Komentari

donabellina.blog.hr

Dodaj komentar (28)

Marketing


  • AnnaBonni

    na granici samokontrole bijesa

    avatar

    03.10.2020. (21:50)    -   -   -   -  

  • builderica

    U pravu si skroz, ponašanje učiteljice za svaku je osudu...Katastrofa :(

    avatar

    03.10.2020. (22:03)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    ovako što ni u ludilu nisam pretpostavljala........Kakav je ona čovjek i pedagog ?

    avatar

    03.10.2020. (22:15)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ovo su provjerene pedagoške metode onih koji su diplomirali u Jugoslaviji, i onih koje su takvi učili, koliko znam u suvremenoj Hrvatskoj su takve metode napuštene, iako do sada su se ovakvi skandali o kojima si nas ti obavještavala pokazali nerijetko izmišljotinama, pa sve treba uzet s rezervom.

    avatar

    03.10.2020. (22:23)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Kako hoćeš : postoji i datum i ime mame koja je to stavila u profesorsku grupu..........( opet ti sa svojim Sorbonskim obrazovanjem........)

    Malo toga je u suvremenoj HR napušteno , jedino je Goli otok zapušten i treba ga obnoviti.....

    avatar

    03.10.2020. (22:26)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ako možeš nabavit ime učiteljice koja je ovo uradila, ja ću se osobno pobrinut da više nikome ne bude učiteljica.

    Nije nikakvo sorbonsko obrazovanje, naime ja sam se obrazovao u Jugoslaviji kada su ovo bile uobičajene metode, dakle govorim iz iskustva.

    avatar

    03.10.2020. (22:35)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Inače nisi se trebala referirat na tog jazavca iz Moslavine, mogla si se zapitat šta bi o sebi moga napisat predsjednik, bilo bi puno efektnije, E stvarno zašto si se ti prestala bavit predsjednicima.

    avatar

    03.10.2020. (22:38)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Od silnog čuđenja u našim životima, opravdanim, neučinkovitim po reakcijama i sankcijama, čuđenje prerasta u svakodnevnost, svakodnevnost u normalnost, normalnost u našu zatupljenost, zatupljenost u gubitak poriva za pravednošću...koja je u startu osuđena na sinkopu sustava u cijelosti. A, Bože, pomozi.

    avatar

    03.10.2020. (22:40)    -   -   -   -  

  • teuta

    Groznoooooooooooooooo! Ne mogu vjerovati da još ima takvih ljudi (u ovom slučaju učiteljica) koji na ovakav način "odgajaju" učenike.
    LP:))))))))))))))

    avatar

    03.10.2020. (22:52)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Freš: ime učiteljice osobno ne znam, a stranica prosvjetara je zatvorena grupa, a da i znam, nisam sklona linču pa je ga ne bih ni objavila.....Ovo je istiniti snimak i kad god ga pogledam, jeza me prodje, jer "osjećam" sramotu djeteta......Možda kreće u školu samo iz kuće pa ne mjeri temperaturu, što god bilo, ovako se ne radi....Kad bih imala ikakve moći kunem se, ne bi ovoj ženi pa makar pred mirovinom bila oprostila..
    Psiholozi uvelike pišu kako sačuvati djcu ranije dobi od psihoze straha, desocijalizacije i PTSP-ja..Ova to vjerojatno ne prati.

    A što se tiče predsjednika s karakterom osobno mislim, da je prepotencijom prešao crtu pristojne komunikacije, makar one dvije s pločom se nepotrebno eksponiraju......Jesu li ploču s novim natpisom platile same ????

    avatar

    03.10.2020. (22:59)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Morska : dva dana "čuči" u meni bijes.......mislila sam, da ću s jučerašnjim postom o mudantama moći sebe zauzdati, ali nisam.......Ovo sam napisala ljuta kao prof i kao majka ..........Da imam ikakve moći ne bih ovo pisala na blogu.

    Moja kćer je dobila dijabetes koncem 4.razreda od STRESA...To bih posvjedočila i pred Bogom i na sudu...Na satu engleskog, tko god pisne, ccijeli razred stoji mirno uz klupu bez pomicanja.Dječak, koji je prstom dodirnuo klupu dobio je snažni šamar preko lica...Primjetila sam, da moja kćer tri maramice male, platnene dječje tjdeno nema i nakon silnog ispitivanja zašto ih gubi, rekla mi je, da jede mrvicu po mrvicu poslije engleskog-------od straha!!!! Alooooooooooooo.........od straha.
    Nakon svega ( a bila je to pritužba inspekcijskoj služi majke udarenog djeteta ) nastavnica je prebačena (!) u drugu školu, a moje dijete i mi skupa s njom do danas se hrvamo s insulinskom terapijom i svim problemima njenog zdravlja.........

