Komentari

mamalavica.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • Mama lavica

  ...

  avatar

  04.09.2017. (09:26)    -   -   -   -  

 • Iskreni trol

  Nimalo lagane teme.

  Ono što se ja uvijek zapitam je : što bi bilo i kako bi roditelji reagiral da se zaista dogodi propust? Da dijete ne dobije svoj lijek? Tko bi bio onda kriv? Očito da se dotični vrtić ne želi upuštati u taj rizik. Dali ima pravo na to? Vjerujem da ima, jer je svaki taj vrtić firma za sebe i ima neka svoja pravila. Kao što svaka kuća ima svoja pravila.

  Nebih lijepila etiketu diskriminacije za ovakve slučajeve.

  avatar

  04.09.2017. (10:17)    -   -   -   -  

 • AnaBoni

  Vrlo diskutabilan je prethodni komentar : a zašto bi teta mogla zaboravti dati lijek ?
  Neka ima papirić zalijepljen pred nosom u svom radnom prostoru, onda zaborava nema

  avatar

  04.09.2017. (11:17)    -   -   -   -  

 • mecabg

  Radno mesto nije odlazak na posao, neka kavica i plaća.
  Rad sa decom je posebno osetljiv,. Normalno da se oko bolesnog deteta mora malo više potruditi, ali i na zdravo se mora u vrtiću stalno paziti.
  Neko ko to ne može, nema što tražiti u bilo kojoj ustanovi gde su deca.

  avatar

  04.09.2017. (11:36)    -   -   -   -  

 • Divlje srce

  Naravno da je život lakši i ljepši kada se "socijalno neprihvatljivi" izbace iz kalupa "svi smo isti sa jednakim šansama". Ali to nije realnost. Nismo svi jednaki.
  Zastrašujuće je to izbjegavanje odgovornosti u svim domenama hrvatskog društva, gdje se značaj odn. medijska pažnja a time i pojedinačna poklanja nebitnim stvarima, krivnja prebacuje na drugoga a puni smo očekivanja da će netko drugi nešto što nas smeta promijeniti.
  Ovom našem društvu pod hitno treba injekcija empatije, časti i osjećaja za stvarnost.

  avatar

  04.09.2017. (12:07)    -   -   -   -  

 • Mama lavica

  Iskreni trole, cijenim tvoje mišljenje, ali vrtić nije privatna firma u kojoj imaš zaposlenike i satnicu,..Dječji vrtić je odgojna ustanova koja ima za cilj, između ostalog, da djecu pripremi za daljnje faze u životu. Prvenstveno da djecu do šeste godine nauče socijalizaciji, komunikaciji, da ih pripremi za školu, da to bude mjesto gdje se sklapaju prijateljstva.

  Ako govorimo o jedinicama lokalne uprave ili samouprave, dakle gradovima ili županijama, kao osnivačima vrtića, onda za sve vrtiće vrijede jednaka pravila.

  Ukoliko se radi o privatnim vrticima to je druga priča. Roditelji odmah znaju koja pravila vrijede i kolika im je cijena.

  Budimo realni i izađimo iz ukalupljenosti života. Zivimo u vremenu kad je sreća dobiti dijete, a kad ga dobijes još i da je zdravo.
  Zar ćemo sve koji nisu po "pravilima" iseliti na neki otok?!

  avatar

  04.09.2017. (14:17)    -   -   -   -  

 • Iskreni trol

  @mama - znam što su vrtići ako diemo s aspekta odgojno/socijalne ustanove. I da, zašto vrtići nebi bili svoje firme, kako si i rekla; privatni su svakako svoja firma .

  nadalje; malo je prebrutalno govoriti o " nekima koji nisu po pravilima " pa u taj " koš " trpati bolesnu osobu. Bolesna osoba je isključivo bolesna osoba; osoba sa posebnim potrebama. I sama aplikacija određenog lijeka u određeno vrijeme je posebna potreba.

  Nadam se da se razumijemo da ja ne zagovaram nikakva odvajanja ili da mi se sviđa situacja koja se dešava; no , mene bi zamislila.......kao roditelja recimo.....

  Da mi tako kažu u vrtiću, da ih je strah i da ne mogu/ne žele prihvatiti tu obvezu - zapitala bih se dali je onda dobro i poćeljno forsirati. Očito tamo rade ljudi koji nisu dovoljno dobro obućeni za delikatnije situacije. Potražila bih ustanovu koja je sposobna za razliku od njih.

  Mah ,realno, ne znam......samo ipak smatram da takvo što ne treba trpati pod kapu neke diskriminacije.
  Zaista je utopijski misliti da smo apsolutno svi prhvačeni apsolutno svudgje. To je nemoguće. Svijet tako ne funkcionira. I to nije ukalupljenost; to je evolucija. Ne može svak sa svakime, na svakom mjestu, u svako vrijeme.

  avatar

  05.09.2017. (10:28)    -   -   -   -  

 • Neverin

  evo danas je Plenkoslav ko iz šale potvrdio da 28 miljuna kuna idu katolibanima u Hercegovini dok za lijek za djecu od 10 miljuna nije bilo ni za čut. Moralo se osnovat povjerenstvo.

  avatar

  05.09.2017. (18:17)    -   -   -   -  

 • Iskreni trol

  @Neverin, eto, to je nešto užasno da nemre biti užasnije.

  avatar

  06.09.2017. (14:10)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...