Komentari

sirin.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


 • Stivn

  Dišem Zagreb već par dana.. iako nije moj.. i mrzim ga

  avatar

  01.12.2020. (17:09)    -   -   -   -  

 • sirin

  Ja nekako imam isti osjecaj... najradije bih negdje, u nasu Liku, u planinu, u neki dio za kojeg nitko nikada nije cuo...

  avatar

  01.12.2020. (19:36)    -   -   -   -  

 • IzgubljenaUGalaksiji:)

  Prigodni stihovi. Vrlo simbolično i slikovito. Veoma lijepo oblikovano.

  avatar

  01.12.2020. (20:04)    -   -   -   -  

 • Sarah

  Strašno.
  Boriti se za zrak koji te ionako ubija.

  avatar

  01.12.2020. (22:14)    -   -   -   -  

 • Annabonni

  dobar

  avatar

  02.12.2020. (08:38)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Mrzim čitati ovakve riječi.........moj muž je umro ne mogavši više udahnuti .......................................................................... .................................................
  .......................... ........
  ................................................................... ....................................................................
  ....... ........................................................................... ........................................................................... ....................................... odvratno mi je ovo svakodnevno podsjećanje kako dobar dio ljudi odlazi u muci.
  Što čovjek ima od toga da to tako ističe?

  avatar

  02.12.2020. (10:49)    -   -   -   -  

 • rossyblo

  U ovakvim situacijama uvijek sam voljela punim plućima udisati čisti zrak, sad se puno puta zapitam je li on čist. U prirodi je bolji, sviježji. Zrak je potreban za život. I to čisti zrak. I sad i čestice u Zagrebu jaoooooo... Samo neka nam priroda bude netaknuta, a time i čisti zrak to je blago naše lijepe Hrvatske zemlje.:)) Želimo zrak i život kao prije, samo da se normalizira.

  avatar

  02.12.2020. (10:54)    -   -   -   -  

 • stara teta

  drastično zvuči, no trebale bi ove rečenice biti ozbiljan podsjetnik da odgovorno svojim ponašanjem poštujemo kako svoj, tako i tuđi život, pravo da i drugi dišu. da se ne bahatimo površnim "znanjima", ne mašemo fiktivnim "slobodama" i ne hohštapliramo tuđim disanjem. mnogi tek s teškom mukom dolaze do zraka koji život znači. tek kad dođemo u situaciju gdje je život o niti, onda shvaćamo vrijednost onih godina koje nas drže na ovom svijetu. isto tako se odgovornost odnosi na masovno korištenje zagađivača zraka i prirode, samo što bi za to odgovornost morale snositi firme zagađivači, odnosno njihovi vlasnici. cijele države i vlade. prisjetimo se, sporazum kyoto nije potpisala niti kina niti sad, zapravo do nedavno najveći zagađivači zraka. pridružuje im se i indija, arapski poluotok i dio afrike. na žalost, tu kao pojedinci (ukoliko nismo ekstremno bogati) ne možemo ništa nego apelirati.

  avatar

  02.12.2020. (13:47)    -   -   -   -  

 • sirin

  @lili, zao mi je ako te pogodilo, nije mi bila namjera. U brojevima koji nikada nece vise udahnuti je i netko vrlo drag, moj, kad ga cujes kao broj na dnevnom izvjestaju kao da se ne radi o covjeku.

  Brojevi. Brojevi. Lakse je baratati brojevima iza kojih kao da nema zivota. Nema odgovornosti.

  I kvaliteta zraka i broj umrlih je, po meni, poraz civilizacije, sramota covjecanstva. Umjesto da se sramimo izlistamo broj. I idemo dalje.

  To sto kaze @stara teta je bas tako kako sam i zamislila: od jedne virusne bolesti da nam umre toliko ljudi?! Pa dokud smo dosli ako nismo spremni jedan za drugoga, za sebe... samo malo pripaziti, samo se malo inkomodirati, samo se malo informirati.
  Do kud smo dosli ako nismo spremni odreci se samo malo - da disemo cisci zrak, i sto mislimo da smo pa da imamo pravo taj zrak uskratiti drugim vrstama s kojima dijelimo planetu....

  Tuzna sam. I ljuta sam. I tuzna sam.

  Hvala vam svima na komentarima.

  avatar

  02.12.2020. (14:37)    -   -   -   -  

 • mecabg

  Nažalost, zagađen zrak nije samo u gradovima...
  Priroda se bori, da se vrati na staro, ali sve joj je teže...

  avatar

  02.12.2020. (21:32)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...