Komentari

bartimejcroata.blog.hr

Dodaj komentar (55)

Marketing


  • bartimej croata

    Evo ga i Marko Ljubić sa portala Narod (prenio Dnevno) istu dijagnozu dao za slučaj Leković. Ona 'budaletina' Stazić što je sam sebi 'prepilio šarafe' na biciklu i pao s njega u Saboru digao frku spominjući atentat. Kakva smijurija gora od poljudske svastike. Kad su pucali na vlasnika 7 Dnevno Ljubasa (mislim da se tako preziva) onda nitko nije ni beknuo u Saboru, pošto u Saboru nema desnice (ili ustaša kako ih antife zovu).
    Kakva bijeda od ljudi. Ali onaj Nijemac Richemberger je najljigaviji. Koja fukara, čovjek se naprosto psihički isprlja kad čuje neku njegovu rečenicu.
    Kaže on -govor mržnje, a relativizira žrtve Hude jame.

    http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/atentatom-na-lekovica-objavljen-anti fa-udar-na-plenkovicevu-politiku-967935#axzz4OQQGf2GG

    avatar

    29.10.2016. (23:12)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Neshvaćen, nečitan, bez feedbacka i još ti "blogi" vadi mast .... :)))
    Trebal si poslat Harry Pottera, to tam svi čitaju. Ovo tvoje im je preveć ćiribućiriba.
    Marx je dobar izbor. Papa s cigarom, zakaj ne? ;))

    Dva protestanta:
    - Jesi čuo, izabrali novog papu?
    - Ma da, i opet rimokatolik ...

    avatar

    29.10.2016. (23:26)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Prije će bit jygokatolik nego rimokatolik.

    Evo od Marcela zbilja poetski napisan tekst o Hasanbegoviću. Veoma istinito. Inače za antife Hasan je ćiribu ćiriba neshvaćen političar.

    Popularni Plenković, koji prijeti da popularnošću u anketama prijeđe i Ivu Josipovića, je pokušao riješiti “problem Hasanbegović” ponudivši mu mjesto predsjedavajućeg u inače potpuno nebitnom Odboru za kulturu i znanost. Što je Hasanbegović hladno odbio. Vijest o odbijenici medijima je prenio sam Plenković. Koji je valjda mislio da je Hasanbegovića moguće kupiti jednako jeftino kao što je moguće kupiti prosječnog birača.

    Hasanbegović je kazao da je ponudu je odbio zbog političko-moralnih razloga. Naglasio jer i kako mu je iskazano političko nepovjerenje jer je izabran njegov antipod – Nina Obuljen Koržinek. Dakle, on ne želi sudjelovati u kreiranju politike s kojom se načelno ne slaže, ne želi biti “pokazni” HDZ-ov Hrvat i preuzeti ulogu kakvu inače ima Pupovac, HDZ-ovog pokaznog Srbina.
    I naravno, tu su moralni razlozi. To je inače pojam nepoznat hrvatskim političarima. Upravo sposobnost da postupi u skladu sa svojim uvjerenjima, i zdravim razumom, umjesto da svoja uvjerenja prilagođava onom što mu je politički najprofitabilnije i onom što mediji, javnost i Englezi žele čuti od njega, je od Hasanbegovića napravila političku zvijezdu u Hrvatskoj, i priskrbila mu toliko mrzitelja i osporavatelja, te neprijatelja. Imati kičmu u zemlji beskičmenjaka je velika stvar. Hasanbegović je jedan i jedinstven u hrvatskoj politici, i treba ga čuvati kao zjenicu oka u glavi.
    A veličinu je pokazao i prilikom primopredaje dužnosti, dočekavši svoju nasljednicu s buketom cvijeća, ali i s objavom izvješća o nepravilnostima u HAVC-u, kako ga ne bi mogla prikriti. Gentleman, ali ne i ulizica. Hasanbegović ostaje svoj i nepotkupljiv, i zato su mu dani u HDZ-u odbrojeni. Tamo više nema mjesta za takve. Iskreno, nikad ga nije previše ni bilo. A nema ga ni u drugim strankama.

