Komentari

metric.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • dejmon

  .

  avatar

  09.02.2019. (20:00)    -   -   -   -  

 • teuta

  Ako nije sada, bit će sve moguće kad tad. To je neminovno. Bit će moguće i to na što nikad nisi ni pomislio. Jedino je nemoguće objasniti pojam "ništa" ali to sam ti već jednom spomenula.

  avatar

  09.02.2019. (20:17)    -   -   -   -  

 • dejmon

  @teuta....moguće je objasniti pojam "ništa", tako npr. Bog je stvorio svijet iz ništa ( creatio ex nihilo) , u Platonovu nauku o najvišim rodovima bića dokazuje se da ni bitak ne bi spoznali da nema nebitka, a tek je priručno praktično shvaćanje da ex nihilo nihil fit...da od ništa ne biva ništa. No to je o apsolutnom ništa, a o relativnom ću ti sada iskreno reći da rasprave na blogu su "Nihilo" u relativnom smislu i počni crtati...

  avatar

  09.02.2019. (20:32)    -   -   -   -  

 • smjehotvorine

  sve ima u sebi moć da bude ostvareno...
  sviđa mi se ova konstatacija :)

  avatar

  09.02.2019. (20:37)    -   -   -   -  

 • teuta

  dejmon...Ne slažem se. I Boga je morao netko ili nešto stvoriti. Znam što o tome misliš o ovoj temi ali moram ti reći, pojam "ništa" s mog gledišta ne postoji. Osim toga tko je taj koji će mi logički objasniti što znači NIŠTA?
  Nekako mi se neda crtati. Budem, čim dobijem volju. Moram se polako spremati za Japan. Trebam još jedan kofer, i ostale stvari nabaviti.

  avatar

  09.02.2019. (20:40)    -   -   -   -  

 • AnaBonni

  Ne.....kuglu na stožac ne !!!

  To bi bilo kao da Sizifa oživimo u sebi, ali, pokušaji i pogreške i te kako imaju zajednički nazivnik sa čovjekom

  avatar

  09.02.2019. (21:58)    -   -   -   -  

 • EuM

  MOGUĆE i NEMOGUĆE :
  mogućnost je ono nešto što može biti ali još nije realno prisutno. Za to upristvovljenje realnog i prisutnog trebaju biti ostvareni uvjeti. Kip je kao mogućnost već isklesan u kamenu, ali nije još nije na svjetlu dana. Upravo zato, sve ima u sebi moć da bude ostvareno i teži k tomu da bude zbiljsko.
  Ili pak, ako kažemo da li postoji mogućnost da nešto bude nemoguće, da, isto tako kažemo da, Npr. postoji mogućnost da kugla i stožac budu isklesani u kamenu, ali ne postoli "ljubav" kaja će ih spojiti, i to na onom mjestu... koje je umjetnik čeznutljivo pretpostavio u slici...Lp.
  .

  avatar

  12.02.2019. (11:42)    -   -   -   -  

 • EuM

  @Ana B bona, što si isključila pristup mi na svoj blog, i bez riječi, možda zbog prijateljice moje ili pak moje posebnosti u odnosu na tvoj vrhunaravni svjetonazor. Ne radiš kako govoriš, ipak si ugasila svjetla da bi se ja bolje osjećao u tvojoj tami, zahvaljujem jer me tvoja "eksplicitnost " više ne mami... ("dejmonu" zamolba da ovo briše čim odgovoriš uz ispriku zbog korištenja nj. prostora)... Mislim da je red je da se očituje onaj ko nešto brani... kako ponovno nebi bio gost nezvani...a poslije sretno i zdravo ostani...

  avatar

  12.02.2019. (14:43)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...