Komentari

crnasvjetlost.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • AnaBoni

    Stani malo Tomice : poriluk nemoj smrzavati, jer ga možeš pripremiti SUTRA za ručak

    Operi ga i bijeli i zeleni dio, nareži na kolutove , jedna krumpir izreži na koluove i sve zajedno podli s malo vode, prodinstaj na ulju ili svinjskoj masti ako voliš( ja upotrebljavam mast ) dodaj soli i papra po ukusu i imaš cijeli obrok.......Ne isplati se smrzavati kad ionako moraš jesti svaki dan nešto

    avatar

    08.05.2019. (19:07)    -   -   -   -  

  • crna svjetlost

    @ AnnaBoni hvala na savjetu kako ga pripremiti. Svakako ću ga sutra pokušati pripremiti za ručak, sad dok je još svježi. A kako još ću vidjeti. Na žalost ja mast ne koristim zbog zdravlja, imam problem sa masnoćom. A i zbog žući isto ne koristim mast, jer izgleda da reagiram na masnoću od kada sam operirao žuč...

    avatar

    08.05.2019. (19:25)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Hej, prekrasan ti je paradajz!!!
    da meni tako izraste, ja bih bila prezadovoljna!!

    Poriluk ti je jako zdrav za probavne organe,
    na malo ulja (ne treba nikakva mast) sa vodom, a ulja može minimalno, lijepo prodinstaš: poriluk nasjeckan na kolutove (opereš svu onu zemlju između lišća :D ), skupa sa kojom mrkvom (na kolutove) i krumpirom (na kockice), dodaš začina koje smiješ (češnjaka?, soli, papra...), i kad se malo 'popeče' dodaš vode, ne puno, kuhaš dok sve nije skuhano...ako jedeš meso, možeš i to dodati da ti se skuha unutra (smiješ malo piletine? npr) poriluk je super. :))

    Osim toga, zamotaj u malo papira, i par dana će sasvim normalo trajati u frižideru, pa ga onda skuhaj...ne treba sve odjednom.

    A zaista ga možeš i oprati, narezati na kolutove i smrznuti na pladnju da ti se sav ne smrzne u jednu grudu, i onda dodavati jelima (juhi, varivu s drugim povrćem....)

    avatar

    08.05.2019. (20:20)    -   -   -   -  

  • crna svjetlost

    @ Lilianke već sam poriluk očistio od prljavštine i odrezao korijenje i višak listova. Te ga spremio u frižider do sutra, kada ću ga pokušati skuhati. Hvala ti i na receptu, izgleda da je ukusan. Možda ga jednom prilikom i pripremim....

    avatar

    08.05.2019. (20:58)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Svi smo mi uživali u tim knjigama...

    avatar

    10.05.2019. (09:40)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Šteta što nisi ostavio poriluk u vrtu i postepeno ga uzimao, sve vrste luka inače nije dobro držati u frižideru jer uzimaju vlagu i gube na kvaliteti, bolje na suhom i hladnijem mjestu od okoline, kao npr. podrum, smočnica, trap, a to važi i za krumpir i još neko povrće. (Fotke su ti premale ovako prikazane da bi se nešto bolje vidjelo, a nakon povećanja prevelike, vidi se samo gornji lijevi kut fotke, tj, ništa. Kod mene fotke za povećati nisu nikad veće od 1200 piksela po dužoj stranici).

    avatar

    10.05.2019. (19:23)    -   -   -   -  

  • lion queen

    kako si ti vrijedan! dragi Bog te blagoslovio i pomogao ti da budeš sretan. zaslužio si!

    avatar

    11.05.2019. (11:57)    -   -   -   -  

  • crna svjetlost

    @ Lilianke hvala ti na komentaru za paradajz...

    @ Lastavica da svi su uživali u toj knjizi, a sad i ja isto uživam u njoj...

    @ lion queen nadam se da sam vrijedan. Nadam se da će mi Bog biti od pomoći...

    @ gogoo poriluk je bio cijelu zimu u vrtu i sada je došlo vrijeme da si ga pojedem i uživam malo u njemu...

    avatar

    11.05.2019. (12:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...