Komentari

crnasvjetlost.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


 • crna svjetlost

  ...osim ribica možda si naabvim i ptičice...

  avatar

  27.09.2016. (17:19)    -   -   -   -  

 • lion queen

  koliko je meni poznato, akvaristi se drže skupa i međusobno dijele korisne savjete.. pretpostavljam da bi ti netko mogao pokloniti svoje stare pumpice, biljke, koje su se prenamnožile i svašta još. tako da ti je moj savjet da se povežeš s njima i kreneš u tu predivnu priču. vjeruj mi, isplatit će ti se :)) ribice pružaju puno ljubavi zauzvrat!

  avatar

  27.09.2016. (18:03)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Ribice dužine 5-7 cm možeš držati u staklenoj kugli
  i mijenjati vodu svaki dan, bez dodatne opreme, samo
  uz hranu. Sasvim male ribice zahtijevaju filtere i ostale zabave.

  avatar

  27.09.2016. (18:55)    -   -   -   -  

 • lion queen

  baš zanimljivo držati ribicu u kugli, da se vrti u krug ko budala.. to ne bih poželjela ni najgorem neprijatelju. kad se budeš bavio akvaristikom, svakako vodi računa o dobrobiti ribica...

  avatar

  27.09.2016. (18:58)    -   -   -   -  

 • samo za vranju

  A ma. Nemoj biti tužan kad ti ugine jer koliko znam kratko žive pogotovo tako same.

  avatar

  27.09.2016. (19:22)    -   -   -   -  

 • jelen

  Kad čovjeka nešto zanima iskreno onda se u kratkom vremenu u sve može uputiti. Sretno s akvaristikom... iako mene osobno više zanimaju ptičice, pa imam i dvije iako te "ptičice" imaju dobru kilažu (patke, ruanske pasmine :-))

  avatar

  27.09.2016. (21:33)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  ma BRAVO....tako sam ja počela kod sebe....Najprvo sam kupila jedno malo zlato ribico...onda sam imala 2 skobčevki ali dva mužeka....pa onda ruskega hrčka koji na žalost malo živi i na kraju sam kupila mopseka...prva moja mopsica Sina je imala 14 godina...sada več drugo godino imam novu mopsicu Ulo....nadam se da ču jo imati jakooo dugoooo....Hvala Tebi na posjeti i komentaru...Laku noč mašem:))

  avatar

  27.09.2016. (22:22)    -   -   -   -  

 • sagittariusclassic

  Ok, dakle vulgaris brzi tečaj.
  Cilj je da se u akvariju postigne biološka ravnoteža, tj. da je on samoodrživ. Najjednostavnije, kvaliteta vode i temperatura, trebaju biti konstantne. Vulgarno, nije isto ako se riba posere u 5l vode i u 50l vode. Zatvoreni biološki ciklus znači da ribe proizvode izmet, kojim se hrane biljke te fotosintezom čiste vodu. Kad tu dodaš ribice Koridoras, koje marljivo čiste dno, Ancistrusa da čisti alge, imaš preduvjete za akvarij sa kojim nemaš previše posla. Iz navedenog je jasno, da je akvarij uvijek premali! Minimum za kreiranje samoodrživog akvarija, koji ne zahtijeva puno posla, je 100 do 120l.
  Filter sadržava nekakve elemente za filtraciju, u kojem se nakon 20-tak dana, razviju akterije koje se hrane nečistočama, te na taj način čiste vodu. Zbog toga filter pereš brzo, jer moraš pazit da čišćenjem "poubijaš" što manje bakterija.
  Voda, natoči iz neke pumpe u nečijem dvorištu. Ja sam po vodu išao na kraljičin zdenac (280 litara).
  Materijal za dno, kamenčići, ne smiju sadržavati kalcij. Najbolje ga je kupiti u akvarijskom dućanu. Dezinficiraš ga u mikrovalki.
  Svjetlo, jako bitno! Biljke zahtjevaju ljubičasti i crveni dio vidljivog svjetla. Kombinacija LED lampi tu radi čuda.
  Ja sam ostavio akvarij na mjesec dana i ništa se nije dramatično dogodilo, osim da su se ribice "gurale" kroz đunglu od biljaka...
  Na akvarij ne smije dopirati sunce kroz prozor, JAKO VAŽNO!

  avatar

  28.09.2016. (10:47)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...