Komentari

vajrapani.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • dnevnikJR

    Divna je ova planina, super fotke, a i Velebitsko crno is my favorite:-)

    avatar

    14.07.2015. (18:14)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    krasne snimke a oko "pivičke" - piva imaš prav!!!

    avatar

    14.07.2015. (18:17)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Lijepo po Planini, ovaj Belečki PP bih volio proći, a i ponovo posjetiti još neke stare gradove. (Velebitsko ima i kod nas na Platku, ali ne pijem pivo).

    avatar

    14.07.2015. (19:29)    -   -   -   -  

  • geomir

    Lipe su tvoje putešetvije, i volim ih ovako pratiti iz daleka.
    Ali da odem tamo i kmečim kao oni koje si susreo.... nema šanse!! :-)))

    avatar

    14.07.2015. (20:43)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Ovo je super post. Malo se razotkrivaš,i to je baš cool.
    Malo si uzdrman?....koga to kudiš? ja spadam pod one koji važu što gdje govore.....ah, kada ću se odvažiti biti slobodna?

    Pa ne broji ti zaista netko pive ?
    Da sam barem prije pročitala post ,stavila bih odmah duplu dozu krpica sa zeljem na tanjur, a ne da prevaljujem dvostruki put ..... možda ipak bolje da sam hodala, pojela sam danas za tri mene odjednom, ne znam koji mi je vrag?

    Koliko upitnika....
    :))

    avatar

    14.07.2015. (21:11)    -   -   -   -  

  • jelen

    @dnevnikjednerazvedenice: hvala, meni je isto jedna od boljih, ali najbolje tamno pivo u skorije vrijeme mi je bila ruska Baltika, prava je sa svim odlikama kvalitetnog portera.

    @modrinaneba: Pivička... pa možemo reći da je svaka dobra kad nema druge. No najljepše je imati izbor. Sljedeći put gore pijem Union!

    @gogoo: dobro je znati da ima Velebitskog i na Platku :-) Ne znam kad si bio zadnji put kod nas, ali markirana je i staza do gradine na brdu Židovina, to je u belečkom kraju, prije je bila slabo poznata nije se uopče niti navodila na kartama Ivanščice.

    @geomir: dođeš autom iz Ivanca preko Prigorca makadamskom cestom skoz gore na parkiralište pod samim domom- odande do Pasarićevog doma si za tri minute, do vidikovca Piramida na vrhu za 5-6min, a gore na najvišu etažu se buš popel već nekak :-)

    @Coprnjica: ne kudim nikog tko ovo čita, naj se ti niš sekirati :-) Nemam pojma da li mi netko broji pive, ali ako ima takav zanimalo bi me da mi ispostavi neki konto, jer sam sam beznadan po pitanju matematike, brzo prestanem brojati ;-)

    avatar

    14.07.2015. (22:00)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    E,da, još nešto;
    osim što je šuma super i vještičji oltari također, ova zanimljiva 'magična' gljiva podsjetila me je da sam jučer kupila tri vrećice sjemenja , neka nova serija 'Magic herbs' Semenarne Ljubljana, prava navlakuša za mene.....
    uzela sam Kineski vlasac (to je vlasac s okusom češnjaka, Allium tuberosum) , Crveni francuski špinat (jestiva loboda,Atriplex hortensis) i Šizo (Perilla frutescens)....
    pa da vidimo kaj bude iz toga ispalo.... malo možda i kasnim, ali nema veze....

    avatar

    14.07.2015. (22:14)    -   -   -   -  

  • jelen

    Semenarna Ljubljana proizvodi kvalitetan materijal. Na to budem morao malo bolje pripaziti da kupujem njihovo. Sretno s tom kasnom sjetvom.

