Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • Bergaz

    Uopće ne kužim (nije nimalo razvidno iz uspaljenih članaka po portalima!) koja je poanta/poenta:
    a) pokrivanja glava ručnicima za vrijeme ON-LINE testiranja
    b) osjećaja "omalovažavanja"... čime?
    Očito je stvar u nekom "performansu" s obje strane.

    Možeš li [B]ti[/B] to objasniti - nismo svi ovisnici o portalima i o "rekla-kazala"!
    Koji je tvoj stav?

    I kakva podrška se očekuje!?

    avatar

    28.04.2021. (15:01)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Iskreno ?

    Ne dajem joj podršku jer je to čisto blesiranje za vrijeme nastave......Koliko sam shvatila kolegicu Šoić ne treba razapinjati prof.fizike , jer na dnevnoj razini se krade, mulja, svaštanešto, a ona je samo htjela, da učinici NE prepisuju.....

    Ako ste Vi gospon profesor, ja sam gospodja profesorica, kojoj zbilja takvo što ne bi palo na um......Ovdje imamo i kolegu "Nijemca" @NF pa bih voljela, da se i on izjasni

    avatar

    28.04.2021. (16:12)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Zašto podrška? Svi mi koji smo te struke, znamo da postoje različiti oblici vrjednovanja te ocjenjivanja, stoga se baš u ovom "online" periodu to može odlično iskoristiti. Bez obzira na predmet! Esej, online portfolio, diskusija, istraživački rad, individualizirani test slučajnim izborom baze zadataka, eksperiment, projekt, problemski zadatak - hrpetinu toga još mogu napisati, tako da... malo kreativnosti, domišljatosti, predanosti... zar se ne radi o "Školi za život"?

    avatar

    28.04.2021. (16:18)    -   -   -   -  

  • jekatisine

    Izgubljena, ne. Ne znam kako je kod tebe, ali u vecini predmeta usvojenost sadrzaja i primjena znanja ne idu u istu rubriku. Ovo nabrojano su, osim testa, sve redom primjene i cesto se tezinski ne vrednuju kao usmena ili pisana provjera.
    Imala sam isti problem kod online ispita, svi redom prepisuju i to neki na vrlo kreativne nacine. Razumijem s jedne strane, ali ne podrzavam.
    Usmeni kod mene je vise razgovor u kojem treba kombinirati i osvrnuti se na odredjene kemijske probleme. Tesko je zvjerati okolo dok profesor potice stalnu komunikaciju, tako da mi nije trebao rucnik

    avatar

    28.04.2021. (19:45)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Provjerila sam Upute za vrjednovanje i ocjenjivanje za vrijeme online nastave i poklapa se s tim što sam navela u prethodnom komentaru. Usvojenost sadržaja i primjena su naravno razdvojene, ali srž svega je da nije usmeno jedini način kojim se moglo ispitati gradivo. :) Dakle, treba se prilagoditi online nastavi jer je izazov za nastavnike i učenike.

    avatar

    28.04.2021. (20:03)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    Pa, podrška ponajprije zbog medijskog linča kojemu je profesorica izložena. Njezin zahtjev za pokrivanje ručnikom jest bizaran, ali ne zaslužuje naslove o "nezapamćenom skandalu"... Time se zapravo utjeruje strah u kosti svima u obrazovnom sustavu.

    avatar

    28.04.2021. (20:15)    -   -   -   -  

  • jekatisine

    Radi se o fizici, konkretno. Koja nije daleko od kemije, koju sam predavala online. Ajd, uzmi google i googlaj koliko je prosle godine bilo odlikasa. I zapitaj se zasto.

    I onda se dogodi da takvi odlikasi dodju na fakultet i vidi cuda, padaju godinu za godinom jer su dobili nerealnu sliku vlastitog znanja. Isla na PMF i znam koliko je brutalna eliminacija u STEMu.

