Stani malo Tomice : poriluk nemoj smrzavati, jer ga možeš pripremiti SUTRA za ručak
Operi ga i bijeli i zeleni dio, nareži na kolutove , jedna krumpir izreži na koluove i sve zajedno podli s malo vode, prodinstaj na ulju ili svinjskoj masti ako voliš( ja upotrebljavam mast ) dodaj soli i papra po ukusu i imaš cijeli obrok.......Ne isplati se smrzavati kad ionako moraš jesti svaki dan nešto
08.05.2019. (19:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ AnnaBoni hvala na savjetu kako ga pripremiti. Svakako ću ga sutra pokušati pripremiti za ručak, sad dok je još svježi. A kako još ću vidjeti. Na žalost ja mast ne koristim zbog zdravlja, imam problem sa masnoćom. A i zbog žući isto ne koristim mast, jer izgleda da reagiram na masnoću od kada sam operirao žuč...
08.05.2019. (19:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Hej, prekrasan ti je paradajz!!! da meni tako izraste, ja bih bila prezadovoljna!!
Poriluk ti je jako zdrav za probavne organe, na malo ulja (ne treba nikakva mast) sa vodom, a ulja može minimalno, lijepo prodinstaš: poriluk nasjeckan na kolutove (opereš svu onu zemlju između lišća :D ), skupa sa kojom mrkvom (na kolutove) i krumpirom (na kockice), dodaš začina koje smiješ (češnjaka?, soli, papra...), i kad se malo 'popeče' dodaš vode, ne puno, kuhaš dok sve nije skuhano...ako jedeš meso, možeš i to dodati da ti se skuha unutra (smiješ malo piletine? npr) poriluk je super. :))
Osim toga, zamotaj u malo papira, i par dana će sasvim normalo trajati u frižideru, pa ga onda skuhaj...ne treba sve odjednom.
A zaista ga možeš i oprati, narezati na kolutove i smrznuti na pladnju da ti se sav ne smrzne u jednu grudu, i onda dodavati jelima (juhi, varivu s drugim povrćem....)
08.05.2019. (20:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Lilianke već sam poriluk očistio od prljavštine i odrezao korijenje i višak listova. Te ga spremio u frižider do sutra, kada ću ga pokušati skuhati. Hvala ti i na receptu, izgleda da je ukusan. Možda ga jednom prilikom i pripremim....
08.05.2019. (20:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Šteta što nisi ostavio poriluk u vrtu i postepeno ga uzimao, sve vrste luka inače nije dobro držati u frižideru jer uzimaju vlagu i gube na kvaliteti, bolje na suhom i hladnijem mjestu od okoline, kao npr. podrum, smočnica, trap, a to važi i za krumpir i još neko povrće. (Fotke su ti premale ovako prikazane da bi se nešto bolje vidjelo, a nakon povećanja prevelike, vidi se samo gornji lijevi kut fotke, tj, ništa. Kod mene fotke za povećati nisu nikad veće od 1200 piksela po dužoj stranici).
10.05.2019. (19:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
AnaBoni
Stani malo Tomice : poriluk nemoj smrzavati, jer ga možeš pripremiti SUTRA za ručak
Operi ga i bijeli i zeleni dio, nareži na kolutove , jedna krumpir izreži na koluove i sve zajedno podli s malo vode, prodinstaj na ulju ili svinjskoj masti ako voliš( ja upotrebljavam mast ) dodaj soli i papra po ukusu i imaš cijeli obrok.......Ne isplati se smrzavati kad ionako moraš jesti svaki dan nešto
08.05.2019. (19:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
crna svjetlost
@ AnnaBoni hvala na savjetu kako ga pripremiti. Svakako ću ga sutra pokušati pripremiti za ručak, sad dok je još svježi. A kako još ću vidjeti. Na žalost ja mast ne koristim zbog zdravlja, imam problem sa masnoćom. A i zbog žući isto ne koristim mast, jer izgleda da reagiram na masnoću od kada sam operirao žuč...
08.05.2019. (19:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
Hej, prekrasan ti je paradajz!!!
da meni tako izraste, ja bih bila prezadovoljna!!
Poriluk ti je jako zdrav za probavne organe,
na malo ulja (ne treba nikakva mast) sa vodom, a ulja može minimalno, lijepo prodinstaš: poriluk nasjeckan na kolutove (opereš svu onu zemlju između lišća :D ), skupa sa kojom mrkvom (na kolutove) i krumpirom (na kockice), dodaš začina koje smiješ (češnjaka?, soli, papra...), i kad se malo 'popeče' dodaš vode, ne puno, kuhaš dok sve nije skuhano...ako jedeš meso, možeš i to dodati da ti se skuha unutra (smiješ malo piletine? npr) poriluk je super. :))
Osim toga, zamotaj u malo papira, i par dana će sasvim normalo trajati u frižideru, pa ga onda skuhaj...ne treba sve odjednom.
A zaista ga možeš i oprati, narezati na kolutove i smrznuti na pladnju da ti se sav ne smrzne u jednu grudu, i onda dodavati jelima (juhi, varivu s drugim povrćem....)
08.05.2019. (20:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
crna svjetlost
@ Lilianke već sam poriluk očistio od prljavštine i odrezao korijenje i višak listova. Te ga spremio u frižider do sutra, kada ću ga pokušati skuhati. Hvala ti i na receptu, izgleda da je ukusan. Možda ga jednom prilikom i pripremim....
08.05.2019. (20:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Svi smo mi uživali u tim knjigama...
10.05.2019. (09:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Šteta što nisi ostavio poriluk u vrtu i postepeno ga uzimao, sve vrste luka inače nije dobro držati u frižideru jer uzimaju vlagu i gube na kvaliteti, bolje na suhom i hladnijem mjestu od okoline, kao npr. podrum, smočnica, trap, a to važi i za krumpir i još neko povrće. (Fotke su ti premale ovako prikazane da bi se nešto bolje vidjelo, a nakon povećanja prevelike, vidi se samo gornji lijevi kut fotke, tj, ništa. Kod mene fotke za povećati nisu nikad veće od 1200 piksela po dužoj stranici).
10.05.2019. (19:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lion queen
kako si ti vrijedan! dragi Bog te blagoslovio i pomogao ti da budeš sretan. zaslužio si!
11.05.2019. (11:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
crna svjetlost
@ Lilianke hvala ti na komentaru za paradajz...
@ Lastavica da svi su uživali u toj knjizi, a sad i ja isto uživam u njoj...
@ lion queen nadam se da sam vrijedan. Nadam se da će mi Bog biti od pomoći...
@ gogoo poriluk je bio cijelu zimu u vrtu i sada je došlo vrijeme da si ga pojedem i uživam malo u njemu...
11.05.2019. (12:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...