Komentari

lionqueen.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


 • Kunigunda

  Za mobiteliranje i neukusno glasne razgovore imaš pravo, ali za ministricu kulture nemaš osim.....ako žališ za Hasanbegovićem, e, to je nešto drugo. Tek je dva tjedna a ti bi htjela sa se miješa u repertoar kojega , medju inima, odobrava i kazališno vijeće i Dubravka Vrgoč. A zna se, tko je i zašto postavio D.V

  avatar

  02.11.2016. (18:06)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ Anny, nigdje nisam napisala da je HNK u pitanju, pa nemam pojma otkud ti insinuacija na Dubravku Vrgoč. Isto tako nemam pojma tko je ona, niti tko ju je i zašto postavio. Namjerno nisam napisala o kojem kazalištu i o kojoj predstavi je riječ, jer bi ministrica trebala poznavati kompletan repertoar, koji se daje na kazališnim daskama u Metropoli.
  Što se tiče Hasanbegovića, predmnijevam da će se vratiti na velika vrata, jer kad god se nekome nanese nepravda do Neba, ta nepravda kad tad bude ispravljena. Jer je jedino Nebo pravedno. Eto niz primjera, Jadra potjerala Sankija, Kara potjerao Jadru, Karu potjerao Most i došao Plenković, Plenković potjerao Hasanbegovića... I kako je Kujundžić zbog Kare morao otići, pa se vratio kao ministar, tako... Nastavkom niza, normalno je i da se Hasanbegović vrati jednog dana, a možda i prije :)

  avatar

  02.11.2016. (18:20)    -   -   -   -  

 • U zvijezdama piše

  kada čujem glazbu u tramvaju imam osjećaj da će uskoro od toliko buke osoba oglušiti a što se tiče kulture u kazalištu onda i redatelj koji postavlja tu predstavu na kazališne daske nema osnove kulture jer da ima onda bi postavio kulturniji kazališni komad koji ne uči djecu psovkama
  ps današnja djeca više psuju os starijih u to sam se uvjerila slušajući ih kako komuniciraju u centru grada dok čekaju tramvaj

  avatar

  02.11.2016. (18:22)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ samo nebo zna, pa da.. mene zbilja zaprepšaćuje što u gradu, poznatom po tradiciji "ljubim ruke milostiva" i "gospon kavalir, bute me pustili sesti" "bum-bum, milostiva, kak ne".. da u takvom jednom gradu nitko ne vodi računa o tome što se događa na kazališnoj sceni i tko nam pod krinkom kulture plasira nekulturu i najobičniji šund!

  avatar

  02.11.2016. (18:35)    -   -   -   -  

 • Takva

  Mišljenja sam da psovka ima svoju ulogu u komunikaciji...ako se ne zlorabi.

  avatar

  02.11.2016. (20:32)    -   -   -   -  

 • geomir

  Misliš da ako "klinci" ne čuju te "lipe" riči u kazalištu
  bit zaštićeni i kad je potriba reć neku "tu rič" duperat latinštinu
  ili reć prvo slovo i dalje stavit točkice!!??

  Virujen, (vidi mene virnika!!) da je ta predstava bila na repertoaru
  i u vrime dotičnog na vlasti u kulturi!!
  Jel mi vira jaka!?? :-)))

  avatar

  02.11.2016. (20:52)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ Takva, mislim da bi na psovku trebalo gajiti nultu stopu tolerancije, kao na nasilje, pa bi se vremenom iskorijenila... kao duboko ukorijenjeno sredstvo komunikacije ne može odmah, ali treba se truditi, počevši upravo od onih institucija putem kojih se može djelovati, a to su upravo kulturne institucije i mediji. naposlijetku, financiramo ih uglavnom od poreza, pa i kazališnih ulaznica, pa im je to javna dužnost.

  @ Geomire, u kazalištu bi trebalo njegovati lijepe riječi, jer je kazalište pojam za hram kulture.
  što se tiče predstave, nova je, znam jer mi je prijateljica poklonila svoje ulaznice za premijeru, na koju je bila spriječena otići.

  avatar

  02.11.2016. (22:01)    -   -   -   -  

 • tignarius

  a. pa šta očekuješ od muškarca koji se vozi u busu
  znaš kad se "kod nas" jedna udala, pa otišla u Mostar u kupovini
  vratila se i kaže kak je u Mostaru skupo
  a kaže joj mater; ne, nije skupo, nego si se ti loše udala

  a što se tiče tzv. kulture
  vidiš po reakcijama dežurnih "nesvrstanih" da treba provjerit "činjenice"
  zamisli
  treba provjeravat činjenice kad su pitanju zadnji antifa smradovi, poput Frljića, Buljana, Ferića, Vrgočica
  jer psovka je kod njih u funkciji kulture
  kad to izgovore kamenjari, to je onda primitivizam
  kak ne kužiš?

