Komentari

vajrapani.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


 • dugoprugash

  Još jedna dobra i zanimljiva foto-reportaža. Odmah dobijem želju spakirati ruksak i krenuti u obilazak neke od svojih šuma ili gora. :)

  avatar

  09.02.2018. (21:26)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Ma da mi je znati za što to ti još , dakle, zaključuješ (već u naslovu ), nisi spreman? Kam ideš? Odličan post, pijesak stvarno ko drekec:)), živa voda i Bijela peć, sve jedno do drugog lijepo i zanimljivo za pogledati, sveukupno - odlično. Lijepo je biti jelen! :))

  avatar

  09.02.2018. (21:36)    -   -   -   -  

 • jelen

  @dugoprugaš: to je bilo prije tamo negdje tri tjedna, nakon ove šetnje i one megašetnje koju spominjem na kraju teksta, odradio sam još jednu dužu od ove, kraću od one... sad nekam po snijegu treba krenuti :-P

  @Lilianke: nisam spreman za ništ! Kužiš? Za ama baš ništa... gle onoga Rostuhara kaj sam hoda po Antarktici! To je nešto :-P
  P.S. fala za pohvale posta.

  avatar

  09.02.2018. (22:06)    -   -   -   -  

 • VladKrvoglad

  eh, Vlad ne bi mogao ni 10 km po ravnom preci, hvala bogu da ima krilca! :))))

  avatar

  10.02.2018. (00:39)    -   -   -   -  

 • Aneta

  Odlična priča. Zamalo da te ulove, ali ti si na sreću stabilni genij. ;)
  Mene samo zanima kakvo je stanje srca tog tvog genija, hoće li ono izdržati? :-))

  avatar

  10.02.2018. (01:39)    -   -   -   -  

 • Sarah

  Ti radiš u praksi ono što neki rade mentalno...jednako propitujući svoju spremnost. Zanimljivo..pustinjački pomalo, al to je nekad jedini način.

  avatar

  10.02.2018. (02:25)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Lijepa šetnjica po predjelima koji nisu baš poznati u širim planinarskim krugovima. Volio bih vidjeti ovu Bijelu Peć, a mislim da ima i nekih spilja u blizini (možda naiđem i na Kajbumščaka). Sviđa mi se kad ima hranilišta i pojilišta za divljač, ali staviti čeku u blizini ne izgleda mi humano.

  avatar

  10.02.2018. (11:10)    -   -   -   -  

 • jelen

  @VladKrvoglad: da mi je vidjeti ta krilca koja nose toliku pticu? Uhuhu :-D

  @Aneta: srce je samo mišić i kao svaki drugi, što genij osmisli ima se realizirati, a ako ne izdrži- ne izdrži, nema ništa dvojbeno u tome.

  @SarahB: je, danas vidim da svi sve više nešto rade "u glavi", u nekakvim prenesenim značenjima recimo tako, valjda utjecaj i virtualne stvarnosti na kolektivnu svijest... Zato i imam potrebu odbaciti taj lažni zamjenski, metaforički svijet i napraviti nešto doslovno (i o tome onda pisati na blogu, haha ;-))

  @gogoo: ima jedna špilja nedaleko ispod Bijele Peći, znači najmanje jedna za koju znam, može biti ima i drugih, a možda sam već i pisao o njoj na blogu, sad mi se čini da sam makar spominjao prije par godina... Da, ne izgleda humano, ali to je standardna lovačka praksa, ako vidiš hranilište u šumi znaš da je i čeka blizu i obratno :-P

  avatar

  10.02.2018. (12:29)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  lijep foto-dokumentarac koji prikazuje šumu, a mene preplavljuje onaj osjećaj koji se rađa - prije proljeća koje će vrlo brzo očarati sve pjesnike :)

  avatar

  10.02.2018. (12:33)    -   -   -   -  

 • Aneta

  Srce je jedini organ izvan zone uticaja Genija. A ipak ga snabdijeva, održava tog Genija, život mu daje! Zato je neposlušno, i zato nije "običan" mišić!! Ne zna Genij o tome ništa. Izdržaće ono.

  avatar

  10.02.2018. (14:57)    -   -   -   -  

 • jelen

  @shadow-of-soul: ajoj... neće valjda i mene tako jako opčarati to proljeće da ću opet morati napisati neku pjesmu nakon toliko godina, to ne bi nikako htio :-O

  @Aneta: veliš to je više neki manus manum lavat odnos :-)

  avatar

  10.02.2018. (20:07)    -   -   -   -  

 • Mariano Aureliano

  Ima tu puno raznih misterija. Npr. kaj bi bilo da na onaj mercedes-rukavac stanemo cipelom i zaustavimo daljnji tijek? Morti nakon tjedan dana više ne bi bilo Dunava. Dalje, zakaj je najkraća ruta srećom baš ona najekstremnija? Je l' to neki koan? A onda: zakaj se mora povratiti izgubljena nadmorska visina? To mi je vrlo otajstveno. Hm, da @jelena nije moguće uhvatiti na onaj jeftini trik, to je, izvinićete, čisti sukob interesa na ovom blogu. E ovo sa snajperskim gnijezdom je zaista deprimirajuće. :((( Zar ne bi trebalo biti zabranjeno postavljati čeke u blizini hranilišta? Bijela peć je buduća hrvatska Himalaya, tako to počinje. A zakaj se tako zove? Ljeti se užari ta stijena ili što? Možda si već objasnio, a ja nisam pažljivo čitao. Je l' ima birtija u Gornjim Labašima, s lijepom terasom podno velikog kestena, kariranim stoljnjacima i Jelen-pivom? E sad, jesam li ja nešto krivo shvatio u prethodnom nastavku? Ne bih štel ispast glup, no je li Ivanščica potok/rijeka ili je brdo/planina ili sveobatroje? Eto, konačno dobih objašnjenje te belogardejske i unionističko-makijavelističke konstrukcije stabilni genij, iako mi i dalje fali kontekst. Iron Maiden ne bum slušal, hvala na razumijevanju. ;)) Sve u svemu, ovo s kilometražama i kondicijskim self-supervizijama mi djeluje jako rambovsko-komandoški pa ću stoga u ime ravnoteže u kozmosu i vasioni suprotivo tebi kao jedan iskonski medosaurus odspavati svoj zimski san sve do proljeća, kao vjetar u leđa onima koji uokolo trčakaraju po šumama i gorama - simbioza u teoriji i braksi.

  avatar

  11.02.2018. (11:26)    -   -   -   -  

 • jelen

  Sto ti paradajzi :-O I sad bi ja trebal jednu po jednu od tih pedesetak misterija koje si ustanovio tebi demisterizirati?? Pa da ne bi slučajno :-PP
  Tri četiri će ti biti dovoljne:
  -ne, nema birca u Gornjih Labaša (i da ima sigurno ne bi imao karirane stolnjake)
  -ne, nebi Dunav nestao da stanemo cipelom na mercedes
  -Ivanščica je planina, nije potok niti rijeka niti brdo
  -ono nije koan

  -ajoj... da nisam stabilan genij već bi poludio... :-O

  avatar

  11.02.2018. (15:09)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...