Komentari

vajrapani.blog.hr

Dodaj komentar (33)

Marketing


  • modrinaneba

    Divno....najbolje mi se dopala ona šumarska kuča!!!

    avatar

    17.01.2016. (21:46)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    Kvragu koliko detalja! Ne znam uopće gdje bih sad počeo i kako bih prokomentirao to sve (nažalost, nedostatak dugih postova - ali nije to neka kritika, dapače, samo ti nastavi tako, krasno je!).

    Puno ste vi to prehodali. Ovaj GPS track izgleda velebno.
    Hitlerovi stupići... vidiš, to su ti detalji o kojima ja nemam pojma i valjda bih prošao pokraj toga svega ni ne znajući što je to xD
    Krasne su slike i korisne su informacije. Daješ mi inspiraciju za daljnje pohode :) jednom kad obiđemo sve lokalne vrhove.

    Hvala ti za ARKOD, mislim da će to biti izuzetno korisno :)

    Danas smo bili na Ham Pokojcu. Napisao sam već reportažu za stranicu, ali to ovisi kolegi kad će izaći. Do onda se zabavi s ovim, ali sve su to sitne ribe za vaše pohode ;D

    http://188.226.235.250/2016/01/12/buce-u-blatu-utvrda-hrvatskog-zagorja/

    avatar

    17.01.2016. (22:24)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Dobra šetnja krajem kojim još nisam lutao, a volim ovakvu divljinu. (Na Kvarneru je jog obavezan uz ovakve objekte, ali nisam još vidio u Zagorju).

    avatar

    17.01.2016. (22:55)    -   -   -   -  

  • jelen

    @modrinaneba: ima li i kod vas puno godrnjača? Kod nas su se namnožili, treba ih staviti na listu lovne divljači ;-)

    @Unusual suspect: predugačka je ova reportaža, znam, bilo mi je glupo raditi u dva dijela jednu popodnevnu šetnju, a imao sam puno toga za prokomentirati :-P Što misliš zašto nikad nisam pisao reportažu s ljetnog uspona na Špik? Tome nikad ne bi bilo kraja :-S

    Što se tiče "velebnosti" gps- tracka, ne znam baš, a vidim i veću kilometražu na ovom vašem track-u s Grebengrada nego na našem s Maclja :-)) Logično jer ste išli pješke od N. Marofa, al to je ok, u autu se ionako ne stjeće dobra kondicija.

    pogledao sam članak koji si linkao, odlična šetnja, a osobito mi se sviđa ova slika:
    https://www.flickr.com/photos/bogdan1514/23668032154/in/photostream/
    -u pozadini na vrhu livade je veliki križ, tu smo spavali u ljetu 2001. g. ako se ne varam, neki u šatoru, a neki kao ja ispod kabanice razapete na kolcima i granama. Na Ravnoj gori ste isto dominirali po onom velikom snijegu.

    @gogoo: niti ja nisam vidio, nit sam mogao doći k sebi od nevjerice :-)) al možda za šumare boćanje ima neku posebnu važnost.

    avatar

    18.01.2016. (00:09)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    U mislima pela sam se s vama i pomirisala jaglace.

    avatar

    18.01.2016. (08:00)    -   -   -   -  

  • j.

    bome ste se lijepo nahodali ako ste krenuli tako kasno... uživao sam ... pozdrav!

