Komentari

vajrapani.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • lion queen

    odlična reportaža.. sva sreća da niste naletjeli na medvjeda :)) kad sam se ja muvala oko zavižana i rossijeve, naišli smo na svježu medinu kakicu iz koje se još pušilo :))
    ne znam tko bi imao srca smazati onako lijepu životinjicu kao što je puh... ne razumijem te ljude.. ubiti malo stovrenjce zbog pet deka mesa.. nečuveno. divokoza prekrasna... kako je samo radoznalo gledala hahha ja bih s njom razgovarala da sam bila tamo :)))

    avatar

    24.09.2015. (00:14)    -   -   -   -  

  • jelen

    Kakvi bi ljudi jednega puha u dvi fete kruha to će bolje znati @geomir, od njega sam i pokupio taj motto hvarske Puhijade, a ja samo opažam kako je zaista meden i tust taj glodavac ;-)
    a ima i od čega biti tust ako je slistio moje jaffe :-S

    avatar

    24.09.2015. (00:29)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Lijep planinarski putopis sa naše najveće gore (na Rossijevoj sam bio dvaput bez noćenja, ali sam u starom domu na Visočici, gdje su nas maltretirali tokom noći puhovi, ..

    avatar

    24.09.2015. (00:48)    -   -   -   -  

  • jelen

    Mislim da ne postoji sklonište u planini u kojem nema puhova, po meni su skakali u kontejneru u Šugarskoj dulibi, a u ostalim skloništima su uvijek nešto čujno grickali :-))

    avatar

    24.09.2015. (01:26)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Bio sam sinoć ovdje i nije bilo još ništa, a sada vidim da si postao Top Bloger pa rekoh, hajde da vidim je l' ima kaj novoga. I ono zbilja: novi post! Nasmijale su me kao i uvijek tvoje dobre pošalice, a milo lišce onog trčkonogog i rogatog goveda cijelog me raznježilo. A što se tiče puha i jaffa kekasa, kladim se u sto rupija da je čeljade nevino. Pitao sam u sebi Đoku Đokića, on kaže: "Hm, ne bih se kladio u tu tezu. I to je puhica, skotna, mora jesti svako malo kako bi održavala rizičnu trudnoću." E taj Đoko mi je već počeo ići na živce, uvijek je on najpametniji! Evo jedne pjesmice za kraj ovog jutarnjeg javljanja:
    Kom je pita potrebita,
    neka pita u Velebita.
    Puh se najeo do sita
    u njem mladunčad se rita.

    avatar

    24.09.2015. (05:04)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Sjajna reportaža, sve ima što treba imati, pa i zgodu s puhom.

    avatar

    24.09.2015. (06:19)    -   -   -   -  

  • jelen

    @Mariano Aureliano: simpatična je pjesmica zbilja... al da, dobro veliš Đoko ga malo pretjera sa skotnom puhicom, mislim da se puhovi ne kote nego se repliciraju u planinarskim skloništima, uvijek su svi iste veličine, svim isto izgledaju i nigdje malog puha vidjeti... niti mršavog :-S

    @Lastavica: netko bi tu reportažu s dvodnevnog pohoda Velebitom sažeo u jedan nastavak, ali ne ja, strah me da neki ključan moment ne propustim ;-) zato nas čeka još četvrti i finalni dio. A kako vrijeme odmiče meni je sjećanje sve jasnije, zato najradije pišem s vremenskim odmakom od par mjeseci :-D

    avatar

    24.09.2015. (16:06)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Jako lijepo i zanimljivo :))

    *kako si ti, lukavče jedan, odmah znao da će pod krovom biti toplije nego dolje :))

    *Puh je stvarno, stvarno zgodan,na žalost mu se tu ne vidi lijepi rep, skoro ko vjeveričin (vidjela sam googlajući)...naravno da glođe cijelu noć, te beštije su aktivne noću, da si mu dao kolut da trči u njemu, mogao vam je malo struje proizvesti, po potrebi :)))

    *I da, izgleda dosta opasno ovakvo 'dvorište' pred Rossijevom kolibom; neobično dvorište koje se sastoji od četiri kvadratna metra čvrste površine i jedne srednje velike provalije hehe :))

    *Znaš, nije problem planinariti noseći malu djecu uza se, nego prije nositi odrasle ljude kojima se ne ide.

    *(Oprosti što tako konfuzno komentiram, ali u tvojim postovima redovito ima puno toga različitog što mi padne na um kada čitam.)

    *Ona žirafica s rogovima je jako zgodna :))
    Kak se ono zove, gaf? :D mala šala :))

    *Thoreau je super lik, slažem se :))

    avatar

    24.09.2015. (17:32)    -   -   -   -  

  • jelen

    Kako sam znao? Nije lukavstvo nego sam znao čim sam se popeo po lojtri u potkrovlje da tamo meni života nema! :-D
    Ne podnosim vrućinu!

    Slike puha s vidljivim repom imam na mobitelu, stavim i to jednom prilikom u neki post posvećen samo životinjama.

    Dobro, samo ti komentiraj kako ti pada na pamet... trudio sam se maksimalno sažeti priču, ali eto, ne volim važne momente izostavljati, a važnim mi se čini skoro pa svaki momenat :-P

    avatar

    24.09.2015. (18:27)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    Lijepo je setati s tobom Velebitom, a pritom se ne umoriti:-)))) Super putopis...veselim se nastavku:-)

    avatar

    24.09.2015. (19:45)    -   -   -   -  

  • deeksha.

