Komentari

vajrapani.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • gogoo

    Lijepo prikazan pohod u jedno od naših najljepših i najdivljijih područja. A noćenje u Ratkovom je samo po sebi doživljaj. (zbog takvih raskalašenih počeli su uvoditi dežurstva, kao i na Viništu kod Klenovice).

    avatar

    27.08.2014. (23:21)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Uživala sam u fotkama...Laku noč Jelenko...sladak i miran san Želim!!!

    avatar

    27.08.2014. (23:27)    -   -   -   -  

  • jelen

    @gogoo: dobro da nije došlo dežurstvo dok sam ja zalegao na klupi... mislili bi da je to od gemišta :-S

    @modrinaneba: laku noć i tebi!

    avatar

    27.08.2014. (23:34)    -   -   -   -  

  • Mariano

    Dobro jutro! Kao prvo, kakve su ono kamene skulpture, poput moai-a s Uskršnjih otoka? Kao drugo, kad si rekao rijetka ptica u našim krajevima, dao sam se u potragu za pticom na tvojim fotkama, ali nisam mogao pronaći nijednu. :) Kao treće, oni osnovnoškolski uratci okamenjeni u kamenoj kamenosti koliko su genijalni, toliko su i, bog mi dušu prosti, pomalo morbidni. ;-) Mislim, tko je sjeo, ostao je zauvijek. Ni Biblija nije tako mračna. Posljednjim snagama, put koji nema kraja, bešćutni, s jedinom željom, mučna borba - koju to dijagnozu ima ta djevojčica iz 7b? A ova druga? Upinju se, dahću, upadaju u snijeg do pojasa, ruše se, mrze, mrtvačka pjesma vjetra (koji ih bode poput noževa), u njima gori neizreciva želja za životom. A kaj to znači: "oni padaju u nepobjedivu silu"?! Očni kapci drhte od napadaja mašte?! Kaj je to napisala inkarnacija Jima Morrisona? Stvarno psihodelično i posvema na rubu znanosti. :-) Kaj se dotikavlje svega ostaloga, glupavo je da ti stalno iznova sentimentalno izražavam misli hvale i divljenja, ali tak je kak je, Mongolija ti stalno svrbi tabane i tjera te dalje i dalje... (ili je bilo obratno? prvo Velebit i sl. pa tek onda Mongolija?). Baš je lijepo gledat te tvoje fotke, jerbo nisu nimalo svakodnevnjačke. :)

    avatar

    28.08.2014. (01:32)    -   -   -   -  

  • tiana

    Bilo bi grozno ako se budemo moralo zatvarati (mislim na sklonište) jer baš me je ugodno zadivilo. Pravi kutak za planinarske potrebe iz ovog ili onog razloga. I planinarenje je bilo izazovno, posebice meni ne planinaru..

    avatar

    28.08.2014. (01:33)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Skidam kapu onom tko je napravio sklonište na tom mjestu!
    A fotke su ti prelijepe, otišla sam po Velebitu,
    kad se vratite, provjerite da nisam ostala :)

    avatar

    28.08.2014. (06:48)    -   -   -   -  

  • Tomo

    Tvoj blog je cool, posjeti moj!

    avatar

    28.08.2014. (11:39)    -   -   -   -  

  • šumarKA

    mrkopaljski planinarski put je jedan od ljepših koji sam obišla.

    avatar

    28.08.2014. (12:31)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    O da - onome tko to nije probao teško je opisati... pa i ne znam kakvim fotkama.
    Vodio sam nekoć djecu, mlađahnu i bezvoljnu pomalo, kao da su bili pod prisilom, a kad onjušiše tu atmosferu i grandioznost kamena, bili su prvi... ispred nas na svim izazovima.
    Dirljivo.

    avatar

    28.08.2014. (13:51)    -   -   -   -  

  • odmak

    Lijepo je bilo pogledati i pročitati.

    avatar

    28.08.2014. (15:21)    -   -   -   -  

  • jelen

    @Mariano: to je spomenički kompleks Matić poljana, posjeti ga jednom ako nisi, tu se može doći s autom bez problema po dobrom makadamu. Svaki kamen predstavlja jednog smrznutog partizana, ne znam sad koliko ih je nisam brojio, a ono što čitaš na ploči to su pretpostavljam radovi izuzetno literarno talentirane djece nastali na temu te nesreće.
    A kaj to znači: "oni padaju u nepobjedivu silu"?! Očni kapci drhte od napadaja mašte?!
    -Nepobjediva sila je valjda sama Zima za ovaj slučaj praktično utjelovljena Netrajnost koja odnosi život jer razara skandhe grubotvarnog tijela, a kad je smrt od smrzavanja blizu žrtva se više ne može othrvati pospanosti… svijet mašte se nameće u snovima (koji na kraju prelijevaju u snoviđenja bardo-a) i ovo prije što navodiš „mrtvačka pjesma vjetra (koji ih bode poput noževa), u njima gori neizreciva želja za životom“, smrzavajući vjetar kojih ubija fizičko tijelo prenosi se u ludi vjetar karme koji raznosi svijest po pustopoljinama bardo-a, goni ju „ko vrag svoju mater“ (kako se to slikovito kaže na našem selu) i na kraju ta neizreciva želja za nekakvim postojanjem koja opet natjera zbunjenu neznalačku svijest u nekakvu novu zbunjujuću neznalačku egzistenciju… i opet ispočetka… da, vrlo ingeniozno i duboko impresivno ako mene pitaš, iako je mračno, učenica po meni ima dijagnozu neobične intuitivne pronicljivosti.

