Komentari

tputovanja.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


 • Zanimljivosti/Putovanja

  Preživjela testiranje noge, nakon pretjeranih 18,5 km :)))

  p.s. znam da ima puno slika, al teško izabrat od preko 210 fotki ;))

  avatar

  07.02.2021. (10:54)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  šuma.. put... priroda i - tužne slike uništenih građevina....

  avatar

  07.02.2021. (11:15)    -   -   -   -  

 • IzgubljenaUGalaksiji:)

  Predivno. Hvala na osvrtu :) :* Drago mi je da je noga izdržala.

  avatar

  07.02.2021. (11:29)    -   -   -   -  

 • litterula

  Dobra šetnja, zanimaju me ti rudnici, i kod nas na Zrinskoj gori i u okolici su imali rudnike, a što se kopalo, neki metali ili ugljen?

  avatar

  07.02.2021. (13:01)    -   -   -   -  

 • teuta

  Znači sve je ok s nogom i gojzericama, ha?
  To je super samo ipak malo oprezo, nemoj prenagliti.
  Kapelica je baš slatka, kao iz bajke.
  Nekad davno sam se vozila starom žičarom do gore
  a sad bih voljela propati i novu.
  Mislim da će na proljeće sve bolje izgledati.
  LP:)))))))))))))))))

  avatar

  07.02.2021. (13:21)    -   -   -   -  

 • VladKrvoglad

  Prvo, drago mi je da ti je noga bolje, pa si mogla napraviti ovu setnju i naravno, ovaj post!
  Drugo, cestitke na trudu: napraviti sve te fotke, i to veoma dobre, iskopati sve delice informacije da se fotke objekata i lokacioja objasne, te sve to sloziti u pravi mozaik na postu!
  Impresivno, i kao rezultat - post za uzivanje!

  avatar

  07.02.2021. (14:28)    -   -   -   -  

 • Zanimljivosti/Putovanja

  shadow-of-soul nažalost nevjerojatno koliko ima na Medvednici građevina koje propadaju, dok se na nekim mjestima pored grade nove :((

  IzgubljenaUGalaksiji:) hvala ti, noga izdržala, al zato se danas jedva krećem od muskelfibera, robot je super napram mene hihi ;))

  litterula nažalost nisam bila u tim rudnicima više neznam ni dali su otvoreni, ali evo: "U blizini planinarskog doma Grafičar nalazi se područje zvano Rudarski vrt na kojem se od davnina rudarilo u potrazi za plemenitim kovinama. Rudnik Zrinski otvoren je u 16. stoljeću, kada je na području Rudarskog vrta pronađen galenit, olovni sjajnik, u kojem kao primjesa dolazi srebro, pa su rudari počeli dubiti hodnike u medvedničkom podzemlju u potrazi za tom vrijednom kovinom. Rad u rudniku bio je iznimno mukotrpan: tridesetak rudara svaki je dan u smjenama od 10 do 12 sati ručno iskopavalo vrijednu rudu koristeći samo čekiće, klinove, pijuke i lopate, dok je mračne hodnike rudnika osvjetljavala samo titrava svjetlost uljanica ili voštanih svijeća. Usprkos njihovim nadljudskim naporima, ovaj rudnik nikada nije bio naročito izdašan: trebalo je istaliti čak tonu galenita da se dobije samo pola kilograma srebra! Zato su vlasnici rudnika, članovi obitelji Zrinski, već polovicom 17. stoljeća obustavili proizvodnju i prepustili tajanstveno podzemlje Medvednice vlazi, tami i podzemnim bićima. Njihov mir je stoljećima narušavao samo pokoji odron zemlje u zapuštenim hodnicima, a tek 2004. godine djelatnici Parka prirode Medvednica uredili su rudnik za posjetitelje. Otada je u njegovim hodnicima vrlo živo: brojni posjetitelji u šarenim kacigama slušaju priče vodiča o teškome radu u rudniku, sa zanimanjem prate razgovor rudara i njihova upravitelja – bergmeistera o nesreći koja se upravo dogodila dok promatraju njihove drvene skulpture, osluškuju zvukove kapanja vode i udaraca čekića u stijenu te puni strahopoštovanja dodiruju oruđe kojim se u ono doba radilo u rudniku."

  teuta sve u svemu sve ok, jedino nažuljale pete, al mislim da je to od uložaka, morat ću probat hodat bez njih pa da vidim jel u njima problem :/ inaće sve ok po baš zahtjevnom terenu, osim danas muskfibera da se krećem kao robot hahaha
  Nova žičara još ne vozi, a kad će to samo nebo zna ....
  U staroj sam se čak i ja sa sinom vozila nekoliko mjeseci prije zatvaranja, i samo znam da sam se nauživala straha jer su bili naleti vjetra :O
  Budem ja sad polako kad god mogu gore i ovdje pisala, pa ćete pratit buđenje prirode :)))

