva,nježna,popustljiva,mirna,
ljubomorna
-često se šali ali je višestrana i inteligentna

Orah:iznenađuje,agresivan,spontan,
autoritaran,otmjen
-ne daje mira ni sebi ni drugima

Maslina:ujednačena,vatrena,bistra,
pažljiva,diskretna
-pametna i draga,idealna je osoba

Topola:dobra,osjećajna,bojažljiva,sanjar,
usamljena
-dopušta si zaljubiti se i ostvariti potpunu bliskost

Jela:kultivirana,nadarena,suzdržana,
kreativna,čudljiva
-rado se žrtvuje za ljubav i prijateljstvo

Vrba:depresivna,mila,iskrena,
dojmljiva,nemirna
-često se osjeća usamljeno i neshvaćeno

Brijest:velikodušan,dominantan,duhovit,
odlučan,zabavan
-iskorištava svoje mogućnosti do kraja i rado odlučuje

Drvo života:optimistično,odlučno,nestrpljivo,
privlačno,sigurno
-cijeli život traži pravu ljubav

Čempres:zadovoljan,silovit,ljubazan,
nemaran,spretan
-sretan je i miran samo u krugu najbližih

- 23:57 - Say It If You Mean It (10) - Print It If You Want It - Link It If You...

ElfSociety-Afterparty.mid" loop="1">