    Bolje zasluzena trojka nego nategnuta petica. Sve drugo je medvjedja usluga ucenicima. Da ne govorim koliko je nepravedno prema onima koji stvarno uce.

    avatar

    28.04.2021. (20:18)    -   -   -   -  

  • Olja sanja

    Moje je iskustvo isto kao @athropino. Pisanim provjerama samo prepisuju, usmeno pak imaju bubice u uhu, na laptopu otvoren još jedan prozor na kojem im pišu odgovore.. Vrlo su kreativni u prepisivanju. Šteta što tu kreativnost ne iskoriste za učenje. Odustala sam od pisanih provjera jer to nije njihovo znanje, od pisanja istraživačkih radova također jer ih piše netko drugi. Dakle ostaje samo usmena provjera. Nisam za ovu bizarnu metodu, ali razumijem da je ženi pun kufer. I ne, ne podržavam razvlačenja kolegice po portalima.

    avatar

    28.04.2021. (20:36)    -   -   -   -  

  • luki2

    Ipak, mislim da je pretjerivanje. Jednostavno, bizarno je na takav način pokušati učenicima utjerati strah u kosti. Ne podržavam, ali moram reći da ne podržavam ni takav medijski linč. Zašto ne možemo biti umjereni, a ne ići iz krajnosti u krajnost?!:((((( Pozdrav!

    avatar

    28.04.2021. (21:01)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Vjerovali ili ne - nitko nije objasnio što znači RUČNIK PREKO GLAVE... Kako to uopće izgleda i kakve to ima veze s "prepisivanjem"?! Uopće ne mogu vizualizirati cijeli razred na nekakvom ZOOM-meetingu s ručnicima preko glave!
    Ajme! Nitko! A svi, kao, kužite!

    avatar

    28.04.2021. (22:06)    -   -   -   -  

  • Uranova Pikula

    uh, nije me bilo jako dugo, a vi gospodine profesore još postojite u ovom virtualnom svijetu, drago mi je vidjeti vas...što se tiče teme dana, po meni, ispitivanje, testovi bi se trebali odvijati isključivo licem u lice, a ne virtualno, jer su tu moguće svakakve manipulacije, no ručnik na glavi je ipak neka vrsta lakrdije...sve se može korektno smisliti, osmisliti itd. bez da se izvodi na pomalo komedijaški način...profesorica nije u krivu, no sad će je ismijavati masa...ah...svijet...

    avatar

    28.04.2021. (23:59)    -   -   -   -  

  • Uranova Pikula

    i da nadodam, dakako da profesorica ne zaslužuje takvu vrstu ''agresije'' putem medija, s obzirom da se nitko nije postavio u njenu kožu...no već dugi niz godina poznato nam je to da sve više prava imaju učenici, no profesori, učitelji...kao što isti dobivaju manjak poštovanja, dakle stvari idu iz jedne krajnosti u drugu krajnost...čekam napokon neki balans, no neće to tako brzo, na svu moju žalost...

    avatar

    29.04.2021. (00:02)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Mene kao i GP-a živo zanima koja je svrha pokrivanja djeci glavama ručnicima i kakve to veze ima sa prepisivanjem
    I što bi se desilo da su odbili staviti ručnike na glavu? To me zapravo najviše zanima
    Na koji način u učionicama sprečava prepisivanje jer nije da se ne dešava, nije za pohvalu, ali je gola činjenica.
    Da li je stvarno nužno toliko pokoravanju autoritetima jer oni ne znaju drugačije?
    Ne mogu joj dati nikakvu podršku, a pogotovo ne bezrerezvnu.
    Govorim samo po onome što sam pročitala po internetima, meni ona djeluje otužno kada nije u stanju postaviti set pitanja po kojima bi znala da je usvojeno obrađeno gradivo bez nabiflanih definicija koje će ionako zaboraviti čim ocjena dotakne imenik.

