Komentari

belator.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • Plastik

    Ja sam to odradio prije više od 18 godina, a nakon 24 godine pušačkog staža. Pušio sam od kraja osnovne, da bi završio s tri kutije dnevno, a nerijetko i više od toga.
    Prestati se može pušiti na dva načina - fizički i psihički. Ti si na Badnjak prestao fizički, a ovim postom čini mi se i psihički. Važna je ta unutarnja odluka, taj osobni komitment, to obećanje sebi s mislima na ono najvrednije što imaš, a to je Ficho. Biti će krize, biti će i nagovaranja, biti će veselica, ali i teških trenutaka kada u svojoj slabosti potežemo za cigaretom. Ali, cigareta niti uveća veselje niti neće ublažiti tugu i bol ili smanjiti nervozu. Laž je da smiruje.
    Ja ti nemam nekog savjeta, ali, odštampaj si ovaj post, dodaj sliku Fiche, pa sve to lijepo presavini i stavi u novčanik. Kad god ti dođe teška kriza da kupiš kutiju cigareta, pogledaj sliku Fiche, pročitaj što si napisao. Možda pomogne.

    avatar

    29.12.2014. (16:39)    -   -   -   -  

  • 20 do asa

    hvala Plastik !!....nije loša ideja to sa novčanikom :)). možda stavim i u post sliku, kao dodatnu snagu !!....i znam da je laž da smiruje, ali znao sam to svih ovih godina....jer duboko u sebi znamo da se uvjeravamo da smiruje, pa naravno da onda tako i mislimo......imam jake argumente za prestanak, odnosno pravu želju, iskrenu......vrijeme je to koje će pokazati......pozdrav tebi :))))....i ja sam prvu zapalio negdje krajem osnovne škole, mislim da to sve govori o nama pušačima - onda kad misliš da si najpametniji, to su te godine kakda se počinje !!.....

    avatar

    29.12.2014. (16:45)    -   -   -   -  

  • Neverin

    nisam prestao pušiti ali otkad motam duhan imam manje želje i ne moram zapaliti na svakoj pivi i kavi. Mada bi najeftinije i najzdravije bilo prestati s time.

    avatar

    29.12.2014. (17:04)    -   -   -   -  

  • O-da životu!

    Evo da te podržim.U više navrata sam prestajala s tom navikom.I svaki put svečano bacala upaljače,kutije,pepeljare da bi nakon nekog
    vremena ponovno počela.Onda,odjednom,prije tri godine došlo mi u glavu.Bez najave,bez predstave.I nikada više nisam zapalila i nisam ni pomislila na cigaretu.Novce od tih cigareta ne vidim,kako sam mislila da ću uštedjeti,ali vidim kako mi je tijelo zahvalno.
    Nisam puno pušila i nikada u kući zbog djece i muža,ali sam imala staž od 21 godine. I nevjerovatno,ali tek sad guštam u kavi.Prije sam kafenisala zbog cigarete,sad zbog kave.
    Sretno!Možeš ti to! Nek junior bude i zbog ovoga ponosan na svog najboljeg tatu! :)

    avatar

    29.12.2014. (17:08)    -   -   -   -  

  • Mela

    Podržavam te. Ja sam od onih koji kad su počeli stalno prestaju, pa pušim i više nego što treba, jer evo sad ću prestati...
    Ovih dana kanim i ja, ali zapravo, kako kažeš prije nego mi liječnik zaprijeti.
    Ovih dana... Ja imam doma malo nikotinskih žvakaća, pa kad kriza ulovi, ona prava krizetina, dobro dođe.
    Uskoro ćemo zajedno u borbu. Na mojem postu puknutih čestitki jedna je za nas.
    To sa fotkama Fiće je super ideja. Ne diraj tih 12 cigareta i nemoj se zavaravati samo jednu.NIJEDNU!!! :0) ZA Fiću.

    avatar

    29.12.2014. (17:12)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Mene je pogodio taj keksolino. Ne Mc Donalds već baš keksolino. Zato izreži i komadić kutije keksolina i ubaci je u kutiju s cigaretama. Pa ako ikad posegneš za jednom od 12, taj keksolino će ti pomoći da je vratiš tamo gdje joj je mjesto. Nadam se da ćeš uspjeti.

    avatar

    29.12.2014. (17:31)    -   -   -   -  

  • havalina

    kupi sjemenke bundeve pa mlati po njima dok ne prođe početna kriza.....ja ne pušim od rujna.

    avatar

    29.12.2014. (17:48)    -   -   -   -  

  • 20 do asa

    ....neverin bilo bi najbolje prestati, ali za prestanak treba još onaj neki dodatni motiv....koji god, ali da bude ispravan..kao što sam rekao- odluka !!....mene ne spašava ni motanje, grickalice ili žvake, jednostavno ili jesi ili nisi.....

