Komentari

vajrapani.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


 • isabel

  Bože, koja ljepota, uh , kuda ti to sve ne pedaliraš čovječe, bez teksta sam ostala, a sve sam potanko ispročitala,a s obzirom da sam još na ovom tvom prethodnom postu mislima ,sve mi se uskovitlalo sad od ljepote viđenog i novih spoznaja.Odličan putopis popraćen vrsnim fotkama, svaka čast.
  topao pozdrav

  avatar

  02.05.2019. (22:19)    -   -   -   -  

 • Viatrix

  Jako lijep izlet.

  avatar

  02.05.2019. (23:21)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Puno zanimljivosti krije ovaj kraj, a sa Korvinom i Rangerom bi drugdje privukli više posjetitelja. (Na popravni iz fotkanja zvonika).

  avatar

  03.05.2019. (11:03)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Dobar post, vrlo informativan kaj je je.
  nisam imala pojma da je Ivan Ranger bio Pavlin..................Vedran je nekoć živio u ulici Ivana Rangera, pa otud uopće znam za njega.

  Baš ti je lijepo tako, vozati se brdima i dolinama. Budem si još malo u miru pogledala post, pa se javim. :-P Oglasim.

  (jel se to meni čini, ili je u blogokomentarima zadan zaista SITAN font, jedva da vidim kaj pišem :-O )

  avatar

  04.05.2019. (14:42)    -   -   -   -  

 • jelen

  @isabel: hvala na lijepim riječima! Bravo za tebe što si sve ove dodatke pročitala!

  @Viatrix: bio je takav izniman dan. Predivno vrijeme za biciklopohod.

  @gogoo: treba Mađare pozvati radi Korvina, a Austrijance zbog Rangera, zasigurno ni nemaju pojma gdje su im završili ti slavni sunarodnjaci!

  @Lilianke: ne znam ti ništ o fontu komentara, meni se čini isti ko uvijek, a nemam pojma niti da li se može mijenjati?

  avatar

  04.05.2019. (19:49)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  ne, naravno da ne može........čoravim. :)

  avatar

  04.05.2019. (20:39)    -   -   -   -  

 • lion queen

  hvala ti na ovom zanimljivom i poučnom postu. em lijepe fotke, em si se potrudio oko zanimljive reportaže...hvalevrijedno!

  avatar

  04.05.2019. (20:49)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Dakle, kaj ste tračali? :)

  avatar

  04.05.2019. (23:03)    -   -   -   -  

 • jelen

  @lion queen: jako puno sam i sam novoga vidio i naučio toga dana, pa me potegnulo i na dodatno istraživanje o nekim stvarima.

  @Lilianke: ma blogere, rekoh ti. Radimo psihokatalog svih blogera ;-))
  ama šalim se malo zaboga... ne znaš da budisti ne tračaju :-S

  avatar

  04.05.2019. (23:52)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Šteta što se šališ jer bi to bilo baš zabavno za vidjeti, psihoprofil svih blogera hahahaaa. :)) i to što ste tračali blogere, a ne blogerice, i to bi bilo zanimljivo čuti, mi nebudisti smo skloni tračanju, znam, S vama čednima je teško...preživjeti dan bez zabave....
  :-P

  avatar

  05.05.2019. (15:54)    -   -   -   -  

 • jelen

  Ajoj... opet me vuces da pocnem pricati o moral turpitude i moral relativism fenomenima. Blogeri (i blogerice ako se mora tako reci odvojeno) su obijesna druzina. To je moja prosudba... iako moze se reci i da svatko prema sebi sudi :-P

  avatar

  05.05.2019. (17:27)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Moje isprike.
  kad mi je dosadno, i hoću se razgovarati.

  Možda bolje da se prestanem pouzda(va)ti u muške, i orjentiram se jedino na družbu s babama.

  avatar

  05.05.2019. (20:50)    -   -   -   -  

 • jelen

  O čemu se npr. babe spominaju, osim o štrikanju i/ili heklanju?
  :-S

  avatar

  05.05.2019. (20:59)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Obično o muškima, to prvo, onda o djeci i školi, onda o praktičnim stvarima kuhanja-kupovine-heklanja-majstora u kući, i tek onda jako na kraju rasporeda, o bilo čemu što je u stvari nekaj osobno, neki produkt uma, osobne mašte, osobne kreacije. Žene su toliko podložene i upregnute u činjenje svega što omogućuje da svijet funkcionira, da uopće ne gledaju dalje od nosa. Nikad se nisam dobro (ili bolje reći zadovoljavajuće interesantno, inspirativno itd) družila s tim neobičnim bićima. Ja, naime, kao da k niima baš ne spadam. Hihi. :D