    avatar

    14.07.2015. (23:03)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    Evo drago mi je da si bio potaknut :)
    Ideš ti nekim čudnim i meni nepoznatim stazama, ali nije to tako čudno. Ja u biti znam samo one označene staze. Moraš me jednom povesti kroz ove neoznačene pa da zalutamo na slijepu put :D
    Sviđaju mi se ovi vještičji oltari!
    A moj suputnik u nedjelju se pitao za neko malo kamenje: "otkud je to kamenje došlo ovamo?" Što bi tek rekao na ove gromade ;D

    Za dvije pive se nitko ne bi trebao brinuti. Ja nosim i 3 odjednom pa neka svjetina gleda i priča! Bilo je nekog spora oko toga kad je hladna piva najbolja za popiti; bilo je ili Mythos nakon windsurfinga ili neka druga fina piva na vrhu planine. Možda to govori da sam više planinar nego windsurfer, ali ja glasam za pivu na vrhu planine.

    Da! Ono što si vidio s piramide jest akumulacija Varaždinsko jezero, ja često vozim bicikl za kondiciju oko njega. A pokraj više desno se nazire jezero Dubrava.
    Kad smo mi bili kod piramide, neki ljudi su se isto nećkali da idu gore. Sin od 7 godina tjera oca, pravu ljudinu, a ovaj u japankama jadan (ne znam kako je opće došao na vrh - možda autom?!) neće i neće. Dijete ga vuče za ruku pa ovaj krene, ali negdje kod vrha je posustao i kao rak se natraške vratio dolje.

    Jel selfie na hrvatski sebić ili sebeslik? xD

    Ma ne moraš brijati glavu. Samo mi daj broj mobitela i to je to :)
    Idem baš ovih dana na more pa se neću jedno vrijeme penjati po našim krajevima. No, u 8. mjesecu ako ćeš htjeti, možemo se dogovoriti za Čevo. Ja bih opet biciklom do podnožja, negdje ga ostavio pa onda planinario. Budemo se dogovorili nadam se! :)

    avatar

    15.07.2015. (08:13)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Zapamtit ću ovaj opis ako se sretnemo, jer se stalno mimoilazimo. Ja ću u nedjelju trčati po Ivancici...

    avatar

    15.07.2015. (10:23)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    Samo da se zahvalim što svoju popularnost na naslovnici dijeliš sa mnom :P
    Imaš pivu za to sljedeći put na planini ;D

    avatar

    15.07.2015. (16:20)    -   -   -   -  

  • j.

    oštro protestiram protiv koncepta donošenja dve pive sa šanka odjednom, pa zar se ova druga ne zgrije dok prvu popiješ? :) šalim se, vjerojatno sam ja sporiji pilac, na ove vrućine mi ipak više paše mrzli gemišt jer piva ima onaj neugodni balonski učinak po škembu, bar kod mene; osnovni postulat demokracije jest: svatko nek radi kak ga je volja dok ima pive u frižideru...
    p.s. ispenjao Ivanščicu prošle godine preko sela čini mi se Konj; jako lijepo u proljeće; krošnje su još bile prilično tanke pa se i bez piramide dosta toga vidjelo... na nekim mjestima krš i sipar ko u alpama; baš raznovrsno, bogato, pitomo, lijepo... a ni grah nije bio za bacit... pozdrav!

    avatar

    16.07.2015. (08:45)    -   -   -   -  

  • jelen

    @Unusual suspect: aj i tebe na naslovnici, dobro je tako, neka se i nešto pametno i kvalitetno pročita u zadnjih par mjeseci na blog.hr-u :-))

    I ja glasam za pivu na planini prvo, a onda može na obali nekog jezera... pa u stepi... na kraju može i na moru, ako se mora nije teško ;-)
    Samoslik isto može biti selfie u duhu hrvatskog jezika.
    I mene vuče opet na Čevo (ja dođem s bajkom smjerom preko Belskog dola), a usput posjetimo planinarsku kuću Vagon posjetimo u Črešnjevu i to je to!

