Komentari

groficinestijene.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


 • isabel

  .......

  avatar

  05.03.2019. (21:26)    -   -   -   -  

 • teuta

  Draga Isabel praznina u srcu je ono najgore što se može dogoditi čovjeku. Ponekad su oko nas stotine ljudi ali mi se osjećamo kao da smo same na pustom otoku, bez igdje ikoga. A kad smo s voljenom osobom, ne treba nam nito drugi.
  Da, uspomene nam nitko ne može uzeti, one će biti vječno u nama i to nas na neki način i spašava...ponekad i rastužuje ali tu su, u nama, naše su.
  Predivno si to napisala, zaista predivno. Vidi se da si to pisala srcem. Mogla sam to osjetiti čak na daljinu.
  Uživaj u Kondorovom letu i nek ti slonići donesu sreću.

  Šaljem ti tople pozdrave draga.

  avatar

  05.03.2019. (21:34)    -   -   -   -  

 • Čuvarica pinkleca

  kako si me samo nazivom bloga i pjesmom vratila u neko prošlo doba kada sam u Kranjskoj gori ubacivala novčiće u đuboks da mi ponavlja tu pjesmu sve dok mi je On nije preveo...vani je pljuštala kiša, a mi smo sjedili u Prisanku...uh, davna vremena...
  šteta što ne znaš više o dobivenim poklonima...lijepi su...sloniće volim i imama ih nekoliko...

  avatar

  05.03.2019. (21:38)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  Prekrasna pesma...a Ti čuvaj Te slončiče...oni kao bubamara nosiju sreču a Tebi Želim onu največu!!!

  avatar

  05.03.2019. (22:50)    -   -   -   -  

 • Prozor u svijet

  I prođe još jedan dan...pun pitanja...zašto te nisam slušala...
  I proći će još mnogo dana a ti ćeš se pitati isto....
  Obožavala sam ovu pjesmu....hvala na podsjećanju....

  avatar

  05.03.2019. (23:47)    -   -   -   -  

 • More ljubavi

  Srce je poveznica

  avatar

  06.03.2019. (23:17)    -   -   -   -  

 • EuM

  "Ostajem ovdje izgublena kao u najranijem svom djetinstvu" - Zanimljiv post, više recital nago poezuja ali bitno govori o neizvjesnosti i previranju u našem svakodnebnom bitku i traženju sebe i svog puta...
  Zahvaljujem ti na komentaru kod mene, jer doist život je sam po sebi dar, kao i sloboda, pa ti je pitanje sasma na mjestu: "zašto smo takvi kakvi već jesmo pa ne poštujemo Dar, tako smo nezahvalni", to je iskreno i istinito naglašeno, jednom riječu mugu odgovoriti osobnim mišljenjem: to je dokaz da nismo sami nisamo u dobru, jer pored dobra postoji i loše-ono zlo ili Zli koji nas sputava, a i njegovi segmenti baštine u ljudskoj povijesti i ljudskom biću, pa se protiv toga trebamo boriti svojim karaktero i svojom savješću koju moram zato držati "uronjenu" u dobru, u molitvi pod zaštitom duha svetog, duha Božanske ljubavi... zato je Majka Marija decenijama sa nama i daje savjete kako ostati Božji, jer vidi kamo ide ovaj svaijet kamo srljaju njena djeca... Lp

  avatar

  06.03.2019. (23:35)    -   -   -   -  

 • hajjnezir

  Mir Tebi, moje poštovanje!
  Ah!, ti pjesnici, sve ili "ludi" ili zaljubljeni?!
  I Tebi jedan komentar/savjet;
  Ne pokušavaj, uspjeti nećeš! Učini to što hoćeš!!
  Koja je razlika?
  Pa razlika je u tomu što dok nešto pokušavaš nisi sigurna u uspjeh a kada nešto svjesno odlučiš i to učiniš u uspjeh vjeruješ.
  To je ta razlika sitna ali vrlo bitna.
  Hajd' uživaj!, i ne pokušavaj više. :)))
  hn. :)

