Komentari

boredandrazed.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


 • j.

  Molim Te, kad napišeš tekst, ili kod sebe stavi prvi komentar (pa ćeš biti na freshlisti; nije to ništa licemjerno, ovako kakav dragulj zamalo potone u nepovrat kao što je meni potonuo onaj ožujski o Uberu i mladjim kćerima) ili napiši komentar kod mene, da te ne propustim pročitati (ako je moj tekst loš-napiši bilo što, dvije riječi; o vremenu, nogometu, modi, ženskom punku; ne moraš svaki put kao prošli, ili kao jutros u svitanje, pa da me moje staro i slabo srce skoro štrecne dok se izvlačim iz perja :))).

  Nije mi bilo teško po tom strašnom pitanju o kojem pišeš odgajati djecu jer kad sam se zaljubio, potpuno nevažno mi je bilo to što mi je buduća punica "krivog" porijekla. Doduše, u to vrijeme nije to bio niti nekakav poduhvat, kao danas. Za sve je kriv Stari koji me učio da ljude ne dijelim drugačije nego po njihovim djelima, umrijevši u snu u svojoj spilji, sam ali okružen knjigama, kazetama i pokojom džezvom sa sasušenim socom, pun kao brod. Djecu tako i ja, što ću drugo, učim da u ovoj magli mržnje budu mudra i ne otkrivaju se pred većinom, a da je to što jesu porijeklom - tek potencijalno bogatstvo, ali sve pak ovisi samo o onome što će sami učiniti sa svojim životima. I opet; učim ih da kod drugih ne gledaju ambalažu, nego njihova djela: plodove nečijeg uma; sigurne i nikad - pijescima mržnje, neznanja ili površnosti - zametene putokaze do malih, ali prevažnih i bogatih oaza u uobičajenim pustinjama od ljudskih duša.

  Pozdrav!

  avatar

  13.04.2021. (06:38)    -   -   -   -  

 • sewen

  Svit je lipši kad sanjamo...

  avatar

  13.04.2021. (06:43)    -   -   -   -  

 • bellarte

  Zanimljiva opaska

  avatar

  13.04.2021. (07:01)    -   -   -   -  

 • Potpukovnik Stevo Babac

  Hrvati su najgori i mog rodijaka Adriana brišu, fašisti.

  avatar

  13.04.2021. (07:10)    -   -   -   -  

 • Blogokviz

  Iako bi na prvu mogao djelovati kao generaliziranje, tekst je zapravo vrlo dobar, ako ne i odličan opis, nažalost realnog stanja nacije zvane kroacije. :)).

  avatar

  13.04.2021. (10:42)    -   -   -   -  

 • jelen

  Puno će se još pričati o Hrvatima prije svršetka povijesti. Hrvati su predodređeni za velike uloge, a veliki Hrvati za najveće.

  avatar

  13.04.2021. (12:04)    -   -   -   -  

 • Ruhrgebiet

  Kad bih komentirao što mislim onda ti nebi bilo drago.
  Srdačan pozdrav!

  avatar

  13.04.2021. (12:10)    -   -   -   -  

 • Potpukovnik Stevo Babac

  Da neko ume da umesto Hrvata ubaci u ovo načertanije nas Srbe bio bi to govor mržnje.

  avatar

  13.04.2021. (12:43)    -   -   -   -  

 • vilimstvor

  bravo!! opisala/o si sve ljude svijeta he-he,, i srbe i hrvate,, bosane i engleze,, amerikance i kineze...

  avatar

  13.04.2021. (13:02)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Istinit tekst, a sa @Vilimstvorom se U POTPUNOSTI slažem. :))
  Nisam nigdje bila, a da nije bilo baš ovako ili gore.

  avatar

  13.04.2021. (13:40)    -   -   -   -  

 • IzgubljenaUGalaksiji:)

  svugdje je tako, samo u drugom kontekstu... dobro je Vilim napisao...pozdrav iz DE! :)

  avatar

  13.04.2021. (14:51)    -   -   -   -  

 • BoredAndRazed

  @ j. Hvala na lijepom opisu i drago mi je što si voljan pročitati čiste izljeve nesuzdržanosti u svakom smislu, ali blog sam otvorila zbog vlastitog zdravlja jer mi dnevnici nisu bili dovoljni. Ovako je lijepo pročitati s vremena na vrijeme i što drugi pišu. Možda i saznati nešto novo, na nešto se šokirati, na nešto se naljutiti. Nema loših tekstova, samo onih na koje ne znam što bih rekla ili mi je određeni svijet pomalo nerazumljiv. Ne zbog lošeg pisanja već zbog posve drugog pogleda na život ili je tematika nešto s čime nikada nisam imala dodira. U svakom slučaju, hvala na tome.