    avatar

    18.01.2016. (18:05)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    1. Maceljska gora 718m - pa jasno je k'o dan da je to piramida!
    2. Tragovi srneće divljači - ti si živi Zagor Te Nej; kao klinac sam maštao kako bi bilo lijepo upoznati ga.
    3. Jaglaci (za tu riječ uvijek imam pogrešan naglasak, ali se ne vidi jer je napismeno) u prosincu - divota!
    4. Hodanje po izohipsi i hodanje po grebenu - stvarno ne znam zakaj me to toliko privlači, obzirom da sam antiplaninar. Slika graničnog grebena (lijevo SLO, desno HR) kao da mami u Devahan - tam na kraju putra. Pardon, puta.
    5. Slovenci koji patroliraju, možda jašući na konjima - obzirom da sam tudum, ipak moram pitati: to si se šalio, kaj ne? :))
    6. Od Strahinšćice, preko Ivanšćice i Ferenšćice pa do Transilvanije - što bi se reklo: praćkom da se gađamo. :)
    7. Ovo je prava alegorija o životu i Putu prema prosvjetljenju: odlučiš napredovati još samo 15 minuta, no na isteku tog vremena dolaziš do table na kojoj piše da je cilj tamo negdje nakon 15 minuta: Bog je najveći šaljivdžija na svijetu! Jednom sam ušao u knjižaru Nova Arka u Tkalčićevoj, kupiti knjigu Nisargadatte Maharaja. Bio sam rekao sebi prije ulaska: kupujem je ako ima barem 30 stranica. I znaš li koliko je imala stranica? 31.
    8. Inače, ta fotka gdje si klonuo na izohipsi ima neku posebnu dirljivost i estetiku u sebi, neku tišinu prisutnu u stanjima počinka. :))
    9. A neš li izvora, kao poljski wc! :-(
    10. Dok si pored izvora jeo čaj i pio sendvič, nestalo ti je pola glave. To me je baš prestravilo!
    11. Eto, još je dostajalo Sunca i za povratak. Baš sam se lijepo i ja nahodao s vama, a nisam se ni zapuhao ni zakuhao ni pazuhao ni kazuhao, niš.

    avatar

    18.01.2016. (21:54)    -   -   -   -  

  • jelen

    @Lastavica: kad je lijepo vrijeme treba izaći i pomirisati jaglace, a ako ne mirišu može se još trubiti u njih.

    @j.: šetnja je to sasvim ležerna, nezahtjevna, samo kad se stigne na start u normalno vrijeme. Čak u 10 ujutro bi bilo ok

    @Mariano Aureliano: bome si ti ozbiljno studijski pristupio ovoj reportaži :-O Za Slovence sam se samo hecal, ne skrbi, imaju z severnoga naklona gozdnu cestu kjer lahko moreju voziti avto, a po gorskom grebenu se verjetno sprehajajo. Upam se ti ovo moje pojasnilo kaj pomogne da neš v teh zadevah več neumnež. Z mojo sliko poleg izviru ne vem kaj je bilo, mogoče mi je godrnjač odgrizel polovico glave :-S

    avatar

    19.01.2016. (18:38)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    reportaža ti je, kao i svaka, zanimljiva, pun si informacija i zavidim ti i opet iznova :D već je i meni glupo.

    Najljepša slika ,uvjerljivo u zadnjih sto postova, (žao mi je ,pobijedila je čak i golu sliku iz prošlog posta) je 'Mladić u travi' , u kojoj nekako sanjivo patiš :)))))))))))))

    Ono gdje ti fali pola glave je dosta šokantno, i onaj čovjek-zvjerka je opet prisutan :))

    avatar

    19.01.2016. (18:44)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Isuse, kako je Mariano hincast :D

    @Mariano, da se nisi toliko glupirao u posljednjem odgovoru kod mene, možda bih otprve uvidjela tako lijepu pjesničku sliku kao što je jež koji pije na rubu napuštenog škafa...........ovako sam pomislila da ti je nešto ;-)

    Ti si htio upoznati Zagor-te-neja !? A nisi htio biti on? To je baš neobično. :))

    avatar

    19.01.2016. (18:50)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Znam trubiti tj svirati u jaglace (naglasak na glace?), sljedeće moram naučiti svirati na češalj! :)

    avatar

    19.01.2016. (19:05)    -   -   -   -  

  • jelen

    nema ti tu nit mladića nit trave na ovim slikama... to ti je od "incensa"... a i Mariano mi je čudan :-S
    Naglasak je na "g" u "jaglac"

    avatar

    19.01.2016. (19:07)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici - v.d. komesar Manga

    I tako ti po Zloveniji šetaš HV loadout... ;)
    Stari HV woodland uzorak u zimskoj keper verziji je skoro ne poderiv i zato mi je jasan njegov odabir za ovakve terenske zadaće. Ako nisi već sam zaključio, kod mene imaš odgovor po pitanju loadouta.

