Komentari

mynetsoul.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • My net Soul

    Štakori su prenosili kugu. Trebalo bi pitati ministra Kujundžića što misli o komposterima?

    avatar

    04.11.2017. (10:25)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    nisu se naši biseri prvi sjetili takve gluposti u Danskoj su neki nadobudni idioti imali istu ideju, ali su 2007 odustali i postoji studija o tome zašto je to glupost, naši bistrooki znaju za to, i da je ta studija pokazala da se na taj način problem uvećava, ali uvijek nekako prevagnu argumenti onih koji prodaju kompostere :))

    avatar

    04.11.2017. (10:41)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Grozno! :(((( Komposteri nisu rješenje! Ma o čemu pričamo, u mom kvartu, u središtu grada Zagreba - nema još kontejnera za odvajanje boca, papira i sl., nego samo velika, golema kanta za sveobuhvatni otpad - pa nemaš što i gdje odvajati :((((( Uhhhh...:((((( Pozdrav, L+B+G

    avatar

    04.11.2017. (12:08)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Ne djeluje upotrebljivo...
    Ovde je moderno da svaka vlast donosi neke nove kante za smeće...Samo da se ne dosete ovoga
    Vlast se stalno menja, a kontajnera koliko voliš...
    Možeš birati:))

    avatar

    04.11.2017. (12:33)    -   -   -   -  

  • AnaBoni

    Ministra zdravstva ne treba pitati ništa osim jedne stvari : zašto je politički prevrtljiv kovertit?
    Takvima u principu ne vjerujem ni kad istinu govore

    avatar

    04.11.2017. (14:34)    -   -   -   -  

  • Magicmax

    S
    U
    P
    E
    R
    !!!

    Magicmax

    avatar

    04.11.2017. (15:27)    -   -   -   -  

  • U zvijezdama piše

    koliko ćemo li kanti morati imati u stanu još nitko nije rekao (čini mi se pet komada)

    avatar

    04.11.2017. (18:25)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Eto, nama su baš podijelili te kompostere i neki dan sam vidjela miša u svom komposteru, oduševila sam se! Dobijem kućne ljubimce i besplatnu crnicu, nije li to sjajno? Inače se slažem s tobom. :))

    avatar

    04.11.2017. (19:40)    -   -   -   -  

  • Klik

    Zanimljiva teza - "16000 budućih kompostera postat će 'legla' štakora, a 16000 postojećih kontejnera za smeće to već nisu!".

    Mnogo toga "u priči" je pitanje discipline. Naše društvance je odbacilo bilo kakvu disciplinu kao nešto odiozno - s "argumentom": "Što će tu meni netko nešto nametati...!".

    Kao zadovoljan "imalac" kompostera mogu reći da uz znanje i disciplinu (što i kako kompostirati), nema načina da mi se štakor uvuče u komposter (kad mi se prvi uvuče - iskreno javljam).
    Kao nezadovoljan građanin ovog grada nazočim svakodnevno, u prolazu, desecima otvorenih kontejnera za smeće s gomilama organskog otpada jednostavno porazbacanog unaokolo, a koje potječu od pomanjkanja ikakve volje, smisla ili discipline.

    Sapienti sat.

    avatar

    05.11.2017. (11:00)    -   -   -   -  

  • My net Soul

    FreshCaYg - Točno tako. Naši će reagirati tek kad problem postane prevelik, kao s razdjelnicima. Još im nije stiglo do malog mozga da ljudima samo nanose štetu. Btw. kad spomenuh razdjelnike, očigledno je dobro podmazana i ova ekipa, kad ne želi mijenjati zakon.

    Luki 2 - Kod nas samo kante za plastiku, papir i miješani otpad. To što ima, to odvajam i ja.

    Mecabg - Oni se bave samo onim na čemu mogu zaraditi proviziju. Nitko od njih ne razmišlja o dobrobiti građana, na žalost.

    AnaBoni - Uz dužno poštovanje prema tebi, tema ovog posta nije ministar, već komposter :) No svejedno, hvala ti na off topic komentaru.

    Magicmax - Lp :-)

    U zvijezdama piše - Hvala ti na komentaru, nitko od novinara ne pita nadležne ministre kako netko tko ima stan od 20 m2 može smjestiti sve te kante uključujući i komposter u tako mali stambeni prostor. Ministri vjerojatno žive u stanovima od preko 100 m2, kad ih ne zabrinjava taj problem?

    Pozitivka - Miš, kao kućni ljubimac koji raste u kontroliranim uvjetima može proći, ali miševi koji lutaju okolo i hrane se otpadom, prijetnja su ljudskom zdravlju. Hvala ti na komentaru i nadam se da ga je Klik pročitao. On se nada da će ga štakorčići zaobići :-)

    Klik - Hvala ti na doprinosu temi. Nisi napisao gdje si smjestio svoj komposter? Ako imaš vrt, pa je to negdje na rubu vrta, ok, ti imaš uvjete za bavljenje time i mogao si komposter imati i ranije, jer je to u pravilu korisna stvar za održavanje vrta. Međutim, u gradu je to neizvedivo. Jedno je kad se štakori noću vrte oko kanti za smeće, koje su izmještene nešto dalje od zgrada u kojima žive ljudi, a sasvim nešto drugo je kad se štakori nasele u te iste zgrade, kao što je bio slučaj s obitelji, o kojoj je pisano u postu.
    To što se kod tebe štakori još nisu pojavili, to je zahvaljujući pukoj sreći. Možeš pročitati i Pozitivkino iskustvo.
    Što se tiče otvorenih kanti u susjedstvu, u pravu si. Mnogi ljudi se ne pridržavaju najobičnijih kućnih pravila, kamoli da bi brinuli o svom okolišu. Na njihovu svijest treba utjecati još od vrtića pa dalje, jer je to, može se reći, strukturni problem.

    Svima - Hvala Vam na komentarima :-)

    avatar

    05.11.2017. (13:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...