ex Life Theater

Eko - Bus - od gasa do spasa

ovo je taj eko - bus ... lepo uslikan, kao pravi pozer
Pre nekolicinu dana sam se iznenadio da je izmenjena prezentacija Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad - čuda se dešavaju :-)

Pored uobičajenog razloga za dolazak na tu stranicu (uvid u red vožnje), po prvi put mi je pažnju privuklo nešto drugo - postojanje sekcije poslednjih vesti s nekolicinom zanimljivih naslova (wooow :-D

Trenutno vodeća vest stara je nedelju dana - Novi Sad je dobio svoj prvi autobus s pogonom na plin - povod za ovaj post je što sam jutros video taj bus. Pokretna reklama - nije džaba postavljen da se šepuri na liniji broj 9 - vrlo dobra računica ... prolaz kroz najurbanije, najprometnije i najelitnije delove grada. Zanimljiva je sledeća konstatacija:
Po svojim unutrašnjim karakteristikima ovaj autobus je isti kao i ostali, ali mu je motor manje bučan, manji je zagađivač i ekonomski je trenutno isplativiji, jer koristi jeftinije gorivo.

Drago mi je da je grad dobio novog malog zagađivača, jedino ne vidim kakva je korist dogod stoji usamljen među stotinama velikih zagađivača ovog gradskog preduzeća. ... Ako neko ima tu nesreću da se probudi oko 4 sata izjutra, može lako da oseti zasićeni miris turiranog dizela koji se raznosi celom ravnicom grada - nisam mogao da verujem da sam to doživeo dok sam bio na Podbari (koja je prilično udaljena od garaža preduzeća), dok je za Novo Naselje ova pojava redovno "dobro jutro".
( ponedjeljak, 20.02.2006. 10:20 )

Novo: Blog.hr BETA

BETA u slici i riječi - ljubav na djelu :-)
Uz naslov i ovu originalnu sličicu što kačim ... nakon tek dve godine servisa je Blog.hr ušao u svoju Beta fazu! Slika na naslovnici (... vrlo slična ovoj kopiji ...) nedvosmisleno ističe da je Beta srcu bliska - svako ima svoju ljubav za Valentinovo - dan zaljubljenih, je li - a za ove koji se prčkaju s webom ljubav se zove - B E T A :-)))
ALFA vs BETA (googlefight) http://www.googlefight.com/?word1=alfa&word2=beta

... ostao sam kratak po prethodnom tekstu - naime, potraga je uspela i uz svega 168 kB protoka možete da čujete http://xlt.viaphoenix.net/Zakaj_Ja_Ne_Volim_Ponedeljek....wav - odličan kao i pre 16 i po godina, a dobio sam info da se još uvek emituje !!!
( utorak, 14.02.2006. 14:30 )

zakaj ja ne volim ponedelek

Pazi, sad neka me neko zove ludim nostalgičarem, ali jednostavno volim dobre stvari. Naravno, imam pamćenje poput slona, tu nema dileme.

Dobro pamtim džingl koji se svojevremeno vrteo na zagrebačkom Radiju 101, lokalna verzija pesme Boomtown Ratsa (Bob Geldof i tako to) - I Don't Like Mondays. Džingl se vrteo naravno ponedeljkom izjutra, veselo ulivajući snagu za novu radnu nedelju - HIT.

Ostalo je tako do današnjih dana, mada nemam pojma vrti li se još to još na radiju, ali google pretraga za "zakaj ja ne volim ponedelek" pokazuje da taj hit traje godinama (i konačno - da nisam usamljeni i umišljeni fanatik ovog napeva).

Od ovog teksta teško da bi bilo neke koristi ... nego ... osnovni motiv je što bih voleo da to mogu ponovo da čujem, kao i da radost ponedeleka podelim s nekim ko dosad možda nije bio te sreće da to čuje ...

Ima ljudi kojima ova priča nije nepoznata, ima verovatno i onih koji imaju pristup do radijskih arhiva, a nadam se i ponekog ko čuva ovaj tonski zapis u ličnoj kolekciji. PRONAĐITE SE ! :-)))

... za kraj ovog uvoda, evo samo par zanimljivih linkova, da se makar malo dočara inspirativnost ove pesmice ...

( četvrtak, 02.02.2006. 14:03 )

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>