Odlično Vesna...ja pravim slično samo dodam prvo krompir pa onda faširano meso, opet krompir na kraju polijem s kislu smetanu umešanu sa jajcima in posujem sa ribanim sirom.
06.10.2022. (09:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@modrina - neba Otkad smo preboljeli covdi, nije nam meso baš na prvom mjestu. A i u subotu smo imali veliku feštu tak da treba malo odmora želucu i jetri! )))
06.10.2022. (10:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Razumjem, ni ja ga ne kupujem a kad pravim musaku ga stavim, Tvoju ču napravit, jer volim krompir više nego meso...bez mesa možem živjeti bez problema, pravim i krompirušu:))
06.10.2022. (10:14)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
izrerzani krumpir drži u vodi 15 minuta prtije pečenja ( da izbaci gluten ) , osduši ga na čistoj kuhinjskoj krpi, stavi u neku zdjelu, dodaj ulja soli i malo crtvene paprike, dobro promijeršajj i slaži u protvan. Uzimi 20 dkg (u komadu ) gaude ili ementalera , natribaj na ribež zas jabuke i ostavi sa strane. Krumpir u pećnicu na 180 pokrive4n folijom, pola sata, otkri foliju i pospi s naribanim sirom i zapeči do rumene boje.
Ende.
Salata po želji. Bez mesa
06.10.2022. (10:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tikvica! tikvica je za musaku bolja od kumpira. lakše padne, of kors triba je prvo ocidit i malo okrenit na gril tavi pa to produžuje postupak. ovo tvoje mi je super samo šta bi ja na gornji sloj plelija dva utučena jaja sa vrhnjem za kuhanje i posuja ribanca. a sad mi je pala još bolja ideja. gornji sloj kumpira naribati da se sve stopi na podlozi. i obavezno koristiti tri vrste sira: gaudu i mocarelu kao neutralne i gorgonzolu, samo gorgonzola nesmi prevladat. od začina nebi koristija origano jer previše podsijeća na picu nego vlasac koji je manje intezivan, eventualno tač timijana
06.10.2022. (16:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Lastavice Hvala :) @morska iz dubina Nekako me u zadnje vrijeme vuku jela bez mesa :) @kako_ti_kupus nemam baš vemena, inače su tikvice kod mene često na jelovniku u svim oblicima! :)
06.10.2022. (16:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@moj-tajni-svijet patlidžani.....pohani pa gore sir! Ubijem se u tome! @smjehotvorine definitivno ne uzme puno vremena @Mrs. Galaxy mm tvrdi da sam u svim prošlim životima bila žabarka-francuskinja! To se odnosi na količine i vrste sira u našoj kući!
07.10.2022. (18:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sviđa mi se osnovni recept, i lako ga je proširivati po volji, jedino moram priznati da mi mlijeko nekako malo strši, pa bi ga ja prije zamijenio vrhnjem ili grčkim jogurtom, ali pričam na pamet, jer ovako nešto nisam još radio
07.10.2022. (18:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna
;)
06.10.2022. (09:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrina - neba
Odlično Vesna...ja pravim slično samo dodam prvo krompir pa onda faširano meso, opet krompir na kraju polijem s kislu smetanu umešanu sa jajcima in posujem sa ribanim sirom.
06.10.2022. (09:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna
@modrina - neba
Otkad smo preboljeli covdi, nije nam meso baš na prvom mjestu. A i u subotu smo imali veliku feštu tak da treba malo odmora želucu i jetri! )))
06.10.2022. (10:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrina - neba
Razumjem, ni ja ga ne kupujem a kad pravim musaku ga stavim, Tvoju ču napravit, jer volim krompir više nego meso...bez mesa možem živjeti bez problema, pravim i krompirušu:))
06.10.2022. (10:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
e, sad probaj još jerdan tajni dodatak :
izrerzani krumpir drži u vodi 15 minuta prtije pečenja ( da izbaci gluten ) , osduši ga na čistoj kuhinjskoj krpi, stavi u neku zdjelu, dodaj ulja soli i malo crtvene paprike, dobro promijeršajj i slaži u protvan.
Uzimi 20 dkg (u komadu ) gaude ili ementalera , natribaj na ribež zas jabuke i ostavi sa strane.
Krumpir u pećnicu na 180 pokrive4n folijom, pola sata, otkri foliju i pospi s naribanim sirom i zapeči do rumene boje.
Ende.
Salata po želji. Bez mesa
06.10.2022. (10:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna
@Annaboni
Ovo za gluten nisam znala! Hvala ti; ova tvoja verzija je još jednostavnija! Bez mlijeka, super!
06.10.2022. (12:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Odlično, 5!
06.10.2022. (14:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
I sama sam krenila put jednostavnijih recepata i obroka...
06.10.2022. (15:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
tikvica! tikvica je za musaku bolja od kumpira. lakše padne, of kors triba je prvo ocidit i malo okrenit na gril tavi pa to produžuje postupak. ovo tvoje mi je super samo šta bi ja na gornji sloj plelija dva utučena jaja sa vrhnjem za kuhanje i posuja ribanca. a sad mi je pala još bolja ideja. gornji sloj kumpira naribati da se sve stopi na podlozi. i obavezno koristiti tri vrste sira: gaudu i mocarelu kao neutralne i gorgonzolu, samo gorgonzola nesmi prevladat. od začina nebi koristija origano jer previše podsijeća na picu nego vlasac koji je manje intezivan, eventualno tač timijana
06.10.2022. (16:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna
@Lastavice
Hvala :)
@morska iz dubina
Nekako me u zadnje vrijeme vuku jela bez mesa :)
@kako_ti_kupus
nemam baš vemena, inače su tikvice kod mene često na jelovniku u svim oblicima! :)
06.10.2022. (16:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
moj-tajni-svijet
musaka s patlidžanima ... to je njami :)
06.10.2022. (19:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
jednostavno i fino :)
07.10.2022. (05:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
sviđa mi se ideja; sir obožavam. :)))
07.10.2022. (10:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna
@moj-tajni-svijet
patlidžani.....pohani pa gore sir! Ubijem se u tome!
@smjehotvorine
definitivno ne uzme puno vremena
@Mrs. Galaxy
mm tvrdi da sam u svim prošlim životima bila žabarka-francuskinja! To se odnosi na količine i vrste sira u našoj kući!
07.10.2022. (18:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Blumi
sviđa mi se osnovni recept, i lako ga je proširivati po volji,
jedino moram priznati da mi mlijeko nekako malo strši,
pa bi ga ja prije zamijenio vrhnjem ili grčkim jogurtom,
ali pričam na pamet, jer ovako nešto nisam još radio
07.10.2022. (18:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...