Komentari

tomajuda.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


 • toma juda

  Naš put ovdje mora biti otkrivanje sebe.

  avatar

  01.08.2018. (22:23)    -   -   -   -  

 • y

  Prijatelju,
  slažem se kako putujući otkrivamo sebe, ali smatram kako je tumačenje stvarnosti kroz religijske spise udaljavanje od prirodnog u nama. Danas postoji znanost koja nije svemoguća i sveznajuća ( kao što Bog jest), ali puno točnije objašnjava razne pojave.
  Čovječanstvo nikada do sada nije živjelo u boljim uvjetima (htjeli mi to sebi priznati ili ne ) međutim to ne znači kako ne postoje dijelovi svijeta u kojima se živi teško kao i to da trebamo nastaviti težiti boljem.
  Susrela sam se s raznim ljudima, posebice kroz svoj rad. U sjećanju mi je ostala jedna žena, strašna vjernica. Često je odlazila na mise, molila, okružila se slikama svetaca, društvom istomišljenika, bila prilično bogobojazna. Netko bi rekao pravo oličenje vrline. Istina o njoj po mom sudu nije nimalo tako lijepa kako djeluje na prvu. U svojoj suštini ona je bila osoba koja je svoju moć da stvara, djeluje i sretno živi prepustila "višoj sili". Bila je poražena teškoćama koje joj je život donio kao i položajem koji je u svojoj okolini imala. Ono što je njoj zaista pomoglo je osnaživanje njezinoga krhkog ega i jačanje njezine ličnosti. To se dogodilo kroz sustavan rad raznih stručnjaka. Žena se "podigla", a to se nije očitovalo samo kroz subjektivan dojam" boljeg osjećanja", nego se zaposlila, otvorila stvarima za koje je do tada bila potpuno zatvorena.
  Ne znam koji su putevi otkrivanja sebe primjereni za koga, ali sam sigurna da otkrivanje sebe nije pokušaj tumačenja svijeta i sebe kroz religijske spise. Dok nije postojala suvremena spoznaja nismo imali bolje uvide u stvarnost. Sada je imamo i trebamo je koristiti za dobrobit čovječanstva. Ugodan dan @Toma.

  avatar

  02.08.2018. (07:24)    -   -   -   -  

 • Mariano Aureliano

  Odličan tvoj tekst i odlični citati iz Novog zavjeta, nemam što dodati ni oduzeti. :))

  avatar

  03.08.2018. (23:31)    -   -   -   -  

 • Mariano Aureliano

  @y - Novi zavjet i kršćanstvo dva su posve različita pojma. Ja nikad Novi zavjet ne čitam u religijskom ključu, i upravo zato u njemu vidim mnogo izuzetnih duhovnih poruka univerzalne i bezvremene vrijednosti. Koliko sam shvatio, i domaćin ovog bloga iščitao je gornje citate jednako tako u nereligijskom ključu. Istina je da je čovječanstvo od hiperborejskih i lemurijskih vremena prije više od 15 ili 20 milijuna godina, pa preko stotina tisuća godina ili također nekoliko milijuna godina ere Atlantide, do danas, kada peta korijenska rasa, Arijska, traje već nekoliko stotina tisuća godina, zaista palo u svojemu vibratornom stanju, palo je dublje u materiju, dok su neki aspekti planeta i dalje ostali na eteričkoj razini materije. Prvi stvarni čovjek s individualiziranim umom i klicom samosvijesti bio je Lemurijanac čije se carstvo protezalo na mjestu današnjeg Tihog oceana i onkraj njega, no teško bi se moglo reći da je on postojao u materiji kakvu danas znamo; točnije, danas bi za naša čula ta materija bila nevidljiva, eterična. No, taj se silazak u grubotvarnu materiju događao polagano, milijunima godina (uzvišena bića s Venere donijela su čovjeku individualni um ili manas prije oko 17 milijuna godina u ranim lemurijanskim vremenima, dakle radi se o ogromnim vremenskim rasponima). Povijesna je istina da su čovječanstvo i dinosauri postojali usporedno, jedni pored drugih, ali to valja ispravno shvatiti. Također, ezoterna je činjenica, da je čovjek bio prvi na planetu, prije sveg ostalog života u moru i kasnije na kopnu, no taj daleki, daleki predak Hiperborejaca (koji se smatraju drugom korijenskom rasom) teško da bi se po današnjim znanstvenim definicijama uopće smatrao čovjekom. No istina je, bio je čovjek, s naslijeđem života na Mjesecu (u prethodnoj Maha-Kalpi, prije posljednje planetarne Pralaye) koji je danas mrtav i raspadajući planet. ;))) Dakle, ta tvoja rečenica "Čovječanstvo nikada do sada nije živjelo u boljim uvjetima..." zaista ne znači ništa u kontekstu gigantske i silno kompleksne Evolucije Čovječanstva kojom se bavi ezoterna znanost i koja je vidljiva i okultno "razmotana" na najvišim razinama Akaše ili Planetarnog Sjećanja (koje seže i u budućnost, ne samo u prošlost). :)))

  avatar

  03.08.2018. (23:54)    -   -   -   -  

 • toma juda

  @aureliano,nisam citirao Novi zavjet ... ;-)))))

  avatar

  04.08.2018. (09:24)    -   -   -   -  

 • Mariano Aureliano

  A da? Onda možda apokrifna evanđelja? U svakom slučaju odlično "zvuče" :))

  avatar

  04.08.2018. (14:05)    -   -   -   -  

 • toma juda

  ;-)))))

  avatar

  04.08.2018. (20:36)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...