Komentari

lionqueen.blog.hr

Dodaj komentar (34)

Marketing


 • marionetta

  Falinga, Tito je rođen 7. svibnja, proguglaj.
  Dođi vidjeti kod mene kome je danas rođendan i što je prava ISTINA.

  avatar

  25.05.2016. (10:27)    -   -   -   -  

 • Sjedokosi

  baš ga lupetaš

  avatar

  25.05.2016. (10:42)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ Marionetta, 7. svibnja je samo jedan od njegovih rođendana :) evo ti link pa vidi kolko se puta taj zapravo rodio :)) današnji dan je objedinjenje svih tih rođendana u jedan, jedinstveni dan mladosti ahahh bolje rečeno dan koski :):))

  avatar

  25.05.2016. (10:45)    -   -   -   -  

 • marionetta

  nisam fan nekrofilije...ja slavim život! :D

  avatar

  25.05.2016. (10:47)    -   -   -   -  

 • Sjećanje i osvrti

  Nisam znala za tu zgodu u Banjoj Luci!

  avatar

  25.05.2016. (11:03)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ Sjedokosi, vrlo ružno si to rekao.

  @ Marionetta, odlično za tebe. postoji puno "nekrofiličara" koji se i dan danas s pijetetom prisjećaju svojih žrtava, bi li i njima ponovila isto?

  avatar

  25.05.2016. (11:04)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ Sjećanja i osvrti, dogodilo se na dan kirbaja na duhovski ponedjeljak 1944. godine. očigledno dobro natempirano, kad je na ulicama bilo najviše civila. na žalost, drug Tito više za to ne može odgovarati po zapovjednoj odgovornosti, ali sudu Odozgo nije umakao.

  avatar

  25.05.2016. (11:14)    -   -   -   -  

 • marionetta

  ne bih im vješala kosti njihovih predaka pred nos. u najmanju ruku - neukusno.

  avatar

  25.05.2016. (11:42)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ ne Marionetta, žrtve njihovih predaka ne vješaju se nikome pod nos, već vape za pravdom, koja je tebi očito nepoznat pojam!

  avatar

  25.05.2016. (11:55)    -   -   -   -  

 • marionetta

  jesmo li mi (blogeri, ljudi, virusi) odvjetnici (čas pravo, čas pravda - daj se odluči) bilo kojih i bilo čijih žrtava ili smo jednostavno dio huškačke mašinerije uperene protiv ŽIVOTA?
  p.s. ja i ti se još nismo dogovorile oko toga što život jest, a što nije - pa mi je i besmisleno (bespredmetno?) uopće voditi ovaj razgovor s tobom.

  avatar

  25.05.2016. (12:05)    -   -   -   -  

 • Potok

  Lion, Lion...tako sam uživao čitajući rečenice koje opisuju kirvaj(e). Ali ti nisi post napisala da mi uživamo u ljepoti tvog opisa "narodnog veselja", ti si ga napisala da se uznemirimo, ti si ga napisala da ne zaboravimo. Lion, kao da si bila tamo. Opusti se, ne razdiri se. Zločina je bilo na "obje strane". Pusti mržnju!

  avatar

  25.05.2016. (12:06)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ Marionetta, prestani biti selektivna. malo jedno, malo drugo vrtiš. kad ti paše, onda ovo, kad ti ne paše onda ono. ima li uopće većeg huškača na blogu od tebe? nas dvije ne razgovaramo, već ti komentiraš ispod mog posta, a ja kao i svima odgovaram na njihove komentare. stoga ti je slobodno i odstupiti, kad god poželiš. zbilja ne znam što te još može zadržavati pod ovim postom, ako to ne želiš :)

  avatar

  25.05.2016. (12:17)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ Potoče, žao mi je što sam te rastužila. no danas je takav dan za prisjećanje na štafete i ono što je iza njih stajalo. upravo sam ovim postom i htjela reći da je zločina bilo na svim stranama i da to već jednom treba pustiti na miru. naravno, to je point ovog posta. i ne mrzim nikoga, dapače, volim sve ljude dobre volje.