  avatar

  07.03.2019. (16:48)    -   -   -   -  

 • isabel

  E sad ne znam od kuda da počnem odgovarati, prvo zahvala svima vama što ste tu, zahvala uredništvu ovog portala što ,moje osobno mišljenje, tako jednostavno omogućava baratanje istim, počinje mi se sve više i više sviđati .
  - Nisam pjesnik, ovo je slobodan prijevod originala za koji je tekst napisao Alain Barrere, mislim da ju je i osobno i uglazbio, ali nisam sigurna dragi moj duhovni prijatelju,ako smijem tako reći, a luda jesam i to još kako, plus i bijesna, jer jučerašnje predvečerje donijelo mi je sve samo ne radost, a zaljubljena, jesam; bila , jesam i ostajem dok se ne susretnemo ponovno u vječnosti.Svjesno sam Vjerovala u uspjeh njegova izlječenja, krvnički se borila, bila pri tom sigurna u uspjeh i......nisam uspjela,samo dvije riječi iz ove pjesme ću ti prevesti onako kako ih ja shvaćam; Ideš- odlaziš od mene na svoje posljednje ovozemaljsko putovanje, za tvojim tijelom u kovčegu polako hodam i ne vidim ništa i nikog, samo povremeno pogledam u nebo i u njemu te tražim.....
  Nisam sigurna da razumijem ovo zadnje;-ne pokušavaj više-
  tp.

  avatar

  07.03.2019. (18:25)    -   -   -   -  

 • isabel

  -točno, postoji zlo i rado bih da ga ubijem kao takvog u svakom ljudskom obliku poslije već spomenutog događaja od sinoć , kako da se molim za onog tko se usudio u tramvaju punom ko šipak opljačkati me doslovno, vrtim film i danas od jučer, krećem na 11-icu ka prijateljici koja ima izložbu svojih likovnih uradaka ulja na platnu, tramvaj pun ko šipak, jedva se držim za rukohvat, svatko svakome doslovno visi na ramenu, ili se čvrsto drže nekako , izlazim na okretištu Črnomerec, hvatam bus do nje, poluprazan / vrlo kratka relacija/ , dođem, prvo što pitam ju,-Mogu li zapaliti jednu cigaretu pa krećemo, ona kaže; -Može, imamo vremena, i vadim cigarete ,a kad tamo nema novčanika.-Opljačkana sam!- uzviknem ne vjerujući.Ona kaže; -Ma daj ne zekaj se, dobro pregledaj torbu-.Istresle smo sve i nema ga.Njen dragi reagira odmah;-Sjedaj u auto, idemo prvo u Draškovićevu vidjeti da nije ostao na trafici, jer tu sam kupila dvije karte,-Nije- kaže prodavač, osim toga imamo i kamere ,vidio bih.-Njen dragi kaže;-Dobro , idemo sad natrag na okretište Črnomerec pitati u uredu Zeta da ga nije možda netko pošten našao pa njima ostavio.Službenica kaže, skoro viče ; -Pa čuvajte te svoje torbe, dnevno imamo po pedesetak takvih slučajeva gospođice, nitko ništa ovdje kod nas ne ostavlja, prvo obavijestite banku, pa policiju itd.
  Dakle; cijelo današnje jutro trčim; prvo Petrova , izjava, podnesak za novu osobnu kartu, pa na zdravstveno; opet isto ;prvo izjava pa pokretanje postupka za izdavanjem nove, pa natrag u banku , tu je potrajalo malo duže, želim vjerovati da je sve obavljeno kako treba,a to što sam odlučila, sada, danas i to kamenito ,gromadno čvrsto da više nikad, ali baš nikad ne budem nigdje više išla tim prijevoznim gradskim sredstvima, kunem se Bogom!
  Zaista; -Kamo ide ovaj svijet'?!

  avatar

  07.03.2019. (18:45)    -   -   -   -  

 • isabel

  -A sad srce;
  More priznajem ti da ne razmišljam tako, srce , za mene predstavlja čisti stroj koji ima svoje dijelove , a i rezervni se nađu kada je potrebno, znam da znaš ; dvije klijetke, dvije pretklijetke te vene , aorta itd. Poveznica je između života i smrti, to si u pravu, kad stane, stane.
  I naše tijelo gledam tako; kao stroj.
  Međutim, ono što ne vidim , a i te kako osijećam jest moja Duša, emocije; radost, tuga, zabrinutost, ne mogu se sada sjetiti svih sinonima za iste,nebitno, ali gledaj; otvorenih očiju ,primjerice, gledam ovu tvoju slikicu i vidim te kako gledaš negdje u daljinu, zatvorim li oči, trebala bih vidjeti mrak, ali ne, opet vidim tebe i taj tvoj pogled negdje u daljinu i pitam se;-O čemu ovaj čovjek u ovom trenutku razmišlja?
  Želim ti reći da kada se Svemir ujedini i spoji pa pokloni jednu dušu drugoj ,one postaju jedno do vječnosti, uvjerena sam u to,a to što su mnogi zaboravili da ljubav, bezuvjetna, ničim ogranićavajuća, nesputana i duboka emocija sve i da hoće ne može naprosto razjediniti dvoje u jednom biću, ne može izćeznuti krajem ovozemaljskog bdijenja na zemlji nikako .
  Vas dvoje primjerice, tebe i tvoju Teutu mislim naravno, gledam i uvjerena sam da se i vama dogodilo ovo što i nama; jednom spojeni , nikad i ni u kojem obliku razdvojeni.
  tp.