    avatar

    19.01.2016. (20:16)    -   -   -   -  

  • jelen

    Nepoderiv je zaista, to je čudo jedno :-) a imao sam i ljetne takve hlače ali su se dezintegrirale nakon puno korištenja, bio je i osjetno tanji materijal, ko cigaretpapir, al opet sam se i njih nanosio.

    avatar

    19.01.2016. (20:39)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Kaj to znači hincast? A o Jelenkovoj slovenščini se ne bum spominal, ni reč nisam razmel. Kod riječi "jaglac" morti su naglasci na navodnim znacima. Nisam nikad htio biti Zagor, htio sam biti Srebrni Letač. :)
    http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/tramvaji-se-sudarili-vozac-i-dvoje-put nika-lakse-ozlijedeni-1053361
    Nego, obratite pažnju na fotke s gornjeg linka. Ja i supruga baš smo se u gore pomenutoj niskopodnoj šestici vraćali iz Novog Zagreba, sjedili smo negdje pri kraju tramvaja, tramvaj je stajao na semaforu. Iznenada smo doživjeli stravični tresak, u prvoj sekundi nam nije bilo jasno što se dogodilo. Kad smo ustali sa stolica, sve je bilo u dimu i krhotinama. Stara češka osmica zabila se u nas u punoj brzini. Jedan je mladić bio sjedio na zadnjim sjedalicama i pravo je čudo da je ostao živ i da nije teže ozlijeđen, jer su sjedalice sasvim izbačene prema naprijed i potpuno polomljene. Podigao sam u tom metežu s poda nečije naočale i ponavljao rečenicu: "Čije su ovo naočale?", dok se konačno neka žena nije javila, da su njene (s posve razbijenim staklima). Vozač se nije odmah pribrao pa smo nekoliko puta morali vikati prema njemu, da nam konačno otvori vrata. A onda nismo imali gdje izaći, jer je odmah uz tramvaj bila visoka živica i prometna avenija. Išli smo pješke do Vukovarske, naoko posve neozlijeđeni, no onda je moja supruga počela osjećati jak pritisak u ramenima, a ja blagu glavobolju i bol u vratu. Organizam je doživio šok uprkos smirenosti uma.

    avatar

    21.01.2016. (16:08)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    P.S. Da bi gornji link iz Večernjaka bio valjan kod kopipejstanja, riječ putnika treba spojiti (jer blog.hr uvijek stvara neki razmak, nemoguće je napraviti pravilni link).

    avatar

    21.01.2016. (16:11)    -   -   -   -  

  • jelen

    Gledam slike na Večernjaku, baš grdo je to skršeno. A gledao sam o tome i na tv dnevniku. Nadam se da ste se potpuno oporavili. I da nećete razviti fobiju od vožnje tramvajem, ja sam ju već dobio samo čitajući ovaj tvoj raport o dimu i krhotinama i izbačenim sjedalicama.

    Hincast je vrckast ili vickast... ili luckast ili jednostavno zaigran.

    avatar

    21.01.2016. (18:58)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Ajme, užasa, baš ste u tom tramvaju bili!!! Vidjela sam na tv taj dan.....
    (jesi li pomislio na bombaški napad kad je tak jako tresnulo?)
    Možeš ti koliko hoćeš biti mirnog duha, ako te jako trzne i strese dobiješ trzajnu povredu. Nadam se da niste jače od toga ozlijeđeni, tj, da vas bolovi napuštaju pomalo? Jer obično se takve povrede pokažu poslije,
    tj bolovi kasnije budu jači...........
    :(

    avatar

    22.01.2016. (08:04)    -   -   -   -  

  • odmak

    Mene Maceljska šuma baca u tešku tugu. Ti imaš sreću"kasnog rođenja".

    avatar

    22.01.2016. (12:08)    -   -   -   -  

  • jelen

    Jasno mi je to, odmak si treba moći priuštiti, al kad je nešto osobno onda nema nikad pravog odmaka, ne za nas obične ljude.