  avatar

  25.05.2016. (12:24)    -   -   -   -  

 • tignarius

  LQ
  ne diraj maršala
  vidiš da si osinjak dotakla
  nažalost, čak ga ni Tuđman ni rešil
  al Bože moj
  Jahve je pravedan

  avatar

  25.05.2016. (16:10)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  Vidi, vidi, nisam znao da su titovi partizani bili tako dobri s nacistima (mislio sam da su to bili samo ustaše) da su im oni, nacisti, dali i štuke i naučili partizanske pilote letjeti i s njima mitraljirati i to baš na dušni dan. Vrlo zanimljiv detalj iz povijesti o kojoj nismo ništa učili u ona 'mračna vremena'. Ali zato imamo LQ da nam o tome zbori i govori. Hvala joj.

  avatar

  25.05.2016. (18:26)    -   -   -   -  

 • sagittariusclassic

  ...Partizani nisu nikad vozili Štuke, ali su npr. Izraelci kupili Messerchmitt Bf-109 i to su bili prvi avioni države Izrael. Tito im je dozvolio prelet preko bivše SFRJ...

  avatar

  25.05.2016. (20:35)    -   -   -   -  

 • odmak

  Hrvati su, bar veći dio, shvatili da je NDH-a bila kvislinška, satelitska država u kojoj su se provodile sve zapovijedi fašizma i nacionalsocijalizma. Glupo je i nepotrebno skrivati i ne osuđivati zločine, ni Bogu nije ugodno, koji su se dogodili između 1941-1945.
  Nažalost je izostala dobra i mjerodavna analiza od 1945-1990. Iz razloga što je u tom 45 godina dugom razdoblju u kojem su se također događali zločini , previše ljudi moralo i bez svoje volje zatvarati oči pred nekim činjenicama da bi preživilo. Mi koji znamo nešto više i sad se osjećamo ugroženi. Ušutkivaju nas. Ja nisam bjesni Orlando. Pokušavam sve razumjeti. I te naše konformizme jer je u svim tim državama u kojima smo živjeli ili postojale, nisu tzv, nego su bile države od Austrije, Italije, Jugoslavije NDHa i ponovo Jugoslavije pa i današnje Hrvatske - sve su to bile (Hrvatska je još uvijek i daj joj Bože dugi vijek- demokracija jest – jer se skoro sve može reći, a to je puno) države sa svojim zakonima dobrim ili lošim, ali sve su imale od suda, do zakonodavne vlasti i puka koji je u većini slučajeva htio preživjeti, a malo je među njima bilo zločinaca. Daleko im kuća.

  Moje je mišljenje da su poslije drugog rata stradali i krivi pravi, a nakon ove posljednje Jugoslavije baš nitko. Tko je to stradao za komunističke zločine? Recite mi samo jednog. Nema ga.
  Osobno mi nije ni briga za bilo kakvu zatvorsku kaznu. Bilo bi mi samo drago da se ti zločini priznaju kao zločini i da ih se bar nekim povijesnim aktom osudi.
  Nekom štracom od papira- karte. To bi bilo dovoljno.
  Da nevine, ali i krive žrtve, jer nisu suđene, dobiju satisfakciju, a i da njihovi potomci dobiju kakvu takvu zadovoljštinu.

  avatar

  25.05.2016. (21:47)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  Dakle ovako.

  Da je kojim slučajem na čelu ove države 1995, kad je takozvana sao krajina izgubila rat bio slavljenik, najveći sin naroda i narodnosti, inače bravar po profesiji, obzirom na ono što se dogodilo 1945, kad je ona druga takozvana izgubila rat dogodilo bi se slijedeće:

  Ona kolona koja je brzinom traktora napredovala od Knina prema istoku, bila bi poput one na Bleiburgu, zaustavljena, desetci tisuća bi bili ubijeni, a ostatak bi se u koloni uz usputno zlostavljanje, ubojstva, i iživljavanje vraćao prema Kninu s ciljem da se vrati što manje polaznika.

  Preživjeli pripadnici, simpatizeri, oni koji su rodbinski ili bilo kako povezani s njima, bi bili likvidirani, osuđeni na dugotrajne zatvorske kazne, i internirani u logore, imovina bi im bila oduzeta i dodijeljena zaslužnim prvoborcima.

  Raznorazni Milanovići, Stazići, Pusići, Grbini, i Beus Richtennešto bi završili na nekom Golom otoku.