    Nije mi bila namjera baš sve "ogoliti" ali istina je : neki su zaista zalutali u prosvjetu. To mi je poslanje moje......znati što ne treba, jer ono što treba, to se uči na studiju.

    Teuta.....hvala ti

    avatar

    03.10.2020. (23:01)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Razumijem ja tebe, Ane...ja samo strahujem da se ne utopimo u masi istog, sličnog...na svim poljima....

    avatar

    03.10.2020. (23:07)    -   -   -   -  

  • Sarah

    Trebalo bi fakat nać tu ženu i natjerat je da ona o sebi tako nešto napiše.
    Grozno. Staljinizam i boljševizam.

    avatar

    03.10.2020. (23:12)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Upravo to, Sarah...........Još samo alkoholičari kazuju svoje ime i svoj porok u samokritici grupe.......Čak ni ovi moji ovisnici s kojima radim ostaju anonimni ako to žele...........

    Neće se njoj ništa desiti: dobit će upozorenje prosvjetne inspekcije i to je sve

    avatar

    03.10.2020. (23:23)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    U tvom postu fali kljucna informacija:
    Ako je uciteljica rekla detetu da zapise u svesku sta dete ocito redovno gresi i ne ispravlja, te je trebalo da to pokaze roditeljima i da oni stave potpis - onda ovo nije linc. Nema tu kamenovanja pred ruljom.
    Ako je dete ovo moralo procitati pred razredom, onda je zaista prilicno ponizavajuce.
    Vidim da su svi skocili da lincuju doticnu uciteljicu, pa me zanima sta bi oni uradili u njenoj situaciji?
    Evo, i dicni i vrli Fresh, sa najvecim iskustvom lincovanja drugih po blogeru ( a siguran sam da njegova blogerska paslika odgovara njegovom karakteru i ponasanju u javi realnosti) - odmah bi uciteljicu rastrgao iako nije proverio sve cinjenice. Fernomenalno. Nadam da nije i to naucio u bivsem sistemu, jer tamo je izgleda preuzeo praksu lincovanja neistomisljenika?
    Eh, mislim da mu je to ipak u porodici/ krvi/ karakteru...

    avatar

    03.10.2020. (23:34)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    Uzgred, aj sad da razmislimo zajedno - sta je jos mogla uciteljica uraditi.
    Problem: dete je vise puta opominjano da odradi nekakve mere vazne u ovom trenutku kad korona pretumbava zivote svima. Treba nauciti meriti temperaturu, nauciti sta je visoka a sta nije, voditi nekakav dnevnik svaki dan (moze se upotrebiti za ucenje o vaznosti kontinuiteta, urednosti, preglednosti, ako nista drugo, vezba je pisanja rukom.) Takodje, dete 'zaboravlja masku ' (u prevodu: 'boli ga ona stvar'), a ako i ponese sluucajno, opet ga boli patka da masku koristi.

    Uciteljicine primedbe, apeli i ukoriu ne pomazu.Skraceno: uciteljica je pokusala normalne metode ali detetovo je ponasanje nenormalno. Ako se nista ne preduzme i dete nastavi svoju praksu, zasto onda i ostala deca ne bi radila isto? ('Ko hebe uciteljicu')

    Ona trazi pomoc roditelja.

    Mogla bi pozvati roditelje i obavestiti ih o problemu.
    Mozda i jeste, ali se ovi prave gluvi.
    AKO je tako, mozda je zapisivanje u svesku i potpuis - nacin da i roditelj i dete steknu utisak nekakvog zvanicnog dokumenta i dozovu se odgovornosti - korona moze odneti zivote.

    Ako roditelji ne znaju: uciteljica ih moze obavestiti telefonom, mejlom ili licno. Opet stepenovanje po davanju vaznosti.

    Ako ih licno obavestava, moze to bez prisustva deteta, sa prisustvom, kao i pitanjem da dete samo kaze zasto su roditelji pozvani. OPet stepenovanje po vaznosti, odnosno po alarmantnosti ponasanja deteta.

    Evo, sad ovi sto se zgrazavaju - izaberite svoju varijantu?!

