Komentari

lionqueen.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


 • turimti

  točno, trebaju biti sve pobrojano i uz to s diplomom pomenutih fakulteta...

  avatar

  06.03.2016. (18:07)    -   -   -   -  

 • zen zi

  zašto samo pravni i ekonomski spominješ, jerbo koliko ja vidim i sa našim inženjerskim diplomama se jednako dobro konobari

  avatar

  06.03.2016. (18:11)    -   -   -   -  

 • blogi :

  Imamo i Crnoju sa dva faksa ,Milijana sa lažnom diplomom, a nemamo ministra branitelja

  avatar

  06.03.2016. (18:38)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  Svaka medalja ima dvije strane, ja sam nedavno tražio osobu za međunarodno poslovanje, uvjet je bio najviša razina poznavanja engleskog jezika, javilo mi se 5 kandidata od kojih ni jedan nije bio stvarno upotrebljiv

  Slično je i u drugim strukama, kad ti netko treba ima ih gomila sa diplomama koji ne znaju raditi ništa i uglavnom nemaju veze o onom što su studirali, većina diplomanata ne zna padeže ili postotni račun, jedini upotrebljivi su oni 40+ a jebiga ne mogu na njima gradit budućnost firme

  avatar

  06.03.2016. (18:48)    -   -   -   -  

 • j.

  Što se pravnika tiče, uvesti Pravozaštitu u srednje škole, a ekonomisti su kao atomska, jednake razorne snage.:)
  Idem neki dan ujutro autom u grad i mileći gužvom mislim: kud smo svi krenuli, od nas deset tisuća ovdje možda će nas sto danas nešto zaista stvoriti...:)

  avatar

  06.03.2016. (19:07)    -   -   -   -  

 • Kalorijski restoran ... minus40kg ... dražeN ;)

  Pusa ;)

  avatar

  06.03.2016. (19:33)    -   -   -   -  

 • mecabg

  Nekad mi je bilo čudno da se ide na razgovor kad imaš diplomu.
  U praksi mi je to postalo potpuno jasno.
  Diploma ti ne daje sve znanje za profesiju koju si odabrao, ali ti pomaže da dodješ lakše do njega, a i do posla koji ti leži...
  Ne volim kad se kaže, za doktora, inžinjera, pravnika, ali i vodoinstalatera, bravara...kad pogreše, i on je samo čovek. Kad tražim stručno mišljenje, tražim stručno mišljenje, i njegovi privatni problemi mene brigaju ma koliko to okrutno na prvi pogled izgledalo...

  avatar

  06.03.2016. (20:23)    -   -   -   -  

 • anaboni

  Nije baš sve tako. Oreškovića smo dobili iz Kanade a znaš, da to nije EU. To, što je radio od-do samo je dokaz kvalitete nekih ljudi.

  Naši stručnjaci idu van da bi sebe potvrdili kad ovdje ne mogu. Na žalost!

  PS: anonimci ti nisu (još uvijek ) isključeni.....hvala!

  avatar

  06.03.2016. (20:27)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ Turimti, baš tako... sudopere s diplomama pravnog fakulteta! jer ministrica rada ne zna što bi s njima... ako ona ne zna, a tko bi morao znati?! ovo je da čovjek ne povjeruje svojim ušima!!!

  @ Zen zi, nisam ja to spomenula, već ona koja bi trebala voditi računa o zapošljavanju takvih, a sama ne zna što bi s njima...

  @ Blogi, tu ništa ne znači imati ili nemati fakultet... možeš imati sto fakulteta i iskustva kolko hoćeš, ali nema šanse da ćeš doći u priliku nešto učiniti, jer su zauzeli pozicije takvi koji nemaju pojma što bi s ekonomistima i pravnicima. nečuveno! još da baba zna šutjeti, nego ne zna.. ne zna čak ni prešutjeti ono što ne zna!!! ma fuj.

  @ Freš, pa jesu li djeca za to kriva, ili fakulteti, na kojima su profesori iz doba jugoslavije. jedan moj znanac studira na pravu i žena im nije dala popis stručne literature za ispit, a postavlja pitanja na ispitu, koja nije ispredavala.. kako da ta djeca išta znaju kad profesori nemaju vezu s praksom i gospodarstvom, a sve zato što fakulteti posluju pod krinkom autonomije, a zapravo bezvlašća, nerada i nereda. .. pa nisu kadrovi za to krivi, već onaj tko ih je obučavao!

  @ J, ljudi su vrijedni, samo onaj tko bi ih trebao ekipirati, organizirati, dati im posla.. njega nije briga za ničim, jer radio - ne radio, plaćica sjeda svaki mjesec!

  @ DražeNe, kiss.

  @ Meca, tako je.. ali kvalitetnog radnika treba kvalitetno i platiti. svi bi morali moći dobro živjeti od svog rada.

  @ Anny, kako sada stvari stoje, po ovome kako glavni ne kuže gdje je problem i što bi morali raditi, nastavit će se trend odlazaka. ako ova ne kuži da u hrvatsku dolaze ekonomisti izvana, pa naši zato ostaju bez posla, onda što reći na to. umjesto da nađe načina i postavi naše ekonomiste i pravnike kao menadžere međunarodnih poduzeća koja posluju u hrvatskoj. i što onda očekivati od jedne takve osobe zadužene za radne odnose?! ništa.
  p.s. ne znam u čemu je problem, ti kod mene nisi isključena, zašto bi bila? probaj ostaviti komentar pod nickom i vidi o čemu se radi.

  avatar

  06.03.2016. (20:51)    -   -   -   -  

 • blogi ;)

  Hopla! Neko mi koristi nick. Ono gore nisam ja, koja li je pak to namjera?

  avatar

  06.03.2016. (20:52)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ Blogi.... juhuhu sad imam dva blogija :))) yess dupla srećica :)))

  avatar

  06.03.2016. (20:54)    -   -   -   -  

 • lion queen

  Nama treba nada, a ne da nam neka žena, koja nema veze s vezom, priča kako ima viška pravnika i ekonomista!!! Nama treba žena koja će reći: znam što ću s viškom pravnika i ekonomista!!!

  Nama ne treba netko tko će reći da će otpuštati ljude, radije nego da smanji plaće! Nama treba netko tko će reći da će povećati plaće bez da otpusti ljude. Netko tko će znati zaposliti taj višak ljudi, umjesto da mu je smetnja!

  Nama treba nada, a ne neka žena koja misli kako je jednostavno neku obitelj ostaviti bez primanja, a sebe je sasvim fino ufoteljila u ministarsku fotelju!!!

  Nama treba netko tko će ići na misu nedjeljom i tamo nešto naučiti. Naučiti što je milosrđe, a ne razmetnost tuđim životima i sudbinama, pri tom ne misleći da ćeš jednog dana polagati račune Onom gore!

  avatar

  06.03.2016. (21:08)    -   -   -   -  

 • blogi ;)

  Viš da ima samo pol smajlija, ha ha ....

  avatar

  06.03.2016. (21:08)    -   -   -   -  

 • annaboni

  ;D

  avatar

  06.03.2016. (21:43)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...