    Za jedan dio fotki moram zahvaliti i kolegi koji je ozbiljniji po tom pitanju i koji ih velikodušno otpušta za ove naše sitne blogerske potrebe.
    Što se tiče rijetkih ptica, te sudeći i prema onom komentaru od Lilianke o „ptici među ribama“ čini mi se da iz nekoga razloga ne razumiješ ili ne želiš razumjeti (meta)fore s pticama? :-)) Može biti da te u prošlom životu kljunula mitska himalajska ptica khyung? :-S

    @Tiana: zatvarati će možda ovaj veliki prostor, ali ostati će otvoreno „zimsko sklonište“ koje je napravljeno iza ovog što vidiš, dublje u špilji, unutra su samo mjesta za spavanje i jako malo prostora, tako da će funkcija skloništa samo u manjem obimu s manjim komforom ipak ostati.

    @Valcer: da, treba paziti na planini da ti se previše ne dopadne, onda ostaneš, ustvari moguće je da smo ludi kad se uopće s planina vraćamo u nizine :-(

    @Tomo: bravo ti, samo još ga moraš kreirati :-P

    @šumarKA: MPP je dobar jer čini mi se da nema ogromnih visinskih oscilacija, makar možda mi se samo čini. Više ne proučavam karte, izohipse, kote, azimute… na takvim planinarenjima idem kud me Veliki Vođe Šetnje usmjeravaju i mozak na pašu i svima dobro :-)

    @GP-ZG: je, uvijek je malo kriza dok gojzerice ne dotaknu kamen, a onda kamen čovjeka ozrači svojom energijom i dalje skakućeš sve sa stijene na stijenu kao divokoza, tako je barem sa mnom, vjerujem da niti s ostalom djecom nije drugačije :-))

    @odmak: dobro je ako nekome ovo može približiti neke nove vidike, iako sam sve ljeniji u stavljanju ovakvih dugih fotoreportaža time se motiviram.

    avatar

    28.08.2014. (18:26)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Rapa Nui? :P
    odlične fotke i super izlet!!
    Ne znam zakaj je slika na kojoj spavaš čudna? Inače ne spavaš? :D Budi sretan, nisu te namazali po licu pastom za zube pa fotkali...mene jednom jesu :D
    Prekrasna priroda, i takođe, večera pod svijećama zvuči izvrsno!
    Opasno cool!
    Vilinsko sito je baš zgodno,čak mi je ljepše od runolista, kojeg nikada ne vidjeh u živo.....
    svaki put kada pregledam slike otkrijem nešto novo! Čak sam se pitala jesi li ubacivao još fotki!

    ....a dječja poezija :)))
    imam doma jedan primjerak dječjeg školskog časopisa ,izdanje povodom smrti Druga Tita. Ajme, koliko prije nenaslućenog čemera i tuge u dječjim umovima...umro im je najdraži i najbolji prijatelj...dječja srca su im bila iščupana iz njedara maltene, pa me ovo malo podsjetilo na takva iznuđena ,djeci neprilična stanja.....možda su ove curke stvarno osjećale što pišu, ali, možda i nisu... ma nema veze,briga me , zanimljive su mi kamene figure, ne treba im riječi.

    Vratimo se mi na prirodu.....veselim se nastavku, a do onda, pregledavat ću iznova sve...baš je zanimljivo! :)

    avatar

    28.08.2014. (22:37)    -   -   -   -  

  • jelen

    Jeste puno slika zar ne? :-P zato sam i išao na dva nastavka jer za svaku hoću nešto pametno napisati, a tko će sve to probaviti odjednom?!
    Vilinsko sito mi je jako drago, baš je kul :-) Idem ga potražiti na jednom lokalnom staništu gdje sam ga našao 2011 (o čemu je i onaj članak pod linkom)

    avatar

    28.08.2014. (23:08)    -   -   -   -  

  • geomir

    Da je po meni ovakvu reportažu nikada ne biste vidjeli !!
    Previše zahtjevno za mene! :-)))

    avatar

    29.08.2014. (23:51)    -   -   -   -  

  • jelen

    A nije ni za mene bilo premalo zahtjevno :-)

    avatar

    30.08.2014. (19:50)    -   -   -   -  

  • Neverin

    Bijela smrt. Čitao sam u Novom Listu ispovjest jednog od preživjelih sa Matić poljane. Oni koji su se uspijeli dočepati ognjišta nažalost umrli su jer su prebrzo popili i pojeli nakon pto dugo nisu...

    avatar

    09.09.2014. (12:58)    -   -   -   -  

  • sinisa

    Svaka čast.

    avatar

    16.01.2015. (01:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...