    Naravno. Posto ni ja ne znam sve informacije, mozda je sve ovo gore napisano bez veze. Uciteljica je kriva jer zaista uziva da gleda kako se deca psiholoski muce...?
    U tom slucaju je uciteljica zaista zasluzila AnaBonin pravednicki gnev. I gnev vas ostalih. I moj gnev.

    avatar

    03.10.2020. (23:57)    -   -   -   -  

  • Taango

    Ja sam uz takve učitelje dosta naučio i poštivao sam ih i imao respekta prema njima.Da nisam tako činio ne znam tko i što bi danas bio.Ne čudi me ovaj pristup a i djetetu se nije ništa posebno dogodilo osim što je morao napisati"diktat"U Kini bi takav diktat pisao tisuću puta.LP

    avatar

    04.10.2020. (00:41)    -   -   -   -  

  • Sarah

    Naravno Vlad, u pravu si, ne znamo bitne činjenice.
    No, meni je sve u vezi s koronom i mjerama, nelogično i glupo.
    Stalno se pokušavam oteti dojmu, i ne uspijevam, kako se namjerno stvara psihoza velikih razmjera, a istovremeno ne mogu skužit zašto, jer nisam pristalica zavjera.
    Ovom se bilješkom učiteljica nastojala ograditi od odgovornosti, u slučaju provjera i inspekcija.
    Pitanje je što bi ti učinio kao roditelj, da ti dijete ne mjeri temperaturu, ne nosi masku u školu, ili je skida? Čime bi ga uplašio, motivirao, ako neće, a neće jer gleda televiziju i vidi kako se ponašaju političari, kako se unose bez maski jedni drugima u lice?

    avatar

    04.10.2020. (07:28)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Hvala @Vladu na obilnom komentaru, zbilja je trebalo truda sve misli sistematizirati,,,,,,,,,I tebi @Sarah i tebi @Tango s koji se nikako ne slažem ( KIna..?!)

    Samo ovo ću napisati: OVAKO se ne radi u školi........ako su roditelji iz predgradja života i nemaju mail, onda ih se pozove u školu i obavijesti o situaciji.....Mogla je napisati primjedbu u bilježnicu i tražiti potpis roditelja.....Imala je izbor dakako, a odabrala je DIKTAT u prvom licu !!!
    Osnovno pravilo je NE sramotiti dijete : svatko od nas može podnijeti puno toga fizički, a jako malo i teško psihički.....sramotu i omalovažavanje drugih pa makar bio i 8-godišnjak bez maske.

    Djeca više pamte bol od uvrede nego pohvale koje dobiju.

    avatar

    04.10.2020. (08:22)    -   -   -   -  

  • Violenta

    U toj najranjivijoj dobi za razvoj djeteta, ovo je zadnje što je trebalo napraviti...to jest, nije uopće, žena ne zna svoj posao ma koliko godina staža imala.
    Tko zna koliko je djece prošlo kroz sličnu traumu tijekom njenog i njoj sličnih neprimjerenih "šefovanja".

    avatar

    04.10.2020. (08:53)    -   -   -   -  

  • medlife

    Ovo stvarno nije način za rješiti bilo koji problem. Žena je stvarno promašila profesiju.

    avatar

    04.10.2020. (09:13)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    Prvo, učiteljica mora imati termometar i nema problema
    Drugo, za ovaj uzrast i takav pristup odmah otkaz

    avatar

    04.10.2020. (10:04)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    Ane,
    Zna i Vlad sta bi 'trebalo'.
    Poenta je u tome kakva je situacija na terenu:
    roditelji ne reaguju na poziv.
    Roditelji reaguju, ali ne cine nista.
    Roditelji reaguju negativno jer i sami ne smatraju da se maske poraju nositi.
    Uzgred: iz situacije se da zakljuciti da roditelji ne mare sta im dete rade. Oni ga ocito ne kontrolisu ili im je pedagoska metoda da 'dete sve moze.'

    Sta je onda uciteljici za ciniti?

    Uzgred. Vidim da postoji kontroverza oko pisanja deteta u prvom licu.
    Vecina vas ovo tumaci kao 'pokajnicko' pisanje deteta pod prisilom.
    Zaista se moze i tako protumaciti.

    Da ja ovako nesto trazim od deteta, onda bih trazio da ono samo opise svoju gresku: deca (a bome i mnogi odrasli ljudi) NISU SVESNI sta rade (sta su uradili) dok to ne formulisu sami!

    Ja ne znam koja je varijanta u pitanju u ovom slucaju (ako ovaj slucaj nije izmisljen)

    Uzgred, u Belgiji klinci do 12 godina ne moraju nositi maske: ni u skoli nit u prevozu, na ulici ni u radnji...(!?)

    avatar

    04.10.2020. (10:11)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Poz svima s mobitela do predvecer... Javit cu se kom. NIJE NISTA IZMISLJENO... To je pedagoska /ne/stvarnost

    avatar

    04.10.2020. (10:38)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Uništava se djetinjstvo učenika...

    avatar

    04.10.2020. (11:53)    -   -   -   -  

učitavam...