    Read more: http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/marcel-holjevac-imamo-vladu-967892#i xzz4OW7Co8bu

    avatar

    30.10.2016. (00:49)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    "Ne želi sudjelovati", moralni razlozi, bla bla. Prije će bit da sudjeluje da ni ne zna. Plenki je diplomat (vuk sit, a koza cijela), a takvi znaju kak ko diše i reakciju. "Ja mu nudio, a on neće, baš mi žao ... " ;))

    avatar

    30.10.2016. (17:35)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Kuća strave HRT i kuća zlih duhova nije prenosila Prijenos zemnih ostataka žrtava Hude Jame.
    O tome je Zenga napisao u Jutarnjem listu, šalim se Jutarnji je isto leglo zlih duhova, na Dnevno hr. članak pa ću prenijeti dio.

    Patetično? Tko bi to gledao? Reći ću vam tko bi to gledao. Bez daha bi prijenos gledale stotine tisuća, supružnika, braće, sestara, djece, unuka i praunuka, bez suda pogubljenih žrtava. I vjerojatno bi se uz takav sadržaj ekrana, nakon 71 godine grča, prolilo mnoštvo olakšavajućih suza. Eter bi odisao dobrim, nagovještaj međusobnog uvažavanja patnji i stradanja, blagotvorno bi lijegao na rane.

    Nažalost, HRT je nastavio politiku razdora. Podsjećam,pod SDP-ovom partijskom palicom ukida se saborsko pokroviteljstvo nad komemoracijom Bleiburga.

    Komisija za istraživanje rata i poraća, kao neovisno i nepolitičko tijelo, ukinuta je 2000., odlukom SDP-a pod Račanom. Hebrang uspijeva nakon 12 godina opstrukcije iz raznih izvora, opet reaktivirati komisiju, da bi je nakon dvije godine Milanović sveo na minornu razinu unutar ministarstva branitelja. Kočenje rada monstruozno je nastavio Fred Matić uz obilatu pomoć pukovnika Grujića.

    HRT je tijekom tog dana propustio adekvatno komentirati ovaj dijabolični slijed. Istraživačko novinarstvo je posrnulo pod naslijeđenim strahom i/ ili indoktriniranošću jugokomunizma. Nove ožiljke na hrvatsku suverenističku dušu nanio je Gordan Beus, prigodom gostovanja u emisiji Tema dana, navečer po komemoraciji. Lukavim, zmijskim konstrukcijama sugerirao je da su pripadnici „kvinsliških formacija“ pružali otpor nakon završetka rata, pa su po njegovom, komunistički satrapi skoro pa imali pravo na masovne egzekucije. Jadni akindžija Beusan je zaboravio civilne žrtve, zaboravio je da bi takvim, njegovim mjerilima, HV tijekom Oluje imala „pravo“ pobiti cjelokupno srpsko stanovništvo na okupiranom području Hrvatske. I takvog čovjeka, takvog kajafu je HRT pozvao komentirati takav dan! Nitko ga nije pitao zašto je ignorirao događaj. Zašto komemoraciji nisu nazočili predstavnici SDPa, gdje su bili saborski predstavnici manjina i gdje su se zagubili svenazočni Milan Bandić i predstavnici Pusićevog NGO sektora?!

    Odgovornost za ovaj grubi civilizacijski prijestup leži na slijedećima:

    1. ravnatelj programa Dražen Miočić

    2. rukovoditeljica IMS-a Katarina Periša Čakarun

    3. glavni urednici prvog i četvrtog kanala Miro Branković i Tončica Čeljuska

    4. programsko vijeće: Maja Sever, Josip Jelić, Zdravko Kedžo, Bruno Kragić, Ivica Maštruko, Aleksandar Milošević, Arsen Oremović, Sanja Ravlić, Neda Ritz, Zoran Šangut.

    A. G.Matoš im prije sto godina poručuje:

    ….Te korizme gladne, zulumćari škuri,

    Mlakonje, mekušci, bezočni panduri,

    Tuđem sluzi sluge, tuđe prirepine,

    Mešetari moje — tvoje domovine!