  Svima koji su imali nekakvu veću imovinu, recimo stan, vikendicu i palmu, ista bi bila oduzeta i podijeljena pripadnicima bravareve partije.

  Onima koji su imali velike stanove bili bi useljeni sustanari.

  Iz Istre i Rijeke bi kao što je 1945 istjerao Talijane, bio istjerao Srbe i naselio već nekoga, onako kako je 1945 naseljavao Srbe.

  I da ne nabrajamo dalje.

  Meni je eto drago da na čelu ove države 1995 nije bio bravar, a vama drugovi antifašisti ?

  avatar

  25.05.2016. (22:38)    -   -   -   -  

 • sagittariusclassic

  ...@Fresh, nekoliko ispravaka. Prvo je na Goli otok Joža pospremio one za koje je pretpostavio da su Staljinovi kvislinzi u trenutku kad je Staljin nagomilao na granici SFRJ popriličnu vojsku, koja je trebala pregaziti jugu. Sasvim normalan potez u očekivanju invazije na zemlju. Tako su npr. nakon Pearl Harbora ameri potrpali sve japance na teritoriju SAD-a u logore kao potencijalnu petu kolonu. Drugo je pitanje, kako je ekipa oko Rankovića to kasnije okrenula u politički progon svih "nepodobnih", sa posebnim akcentom na Hrvate. Talijani su posebna priča. Ajde malo nauči lekciju i vidi kako su se ponašali nakon što im je poglavnik prepisao trećinu Hrvatske, malo prouči ubojstva Hrvata i oduzimanje njihove imovine, za koju bi - pazi ovo - sada tražili povrat!!! Halooo??? Pa gdje si sjedio kad se povjest učila?

  avatar

  25.05.2016. (23:14)    -   -   -   -  

 • tignarius

  @sagi
  što ti to ispravljaš?
  pa Fresh je dal samo natuknice, kaj je kurvin sin sve posmicao
  ne razumiješ "literarne uratke"

  avatar

  25.05.2016. (23:52)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ Tigi, uistinu ne očekivah ovako dramatične reakcije... kao da si nekima taknuo u rod rođeni :))

  @ Semper, čemu takav ružan ton? Daj se malo skuliraj. Oni s ringišpila, pod mitraljeskom paljbom svakako nisu proučavali vrstu aviona. Kladim se da ti bi. Sigurno bi tog trena znao i kalibar metaka, koji ti šišaju kraj glave, a i gdje su proizvedeni.

  @ Sagitt, vezano za tip aviona, pročitaj moj odgovor Semperu. Lamentiranje o tipu aviona, ljudima pod paljbom, zbilja mi se čini neumjesnim. Zar zbilja misliš da su ljudi, koji su se u to vrijeme vozili fijakerima i konjskim zapregama mogli znati išta drugo o avionima, do da su to avioni, pa ako je tkogod rekao štuke, njima su to bile štuke.. pa ne misliš zbilja da su mogli u to vrijeme uguglati i uvjeriti se da nisu štuke, ili proučavati wikipediu, ko ti.. e pa svašta. da mi je čovjek rekao da ću čitati komentare tog tipa na ove tragične događaje, ne bih povjerovala.. no da ne zaboravim pitati, znaš li išta o vrsti ugrađenih propelera? :)

  @ Odmakice, izgleda da je ovoj državi najpotrebnija stvar lustracija, tako da se te stvari konačno stave ad acta. meni nije jasno zašto se s tim još uvijek čeka. koja god vlast dođe na vlast, nema petlje. pomislila sam da će karamarko nešto napraviti, a on se uhvatio suknje.

  @ Freš, sve si dobro rekao.

