Komentari

tatjanaholjevac.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • http://mrak.org

    optički kablovi su optički kablovi, oni se danas ionako ne kopaju nego provlače ili kroz postojeće instalacije (telefona) ili kroz kanalizaciju (ima brdo primjera). Natječaj ako je podešen da preferira jednog dobavljača nije problem srušiti, a što se tiče zastarjele tehnologije, vjerojatno je skuplji dio priče provlačenje kablova a manji dio otpada na opremu - a oprema se kasnije može zamijeniti ako bude potrebno. Pretpostavljam da štogod bilo odabrano neće raditi na manje od 155mbpsa, a koliko naša uprava radi to im je i više nego dovoljno.

    avatar

    09.05.2005. (19:30)    -   -   -   -  

  • ogledni primjerak

    Može mi gospođa Holjevac objasniti koja je to najmodernija tehnologija koja je bolja od optike za povezivanje? Iako je "stručnjakinja" možda bi trebala pročitati malo i usporediti propusnost drugih načina povezivanja pa onda pričati o nečemu. Jedino ako ne navija za "svoj" VIP. E, nećete na ovaj način puno glasova dobiti.

    avatar

    10.05.2005. (10:20)    -   -   -   -  

  • Nazgulov kutak

    Svaka Vam čast, Tatjana! Imate moj glas, i glasove cijele moje obitelji! Evo, jutros se ja vozio gradom, i ugledao sam nešto stvarno odbojno... Na aveniji Većeslava Holjevca, taman ispred NSB-a, vinuo se divovski crveni Bandićev balon... Mislim, stvarno odvratno. Bandić se očigledno uspoređuje sa Vašim ocem... Evo i jednog pitanja za vas: koja područja grada mislite dodatno urbanizirati?

    avatar

    10.05.2005. (10:58)    -   -   -   -  

  • bane bumbar

    jedna stvar mi nije jasna u cijeloj toj prici s povezivanje gradske uprave.. zasto ne iskoristiti javno dostupne veze? DSL nije vishe niti skup, niti nesiguran (sto naravno ovisi o ljudima koji postavljaju programsku opremu) i VPN je sasvim upotrebljiva kombinacija. inache, nisam zagrepčanin i sve ovo gledam cisto iz profesionalne znatizelje, jer je zagreb ipak najveci i svi drugi gradovi ce ga slijediti. a zanima me josh jedna stvar; kazete da se Bandić hvali iskustvima Munchena? Da li to znachi da ce i Zagreb početi štediti i umjesto da plaća gomilu licenci Microsoftu za WinOS i MS Office na računalima koja u najbolju ruku rade kao pisaći strojevi početi koristiti Linux koji će isti posao jednako dobro odraditi i neće ih koštati ništa(mozda par kuna za CD s instalacijom ionako besplatnog OS-a i uredskog paketa?) Znatiželja.. nista drugo :)

    avatar

    10.05.2005. (14:58)    -   -   -   -  

  • Zombix

    Povezivanje baza preko ADSL-a, no i to bi volio vidjeti. U stvari probao sam u firmi ali... hebe ga ono A u imenu tj. sve se odvija manje vise na upload brzini cim je dvosmjerna komunikacija. A da probamo sa kanticam i spagicama i golubovima pismonosama? :-)) SVE sto ce nas oslobotiti ovisnosti o HT-a je dobro po defaultu.

    avatar

    10.05.2005. (15:41)    -   -   -   -  

  • groar

    Sudeći prema mojem iskustvu u vip-u uopće se ne čudim izjavi da je optika zastarjela tehnologija. Naime u Vip-u je glavni i odgovorni šef odjela gdje sam ja bio zaposlen bio ginekolog po struci... bitno je da ima faks, a to što je nesposoban za takvu poziciju, to nije bitno. Vi političari mi dižete živce jer ste nesposobni za rad. Nemate pojma što je zastarjelo a što nije! Evo prosvjetlit ću vas: Svi vi političari ste zastarjeli!! Treba nam netko sposoban sa više mozga nego što nam sada vlast ima!

    avatar

    10.05.2005. (17:41)    -   -   -   -  

  • kulerica

    Sorry, feudalac, i ja sa radio u vipu i ne sjecam se ni jednog ginica... bar ne u mojoj blizini. Anyway, strucni ili ne, opet se ne slazem - blo je ponekad meni malo cudnih imenovanja, ali za sve odabrane tvrdim da su na mjestu. OK, vjerujem da od nekih ima bojih, ali daleko od toga da su ovi losi. Uostalom, vipnet je po mnogim mjerilima jedinstveno uspjesna firma u svojoj bransi i to u svjetskim okvrima. Opet, tvrdim da je moglo i bolje, ali daleko od toga da je ovo do sada lose. Zaista daleko.

    avatar

    12.05.2005. (00:40)    -   -   -   -  

  • maxl

    Oko optičkih kabela (kabel - kabeli, kabao - kablovi) Voljeli bi čuti malo više detalja o optičkim tehnologijama. Možemo reći optički kabel je optički kabel, ali vjerojatno nije jer se već dvadesetak godina intenzivinije komercijalno koriste, a sukladno razvoju tehnologije vlakna i konverteri se svako toliko mijenjaju. TH kaže: "Njime ne samo da se determinira rad buduće gradske uprave, nego i sam tekst natječaja odiše nepoznavanjem struke i najmodernije optičke tehnike i nekorektan je, jer mu nedostaju i neki osnovni dijelovi poput studije o izvedivosti." I bilo bi dobro da ipak spomene više detalja, tj. koju staru optičku tehnologiju grad naručuje, a koja je danas najmodernija i najisplativija. U svakom slučaju je pohvalno da grad hoće izgraditi vlastitu infrastrukturu za prijenos podataka jer budući je vlasnik ulica, zemljišta, kanala itd... može za relativno malu cijenu steći neovisnost o stranim TK kompanijama, no to ipak treba napraviti prema pravilima struke...

    avatar

    12.05.2005. (10:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...