Komentari

lionqueen.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


 • geomir

  Biće da se svaka vlast boji referenduma!! :-)))

  avatar

  04.06.2015. (11:36)    -   -   -   -  

 • fra gavun

  Ma boli me gavun za zakone, vlast, birokraciju, predsjednicu, vladu...ae dođi na ručak.:)

  avatar

  04.06.2015. (12:01)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ Geomire, boje se. Nejasno je zašto ova vlast sad pred izbore čini ovakve nepotrebne i nepopularne poteze. Gotovo da se čini da su u nekakvoj sprezi s nadolazećom vlasti. Jer zašto bi im inače pogodovali, a sebi štetili?!

  @ Gavunčiću :) Rado bih došla na spremljen ručak , da samo znaš kako sad žalim :)) Šmrccc

  avatar

  04.06.2015. (12:14)    -   -   -   -  

 • Kalorijski restoran ... minus40kg ... dražeN ;)

  Slažem se, treba ukinuti radno vrijeme i stalno održavati izbore, referendume, prosvjede, štrajkove, jer eto, od demokracije se živi, a ne od poštenog posla ;)

  avatar

  04.06.2015. (12:17)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  referendum - znak da se narod ne slaže sa odlukama onih, koje su izabrali pa žele jasno reći "ne"

  avatar

  04.06.2015. (12:53)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ DražeNe, sad se izruguješ. Ne postavljaš pitanje kakva je to vlast, da joj narod mora na referendumima oponirati, umjesto da rade za taj narod. Sad ne mislim na ovu konkretnu vlast, već na svaku, budući da se svi pred izbore kunu da će ovo ili ono, a kada dođu na vlast, onda rade suprotno. Naravno da mora postojati mehanizam korekcije. Čudi me taj tvoj komentar. Očigledno sam pogriješila u procjeni. Da znaš da si me mrvicu razočarao. Mrvicu.

  @ Shadow, tako i ja mislim. Glavnu riječ bi morao imati narod, a ne odnarođena vlast.

  avatar

  04.06.2015. (12:58)    -   -   -   -  

 • Zack

  Naravno da se boje jer onda mora biti kako narod kaže! Meni se ne da više o tome, ali upravo sam odlučio da ću, čim budem u prilici, potpisati inicijativu na kojoj radi @NF! :)

  avatar

  04.06.2015. (13:18)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Tek će doći vrijeme referenduma, osobito o pitanju vode.

  avatar

  04.06.2015. (15:48)    -   -   -   -  

 • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

  Referendumi, kao volja naroda, smetaju samo diktatorima... pogotovo kada bi rezultati ferenduma mogli biti u suprotnosti sa njihovim namjerama.

  avatar

  04.06.2015. (16:21)    -   -   -   -  

 • dnevnikJR

  Uvijek ZA referendum,,,to je zadnja crta bojisnice na kojoj se mozemo oduprijeti losim odlukama manjine koja vlada...

  avatar

  04.06.2015. (16:48)    -   -   -   -  

 • Kalorijski restoran ... minus40kg ... dražeN ;)

  Ne, ne izrugujem se, da to činim bilo bi to puno transparentnije, ali gle, ovaj narod bira vlast već 25 godina i što imamo? Političare po zatvorima, gotovo da nitko nema neke afere, nezadovoljne ljude, propale tvornice, loše zakone, ... eto, to je ono što mene razočarava. Mazohistički narod koji će i opet one koji ih muzu i šišaju kao ovce zamijeniti istim takvima. Meni je ova naša demokracija smiješna. U pozadini je biznis, interesi, a sve ostalo je najobičniji igrokaz za mase. Veliki rade veliki posao za svoje grupacije, oni nešto niži u hijerarhiji brinu kako će namaći za sebe, a oni na dnu piramide spas vide u drugima, a ne u sebi, ali dobro, da je blog ozbiljnije mjesto možda bi dodao i poneki sasvim konkretan argument, ali ovako, svi pišemo što nam se hoće, a onda očekujemo povlađivanje, i sve izvan tog konteksta nastojimo već nekako diskreditirati, ili ideju, ili osobu koje je iznosi. Eto, tako ja to vidim, i tvoje razočarenje sa mnom, ali nije bed, moglo bi biti i još puno gore. Dajmo narodu tvornice, škole i seljačke zadruge, pa da vidiš blagog stanja. Ups, pa to smo već imali, mislim da se zvao samoupravni socijalizam. Bilo je to vrijeme kada se narod sve pitalo i bi baš tako kako je narod htio, zemlja veselja, sreće, napretka i prosperiteta. Istina,. onda je došao rat, pa je netko prodao Inu za kikiriki, netko je slao transkripte, neko generale, ali eto, u ustavu lijepo stoji da je brak zajednica muškarca i žene. Živjeli referendumi, živjeli, dolje svi koji misle drugačije, klap, klap, ... ili, navodno: "Godinu dana prošlo je od referenduma o braku, trećeg u hrvatskoj povijesti, u kojem se 65% građana izjasnilo da se brak Ustavom zaštiti kao zajednica muškarca i žene. No - u Ustavu takve definicije i dalje nema!" :)))

