Komentari

crnasvjetlost.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


 • My net Soul

  jugoslavenski antifašisti nisu bili sveci već su ubijali nedužne ljude, bolesnike, djecu, časne sestre i svećenike u raznorazne jazovke. zato fuj za njih. pravi antifašisti su oslobodili svijet od nacizma i borili se za slobodu, ali to nisu ovi ovdje antifašisti koji su bili isto što i fašisti. dakle, ovaj dan odnosi se samo na hrvatske branitelje iz 91., koji su se izborili protiv tih jugoslavenskih fašista.

  avatar

  22.06.2018. (17:16)    -   -   -   -  

 • VladKrvoglad

  Zanimljivo je kako ovakvi kao ovaj iznad mene, zloupotrebljavaju i prevrcu cinjenice. Pazi sad: 'Nisu bili sveci i zato su zlocinci?" Zanimljiva logika!
  Velika vecina (jugoslovenskih) antifasista zaista jesu bili pravi antifasisti, pozitivne licnosti. Neka im je vecna slava! Oni medju njima koji su ipak upraljali ruke zlocinima - zaista nisu antifasiti vec kriminalci.

  avatar

  22.06.2018. (18:59)    -   -   -   -  

 • crna svjetlost

  @ VladKrvoglad slažem se sa tobom, ovaj iznad nas stvarno izvrće činjenice. Ja u svom tekstu nisam mislio na ovakve koje ovaj iznad spominje, već na one prave i istinske ljude koji su se odvažili na borbu protiv fašizma i ljudi koje ovaj iznad spominje.

  I takvima sam posvetio ovaj svoj post...

  avatar

  22.06.2018. (19:05)    -   -   -   -  

 • Deseta umjetnost-enigmatika

  Partizani su postojali i borili su se protiv fašizma i ja im to priznajem. No, partizani su i komunisti po svršetku II. svjetskoga rata izvršili pokolj koji nikada nisu priznali, niti su se pokajali. Sramota.

  Ja sam 1962. godište, a neki Franjo Habulin vodi SABA-u (SUBNOR) a samo je pet godina stariji od mene. E, to je idiotarija.

  avatar

  22.06.2018. (19:18)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  Na žalost još uvijek se nisu adekvatno osudili komunistički zločinci i komunistički sustav koji jednu od najplemenitijih ideja u povijesti, kao što je antifašizam drži kao taoca i ne dopušta mu da spere ljagu koju komunistička zločinačka ideologija baca na cijeli antifašistički pokret.

  Nije vjerojatno da će se nešto po tom pitanju promijeniti, jer antifašisti su na žalost pomrli i ne mogu braniti antifašizam, od rprostituiranja istoga od strane kojekakvih klijentelističkih skupina.

  avatar

  22.06.2018. (19:52)    -   -   -   -  

 • crna svjetlost

  @ Deseta umjetnost-enigmatika da i partizani su se borili protiv fašizma, ali su ga svojim zločinima, pokoljima i sličnim okaljali tu plemenitu ideju. I na žalost niti se nikad ne će pokajati i priznati te zločine. Svi pravi antifašisti, partizani i ostali su odavno pokojni. Te današnje antifašiste vode oni koji sa njima nisu nikad imali blage veze...

  @ FresCaYg nikad se ne će osuditi ti zločini, jer za to nema volje. Sumnjam da će se to ikada dogoditi. Antifašizam će uvijek ostati taoc te ljage...

  avatar

  22.06.2018. (20:14)    -   -   -   -  

 • More ljubavi

  Tako je. Treba raščistiti sa svim režimima da bi bez opterećenja krenuli naprijed.
  Znaš kako je rekao brico iz Velog mista: Ne želim pulitiku u svoju butigu!

  avatar

  22.06.2018. (20:24)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  Svaka ti čast @crna svjetlost što si se u današnje vrijeme na ovom blogu odvažio nešto reći o 22. lipnja. Naravno da si izazvao, kako to već u ovoj Hrvatskoj ide, reakciju dvaju blokova koji se drže svojih strana kao pijan plota.