  avatar

  13.04.2021. (17:02)    -   -   -   -  

 • BoredAndRazed

  @Ruhrgebiet I da mi ne bude drago, ma što te briga? Piši što misliš. Rasprava je rasprava pa makar i provokativna i uvijek dobro došla. Mada je u ovakvom obliku malo teže. Niti su moji tekstovi ništa bolji. Poprilično su nepristojni ali je jako dobro opsovati s vremena na vrijeme. Na kraju krajeva, samo su skup frustracija i izbjegavanje daljnje ogorčenosti i depresije, a ponekad i vlastita stajališta koja ne moraju biti dogmatska ali teško se riješiti vlastitih dogmi. Trudim se ostati otvorena, ma da na kraju radim "opet po svom bajsu". Arogancija ponekad uzme veći dio mene kada sama sa sobom. U svakom slučaju - možeš me uspješno demantirati i promijeniti mišljenje. Ako išta smatram da treba onda je to reći što misliš. Ma koliko god nekome ne bilo drago. Inače nema dijaloga.

  avatar

  13.04.2021. (17:03)    -   -   -   -  

 • BoredAndRazed

  @vilimstvor Ne tvrdim da je negdje drugdje bolje. Svaka država ima svoje kritičare, frustratore, kulturne tvorevine i sl. Živimo u vremenu globalizacije pa se puno toga miješa, isprepliće i utječe jedno na drugo. Vidim po ostalim komentarima da se osjećaš prozvanim. Ne mislim da je pogrešno tražiti odgovore i izvan zadanog. Ali sam previše u kontaktu sa ljudima koji zapravo prvi osjećaju težinu ovog corona doba. Osim mojih roditelja, supruga i mene, svi u mojoj bližoj obitelji su preživjeli simptome corone ili su u direktnom kontaktu s njom na neki način. Samo zato što netko priča da bolesti ne postoje, ne znači da ne postoje. Svi smo svijet počeli doživljavati empirijski, pa i ja. I nitko više ne želi vjerovati zacrtanim mišljenima. Ali odlazak iz krajnosti u krajnost mi nije odgovor. Isto kao što ni religija niti Anunakiji nisu apsolutno objašnjenje svijeta. Da je znanost apsolutno znanje, ne bi bilo onih koju ju prozivaju i unutar nje same - barem donekle dozvoljavaju prozivanje. Ali su službena znanstvena istraživanja po meni jedino "apsolutno" znanje koje ostaje, ma koliko god možda bila ograničena. Možda je jedna teorija na snazi, dok se ne dogodi istraživanje koje bi ju moglo demantirati. I to je ono što je po meni u redu. Smatram da je sve na svijetu politično - pa tako i religija, teorije zavjere i znanost. Kako bi se ratovi i bolje naoružavanje dogodile bez svojih znanstvenika? Kako bi se korigirali politički programi bez društvenog istraživanja? Teorije zavjere su mi u početku bile zanimljive, ali su se pretvorile u politički i religijski program bez da ostavlja prostor za promišljanje i ikakvo osobno stajalište.

  avatar

  13.04.2021. (17:04)    -   -   -   -  

 • j.

  Blog je čitanje, pa pisanje, ali nadasve (za mene) komentiranje; osobno mogu blejati par dana u prazan editor a da ništa ne napišem, jer mi je u biti pun kufer medija i pisanja i polemika, a onda sletim na nečiji lijepi post i začas eto ti par kartica teksta; pa čija je to zasluga ako ne i onoga koji je dao ideju? Otprilike mislim da si to sada prošla odgovarajući na ovaj gore upis o različitim mišljenjima. Ili, recimo - tvoj post o Uberu prođe u mjesec i pol sa nula komentara, i tek jutros počinjemo čitati i njega... kužiš naravno što hoću reći - vots d point da stoji tamo dolje nepročitan? Mislim da sam ti još negdje ujesen napisao da tvoji upisi zaslužuju dublje razrade; ako si čovjek od riječi, a čini mi se da nisi daleko od toga, onda nema uopće sumnje da ti to umiješ i dalje od stadija izlijevanja hampera u rijeku kojeg opisuješ kao smisao tvog pisanja... Uglavnom, doći će i te neke neprospavane noći kada treba pisati da bi se oslobodili tenzija; kao u onoj legendarnoj "Čežnji" gdje Fritz zamišljeno i sjetno lamentira nad time kako pada kestenje po asfaltu i čuju se psi u daljini, pa se neopisivo javlja čežnja za nekim tko bi bio dobar, naš, bliz, intiman drug i kome bi mogli da pišemo pismo, a njega nema. Ima, ima, naći će se i taj i pročitati to naše, baš ovdje, dok ne naiđe netko sasvim drugi, zar ne? :))

  avatar

  13.04.2021. (18:46)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...