  VladKrvoglad hvala ti puno :)))
  Baš uživam i veseli me ovako vam pisati i složit priču uz fotke, imala bi ih još, al neznam koliko stane hehe, a priče uz objekte zašto da prepričavam kad ih onako nađem na netu, pa vam prenesem :))

  avatar

  07.02.2021. (16:11)    -   -   -   -  

 • luki2

  U, odlična šetnja! Ne pretjerivati, ipak, radi noge! Do Kraljičinog zdenca smo još prošle godine hodale Goldie i ja....:(((( Pusa!

  avatar

  07.02.2021. (17:10)    -   -   -   -  

 • teuta

  Već te jadnu zamišljam kao robota hehehee...
  Nemoj se ljutiti samo se šalim, znam da te boli ali znaš mene...:))))))))))

  avatar

  07.02.2021. (18:31)    -   -   -   -  

 • luki2

  Hvala na lijepom komentaru kod mene. Nadam se da će biti tako. Pažljivo s nogom, pažljivo!!!!! Ovo je odjednom bilo previše. Pametno je ne voditi wufove, jer svašta mogu pronaći i otrovati se.:(((( Žao mi je zbog neugodnog iskustva.:(((((

  avatar

  07.02.2021. (19:15)    -   -   -   -  

 • Mikitarije

  Joj, da mi je bar u blizini neka slična staza. Uvjerena sam da je svaki put drugačija i da svaki put neki drugi detalji privuku oko. Svaka čast na odrađenih 18 i kusur km. :-))))

  avatar

  07.02.2021. (19:23)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Lijepa tura, možda malo veća za isprobati novu obuću. Drugi put bolju čarapu i flaster na peti. Prošao sam sve ove lokalitete, crkvice su lijepe sa djelima umjetnika i uklapaju se u okoliš a baš šteta za ovoliko ruševnih objekata od kojh su se neki mogli barem dijelom obnoviti. I Dom željezničara je bio dugo u rasulu, bolje ga bilo odmah do kraja srušiti ili odmah popraviti. Jednom sam noću sve po snijegu išao od Tunela do Puntijarke a oko doma snijega ko u priči.

  avatar

  07.02.2021. (19:25)    -   -   -   -  

 • More ljubavi

  Mogu samo zamišljati mirise i ljepotu prirode koju si doživjela

  avatar

  07.02.2021. (21:52)    -   -   -   -  

 • smjehotvorine

  ajme koliko fotki :)

  avatar

  07.02.2021. (22:11)    -   -   -   -  

 • Viatrix

  Lijepa kilometraža, svaka čast. Odličan putopis i drago mi je da je noga izdržala.:)

  avatar

  07.02.2021. (22:48)    -   -   -   -  

 • Zanimljivosti/Putovanja

  luki2 nadam se da ćete s nekim novim pesekom opet šetat do Kraljičinog zdenca, to je baš prava lijepa šetnjica. Istina malo sam pretjerala, al bilo je predivno i sreća noga je ok :))

  teuta ajme jesi me nasmijala, pa skoro si me i dobro zamislila ;)))

  luki2 da nakon tog neugodnog iskustva ne mogu se natjerat da ih uzmem sa sobom makar znam koliko uživaju kad slobodno trčkaraju, al strah da neku ne izgubim je puno veći. Samo da su one meni dobro :))

  Mikitarije šteta da nemaš ništa blizu jer to je stvarno odmor za dušu kad možeš ovako otići u prirodu i uživat i da imaš pravo svaki put kad ideš svaki put uočiš nešto drugo i svaki put se oduševiš :)))

  gogoo istina istina, al mislim da nije u pitanju obuća već ulošci koji su predebeli, idući put idem bez njih i baš me zanima kako će biti ;))
  Drago mi je da znaš sve lokalitete i kad vidiš koliko ima tih objekata na Medvednici, tuga i žalost, pogotovo što su neki lijepi i imaju predivan pogled, a propadaju... :((

  More ljubavi točno si pogodio, volim miris prirode, a za kraj kad sam ušla u onu borovu šumu srce mi je bilo puno :)))

  smjehotvorine uhhh da puno slika, samo čekam da dobijem zabranu od bloga hihi, al da tek znaš kako je teško odabrat od velike količine koju škljocam hehe

  Viatrix hvala ti puno i ja sam tako sretna da ću opet moći skitat okolo, al nogu ipak moram dalje pazit ;))

  avatar

  08.02.2021. (07:20)    -   -   -   -  

 • teuta

  Ma bitno je da se čuvaš da ti noga što prije
  bude kao nova.
  Stalno sve te tvoje slike zamišljam kako bi izledale u proljeće, mora to bii prava ljepota. :)))))))))))))))))

  avatar

  08.02.2021. (12:04)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...