    A tko je pojeo skoro pa sav ajvar ?

    avatar

    25.09.2015. (16:29)    -   -   -   -  

  • jelen

    @dnevnikjednerazvedenice: hvala, nastavak već pišem, ali to ništa ne znači, pišem jako sporo :-(

    @deeksha: valjda puh, vidi kako se samo pravi da ne zna ništa otvoriti kad ga se gleda, a kad odu gosti i vrata kolibe se zatvore onda- fešta :-S

    avatar

    25.09.2015. (17:19)    -   -   -   -  

  • deeksha.

    Svaki put kada postavim to pitanje uvijek iznova dobijem isti odgovor : Ja nisam. Ovaj tvoj me ipak usmjerava nekamo tako da je to pravo osvježenje!

    Divan ulomak.
    Meni nije toliko važno da je brdovito koliko da je šumovito. :)) Lijep post. Piši nastavak.

    avatar

    27.09.2015. (08:05)    -   -   -   -  

  • odmak

    Bez ostatka volim tvoje postove. Fina duša.
    Što se tiče puha, nažalost je jestiv. Gubo to kažem, ali je tako sa većinom životinjskog svijeta. Sve se češće pitam počinjem li to razmišljati kao vegetarijanci, jer u svemu vidim bića koja me gledaju. Ne znam što se u njihovim glavama odvija?
    A planine!? Na svaki su mi način nedostupne. Iako sam stalno u stanju neke neispunjenosti mirisa šume i mira.

    avatar

    27.09.2015. (11:13)    -   -   -   -  

  • odmak

    Ne znamšto se događa s mojim komentarima. Ne daje m komentirati normalno. Samo kap anonimac.

    avatar

    27.09.2015. (11:14)    -   -   -   -  

  • jelen

    @deeksha: kako god bilo bilo puh sigurno ne bi jeo ajvar, barem ne dok ima šunka-nareska od Gavrilovića :-S Jednostavno ne znam tko je to jeo, ja se ne bi usudio, nisam siguran da li je to uopće ajvar ili je možda miješana salata koja je fermentirala ;-)

    @odmak: nemam pojma zašto ne možeš komentirati, očito još jedan u dugom nizu bloghaerovskih bugova. Da, to sve jesu nekakva bića koja opažaju Kozmos na svoj način, to je definicija osjetilnog bića, gradi nekakav odnos sebe i svega što osjetilima opaža... Nisam vegetarijanac ali mi meso ne predstavlja nikakav posebni interes, mogu bez njega ne nedostaje mi, ne osjećam strast za mesom kao što je to kod nas uobičajeno. Mislim da se i ja vidim kao pravi vegetarijanac u nekoj životnoj fazi koja treba doći :-)

    avatar

    27.09.2015. (21:13)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Lijep putopis. Pošto si puha odabrao kao ključnu riječ, krenut ću od njih. U kući na selu mi se nastanila cijela obitelj tih glodavaca. Trka po tavanu u sred noći, krađa oraha po podrumu i tako to. No moram priznat da osim te štete imaju i pozitivnu ulogu. Tamane miševe. Jednom sam ispod njihovog gnjezda našao udavljenog sivka. Kako god, zbog kontrole populacije i buduće štete u drvenom zidu kuće, morao sam ih odraditi. Stradalo ih je 4-5, ali jedan mališan je uspješno zbrisao. Za nastavak našeg suživota sasvim dovoljno...
    Kad sam se te večeri pohvalio s ulovom lovcima u susjednom selu, ovi me napali da zašto sam bacio takav specijalitet. Iskreno, ne bi ih ni ja jeo, ali znaš kako se kaže... sila Boga ne moli. Sve je to u konačnici pitanje sile. Stoga nek sila bude s tobom... ;)))

    avatar

    28.09.2015. (17:01)    -   -   -   -  

  • jelen

    Nisam znao da tamane miševe, to nije loše :-) sad ujesen tu kod mene sve puno miševa, u garažu i drvarnicu ulaze, u spremište alata, u vanjski podrum... svakako bi radije htio puhove imati nego miševe. Ha, mogao si i par žličica masti dobiti od tih puhova, to je navodno jako skupa ljekovita supstanca... 1 decilitar puhove masti 400 kn na njuškalu, a u jednom članku sam pročitao da postiže i 100 eura za decilitar.

    A pazi ovaj interesantni članak:
    http://goranskazima.blogspot.hr/2011/09/glatko-je-drevo-bukovo-slat ko-je-meso.html

    Glatko je drevo bukovo, slatko je meso puhovo :-D

    avatar

    28.09.2015. (20:51)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Malko sam se otišla izluftati, pa se javim , budi dobro! :)

    avatar

    29.09.2015. (23:00)    -   -   -   -  

  • jelen

    Vidio sam jučer da je sve u blokadi kod tebe. I meni bi pasalo sad malo se maknuti od bloga, ali zadnji nastavak ovog serijala bum nekak zmučil, da ne ostane nedorečeno, a onda odoh ;-)

    avatar

    30.09.2015. (20:02)    -   -   -   -  

  • j.

    eto i mene, na dobru robu nikad se ne može okasniti... u očekivanju "zadnjeg" nastavka; mir s tobom ... :)

    avatar

    02.10.2015. (09:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...