    @Sredovječni udovac: Možda neki od vikenda u kolovozu opet dođem malo gore. Bilo je i nešto trkača u nedjelju, jedna trkačica u stvarno vrlo liberalnoj sportskoj opremi, malo je preliberalno to tako... :-S al možda je ustvari normalno :-)) nemam pojma ne pratim sport :-D

    @j.: ak je iz frižidera uzeta ne znam na koju foru bi se zgrijala, treba gledati početnu temperaturu, toplinski kapacitet pive, toplinsku vodljivost stakla, temperaturu okoline i naravno vrijeme potrebno da se jedna piva (0,5) popije, po meni na 30 stupnjeva ima vremena za 3-4 pive ako su dobro rashlađene i ako se ležerno pije. Ako se prione ozbiljno onda i više.
    Za balonske probleme postoji podrigivanje, ali već sam čuo da to nekim ljudima iz nekog razloga baš i nejde pa ostaju napuhnuti kao što veliš :-S

    Selo iz kojeg si krenuo je Prigorec, a Konj je smjer staze odnosno istoimeni vrh dotičnog grebena preko kojeg se (sa sjeverne strane) najbrže (i najstrmije) stiže na sam vrh Ivanščice.
    Krš, sipari, dulibe, ponikve, špilje :-) ma svega ima na Ivanščici, a tek kad ju upoznaš od istoka do zapada onda tek ne možeš vjerovati da takva raznolikost postoji na takvom jednom relativno malom prostoru.

    avatar

    16.07.2015. (16:36)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Odličan izvještaj i slikopis. Na žalost Ivanščicu sam upoznao samo iz kabine, no vrlo dobro pamtim njenu gotovo vertikalnu južnu padinu. Ostala mi je u sjećanju i zbog ispravke kursa. Puhao je jak sjeverni vjetar zbog kojeg smo letjeli doslovno s kabinom prema planini i tek tako smo ostajali na predviđenoj ruti.
    Kako god, krenuo i ti u kardio treninge vidim. Neka, neka. Treba dobro upoznati šume u široj okolini. Jer kao što si i sam mogao vidjeti na terenu, današnji kmee-kmee gradski čovjek je sve samo ne spreman za boravak u istoj. O nekim većim hodnjama tipa partizanski usiljeni marš, gdje se dnevno prelazi više desetaka kilometara, radije neću ni počinjati.
    U svakom slučaju, pošto nismo od tih gradskih kmee-kmee ljudi, kad se jednom sretnemo u šumi (pošto nismo kod Poljostroja) prepoznat ćemo se sigurno. Ako ništa drugo po bocama Velebitske u ruci. Uživaj u ostatku ljeta ;)))

    avatar

    17.07.2015. (07:39)    -   -   -   -  

  • jelen

    @Manga: da, takva je južna padina Planina, a takva je i moja sreća da uvijek nekakve vertikalne smjerove potrefim, recimo prošli petak, isti slučaj, krivo skretanje na zapadnom dijelu Ivanščice i uspon najstrmijim mogućim smjerom :-)) kad sam došao doma i pogledao kartu (koju mi se nikad ne da nositi u šumu) baš sam se lijepo nasmijao.

    Partizanski usiljeni marš?! Pa to imamo sutra od Krasnog do Lomske dulibe :-O ako se više ne javim čisto da znate gdje i kako sam skončao :-P

    Eto nisam ništ išao u Poljostroj po dijelove, traktor trucka i dalje tako kako je, ovu sezonu bude valja odtruckao, a za dalje bolje ne pitaj :-P

    Drugi najviši vrh Ivanščice (1009m) je helidrom kraj nekadašnje vojne prislušne stanice. Barem je bio nekad, danas je vjerojatno zarašten u šikaru. Nisam nikad stupio na taj vrh, a vidi se s Piramide na dohvat ruke. Dok sam bio mlad nije se smjelo tamo jer je još funkcionirala baza, a poslje mi nije palo na pamet da bi čisto radi simbolike mogao posjetiti taj drugi tisućnjak na Ivanščici.