    O -da životu, imaš pravo....dođe ta odluka odjednom, bez najave....ali mislim da je produkt ipak naše podsvijesti, koja nam u određenom trenutku pošalje taj motiv za odluku....inače mislim da nema ništ od onog kak veliš bacanja cigareta, pepeljari ili izbjegavanja pušača.....baš suprotno, treba nastaviti sve ono što je bilo samo bez cigarete :))))..i ja sam puno puta išao na kavu baš radi te cigarete, a sad pijem već pet dana kavu i paše mi zbog kave :)))..nisam u stanu pušio, na balkonu i na -15 i na + 36 !!.......hahaha, jučer sam nesvjesno sa kavom izašao na balkon, al ajde, bar sam kavu pio na zraku.....hvlaa na komentaru....

    Mela, moja psiha ne dozvoljava mi bilo kakvu zamjenu, to je za mene samo odgađanje, zato žvake ili bilo što drugo ne pomaže, u stvari ni ne posežem za tim.....jednostavno rez, pa šta bude.....vjeruj mi , dobro sam si zapamtio i onu tvoju čestitku i onda sam pomislio da bi ta čestitka trebala biti na kutijama od cigarete i da je jači argument od onih natpisa !!.....ali ne može biti jedini razlog za prestanak čak ni taj, iakokad se vidi to na papiru sa brojkama itekako ostane u podsvijesti.....hvala na komentarima, jer i oni su mi sada pomoć, jer evo, ona kriza od prije sat ili dva upravo prolazi :))

    Lion Queen, hval ti i na tom savjetu...možda i to učinim, jer sve bih sad učinio samo da zadržim ono što sad imam od te snage za prestanak :)))...alo doista zna biti tako na kraju mjeseca, kad nemaš ni za kiki-riki, a kamoli keksolno....a pljuge u džepu...kako !??

    havalina, to će mi trebati ovaj tjedan možda u noćnoj, jer sad tek počinje borba na poslu bez cigarete, što je još teže....a tek sljedeći tjedan kad je jutarnja smjena....a joj.......hodat ću sa ruksakom punim sjemenki :)..i bravo za tebe zbog prestanka !!...ti si moj trenutni idol, ali i svi vi koji ste prestali unatoč i usprkos :))))))

    avatar

    29.12.2014. (18:07)    -   -   -   -  

  • double-trouble

    prvi puta sam prestala nakon odrađenog tretmana s nekakvim magnetima, bilo je djelotvorno, ali sam iz zezancije počela nakon tri mjeseca i družila se s cigaretom još tri godine...
    zadnje mjesece od te tri godine razmišljala sam o prestanku, htjela sam prestati, jednostavno nema niti jednog plusa za cigaretu
    razmišljala sam tako sve do jedne nedjelje, kada su ostale u kutiji tri, jedna je morala ostati poslije ručka, jel' :-) i onda sam bila duže vrijeme na internetu i skužila sam da nisam zapalila... rekoh, idem probati i to je to: od tada je prošlo 4,5 godine... i dalje sam bila u okruženju pušača, pijem kavu, ali ja sam odlučila
    i, kao što kažeš i sam: najvažnija je tvoja čvrsta odluka, tada te ništa ne može pokolebati

    avatar

    29.12.2014. (20:02)    -   -   -   -  

  • 20 do asa

    double-trouble, evo i moja zezencija u ljeto 2006. da ću zapaliti jednu uz kavu je završila borbom sada na badnjak, i nije tako lagano kako sam mislio da je bezazleno 2006. bilo, a do tada sam apstinirao od pušenja 7 godina ......imam tu odluku da krenem u borbu, za koju znam da nije toliko lagana......idem po uspjeh :))))...tebi čestitam prestanak pušenja, odnosno tvoj uspjeh !!

    avatar

    29.12.2014. (20:38)    -   -   -   -  

  • Just me

    Od sveg srca ti želim puno sreće........nemoj misliti na torticu,nemoj misliti na torticu..... :-)

    avatar

    29.12.2014. (20:49)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Slažem se s Tobom...prestat češ, kada boš sam odlučio...tako sam ja 10 godina nazad prestala kroz noč sa pušenjem...imala sam benigni tumor hipofize i morala gutati lijek pa mi nije ni pasalo da se "filam" još s cigaretami...tako sam prestala i tako je ostalo do danas...a kava i nju nisam pila več 10 dana...doma je kuham niti ne pijem...nemam ni potrebe ali ako idem negdje van onda naručim UVJEK kratku...Sretna Ti Nova!!!

    avatar

    29.12.2014. (20:52)    -   -   -   -  

  • geomir

    Moj pušački staž nije sličan tvom, osim što je ...pušački staž.
    Počeo u srednjoj negdje kasnih pedesetih i trajao do sedamdesetpete,
    kad sam diplomirao.
    Prestao sam u pola kutije, koja je još mjesecima stajala na polici netaknuta.
    Bila moja odluka uz podršku djevojke koja je studirala medicinu.
    Ti imaš puno jači razlog i podršku.... a to je dite!
    Drži se!!