  avatar

  05.05.2019. (21:14)    -   -   -   -  

 • jelen

  Kužim. Strašno je to, ali svi "ljudi kućedomaćinstva" nazovimo ih tako su više manje tako zapregnuti u to famozno "praktično", naravno zbog biološke uvjetovanosti (orijentiranosti na djecu i obitelj) ženama je još teže. Zato izutetno poštujem žene koje se hrabro odlučuju na redovništvo ili čak pustinjaštvo. Šteta je što kroz povijest nikad nisu imale niti u kršćanskoj, niti u budističkoj tradiciji redovnice istinsku ravnopravnost s muškim kolegama.

  avatar

  05.05.2019. (21:52)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Vele U Kastanedijanskim knjigama da je teško ženi vratiti se na duhovni put, nakon što 'odradi' sve životne obaveze : Potrošena je, i kakti, uzaludno je i maštariti o tome. Ali, nije to baš tako, prije da ne zna kako , nego što je potrošena.
  I onda ona pravila o sedam bezseksnih godina (celibatu).... ipak mi se čini, kad na koncu konca gledam , svačiji život je unikatan, ne valja konstatirati da moje pravilo nužno može biti aplicirano na drugoga.................. Sve nam se događa u pravo vrijeme.

  avatar

  05.05.2019. (22:34)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Dok god živi materijalističko (u smislu nepoznavanja duhovno/energetske osnove Svega, dakako i ovog materijaliziranog Zemaljskog života) poimanje, sa strahom i brigom za opstanak kao glavnom motivacijom djelovanja, žensko (ženski princip) neće moći biti rame uz rame sa muškim principom. Sve u svoje vrijeme, naravno, i ovdje.

  avatar

  05.05.2019. (22:41)    -   -   -   -  

 • jelen

  Iako nisam čitao te knjige ali vidim jasno u svijetu da tako nekako se događa s ljudima, ne samo sa ženama nego sa svima.
  Ali nikad nije uzaludno maštariti, čak i ako ostane na maštarenju svaka inklinacija ako je iskrena prema nečemu je zalog za budućnost i u sljedećem životu će biti pojedinac već za jednu štengu bliže cilju.

  avatar

  06.05.2019. (12:43)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Ovo o stremljenju, i zalogu budućnosti, i iskrenoj inklinaciji koja nas vodi makar štengu bliže cilju...........moram reći da je to prilično ohrabrujuće, i lijepo za čuti, važno za čuti........

  Naime, gledajući naše živote, i tko što nosi sa sobom, ili tko je što nosio, koje afinitete, koje vrste energije (a s time i određenje gdje su naglasci u (zajedničkom) življenju), vidim da su nastojanja bila tu, a nisu se niti približno sva realizirala.
  Doslovce svjedočim našem (govorim za mene i Vedrana, pa vezano uz nas obitelji, sa svim članovima, svaki sa svojom postavkom) pokušaju življenja i pokušaju (više ili manje uspješnom) kretanja u bitnim smjerovima, ka bitnim učenjima.
  Uvijek su sva iskustva neminovno (barem za nasljude na ovom stupnju kakvom sam ja) zamrljana (baš prikladna riječ) ljudskim, tjelesnim, ego postupcima.
  Biti će da je to nužno.
  Imam osjećaj kao da smo plesali betoniranih nogu.
  Takav je cijeli život, kao da hodaš - nepokretan.
  Znaš ispravan smjer, poznaš ga u kostima, osjećaš zov cilja, ali kao da si ugazio u najdeblje od debelog blata, i ne uspijevaš nikako odlijepiti noge od poda,
  toliko te sve koči.

  I onda, lijepo je osvijestiti da se i nastojanje računa. Čak možda i više, nastojanje unatoč razumijevanju da na ovoj ravni sve ostaje po zakonima ove ravni.
  (Srećom, ni trunku dulje :)) )
  Još sam nekaj htjela napisati, ali sam zaboravila.
  Pozz...

  Kaj misliš, kad će se vratiti Mariano?

  avatar

  06.05.2019. (20:42)    -   -   -   -  

 • jelen

  Sve jasno!
  A Mariano? On je jedan vrckasti mladic, vratit ce se kad se zamori od zvrndanja u Svijetu.

  avatar

  07.05.2019. (22:16)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  haha, sad si me nasmijao, hvala :)) :-P

  avatar

  08.05.2019. (16:55)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...