Komentari

himmelkreis.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


 • meroveus

  Opsesija (lat. obsessio: opsada, opsjedanje), opsjednutost određenom idejom ili mislima kojih se osoba ne može riješiti. Takve se ideje ili misli često doživljavaju kao strane i neprikladne, što izaziva snažan osjećaj tjeskobe. (Hrvatska enciklopedija)

  Opsesije su neugodne i uznemirujuće ideje, misli, slike ili impulsi koji neprestano ulaze u um, stalno se ponavljajući. Osoba sa OKP opsesivne misli doživljava kao iz vlastititog uma, a ne kao nametnute izvana. Opsesije nisu pretjerane brige o stvarnim životnim problemima. (Wikipedia)

  1. a. učestale i trajne misli, porivi ili slike koje se doživljavaju kao namećuće i ometajuće [imati opsesije] b. pren. razg. glavni motiv, želja ili cilj koji nekoga nagoni na djelovanje [opsesija brzom vožnjom]
  2. stanje opsjednutosti, bolesna obuzetost idejom, osobom ili sl. [biti u opsesiji]; maničnost (Hrvatski jezični portal)

  avatar

  18.04.2019. (08:43)    -   -   -   -  

 • mercies spill

  U duhovnosti postoji termin "sveta ravnodušnost". Tvoja Opsesija uvjerava me u sebičnost tog pojma. A opet, vjerujem da se svijet jednako spasava po žtrvi ljudi iz Opsesije, kao i po monasima, koji su kao sveto ravnodušni.

  avatar

  18.04.2019. (09:18)    -   -   -   -  

 • eluard

  ljubaznost uvijek, slatkorječivost nikada. a kada svaki pojedinac učini baš sve za sebe ono što treba, doći će i do napretka u društvu. duboko vjerujem u pojedinca.
  najviše što možeš učiniti za drugog je podizanje sebe..
  u definicije čvrstog kroja već odavno ne vjerujem.

  avatar

  18.04.2019. (10:27)    -   -   -   -  

 • mojaSavana

  Cijena za cijenu koju moramo platiti.. Do nas je, koliko smo spremni da idemo jer osjećaj da stojimo u mjestu je onaj mnogo teži.

  avatar

  18.04.2019. (16:22)    -   -   -   -  

 • Petra

  Postoje opsesije, kad čovjek danju i noću misli, na primjer, samo o Mjesecu. :-)
  Kada posvećenost nečemu postane zakočenost, opsesija je na djelu obuzeta žudnjom volje koja se mora, pothranjujući se u potaji sama sebom, istrošiti kao svijeća - ili je mora neko ugasiti!

  Vjerujem da je prava opsesija moć, politika i posjedovanje (a ne Mjesec), i da je samo prividno pokrenuta seksom, jer njegova gibanja skrivaju kinetičku brutalnost novca.

  PS
  Prokletstva:
  52Opsjedat će te u svim tvojim gradovima širom zemlje tvoje dok ne obori visoke i utvrđene bedeme u koje si polagao nadu svoju; opsjednut će te u svim gradovima tvojim širom zemlje tvoje koju ti dadne Jahve, Bog tvoj.
  Ponovljeni zakon, Pnz28,52

  avatar

  18.04.2019. (19:17)    -   -   -   -  

 • viviana

  Je li medni duh nešto dobro?
  Kako može iz ćudi zvjerinje nešto dobro biti istiješteno? Osim, oplođenošću s dobrim, pa sam plod..
  A ako nije dobro, tad i medni duh dijelom je ćudi zvjerinje.
  ...
  Nisam dorasla ovoj pjesmi, razumjeti je, sem u dijelovima, razumijem pojedinačno stihove ali u cjelini ne razumijem, ne otkriva mi se središte, ne shvaćam u cjelini gledajući, ostajem bespomoćna pred Opsesijom, ne razumijevajući joj bit.

  avatar

  21.04.2019. (00:44)    -   -   -   -  

 • Vanda

  Lako je pružiti slatkoću. No što li je namjera iza iste, davaoca... svakom po njegovom.

  avatar

  23.04.2019. (10:31)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...