    avatar

    29.12.2014. (21:01)    -   -   -   -  

  • Gorkić Taradi

    Zadnju sam popušio 17.07.2012 u 8,30.
    I dan danas ponekad pomislim kako bi bilo lijepo zapaliti, ali ta misao odmah prođe dalje i nestane iz glave:)

    avatar

    29.12.2014. (21:30)    -   -   -   -  

  • jelen

    Velika je to stvar, mislim da si vrlo hrabar već što pokušavaš smanjiti ili čak prestati, najbolju motivaciju ako nemaš ti onda ne znam ko bi mogao imati... ali sigurno nije lako, drž se što drugo da ti velim.
    I mene muče neke ovisnosti, recimo napolitanke i keksi općenito, maslac od kikirikija, kasnovečernje zakuske u vidu sira i majoneze i sl. :-)) Jesenas sam dosta redovito trčao i vozio bicikl, sad je malo problem tu praksu održavati kad je zapao snijeg.

    avatar

    29.12.2014. (21:33)    -   -   -   -  

  • 20 do asa

    Just me, hahaha, teško je ne misliti na torticu kad je svaki dan dobijem na poslu u lunch paketu, pa je nosim doma Fichi :))....hvala na podršci....još nisam zapalio !!!

    modrinaneba, pa nadam se da je to sada :))....upravo ne bih volio da moram prestat kad bih saznao da imam tumor....želim ovako, pa što bude kasnije sa zdravljem bit će, ali moram znati da sam poduzeo nešto u vezi svojeg zdravlja.....vele da svako zlo za neko dobro, drago mi je da si prestala i da bolest nije bila zloćudna :)) hvala ti i tebi svako dobro u Novoj godini !!...

    geomir, hvala ti !!....imam jaki razlog, i brdo još malih i manjih razloga....kao što reče double-trouble u komentaru, ne vidim niti jedan plus za cigaretu i za pušenje.....ne više, nadam se......

    Gorkić Taradi, misli da je neizbježno nekad ne pomisliti na to.....ipak je to u većini slučajeva bilo dio nas, pa čak i veći dio života...

    jelenko jelen, neke poroke moramo valjda imat :))...ma ne bojim se ja za tvoje napolitanke, jer nema ih toliko u opticaju koliko se ti možeš kretat i istraživat zapade i penjat se po planinama :))....misli da ću se morat i počet više kretat, jel kile će dolaziti s prestankom pušenja...još imam fore malo...i da, imam motivaciju veliku, ali poznavajući sebe samo u nekim stvarima uspijem nešto do kraja izgurati.....svako dobro ti želim ma gdje bio u Novoj godini!!......

    avatar

    29.12.2014. (23:37)    -   -   -   -  

  • RandomHeart

    Navijam za tebe!
    Imaš krasnog Anđela.

    avatar

    30.12.2014. (09:29)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Ja ti od srca želim da uspiješ. Nije lako (bivša sam), trajalo je kolebanje, ali ako si postaviš pravi cilj, a ja jesam, na duže vrijeme, recimo pet godina ( jesam) uspjeti ćeš. Svaki mjesec sam odvajala te novce u posebnu bocu koju sam mogla gledati, ali da bi ih koristila trebalo je bocu razrezati. Na njoj je pisalo: AUTO. Nakon pet godina sam ga imala i prestala s cigaretama zauvijek. Sretno!

    avatar

    30.12.2014. (16:52)    -   -   -   -  

  • Just me

    Huuuuuuuuuuuuuuuuuura!!!!!!! Bravo!!!! držim fige i navijam za još tortica :-))

    avatar

    30.12.2014. (17:36)    -   -   -   -  

  • 20 do asa

    RandomHeart, hvala ti :)))

    Demetra 1, hvala na želji :)).....znam da nije lako, ali čekao sam taj trenutak upravo zbog toga....ni sad nisam ziher da je onaj najbolji i najjači, ali osjetio sam da je sad želja jača nego bilo kad do sad.....probat ću.....za sad još ne razmišmljam da ću imati novčane vidljive dobiti, ali svakako je i to jedna od pozitivnih i važnih stvari.....mislim da sam sad dobio jednu ideju u vezi ove flaše koju spominješ :)))

    Just me, huuuuuuuuuuura !!.....sad mogu umjesto pljugi svaki dan si kupit pet , šest tortica !!......

    avatar

    30.12.2014. (19:18)    -   -   -   -  

  • Just me

    :-))))))))))) A ja puuuuucam od ponosa!!! I željom za torticom ;-)

    avatar

    30.12.2014. (22:47)    -   -   -   -  

  • double-trouble

    nadam se da ne pušiš :-))

    avatar

    05.01.2015. (01:43)    -   -   -   -  

  • 20 do asa

    Just me, nemoj misliti na torticu......nemoj misliti na .... :))))))

    double trouble, još ne :))))))

    avatar

    05.01.2015. (19:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...