    Piljarice glasne, silom — barjaktari,

    Ruševine svijesti, žbiri i hotkari,

    Satrapi što puze, mudri idioti,

    Uljezi, kajafe, lažni sankiloti

    Što mjesto žetve

    Žanju kletve:

    Strpaše me u grob i to im još malo —

    Hrvatske ih sise mlijeko razgubalo….

    Read more: http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/kipteci-bijes-zenge-hrt-je-ignorirao -dogadaj-koji-bi-pratile-stotine-tisuca-ljudi-tako-su-ponovno-ubili-zrtve-h ude-jame-968239#ixzz4OaTLfSQY

    avatar

    30.10.2016. (17:38)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @blogi šta se praviš blesav, pardon možda se ne praviš. Plenki jest diplomat, ali ne može birati kadrove iz opozicije. I točka, tu sva opravdanja prestaju. Tko je Plenki da dokida demokraciju i uvodi prividni jednopartijski sustav, zapravo produžuje udbi vlast.
    No dobro i ja sam znao šta će se dogoditi pa nisam glasovao za tog lopovskog (krađa glasova) idiota. Politička kurva glumi demokršćanina. 'Hrvatko' iz one reklame za kredite HPB (hrvatska poštanska banka) daje mladima kredit od 5,95 % kamate, dok 'Englezićko' ima kredit od 2 i nešto % kamate.

    avatar

    30.10.2016. (17:58)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Ko veli da ne može, viš da može. ;))
    Niš jednopartijski, Plenki je multi-kulti, oni kaj gone gayeve i čitaju Zrinku K. su najegrabusili ... ;))

    avatar

    30.10.2016. (20:50)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Jesi gledao film -Ne može bolje-. Jack Nicholson kaže u jednom momentu jednoj ženi " Žena je muškarac kojem su odstranili razum i predvidljivost".

    Tako nekako.
    U cijelom filmu smjenjuju se prizori u kojem se isčitava da su gayevi pomalo kao i žene, nemaju razuma i ne mogu ništa predvidjeti osim nepredvidljivosti gayeva (i žena po Jacku). Film paralelno prati jedan normalan par i dva zaljubljena normalna gaya koji se nenormalno ponašaju u smislu razuma i predvidljivosti, što se naravno odnosi na njihovu vezu.
    Dakle nedostatak razuma koji se ogleda u nepredvidljivosti i ima za posljedicu nepredvidljivost i ako se ta nepredvidljivost multiplicira (pretpostavimo na dvoje) ispadne emocionalni raspašoj tako da multi kulti Plenki ne mora ganjati gayeve, oni se gonjaju (čitaj diskriminiraju) međusobno. A bome i mlate, što je u filmu zorno prikazano. Sve čestitke scenaristu.
    Pa kakvu bih ja imao potrebu maltretirati gayeve kad imam tebe @blogija koji uživa u međusobnoj diskriminaciji gayeva griješeći grijehom propusta da ih upozori da iziđu sa staze grijeha.
    Amen.

    PS. Da vidimo hoće li ovo povezati tvoje coca colom raskidane sinapse.

    avatar

    30.10.2016. (23:58)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Ah, zaboravih reći da je Plenki priglup i da očekujem, obzirom da je ljevičar (ili prividni desničar-iluzionista), da će on proganjati one koji 'proganjaju' gayeve.
    Suprotno bi bilo ravno međugorskom čudu.
    Zahvaljujem na potenciranju teme posta.

    avatar

    31.10.2016. (00:01)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @bartić, nisi shvatio ni film (dobro da te ne čuju Brooks i Nicholson) ni da su ti zadnje rečenice nepotrebne, jar već rekoh da će te ganjat ... :))))
    Kak ti to sebi sve fino napašeš, ko onaj mockumentary. Sinapse, veliš? Neshvaćene! :)))

    avatar

    31.10.2016. (00:40)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Hahaha, čuj nisam shvatio film. Dobro si me nasmijao. Budem ga negdje našao, ponovo pogledao, pa ću komentirat, a može i Nicholson puno naučuti.

