Je, divna bi bila anketa o tintilinićima! Baš bi se razgalile! Stjašno! Brrr......
Tijesto, dizano, to je jedna od stvari koju nikada pravo nisam savladala. Vježba se to znam, kao i sve drugo, ali dizano tijesto mi je neprijatelj iz mladosti.
20.10.2021. (13:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ja sam se s dizanim tijestom, pak, jako rano zbližila :) Jedna moja susjeda je često radila jako lijepa peciva, i onda bi na tople zvala svoju kćerku koja se vani s nama igrala... a ova bi ih onda žvakala pred nama... Istina, dva, tri puta smo i mi ostali dobili po jedno pecivo, ali valjda nas je bilo previše za takav trošak, pa bi obično ostali praznih ruku i gladnih očiju :))
Moja mama je jednako lijepo znala kuhati i peći, ali ona je voljela slatka tijesta - buhtle, krafne i sl. što meni baš nije odgovaralo, tako da sam se dosta rano primila kuhače i dizanog tijesta... i ta ljubav traje sve do danas :))
Ovi klipiČi su jako jednostavni ta raditi, a nevjerojatno su ukusni... Tijesto je mekano tako da se lako mijesi (samo) mikserom, i nije potrebno više brašna dodavati. Ako se odlučiš, evo recepta
Kod tijesta ti je bitno jedino da ga uvijek ostaviš odmarati dovoljno dugo da se udvostruči, i tekućina s kojom se tijesto radi ne smije biti pretopla. Dovoljno ju je samo malo 'smlačiti'. Bolje i hladna nego prevruća.
Ovi moji klipiČi su danas otišli nekako više u širinu nego u duljinu, al' svejedno su preukusni :)))
20.10.2021. (14:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
"Kod tijesta ti je bitno jedino da ga uvijek ostaviš odmarati dovoljno dugo da se udvostruči, i tekućina s kojom se tijesto radi ne smije biti pretopla. Dovoljno ju je samo malo 'smlačiti'. Bolje i hladna nego prevruća."
To je taj problem koji se s iskustvom "preraste", a prije toga napraviš dosta betonskih klipića. :))
Nekad kad budem jako dobre volje možda se upustim u "dizano" onako za ozbiljno. Potpuno je frustrirajuće kad nakon sveg posla dobiješ klipić koji možeš upotrijebiti kao oružje. :))) Dobro, pretjerujem, ali nikada mi tijesto nije ispalo onak mekano ko duša. :)) (Sad mi skoro suza potekla ) ;)))
:))
20.10.2021. (15:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
:*
20.10.2021. (10:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Y
Je, divna bi bila anketa o tintilinićima! Baš bi se razgalile!
Stjašno! Brrr......
Tijesto, dizano, to je jedna od stvari koju nikada pravo nisam savladala. Vježba se to znam, kao i sve drugo, ali dizano tijesto mi je neprijatelj iz mladosti.
20.10.2021. (13:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Ti si zlobna...ccc...
Ja sam se s dizanim tijestom, pak, jako rano zbližila :)
Jedna moja susjeda je često radila jako lijepa peciva, i onda bi na tople zvala svoju kćerku koja se vani s nama igrala... a ova bi ih onda žvakala pred nama...
Istina, dva, tri puta smo i mi ostali dobili po jedno pecivo, ali valjda nas je bilo previše za takav trošak, pa bi obično ostali praznih ruku i gladnih očiju :))
Moja mama je jednako lijepo znala kuhati i peći, ali ona je voljela slatka tijesta - buhtle, krafne i sl. što meni baš nije odgovaralo, tako da sam se dosta rano primila kuhače i dizanog tijesta... i ta ljubav traje sve do danas :))
Ovi klipiČi su jako jednostavni ta raditi, a nevjerojatno su ukusni...
Tijesto je mekano tako da se lako mijesi (samo) mikserom, i nije potrebno više brašna dodavati. Ako se odlučiš, evo recepta
Kod tijesta ti je bitno jedino da ga uvijek ostaviš odmarati dovoljno dugo da se udvostruči, i tekućina s kojom se tijesto radi ne smije biti pretopla. Dovoljno ju je samo malo 'smlačiti'. Bolje i hladna nego prevruća.
Ovi moji klipiČi su danas otišli nekako više u širinu nego u duljinu, al' svejedno su preukusni :)))
20.10.2021. (14:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Y
"Kod tijesta ti je bitno jedino da ga uvijek ostaviš odmarati dovoljno dugo da se udvostruči, i tekućina s kojom se tijesto radi ne smije biti pretopla. Dovoljno ju je samo malo 'smlačiti'. Bolje i hladna nego prevruća."
To je taj problem koji se s iskustvom "preraste", a prije toga napraviš dosta betonskih klipića. :))
Nekad kad budem jako dobre volje možda se upustim u "dizano" onako za ozbiljno.
Potpuno je frustrirajuće kad nakon sveg posla dobiješ klipić koji možeš upotrijebiti kao oružje. :)))
Dobro, pretjerujem, ali nikada mi tijesto nije ispalo onak mekano ko duša. :)) (Sad mi skoro suza potekla ) ;)))
:))
20.10.2021. (15:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
A je, nemo'š na dušu ostati suha oka :)
Ovo ti je skroz lagano, ne možeš fulati :)
20.10.2021. (16:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mojaSavana
Kipići me podsjetili na prstiće (pecivo), što kupujem na moru, ima 4 (spojena) prstića, kakva omaška :)
20.10.2021. (20:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marival11
Nadam se da ti pola tijesta nije uteklo prije spravljanja klipića....
21.10.2021. (07:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...