  Ja bih imao iz osobnog razloga osuđivati partizane za neke njihove poteze i prije kraja rata pa ne činim. Za mene je razdjelnica između partizana i ustaša jasna: partizani su vodili borbu protiv nacista i fašista. Ustaše su ratovali s Nijemcima do njihovog poraza, a onda nastavili još neko vrijeme.

  I kao što zna reći @Fresh, to su činjenice.

  Po mom sudu, sve ono što se desilo kasnije je samo posljedica događaja koji su prethodili Bleiburgu i Križnom putu. Naravno, to ne znači da ne osuđujem te zločine, ali se ne smije smetnuti s uma da su prvenstveno reakcija na ustaške i nacističke zločine.

  I na kraju: da nije bilo ustaša, ne bi bilo ni partizana ni NOB-a, niti bi komunisti preuzeli vlast nakon rata iskoristivši činjenicu da su pobjednici i sukladno svojem svjetonazoru 'ugasili svjetlo' i držali nas gotovo pola stoljeća u 'mraku'.

  Hrvati bi u tom slučaju sjedili u svojim zapećcima i čekali, kao uglavnom i svi narodi, pogotovo mali, da dođu novi 'oslobodioci': Amerikanci, Englezi ili Rusi. Što bi bilo u tom slučaju s Hrvatskom? Po mom sudu bila bi u sastavu Kraljevine Jugoslavije. No to su već spekulacije, pa neću o tome.

  avatar

  22.06.2018. (23:23)    -   -   -   -  

 • crna svjetlost

  @ More ljubavi da znam što je Brico iz Velog mista rekao, i ja znam koristiti te riječi...

  @ semper contra sve si lijepo napisao i kada sam pisao ovaj post i objavljivao ga ni u snu nisam pomošljao da će ovaj post izazvati takve podjele, već sam samo želio odati spomen na sve istinske i prave borce koji su se borili protiv fašizma...

  avatar

  23.06.2018. (07:03)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  @crna svjetlost, tako ti je to kad dirneš u osinjak. Dok ga ne diraš djeluje mirno, kad ga dodirneš iz njega izlete ljute ose i napadaju sve što se nađe u blizini.

  avatar

  23.06.2018. (08:03)    -   -   -   -  

 • My net Soul

  Kaže Semper: Da nije bilo NOB-a "Hrvati bi u tom slučaju sjedili u svojim zapećcima i čekali, kao uglavnom i svi narodi, pogotovo mali, da dođu novi 'oslobodioci': Amerikanci, Englezi ili Rusi. Što bi bilo u tom slučaju s Hrvatskom? Po mom sudu bila bi u sastavu Kraljevine Jugoslavije."

  A molim te lijepo, kad su to Hrvati sjedili u svojim zapećcima i čekali? Onda kad su ginuli protiv Turaka u obrani cijele zapadne Europe? U Domovinskom ratu? Pa o čemu ti pričaš čovječe??? Upravo smiješno do kud seže komunistička demagogija! Hrvati su oduvijek bili hrabri ratnici i nikakva okupacija ne bi mogla dulje potrajati, jer bi se kad tad izborili za svoju vjeru, svoj jezik i svoje pismo! Stoga prestanite već jednom prosipati floskule što bi bilo da nije bilo NOB-a. Ništa ne bi bilo, vratili bismo i svoje otoke i svoj teritorij i sve što je bilo naše. Svojim rukama i svojom hrabrošću! Hrvati su vojevali za caricu Mariju Tereziju i obranili je od Turaka. Eno ti Crkve Majke Božje Žeželjske, koja i dan danas svjedoči o tim slavnim danima. Zato kuš!

  avatar

  23.06.2018. (09:55)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...