    Inače Plenkia treba pohvaliti za izjave o BIH. Vrlo inteligentno. Svaka čast.
    Ali je trajno pao na pitanju abortusa. A o pitanju homoseksualaca ima se još vremena popraviti. Ja ću na sljedećim izborima glasovati za stranku koja će zabraniti bilo kakav homoseksualizam. Tako će svima biti lakše živjet a osobito homićima koje ja neobično ljubim i kojima sam posvetio bome dosta tekstova, a to nije mala stvar i dokazuje moju privrženost. haha:) (šalim se, naravno da ih volim agape ljubavlju ako se pokaju, naravno)

    avatar

    31.10.2016. (01:14)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Nego kaj, sad ćeš i Nicholsona i Brooksa (scenarij, režija) za bradu primit i poučit ih kaj ti tvoja fatamorgana o njihovom filmu veli i kaj su zaprav hteli ... ;)))
    Naravno da nisi shvatio. Jesi onaj mockumentary shvatio, Irkinju, ravnu Zemlju? ... tak ti funkcioniraš, hrpu toga si zmiksaš po svom receptu. Nejestivog! :))))
    Identificirao si se sa Nicholsonom (i njegovim citatima) koji je u tom filmu neprilagodljiv neurotični pacijent i mizantrop, njega život postepeno liječi i humanizira, ne gayeve, oni spadaju u taj život ... ;))))

    avatar

    31.10.2016. (16:19)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Ravnu zemlju ti nisi shvatio, tj nisi objasnio da je kugla, slično sa Irkinjom.
    Nisi baš umjetnički potkovan. Namjerno su stavili paralelno mizantropa i neurotičnog pacijenta da naprave ravnotežu od još neurotičnijih gayeva od kojih je jedan pretukao 'kolegu'. Ne kužiš se u fabulu, kontrast itd što čini umjetničke elemente u filmu.
    Baš su ti fino smjestili prikrivši normalno neurotično stanje gayeva sa Nicholsonom koji maestralno 'otkriva' svu ljepotu ženske koja je iskrena i na momente agresivna. Fenomenalan film, jedan od najboljih koje sam gledao.

    Eno ga uhapsilo 10 pripadnika HVOa u Orašju. Banda srpska prvo uzeli Posavinu, pa sad hapse. Kako sam se zaletio što sam pohvalio Plenkia za BIH. Kako ja ponekad ispadnem hajvan to se ne da opisati. Hajde možda ispadne da nisam ako Plenki po Hrvatskoj pohapsi desetak četnika zločinaca, a ima ih ko u priči. Po principu reciprociteta ako već kao dokazani udbaši i ljubitelji četnika ne rješavamo to na pravni način.
    Ali čisto sumnjam. Vidjet ćemo. U Bosanskoj posavini je obranjena HR.
    Vidjet ćemo. Puno priglupe ljevičarske bagre u državi. Fuj

    avatar

    31.10.2016. (17:36)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Ha ha, barti, skroz si trknut, Miralem ti nije ni do koljena. Rekel sam ti već da ispadaš blentav kad učiš ribu plivat. Probaj to malo bremzat, možda će se onda i Franjo smilovat i pročitat ti par redaka ...
    Aj sad i gea pouči geodeziji, a tigija tenisu, jedva čekam .... :))))))))

    avatar

    31.10.2016. (18:50)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Jest, trknut sam za čovjeka koji za objasnit ravni horizont uzme za primjer mrava koji je cca 350 puta manji od čovjeka. Na svakih 2 kilometra se treba vidjeti pomak horizonta na obje strane a ne vidi se ako se uzme razmjer veličine čovjeka i pretpostavljene zakrivljenosti horizonta. Dakle zovi @gea u pomoć ili se 'predaj'. Pa ćemo te na spravu za rastezanje hahahaha.

    avatar

    31.10.2016. (23:52)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    He he, rekel sam ti da imaš defekt percepcije. Mrav je, jer si sav u "basnama" i simbol je malecnog u odnosu na veliko, a svejedno je dal je mrav, čovjek ili slon, svima je horizont ravan, jer je kružnica, cijeli je horizont u jednoj ravni, nemre bit zakrivljen. Može se mrav popet žirafi na glavu, opet mu ravno. Ako to ne shvaćaš, kak ćeš sve ostalo ... ;)))
    Sinapse ti se zapetljale, probaj zamislit djelić vidokruga na djeliću kugle u odnosu na njenu veličinu. Kad ćeš tek vidit zaobljenost? ;))
    Il unajmi raketu kod NASA-e pa javi, ha ha ....

    avatar

    01.11.2016. (00:30)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Bravo mravu, kako mrav može skužit da se na horizontu mora prvo pojavit jarbol pa onda jedrilica, ako je zemlja lopta, mrav je premali da bi to vidio ali čovjek nije.

