Komentari

crnasvjetlost.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • crna svjetlost

  nakon ovog posta pišem dalje malo o vrtlarstvu...

  avatar

  17.08.2016. (12:12)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Pitaj stručnjake ovog bloga: GP-ZG i Blue Veki.
  Sve će ti objasniti

  avatar

  17.08.2016. (12:33)    -   -   -   -  

 • jelen

  Možda da fotografije koje vrednuješ tako visoko jednostavno ne objavljuješ na blogu i gotovo, nego stavljaš samo one koje si spreman "riskirati" :-)) Nisi valjda još jedan od onih koji su već poluludi od tih "autorskih" i "kopirajterskih" gluposti ;-)

  avatar

  17.08.2016. (13:16)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  bravo, samo ti stavljaj onako kako si stavio - u centar!!! meni ništa ne smeta, neka se zna autor slike

  avatar

  17.08.2016. (13:42)    -   -   -   -  

 • crna svjetlost

  "jelen" ma nisam ja polulud od tih autorskih prava...ali ipak, ma koliko god fotografija vrijedila, ipak se moraju poštivati autorska prava...ma o čemu god da se radi...

  avatar

  17.08.2016. (14:01)    -   -   -   -  

 • blogomoljac

  Autorsko pravo i copyright su dva različita para čarapa. Autorstvo je neotuđivo. Pravo kopiranja, uporabe i objave možeš i prodat, ustupit ili dijelit s nekim ili sam zadržati to pravo. I to se navodi, ko je vlasnik tog potonjeg prava, autor si uvijek, no prava može i neko drugi imat i to je u ovom slučaju važno, iako pored prava možeš navest i autora, al si u ovom slučaju to ionako ti. Obično se to piše ovako:
  Copyright © by IME VLASNIKA PRAVA
  To te neće zaštitit od krađe, al bar imaš dokaz da si to objavio zaštićeno i upozorenje je da to jest onima koji hoće za tim posegnut.
  Tvoju postavu posred slike ću dobit van ko i onu u uglu, dok si reko keks. Zato je u ovom obliku besmislena i samo smeta na slici, ko hoće, može i to maknut, bez da se vide tragovi, takva je danas "tehnika";) . Agencije koje se bave prodajom slika ubace neku veću prozirnu mustru preko fotke, da otežaju micanje toga, ali i to je rješivo, ko hoće baš to, potrudit će se i da tu mustru makne. Dakle, dovoljno je upozorenje zaštite u uglu, moguće malo, da sliku ne narušava, ali čitljivo. Veliko je, bumo rekli, malo neukusno ;) . Na svjetloj pozadini tamna slova, na tamnoj svjetla, prosto ko pasulj ;) . Može i u nekom drugom obliku, slova na bijeloj, žutoj, crnoj "traci" na pr., ako baš hoćeš.

  avatar

  17.08.2016. (17:09)    -   -   -   -  

 • Zvonka

  ja bih bila sretna da netko uzme moju fotku.
  to bi značilo da mu se svidjela. :-)
  inače, objavila sam tisuće fotki, sve na blogu su moje,
  objavila sam i svoje radove korak po korak
  i uopće se ne zamaram time hoće li netko to kopirati ili ne.
  tako da, ako mene pitaš, označavanje fotki je nepotrebno.

  avatar

  17.08.2016. (18:10)    -   -   -   -  

 • Mekon

  Istini za volju.. neznam zakaj bi ti negdo fkral fotografiju preštihanog vrta....
  Moje fotke more skinuti kak gdo želi.. ne držim da su nekakšno posebno autorsko djelo.. Nek si zeme gdo hoče.. Kaj se mene dotikavle..moreš i svoju fotografiju deti vsred fotke... Nek se i vidi čija je... Imaj se dobro.

  avatar

  18.08.2016. (07:19)    -   -   -   -  

 • Bergaz

  Da me se pita (a ne pita me se), moja izjava "o temi" bila bi anglomerat Jelenovog, Zvonkinog i Mekonovog komentara.
  I citirat ću Mekona (bez dopuštenja, he he) jer je dobro upiknuo stvar: "(...) zakaj bi ti negdo fkral fotografiju preštihanog vrta (...)" (baš bi me zanimao tvoj odgovor). Jer drugih tvojih uradaka o kojima raspredaš priču ne vidjeh (ili mi browser ne dela ili sam se pogubio usput...!?).

  Po meni je natrkeljavanje nekakvog "photography@molamalenkost" nasred fotke najbolji način da se ogadi bilo kakav pogled na istu (fotku), a kamoli na užitak u njoj. Sve je to već viđeno na ovom bloghaer-u. I nestalo s njega "u vidu magle i lastinog repa"...

  avatar

  21.08.2016. (14:40)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...