  avatar

  04.06.2015. (18:16)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ Pablon, potpiši, svaki im je potpis dragocjen.

  @ Lastavice, vodu već pomalo stavljaju pod kontrolu. Najprije su prodali izvore, a sada pomalo javna voda postaje sve prljavija. Sve to ne ide javno, već na mala vrata.

  @ Fotografi, gotovo da nisam mogla povjerovati da tako javno žele ograničiti demokratsko pravo na referendum. Umjesto da razvijaju demokraciju u svakom pogledu. Zbilja nevjerojatno.

  @ Razvedenice, baš tako, zadnja crta obrane, ako ona padne, ne ostaje više ništa. Izbori su ionako dogovorna ekonomija.

  @ Dražene, zašto si se uhvatio baš referenduma o braku, zašto nisi o autocestama npr.? Ili drugim važnim pitanjima, koja mogu doći na dnevni referendumski red, kao što je pitanje vode ili čega drugog. Što se tiče ustavnog položaja braka kao zajednice žene i muškarca:

  Ustav

  "Članak 61.
  Obitelj je pod osobitom zaštitom države.
  [NN 135/97., čl. 5., 15. 12. 1997.]
  Brak je životna zajednica žene i muškarca.
  [Narodna ustavotvorna inicijativa 1. 12. 2013., NN 5/14. - odluka Ustavnog suda broj: SuP-O-1/2014 od 14. siječnja 2014.]
  Brak i pravni odnosi u braku, izvanbračnoj zajednici i obitelji uređuju se zakonom."

  Izvor: http://www.usud.hr/uploads/Redakcijski prociscen tekst Ustava Republike Hrvatske, Ustavni sud Republike Hrvatske, 15. sijecnja 2014.pdf

  Jedini način kakve - takve kontrole nad nenarodnom vlasti, upravo tom, o kojoj si pisao, i nad njenom diktaturom, upravo takvom, o kakvoj si pisao, je referendum - zadnje uporište obrane građana pred vlašću, koji se do sada pokazivao efikasnim, iako se nekome neka pitanja, koja su bila na dnevnom redu, očito nisu sviđala. No iako ti se pitanje braka kao zajednice žene i muškarca nije sviđalo, ipak je o njemu odlučivala većina zainteresiranih ljudi, pa zašto ne poštivati većinsko mišljenje? Uvijek više ljudi više zna.

  O socijalizmu je bespredmetno raspravljati. Problem Hrvatske u Jugoslaviji nije bio socijalistički društveni poredak, već vladavina Srbije nad Hrvatskom i izvoz hrvatskog novca u Beograd. Od dva stvorena dinara akumulacije, jedan je odlazio u Beograd, a dio novca još i za nerazvijene, od kojih je najveći dio bio upss gdje... u Srbiji.. tobože na Kosovu... a da je taj novac ikad stigao do Kosova, Kosovo bi danas imalo zlatne ceste i pilo vodu iz zlatnih špina, koliko je novca tobože tamo završilo, što iz Hrvatske, što iz Slovenije. No to nije tema mog posta, pa neću o tome. Ne sjećam se da si mene ikad čuo govoriti protiv socijalizma. Pisala sam protiv komunizma i komunističke ideološke čizme. Uostalom, cijelo moje djelovanje, koje ti je poznato, a i ono koje ti nije poznato, svodi se na zaštitu malog čovjeka, a ne vidim da je to oprečno tvojim socijalističkim idejama.