    avatar

    17.07.2015. (15:52)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    He, he, puno zanimljivih fotki i fotaka, a tekst ću pročitati kasnije jer sada nemam vremena... posljednjih sam se dana bacio u lektorske vode pa mi je to ukralo sve vrijeme. Pozdrav komentatorskoj ekipi... :)

    avatar

    17.07.2015. (21:38)    -   -   -   -  

  • jelen

    @Mariano Aureliano: pozdrav i tebi! Moram ići spat da ne prespavam jutarnji polazak :-S
    A inače bi ti sigurno ponudio pomoć oko lekture toga što već lektoriraš :-)

    avatar

    18.07.2015. (00:18)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Kao predstavnica komentatorske ekipe -uzvraćam udarac tj.pozdrav! :)

    avatar

    19.07.2015. (09:31)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    Uf, jedva sam otvorio komentare - ne znam hoće li opće objaviti ovo :D
    U divljini sam. Signala jedva ima. Htio sam i neke slike staviti na blog, ali neće. Ne dopušta mi!

    U 8. mjesecu sam slobodan za dogovor. Čevo it is.

    Ajde onda držim fige da se plan za Velebit ne izjalovi. Dobro mi je poznato kako se i planovi za bliže rute mogu u sekundi izjaloviti :(

    Živio! ;D

    avatar

    19.07.2015. (15:43)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Kažeš: "...da vodi samo dokle je šumarima odgovaralo za potrebe eksploatacije drva." Uvijek se divim tvojoj sposobnosti da u prirodi shvatiš što čemu služi ili zašto je nešto takvo ili što je što. Ja sam po tom pitanju retardiran i vjerojatno bih samo ljutito zaključio: "Kog su vraga išli radit cestu ako je nisu mislili završit do kraja?!" :)) ### Onda dalje kažeš: "...da nisam proklinjao znatiželju koja me odvela slijepim putem primjetio bi odmah da je to baš savršeno pogođena ruta za intenzivni trening." Tipičan Jelenkov humor koji me uvijek dobro nasmije i kojeg bih prepoznao među tisućama drugih. :) ### Ajme smijade s ovim grupama kunjajućih!!! ### Problem je s naručivanjem dvije pive odjednom u činjenici da ćeš onu drugu piti za nijansu pretoplu. :) Ja i @Ništa Ništa jednom smo davno u kantini ekonomskog faksa ispijali točene pive pa kako je procedura bila takva da se najprije mora platiti na blagajni, a onda s računom otići za šank i naručiti piće, što je značilo da se mora čekati u dva dugačka reda, odlučili smo uvijek uzimati po četiri točena. Podsvijest ne pamti količinu popijenog, već broj odlazaka za šank, stoga smo onda kad nam je podsvijest rekla da smo ih popili tek četiri - mi zapravo popili osam. :) Pa je bilo gadno u jednom trenutku kad je organizam odlučio pobuniti se. :) ### Nakon tri piva pogled se, vidim, razbistrio u nedogled! :)) ### Na Piramidi si zaspao, priznaj! ### I kaj reći za kraj? Obzirom da je u programu penjanja i kratki tečaj pivopića, prijavljujem se za sljedeći retreat! :))

    avatar

    19.07.2015. (19:11)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Originalni selfi, nema šta! A sviđaju mi se i "vještičji oltari."

    avatar

    21.07.2015. (15:09)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    bila sam na izvoru Soče ali več nazad!!!

    avatar

    21.07.2015. (21:57)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Bok, JelenMeden!
    Vidim te na svakom ugleku bloga pa zaključujem da si se vratio;
    nadam se da je Velika Planina bila gostoljubiva!
    :)

    avatar

    22.07.2015. (14:32)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Hvala Jelenko....sladka je moja Ula i u soboto več ima 1.rođen dan...brzo ide to:)) Laku noč:))

    avatar

    22.07.2015. (23:29)    -   -   -   -  

  • Livia Less

    Ovo s pivom si tako pogodio u sridu, u bit. A šta ako netko vidi? A šta će ljudi reći? I slične pizdarije.

    avatar

    24.07.2015. (13:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...