    Upravo najteži i ujedno najmanja prolaznost na ispitu je bila kod profe kod kojeg si mogao imati knjigu, bilješke, teke, šalabahtere i sve raspoloživo oko sebe. Ono, čovjek je znao kako hendlati s onim što je negdje napisano i ono što je ipak naučeno u svemu tome

    avatar

    29.04.2021. (07:37)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Ovo zadnje što je @Nisa napisala, s tim se u cijelosti slažem. Sjećam se takvih učitelja.

    Mene osobno taj ručnik na glavi nije tako nerazumljiv, čak ni degradirajuć. Djeca zaista svašta izmišljaju kako bi varala (mogla bih sad navest brdo primjera) i učitelji JESU u vrlo nezgodnoj poziciji:))) . Ima primjera gdje su djeca ispitivana online, i morala su žmiriti dok su odgovarala, itd, itd, itd, itd......

    Meni nije pitanje to zašto krpa na glavi, nego KAKVA je ta učiteljica inače? Dok to čovjek ne zna, bedasto joj je davati podršku i slično. MMožda si je prizvala vraga sama od sebe.

    Kako sam često doma , naslušala sam se usput online nastave. ne mogu se načuditi (naužasavati) koliko su neke profe grozno hladne, zločeste i opasne. Umreš od straha dok ih slušaš. Naslućujem da je potrebno biti zločest da izmisliš zločestu metodu korekcije ponašanja. Ili se osjeća toliko nemoćna pred svim ovim da je pribjegla ekstremu (ima i takvih, ima ih koji čak otvoreno djeci kažu koliko im je sve ovo s tehnologijom teško i neuhvatljivo...)

    Dobri roditelji svojom pameću i angažiranošću izvrdaju dijete na suradnju, dok loši moraju primjenjivati kazne......možda je to bila jedna takva situacija, tko zna.
    Klinci su trebali snimati i druge njezine satove, pa bismo znali točno. :))

    avatar

    29.04.2021. (10:11)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @G.Profesor, kažeš u kometaru : '......ali ne zaslužuje naslove o "nezapamćenom skandalu"... Time se zapravo utjeruje strah u kosti svima u obrazovnom sustavu.'
    Da, TO je veliki problem, o kojem se malo govori - nemoguć položaj profesora koji ništa ne smiju činiti u slučajevima u kojima imaju problematičnu djecu.
    Izgubio se u društvu respekt prema tom zvanju, koje je usput tako i izgubilo ulogu odgajatelja (izgubilo je pravo da odgaja).

    Naravno, to sve ima korjene u drastično promijenjenom poimanju društva što znanje uopće jest (ono što svatko, svugdje i uvijek može izgooglati), i trendu da se djecu pušta da rastu slobodno, otprilike kao drač.

    Također, djelomice su za gubitak respekta (u mom osobnom slučaju svakako) zaslužni upravo profesori sami, točnije školski sustav.
    On sam sebe, svojim ustrojem i onim što, koliko i kako nudi, zdušno potkopava. (mogu u detalje detalja , ako treba)

    avatar

    29.04.2021. (11:23)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    '..Bolje zasluzena trojka nego nategnuta petica. ..'
    To samo odrasli tako misle :))))))))))

    avatar

    29.04.2021. (12:02)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    UPRAVO tako @Lili...........tko god je ikad radio od nas potpisnika u nastavi, taj zna, da ovaj "životni aforizam " je obična floskula za učenike....Promislite samo jedno : ocjene su jedini kriterij za sve moguće vertikale uspjeha......Na žalost

