Komentari

tomajuda.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


 • toma juda

  .............

  avatar

  02.05.2018. (22:27)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  Nikada nisam mogao shvatiti kako se može imati vlasništvo nad zemljom kad je nisam stvorio. Po mom sudu vlasništvo može netko imati samo nad onim što je stvorio svojim radom. Zemlju može dobiti u najam, posudbu i koristiti je dok na njoj nešto proizvodi ili na njoj nešto sagradi. A to što je proizveo ili sagradio to je njegovo vlasništvo. Ako prestane proizvoditi zemlja psotaje 'slobodna' kao i ako građevinu koju je sagradio sruši.

  I na temu UI mogao bih napisati nešto u kontekstu dokumentarnog filma "Svijet bez posla" emitiranog prošli utorak na HTV1. Bilo bi to ipak preopširno, zato samo sukus: dolazak UI traži potpuno novo uređenje društvenih odnosa gdje više neće vrijediti dogma 'proizvođač-potrošač'.

  avatar

  03.05.2018. (17:49)    -   -   -   -  

 • toma juda

  @semeper, a pozivaju se na Bibliju (Geneza), kao da je Bog dao ljudima Zemlju. Ja mislim da je protjerao čovjeka na Zemlju, ali to onda zahtjeva malo opširniju raspravu. ;-))))

  Upravo to donosi Umjetna inteligencija. Na neki način oslobođenje čovjeka, ali i krije svoje opasnosti.

  avatar

  03.05.2018. (18:57)    -   -   -   -  

 • Smisao Života

  ...znači do sad smo bili robovi, a u budućnosti ćemo postati roboti i to će biti bolje?... hvala lijepo, ne želim ni jedno ni drugo, jer čovjek gubi svoje ljudsko dostojanstvo, svoju slobodu, svoju čovječnost, i kao rob i kao robot, i bez obzira što će se dogoditi uvijek ću se boriti koliko mogu i protiv jednog i protiv drugog, odnosno protiv vlasti nad mojoj voljom bilo od strane drugog čovjeka bilo od strane UI, i uvijek ću biti manjina i bez težnje da pokušavam mijenjati svijet, odnosno druge, jer pokušaj mijenjanja drugih nikada ne donosi slobodu, već slobodu donosi jedino mijenjanje sebe, ili kao što bi rekao Gandhi: „Postani promjena koju želiš vidjeti u svijetu.“... i nadam se da neću doživjeti taj „bolji“ svijet... sad bih mogao i ja reći da je ova tvoja vizija „bolje“ budućnosti distopija i da sliči teoriji zavjere, iako je kao takva, nažalost, izgledna... ako ne možemo stvoriti bolji svijet promjenom svoje svijesti bez "pomoći" UI, odnosno ako nam je za to potrebna UI, onda bolje da nas nema...

  avatar

  03.05.2018. (21:20)    -   -   -   -  

 • toma juda

  Nažalost, većina ljudskog roda je tako odlučila.

  avatar

  03.05.2018. (22:14)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...