  edo majka dotra ćumur u "metropolu"
  i nikom ne smeta
  al ne daj Bože da dotraš vjetar s Dinare

  avatar

  02.11.2016. (22:19)    -   -   -   -  

 • crna svjetlost

  da svaša se čuje u javnosti kad se ljudi pričaju na mobitele...i meni su neki razgovori odvratni..a poneki zanimljivi...

  avatar

  02.11.2016. (22:22)    -   -   -   -  

 • sasas

  a što se tiče tzv. kulture
  vidiš po reakcijama dežurnih "nesvrstanih" da treba provjerit "činjenice"
  zamisl

  avatar

  03.11.2016. (01:09)    -   -   -   -  

 • Emmet

  Uzročno posljedičnom vezom lako bi mogli zaključiti da oni kojima su cajke glazbeni uzor sigurno nemaju širok riječnik. S druge pak strane, čovjek bi pomislio da oni koji idu u kazalište barataju sa kudikamo većim fondom riječi a da pritom ne rabe one proste. U postu si dokazala kako je današnja "kultura" u stvari obrazac nekulture (ili barem nedostatka kulture). Trenutno je naša kulturna scena takva da njom dominiraju likovi kojima je isključivost i mržnja neistomišljenika zvijezda vodilja (a naše novce šakom i kapom dijele onima koji nas prikazuju u lažnom svjetlu). Koliko nisko će još otići "kultura", uskoro ćemo vidjeti (pod vodstvom NO).

  avatar

  03.11.2016. (08:55)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ Tigi, dobro si to rekao :):) trebalo je na vrijeme unovčiti "imovinu".. kakva ljubav, kakvo poštenje :)))

  @ Crna svjetlosti, a jednom jedna priča na mobitel sa svojom mamom, pa cic mic, ulaguje se .. ovo ono.. a čim je završila taj razgovor, nazove nekog drugog, možda sestru ili nekog i onda ogovara mamu i sve što je njom maloprije razgovarala preokrene.. a mi svi čuli kako je to išlo.. ma suludo!!! nekad se to zadržavalo u 4 kućna zida, a sada cijeli grad mora slušati glupe telefonske razgovore, hoćeš-nećeš čuješ :)))

  @ sasas, kisssss kissss kissssssss 1000 x kissssss

  @ Emmet, ma ne treba čekati, već unaprijed je poznato kakvu će "partizansku" kulturu zastupati NO. ona je to pokazala unaprijed i nema se više što očekivati.. potpuno si u pravu.. na žalost... kao da se ništa nije ni promijenilo. u hrvatskoj se uzalud bacaju pare na izbore!

  avatar

  05.11.2016. (12:58)    -   -   -   -  

 • Demetra

  Sjećam se kako je Mani Gotovac branila neku predstavu ( u Rijeci) punu prostačenja kao da se radi o govoru ulice i to je normalno. Osobno mislim da vulgarnosti ima previše posvuda i da malo tko više reagira. U Jazavcu sam gledala slično gdje je Bitorajac imao ulogu tog sadržaja. Predstava Bitange i princeze. Tata sa curicom od cca 9 g. do mene se digao i izašli su. Ja na pauzi da ne smetam. No ta je serija bila na TV ne znam kak je tam. Pozdrav iz kišnog Milana.

  avatar

  05.11.2016. (16:53)    -   -   -   -  

 • blogi ;)

  @lion
  Za primjer napiši dramu o Freshu i Mirchetu, al da govore ko Romeo i Julija. Nako, realistički. ;))

  avatar

  05.11.2016. (18:41)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ Demetra, eto i sama si vidjela koliko strašno zvuče psovke na kazališnim daskama. nije kazalište ulica, bar ne bi smjelo biti. kad sam mami uplatila kazališnu pretplatu u vrijeme mani, prva predstava koju smo gledale je bila pljuvačina. moja mama se zaprepastila i nikad više nije ušla u to kazalište, a meni propao novac za njenu pretplatu.. sve zahvaljujući toj ženi koja je umjetnost srozala na niske grane, da valjda nije mogla niže.

  @ Blogi :):)) napiši je ti :):)) mi pišemo Grofice Marice, Nikole Šubić Zrinske, Ere s onoga svijeta, Male Floramy itd. :)))

  avatar

  05.11.2016. (19:18)    -   -   -   -  

 • blogi ;)

  @lion
  Je, bil je i Rudolf Valentino prije Jasona Stathama. ;))

  avatar

  05.11.2016. (22:24)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...