Komentari

vajrapani.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Unusual suspect

    Vidiš, da nema tebe ja nikad ni ne bih znao za Strogače. Podsjetila me ova fotografija gdje je Ivanščica u daljini na moje pješačenje od Ivanca do Veleškovca. Nije mi pri nogama svejedno dok se toga sjetim, no ti si Camino veteran pa su ovi moji pothvati komedija. Vidim da si zauzeo pomalo marketinški stav u tekstu (čitanje u nastavku, itd) i to pohvaljujem. Šteta što se više ne popularizira ovakve izlete. Puno toga se može vidjeti, a i pretočiti u riječi :) skriva svašta područje južno od Ivanščice

    avatar

    05.02.2019. (02:28)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Nisi se sjetio ranije, a bila bi šteta da to nisi uradio.

    avatar

    05.02.2019. (07:53)    -   -   -   -  

  • Viatrix

    U ovo doba sivila, lijepo je vidijeti i zelenila na blogu. Inače zanimljiv izlet.

    Hvala.

    avatar

    05.02.2019. (09:16)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Oho, novi post! :) Imam kasno paljenje! :)) pogledam kasnije, sad jurim :))

    avatar

    05.02.2019. (10:20)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    hehe, i meni su slikarije zivotinja prva liga! :)

    avatar

    05.02.2019. (10:20)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Lijepa vožnja, a bude zanimljivo i kad se skrene malo sa zacrtanog puta. Ove crteže na ogradi kao da je crtao dedek Kajbumščak.

    avatar

    05.02.2019. (10:45)    -   -   -   -  

  • dugoprugash

    Vrlo zanimljiva retro-bike reportaža riječju i slikom. Poticaj da se dolaskom dužih dana i toplijeg vremena sjedne na bicikl i krene u istraživanje, pa što put donese. poz :)

    avatar

    05.02.2019. (11:39)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    Lijep opis, i slinocurni. Ja sam uglavnom dijametralno po drugoj strani Ivanščice bicikliral, linija Ilija-Podevčevo-Bela i dalje prema Marofu...od Mađareva do Bedekovčine mi je preostalo i onda
    zaključiti krug preko Očure....vidim da mi je ostao lijepi komad za napraviti.

    avatar

    05.02.2019. (20:46)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Ovo što ću sad napisati nemoj molim te nikako uzeti kao ikakvu varijantu kritike ili prigovaranja ili kaj ja znam...... To je čisto moja opservacija, iz mojeg stanja.
    Jednostavno, ne mogu se uopće izvaditi iz te sfere onoga što se dogodilo, i sve stavljam u ladice zvane Prije , Poslije, Događaj i Za vrijeme Događaja.

    Meni je ova tvoja šetnja smještena neposredno pred Za vrijeme Događaja.
    I kad vidim riječi poput 'rujan', 'tipični rujanski dan na bregima Zagorja' , pa onda spominješ rodne jabuke, cijeli kolovoz i dio rujna 'borili' smo se sa tom ludom količinom nepoberivih jabuka..... i sve me to podsjeća, i sve mi je to čvor u grlu....

    I onda gledam leteće jelene iz četvrtog mjeseca 2018e, i to mi je bolno, i sve mi je k vragu bolno.

    Fuck.

    Oprosti.
    (I dok tipkam gornju prostotu, o živog li užasa, pomislim 'ne smijem tak glasno lupati da ne probudim Vedrana - misao me ošine na djelić sekunde, dok se ne poravna sa trenutnom ravni, i sjetim se da ga ne mogu probuditi kako god da lupim)

    To zelenilo,
    ta jedna samodostatna, u sebe zatvorena atmosfera, topla, živa, ugodna, nepomućena. Mora biti lijepo živjeti u Zagorju, čini mi se.
    Negdje još postoji život, tako ja osjećam kad gledam ovaj tvoj post.

    Sretan ti Imbolc, mislila sam baš kako je došao, a i prošao, i kako nisam bila inspirirana da to spomenem kod sebe na blogu...eto šta se može. :)

    avatar

    05.02.2019. (23:59)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Hej! :)
    Sad sam dogledala bogumile,
    odlični su, šta reći.
    Mistična knjižnica....imaš člansku iskaznicu? :))))

    avatar

    06.02.2019. (09:53)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    ...prekokrasno, ako isključimo "znamenitosti" :)))...

    avatar

    06.02.2019. (14:17)    -   -   -   -  

  • twirl-dječak sa šibicama

    točno tu su moji korijeni, s tatine strane. djed se iz orehovice priženil u mihovljan, otkud je moj tata došao u slavoniju i pronašao drugi dio mojih korjena :) ..jako lijep post, hvala :)

    avatar

    07.02.2019. (00:42)    -   -   -   -  

  • Aneta

    Tebe Priroda potpuno osvojila! ;)

    avatar

    07.02.2019. (15:15)    -   -   -   -  

  • GubecBeg

    Sve pet Jelen ali moram intervenirati kao poznavatelj vizura koje opisuješ... "Pogled na sjever prema Ivanščici" je zapravo "Pogled na sjever prema Strahinjščici i Donačkoj gori". Strahinjščica je u prvom planu, a specifičan oblik Donačke se nazire gore lijevo. Inače lijep post, davnih dana sam bicikliral po toj ruti pa me ulovila nostalgija. Onomad jednom smo i zajedno s biciklinima posjetili Benka, imam jednu nadrealnu fotografiju s tog izleta, možda se zmisliš :-)

    avatar

    07.02.2019. (20:36)    -   -   -   -  

  • jelen

    Zaista nisam u brzopletosti svojoj uzeo u obzir koliko su Strogača i osobito Sv. Vid istureni prema zapadu u odnosu na moj uobičajeni areal... Naravno više tu nije na sjeveru gora Ivanščica nego Strahinščica i sad kad bolje pogledam vidim njene prepoznatljive obrise. (A o Donačkoj ne bi znal, to je tvoje područje interesa.) Zahvaljujem na intervenciji i odmah idem ispraviti grešku u tekstu!

    Nekak se ne zmislim najbolje toga posjeta Benku s tobom. Sjećam se da sam bil tam jednom davno s posuđenim tvojim biciklinom... kojega sam tom prilikom i potrgal...?? Ali sve mi je to nejasno sad, možda ipak ne izoštrava mi se memorija s protokom vremena :-O
    Ak imaš sliku šalji na mejl!

    avatar

    07.02.2019. (21:36)    -   -   -   -  

  • GubecBeg

    Hm, u pravu si... Bil sam sam negdje tijekom 2004. ili 2005. godine., to mi je bil prvi susret sa Strugačom. Tih godina sam samostalno obilazil zabačene crkve u okolici poput npr. Jakoba. Kasnije sme tam išli u duetu pa sam valjda u brzopletosti pobrkal Jakoba i Benka.
    Moja memorija se očito ne izoštrava s vremenom :D Sad mi je jasnije zake sam spomenutu fotografiju imenoval "Autoportret" :P Pošaljem ti na mejl...

    avatar

    07.02.2019. (21:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...