  @ Sagitt, koja povijest? Ona koju su pisali kvaziantifašisti? Jednostrana povijest nije povijest, već sujbekst.

  avatar

  25.05.2016. (23:56)    -   -   -   -  

 • sagittariusclassic

  ...LQ, cijelom događaju, koji si opisala, nedostaje izvor. Tako da mi je teško raspravljati o navedenom. No, činjenica jest, da sam se dugo bavio wargame-ingom sa grupom prijatelja. Uglavnom, IISR i da razlikujem najmanje 200 tipova aviona iz tog razdoblja, zajedno sa njihovim podvarijantama. Štuku i Šturmovika, ne možeš zamijeniti ni u kojoj varijanti. Tu si ipak na apsolutno mom terenu i nemaš što sa mnom raspravljati, nego samo slušati.
  Osnovna pogreška, koju čine kod nas tzv. novopečeni povjesničari, jest da izvlače pojedinačne događaje iz ondašnjeg konteksta te ih procjenjuju današnjim mjerilima. Povjest treba promatrati horizontalno, a ne vertikalno. Konkretno, trebaš sagledati cijelu geopolitičku situaciju konkretne regije u danom povjesnom trenutku i u tom kontekstu protumačiti odluke i čine koji su se dogodili. Čovječanstvo u četrdesetima nije bilo na onom nivou razvoja, na kojem je danas, pa se tako ne može objektivno mjeriti moralnost onda, današnjim mjerilima. Rat je "kurvin pir", nešto najnečovječnije što se može dogoditi, u kojem uobičajno isplivaju govna, a razum i humanost imaju "day off". Danas, najeksponiraniji falsifikator povjesti, bi izgleda želio biti direktor javne televizije. Koliko strašnije od toga može biti...

  avatar

  26.05.2016. (08:54)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ Sagitt, off topic:
  i nemaš što sa mnom raspravljati, nego samo slušati. hehhe šteta što si oženjen.. sviđa mi se kad je netko tako odlučan :)) a ne mlakonja koji se drže suknje, a čovjek pomislio da će biti nešto od njega, a od njega ni glaska.. šteta izgubljenog vremena :))
  no da se vratim temi.
  izvor je vjerodostojan, inače to ne bih napisala.
  kažeš: Osnovna pogreška, koju čine kod nas tzv. novopečeni povjesničari, jest da izvlače pojedinačne događaje iz ondašnjeg konteksta te ih procjenjuju današnjim mjerilima. Povjest treba promatrati horizontalno, a ne vertikalno. slažem se s tobom. događanja u II svj. ratu i veliku grešku ondašnjeg hrvatskog rukovodstva zbog priklanjanja pogrešnoj strani treba razmatrati isključivo u kontekstu težnje hrvatskog naroda za svojom samostalnom državom, a ne u kontekstu toga da bi hrvatski narod bio sklon ubijanjima, jer on to nikad nije bio, kako danas, tako ni onda. i to što je onašnje rukovodstvo pogriješilo, trebalo bi suditi tom rukovodstvu, a ne cijelom hrvatskom narodu kao što se to čini danas, odnosn pokušava učiniti. dakle, stvari se izvlače iz konteksta i onda se lijepe etikete nedužnom hrvatskom narodu.

  avatar

  26.05.2016. (09:32)    -   -   -   -  

 • Razmišljanja jedne žene

  a ringišpil se vrti, vrti i vrti........kad bi se mogao vrtiti na drugu stranu? Natrag! Da izbrišemo ružno, da u šarenilu slavimo kirbaj.
  Ali ne možemo. On je podsjetnik da je bilo, mi kažemo ne ponovilo se.
  Ljudi i ideologija bilo je, i na žalost biti će.
  Povijest, na žalost ne možemo izbrisati, ali bolju i drugačiju budućnost možemo napisati.

  avatar

  26.05.2016. (09:48)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ Razmišljanja, ne bi se trebalo vraćati unatrag, kad bi danas netko donio zakon, kojim bi rekao STOP svima u spominjanju prošlosti. međutim, dok god oni izvlače prošlost kako bi nas danas obezvrijedili i omalovažili, poput onog lika što je napravio bjesomučni yobitou uradak prepun mržnje prema hrvatskom narodu, ima se šta pisati o prošlosti. slažem se da se začepi gubica svima i da se krene naprijed. no dok jedni mogu do mile volje piskarati, trebali bi moći i drugi. prošla su ta vremena valjda kad je hrvat u svojoj rođenoj kući morao šutjeti. u budućnost nećemo moći krenuti sve dok si jedni uzimaju za pravo izokretati činjenično stanje, a očekuju da će drugi šutjeti. neće. tek kad svi ušute, onda će se krenuti naprijed.

  avatar

  26.05.2016. (09:56)    -   -   -   -  

učitavam...