    avatar

    29.04.2021. (12:34)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    Profesori bi, kao jedna u ovoj pandemiji debelo povlaštena skupina, trebali imati malo više ljudskog razumijevanja za sve one koji su trenutno suočeni sa mnogim problemima kojih oni nemaju. Stalno plačipizdite kako vam je teško. Teško vam je online, teško vam je na licu mjesta. Najsretniji bi bili da roditelji sami poučavaju djecu a vama plaćica uredno sjedne iz poreza baš tih groznih roditelja još groznije djece. Na ovom se primjeru samo vidi koliko školstvo i ocjenjivanje ima veze sa životom. U kasnijem poslovnom životu nije bitno da znaš napamet (s ručnikom na glavi) neku recitaciju, definiciju ili formulu, bitno je da ju znaš primjeniti i da znaš gdje i na kojem mjestu možeš potražiti odgovor koji tražiš. Zato recimo inženjeri mogu na većini ispita iz stručnih predmeta imati kod sebe pun stol literature. Ako netko ne zna u koji priručnik pogledati i koji koeficijent kamo uvrstiti, džaba mu sve "prepisivanje". Spomenuta učiteljica takodjer se priprema za predavanje i baca pogled na svoje skripte tijekom sata. Zbog ravnoteže medju zvijezdama trebalo bi jednostavno svakog profesora koji traži ručnik preko glave od učenika dok biflaju naštrebane definicije obavezati na jedan školski dan online predavanja s škarniclom na glavi, pa da vidimo koliko bi razumijevanja za takav potez bilo u učiteljskoj popilaciji nakon što bi učenici prve video snimke objavili na youtube-u (a što mislite zbog čega djeca to odbijaju, nikad niste čuli riječ "mobing" medju vršnjacima?). Odmah bi bila ugrožena ljudska prava, dostojanstvo i pričalo bi se o mobingu, bossingu, vjerojatno bi se i štrajkalo tri mjeseca.

    avatar

    29.04.2021. (13:24)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    Čime će rezultirati cijela priča? Zaključkom: Ne suprotstavljaj se sustavu i ne pomaži onima koji te to niti traže, niti žele, niti će cijeniti, od učenika, do struke, vlasti i društva kao cjeline. Dakle,. misli na sebe, skuhaj si kavu ili čaj, prošeći portalima, ili još bolje obližnjom šumom, a djeca i njihovi skrbitelji neka se snalaze u životu kako najbolje znaju. U istom kontekstu, što mislite da će idući puta napraviti policajac u Americi kada naiđe na krupnog pripadnika manjine, većinskog pripadnika kriminalne zajednice? Ma pustit će ga da ukrade, prevari, udari, ubije koga je već odabrao za metu, a on će doći dovoljno kasno da samo upiše podatke za statistiku i u miru nastavi svoj život pravednika, jasno, ako nije baš on meta. Svi oni koji se brinu za prava onih koji krše sva prava svih ostalih, mislit će da su pobijedili i komedija se nastavlja baš kako je i predviđeno. Dakle da, dajmo djeci da budu glupa baš kao što je to i nama od samoga boga dopušteno, i odgurnimo sve koji nam žele pomoći :)))
    P.S. Uzmite u obzir da sam ja samo bedasti kuhar koji nema pojma ni o čemu, pa niti o kuhanju, kamoli školstvu, psihologiji, ...

    avatar

    29.04.2021. (17:58)    -   -   -   -  

  • j.

    Dobro ti nama došao nazad na blog nakon dugih mjeseci i godina, legendo, a što se tiče ručnika na glavama, samo dobri ljudi mogu brinuti tudje brige i ne zaboravljati kako je to nekada bilo. Ma brus, vidiš: sada je još samo gore, i teško da neće biti još lošije... Naravno da ručnici na glavama nisu primjereni, baš kao niti škarnicli, a profesori su ljudi koje si poslao sjeći šumu džepnim nožićem, pa su krivi za sve. Ili, kao što vidimo, skoro za sve.

    avatar

    29.04.2021. (18:05)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    Zapravo sam htio reći, podrška podršci ;)
    P.S.
    Nama manjincima, kuharima, Srbima ovdje, Makedoncima i Ciganima svugdje, ...
    prirodno je shvatiti sebi kao slične, ali da ne bude zabune,
    nema ni zamjerke, ta ljudi smo, zar ne ;)

    avatar

    29.04.2021. (19:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...