    Vidi šta je izjavila poštovana Kolinda Grabar Kitarović
    “Ne možemo dopustiti da osobni stavovi budu ispred državnih i društvenih interesa”, rekla je predsjednica koja se zalaže za pravo žena na odabir, dodavši da ženama treba omogućiti da dijete rode i odgoje u normalnim uvjetima.

    Read more: http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/predsjednica-prokomentirala-poreznu- reformu-nabrojila-niz-pozitivnih-aspekata-968548#ixzz4OhzSFZVB

    Žena zna šta su normalni uvjeti. I šta je odabir da ubijaš. I šta je državni interes da se uližeš Klintonovima. Radi toga imamo nastavak srpske agresije. Radi ovakvog njenog stava. Tko je čitao Stari zavjet zna šta hoću reći. Kad su Izraelci sklapali savez sa najjačim bezbožnim režimima (čitaj-danas americi) zamjerali su se Bogu pa ih je Bog prepuštao ratovima, gubi i gladi. Eto zašto će nam biti sve gore, jer nam je 'vladar' sklopio pakt sa bezbožnim režimom koji abortus ne gleda kao ubojstvo. O ovome ću napisati post nek se zna kakvu glupaču imamo za predsjednicu i kakve kukavice biskupe imamo koji toleriraju savez sa Baalom. Zadatak biskupa je održati živim savez sa Bogom, koji ne želi ubijanja nevinih.
    Strašno je da se sve više smanjuje broj onih koji vole život.

    avatar

    01.11.2016. (01:13)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Još nisi ubro, a? Zaš bi mrav moro gledat jedrilicu, more i gusjenicu :))))
    A "bezbožni režim" je uvijek "onaj drugi" ... ;))
    Zato je i Babilon moro postat "kurva" ... :))))

    avatar

    01.11.2016. (01:44)    -   -   -   -  

  • tignarius

    vjerovatno, da se vratim i nakon 10 godina na blog, zatekao bi vas dvojicu kak se svađate..ha.ha
    upornost vam se ne mre poreći

    nego kaj velite na ovaj Lund?

    avatar

    01.11.2016. (09:20)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @tigi
    To nije svađa, neg terapija.
    Viš da pacijent proba spljoštit zemlju kvantnom fizikom - okruglo pa na ćoše. :)))))))
    Mora nekak četri anđela dobit u ona četri ugla.
    Da bu svaka "kovrča" na svom mjestu ... ;)))
    Zwangsneurose.

    avatar

    01.11.2016. (15:53)    -   -   -   -  

  • tignarius

    dobro znam Bartia
    tak da mi je lakše njega "ogovarat"

    a svi mi trebamo "terapije"
    a poglavito samoprozvani terapeuti

    avatar

    01.11.2016. (19:30)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Poglavito oni s proročkom diplomom ... ;)))

    avatar

    01.11.2016. (20:23)    -   -   -   -  

  • suza

    Blogi, jel moguće postojanje kvadrata kruga i radijusa kvadrata?

    Bartimej, gospođa Predsjednica je otkrila svoje pravo lice. Sve više stječem uvjerenje da se na pitanju pobačaja odvaja žito od kukolja. To je crta razdvajanja.

    avatar

    01.11.2016. (20:42)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @suza, sve je moguće, u zemlji čudesa ... ;)
    Moš se skrit iza svih mogućih misaonih akrobacija i niko ti niš nemre.
    U tome je čar Disneylanda ... ;)

    avatar

    01.11.2016. (21:18)    -   -   -   -  

  • suza

    Blogi, samo se malo šalim! Postali smo nekak preveč ozbiljni i "jednodimenzionalni". Malo zdravog humora ne bi nam škodilo.

    avatar

    01.11.2016. (22:09)    -   -   -   -  

učitavam...