    avatar

    22.01.2016. (22:10)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici - v.d. komesar Manga

    Pošto si sad na mom terenu podučit ću te malo. Pričamo o ljetnoj i zimskoj prikrivnoj odori u uzorku HV woodland, koja se još ponegdje koristi među pričuvom i ugovornim ročnicima. Ljetna je od takozvanog rip-stop materijala (tkanina sa onim kvadratićima) koja je tanka i s vremenom se jednostavno pohaba i raspadne na bedrima i koljenima.
    Zimska odora se pak radi od debljeg keper materijala koji je gotovo u rangu sa šatorskim krilom. Zato su tako otporne na habanje... ;)

    avatar

    23.01.2016. (15:34)    -   -   -   -  

  • jelen

    da, znam što je rip-stop, takve sam hlače imao, to su mi bile prve planinarske hlače, samo s vremenom, kako su se pohabale je to postalo rip-non-stop :-D
    Ove zimske su svakako puno jače, za moje potrebe su praktički nepoderive, osim ako se ne počnem kotrljati niz stijene još učestalije nego dosad :-P

    avatar

    23.01.2016. (16:09)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    Ma ne, baš je dobro ovako kako si napravio :) ima puno slika, nema previše teksta. To je jedna od pouka koje se još uvijek moram stalno podsjećati - podijeli tekst u manje paragrafe, ljudi vole slike :D

    Ma nisu ni kilometraže toliko bitne, ali kad već imam sat koji to sve mjeri... lijepo je priložiti mape s iscrtanom rutom prolaska.

    Vjerujem ja da ti možeš i dužu reportažu napraviti :D
    Da, križ je tamo. Trebao bih ja negdje prespavati. Gledao sam nekakve vreće za spavanje da kupim, ali onda sam ispod stubišta našao stare vojničke vreće od mame i tate dok su hodali okolo. Mislim da će to poslužiti, a i nekako sumnjam u kvalitetu ovih današnjih jeftinijih vreća koje se nude po svim tim silnim sportskim dućanima.

    Kupio sam sad neki novi 35L ruksak i idem ga sutra isprobati na Ivanščicu. Između ostalog ima i pretince s bočne strane u koje namjeravam staviti po jednu čuturicu - dok ću ju imati, naravno. Uvijek previše nosim pa sam sad odlučio smanjiti te količine tekućine. Pola litre kupljene vode je sasvim u redu, a ima i izvora na kojima napunim pa eto :) Da, sad se već dotičem komentara na mom blogu. To uvijek ne znam gdje bih pisao - tamo kod sebe ili tu, ali tu ćeš prije vidjeti vjerojatno :D

    A promjena podloge na blogu je iz praktičnih razloga. Sačuvao sam onaj custom predložak pa se možda i vratim, ali dosta se ljudi žali na crni dizajn i bijela slova. Lakše je ovako za čitati, a snježna planina nikad nije na odmet ;)

    avatar

    23.01.2016. (21:02)    -   -   -   -  

  • jelen

    Za vreće sam ti odgovorio na blogu, na ruksaku ti čestitam, veći ti niti ne treba za Ivanščicu. Meni treba isto nekakva čutura tj. aluminijska izo-boca za dodatnu tekućinu, imam starih vojničkih čutura al to je čisti aluminij bez zaštitnog sloja iznutra, nije preporučljivo za zdravlje :-))

    Ah da, ti famozni prigovori na podlogu, tako su i meni neki se tužili da slova su presitna, da je na crvenoj podlozi teško čitati... suosjećam s ljudima al jbg čitanje mojeg bloga uopće nije obavezno ;-)

    avatar

    23.01.2016. (22:58)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    Isprobat ću vreće prvom prilikom :D Ruksak se čini zasad okej, ali dajem mu 3-4 sezone, a uz moje manijakalno čuvanje opreme to bi trebalo možda biti i duže ;D

    https://www.facebook.com/events/1126032110754510/

    avatar

    25.01.2016. (22:57)    -   -   -   -  

učitavam...