  avatar

  04.06.2015. (19:31)    -   -   -   -  

 • NF

  ne bih ulazio u polemike, slažem se s tvojim postom. referendum je zadnja mogućnost korekcije korumpirane vlasti, a eto, nama se samo takve posrećuju, inače ni ja nisam zadovoljan svim rezultatima referenduma, ali to nema nikakve veze s temom.

  avatar

  04.06.2015. (19:53)    -   -   -   -  

 • nisan EL DIABLO

  nije udar na demokraciju!..već je ...ne udarena nego nokautirana...
  a sad je još onako na podu....gazu i cipelare do kraja...
  jel oni čitaju...o tim rokovima za potpisivanje?....stvarno žalosno!

  avatar

  04.06.2015. (21:47)    -   -   -   -  

 • Razmišljanja jedne žene

  briga je njih za demokraciju, prava i narod.
  njima je bilo i biti će dobro

  avatar

  04.06.2015. (22:08)    -   -   -   -  

 • NEMA RAJA NA ZEMLJI

  U boj, u boj...

  Nije lako protiv crvenokmerskih lijenčina i lopova...
  A ima ih svugdje...u svakoj stranci su većina.
  I šta 'š sada?

  Svi na izbore!!!

  Ali DIP je DRP-ator...

  avatar

  05.06.2015. (08:46)    -   -   -   -  

 • Zahira

  volim @Lion tvoje edukacijske postove...komentare na njih...kako baš ne pratim tv, osobito kad je politika u pitanju, dođem kod tebe na kavu i sve pršti informacijama...suuupeer!

  avatar

  05.06.2015. (10:53)    -   -   -   -  

 • mecabg

  Lično jesam za referendume, mada ih niko ne benda...
  malo mi je komplkovano glasti, ali sve se može kad se hoće...

  avatar

  05.06.2015. (19:23)    -   -   -   -  

 • Potok

  Podržavam tvoje podržavanje referenduma o referendumu. I svako drugo rješenje koje zemlju pokušava iščupati iz gliba besperspektivnosti.

  avatar

  06.06.2015. (06:08)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @ NF, nadam se da će i ovaj referendum uspjeti, kao ovi dosadašnji. Neka se čuje glas naroda, bez obzira kakav bio. Hvala ti za volontiranje, da nema tebe i takvih, ovdje bi do sada već odavno zavladala diktatura.

  @ Nisan, ni ja to do sada nisam znala. Žalosno je koliko nas drže u mraku. Glavno da smo mi u EU ušli onda kada treba dati nekoliko milijardi kuna iz proračuna za financiranje bjelosvjetskih hohštaplera u skupštini EU. A kada treba koristiti demokratska prava, onda EU nije briga što smo zadnji među zadnjima po (ne)demokraciji.

  @ Razmišljanja, baš tako.

  @ Nema raja na zemlji, da, teško se boriti protiv ukorijenjenih nedemokrata u svim porama društva, jer nemaju jasno pokazanog lica, već su svi pod maskama ovih ili onih.

  @ Zahira, ovo je bio direktni prijenos s ulica i trgova Metropole :))

  @ Meca, do sada su nam uspijevale sve građanske inicijative, baš zato ovi to i žele ograničiti. Ne žele da se čuje glas naroda, jer su sami sebi svrhom. Dokopaju se dobrih državnih plaća i još korupcijom stečenog vrhnja, pa žele zabetonirati taj položaj. Zašto bi inače ograničavali građanske inicijative?!

  @ Potoče, dobro si rekao, glib besperspektivnosti. Većina ljudi tone u očaj, iz kojeg se teško iščupati. Žalosno je na što je ova zemlja spala. Baš žalosno.

  avatar

  06.06.2015. (07:43)    -   -   -   -  

 • Sjećanje i osvrti

  Vrana vrani oka ne vadi!!!

  avatar

  07.06.2015. (22:34)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...