Komentari

crnasvjetlost.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


 • Lastavica

  Ili voliš sebe ili voliš cigaretu.
  Ako voliš cigaretu, ne voliš sebe.

  avatar

  04.04.2019. (16:39)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Dobro rečeno u prethodnom komentaru, a već sam ti prije nabrojao zbog čega duhan jako škodi srcu i žilama. (I fotka mahonije iz prošlog posta ti je već ovako smanjena jako mutna, a nakon povećanja (ne znam zašto snimaš u tako velikom formatu jer je puno veća od monitora) se ništa ne raspoznaje. Kod mene fotke za povećati nikad nisu veće od 1200 piksela po dužoj stranici, provjeri). Puno uspjeha u traženju pravog posla.

  avatar

  04.04.2019. (16:50)    -   -   -   -  

 • crna svjetlost

  @ Lastavica dobro si napisala i nema što nadodati...

  @ gogoo ova fotka je snimana sa nekim relativno novim aparatom i još nisam naučio ga koristiti, a i imam problema sa nemirnim rukama. Što nikako da riješim, pa je možda zbog svega toga problem u snimanju fotki...

  avatar

  04.04.2019. (17:48)    -   -   -   -  

 • Carica Univerzuma

  Reći ili ne reći. Znaš što, prije nekog vremena sam bila bolesna i spomenula to poslodavcu koji me je cijenio kao djelatnika. Rekla sam: možda ću izbivati zbog terapije i ne znam kako ću se osjećati. Nije mi produžio ugovor o radu.
  Tvoja bolest je tvoja privatna stvar. Kad dobiješ posao, bilo bi u redu eventualno svom radnom kolegi reći po pitanju tvog srca da ti može pomoći ako ti se nešto dogodi. Radni kolega ako je okej osoba će to prihvatiti i neće reći nadređenima.
  To je moje osobno mišljenje.

  avatar

  04.04.2019. (18:42)    -   -   -   -  

 • crna svjetlost

  @ c4rica slažem se sa tobom, moja bolest je moja privatna stvar, kao što je i tvoja bolest bila tvoja privatna stvar. Žao mi je što si ostala bez posla, i baš zato mi je dvojbeno išta govoriti na poslu o bolesti, jer današnji poslodavci nemaju razumijevanja za takve stvari...

  avatar

  04.04.2019. (20:46)    -   -   -   -  

 • teuta

  Ti si gospodar svog tijela, o tebi ovisi da li ćeš pušiti ili ne. A može se prestati samo treba proći kritičnu granicu. Znaš da sam ja operirala srce i prestala pušiti, ne bi vjerovao koja je to razlika.
  Želim ti puno sreće u ponalasku posla i molim te baci cigarete, možeš ti to, vjeruj u sebe.

  Ugodan ti večer.

  avatar

  04.04.2019. (21:15)    -   -   -   -  

 • crna svjetlost

  @ teuta da baš tu kritičnu granicu nikako da prijeđem, vjerujem ti da je razlika drastična, i ja nakon nekoliko dana ne pušenja počinjem osjećati neku razliku, ali ipak treba izdržati...

  avatar

  04.04.2019. (21:43)    -   -   -   -  

 • teuta

  Vjeruj sebi, možeš ti to. Tada kad misliš da ne možeš više odoljeti cigreti, baš tada reci NE. Uvijek je najteže preći tu granicu.
  Ja sebi znam uvijek reći: Ako mogu drugi, mogu i ja. Vjeruj mi zbog ovog mota uspjela sam u mnogim stvarima u životu.

  avatar

  04.04.2019. (22:12)    -   -   -   -  

 • More ljubavi

  Nekada sam i ja imao problem s tahikardijom koja je bila potaknuta velikom količinom cigaretai psihičkim stanjem uzrokovanim time što smo zatvorili radionu pa sam radio sličan posao, ali posao koji mi je bio opterečenje iako stvarno nije bio težak. Jednostavno, ja sam naučio da je milimetar milimetar i da je to tako a u našoj radioni smo radili poslove koji su iziskivali puno razmišljanja i kombiniranja čega nije bilo na drugom poslu. Bio je toliko jednostavan da se nisam znao nači u njemu i to me psihički opterečivalo.
  Nakon toga sam pušio 4 kutije dnevno. Povremeno bi srce počelo tako divljati da sam mislio da će se razletiti. Snagom volje uspjevao sam ga vračati u normalu. Kada sam došao pameti zaključio sam da je svemu uzrok cigareta i odlučio prestati. Sa 4 kutije skinuo sam se u tjedan dana. Kako? Rekao sam da od danas ne pušim. Kupio sam kutiju cigareta i popušio cigaretu kada mi nije bila potreba. Da znaš kako tada smrdi i puši se na silu. Ta mi je kutija trajala 10 dana pa sam kupio drugu i ostala je napola popušena, godinama. Da vratim kondiciju počeo sam puno pješačiti, da čistim krv od otrova pio sam puno čaja i često se tuširao. Svi su problemi sa srcem nestali, vjerovatno dijelom i zbog tablete protiv aritmija koje i sada uzimam, ali prestanak pušenja bio je najbolji lijek za srce i vračanje kondicije.
  Znači u 10 dana sam se skinuo sa 4 kutije. NIsam pušio 7,5 godina a ponovo sam propušio u HV-u.
  Draga je prestala odjednom pušiti kada je završila u bolnici zbog srca i od prošle nove godine više nije zapalila ni jednu.
  Znači, može se prestati, bitno je da je to naša odluka, samo naša i nitko drugi nam ne može pomoći.

  avatar

  05.04.2019. (15:02)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  Tvoj potencijalni poslodavac bi reagirao na uobičajeni način kako poslodavci u ranom kapitalizmu reagiraju. Ne žele primati ni žene koje se ne obavežu da neće više rađati (iako nam natalitet pada) a kako onda ne bi tako reagirali kod bolesti srca.
  Inače, i sam imam aritmiju i fibliraciju, potkraj onih 'mračnih' vremena ugrađene su mi tri premosnice pa ipak nisam dobio otkaz. Valjda poslodavac zbog 'mraka' nije vidio moje zdravstvene probleme.
  Što se tiče pušenja, drž se što ti je rekla @Lastavica. I sam sam muku mučio kad sam odlučio da prekinem s pušenjem, bilo je to davne 1973. godine, a pušio sam tri do četiri kutije na dan. Znači, može se.

  avatar

  05.04.2019. (22:07)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...