  avatar

  07.03.2019. (19:08)    -   -   -   -  

 • isabel

  -Ma jesam , nije da nisam, znam slušati kada mi nešto drugo ne odvlači pažnju, ali tada sam se debelo bila zadržala na poslu, kasnila podosta pa mi bilo bitnije nekakav ručak-večericu ono "dva u jedan" spremiti.
  Da , istina ,svakodnevno si postavljam raznorazna pitanja i potpitanja , to da.

  -Od jučer prestajem vjerovati i u bubamare i u slonove, potkove, golubove kad frknu na nečije rame, u g.. kad se ugazi , zečju šapu etc.... ljuta sam još uvijek, a razočarana ponašanjem ljudske civilizacije u 21.stoljeću neopisivo.

  avatar

  07.03.2019. (19:21)    -   -   -   -  

 • isabel

  -naziv bloga je čisto autobiografski , grofičine stijene za nas imaju posebito značenje,pjesma ova također, uvijek je s bendom počinjao i završavao s njom svoje koncerte,a značenje ću nastojati saznati, prekinulo nas je u trenutku u sred ručka.....-((((

  avatar

  07.03.2019. (19:27)    -   -   -   -  

 • isabel

  -baš se tako osijećam kako si rekla, baš kao na pustom otoku i istina, u pravu si, nitko nam ne može uzeti uspomene i zaista si milijun posto u pravu kad kažeš da nas to spašava, radost mi pružaš ovakvim načinom razmišljanja i puno ti hvala na tome od sve duše ove svoje draga teuta.
  Da, upravo slušam i gledam video klip Kondorova leta po tko zna koji put, a slonića ima da se riješim u paketu ( jer imaju još dva malo veća od ove dvojice) i to pod pod hitno,objasnila sam gore negdje zašto.
  p.s. i Posljednjeg mohikanca ovih dana slušam do besvijesti, a zašto? Nemam pojma.....za sad.

  avatar

  07.03.2019. (19:36)    -   -   -   -  

 • teuta

  :))))))))))))))))))

  avatar

  07.03.2019. (20:15)    -   -   -   -  

 • EuM

  Hvala ti Isabel, obradovala si me komentarom kod mene.

  Malo sam pogledao ova tvoja kazivanja, posebno Teuti,
  pa bi volio da ostaneš uspravna jer se punom toga lošeg
  dogodilo u malo vremena što može štetno djelovati ne
  samo na zdravlje nego i na neke vrijedne životne stavove...

  Nadam se da je ovaj Dan dobro prošao, pa neka bude svaki
  drugi sretan i dobrodošao - sa onim najljepšim pogledom,
  pogledom u Nebo...
  Lp

  avatar

  08.03.2019. (22:14)    -   -   -   -  

 • teuta

  Draga Isabel želim ti od srca sretan Dan žena. Ali općenito ti želim puno sreće jer to zasluuješ. Mi mora da smo nekako povezani, nekom čarolijom hehehehe.
  Dobro je što odgovaraš na komentare ali savjetujem ti da svakom napišeš nick prije nego ostaviš komentar tako da se zna kome je namjenjen. Komentari su jako bitni na blogu, ne zbog broja već zbog toga jer se preko njih stvara komunikacija.
  Laka ti noć draga i snivaj lijepe snove.

  avatar

  08.03.2019. (23:23)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  slonovi donose sreću... sretno ti bilo sve dolazeće... :)

  avatar

  09.03.2019. (04:24)    -   -   -   -  

 • mecabg

  Postoji trenutak kad znamo da neko odlazi.
  Odbacujemo ga, guramo te misli od sebe, ali znamo...

  avatar

  09.03.2019. (07:14)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...