Komentari

iznjeneperspektive.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


 • Iz njene perspektive

  I just spotted some ducks practicing their teenage girl faces.

  avatar

  23.04.2014. (22:17)    -   -   -   -  

 • tenzing

  Sviđa mi se stil

  avatar

  23.04.2014. (22:52)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Kao što je kod mene rekao Tzar, vrlo, vrlo lijepo analizirano. Naravno, past će na gluhe uši :D

  avatar

  24.04.2014. (08:38)    -   -   -   -  

 • Neverin

  odličan mi je ovaj prvi komentar, ne mogu se prestat smijat

  avatar

  24.04.2014. (08:46)    -   -   -   -  

 • Alžbeta Bathory

  Problem ne leži u djeci, već u njihovim roditeljima.
  Ne shvaćam, kakve su to majke, kakvi očevi, koji svojim kćerima dozvoljavaju da se slikaju na takav način u vremenu kad sve vrvi internetskim predatorima?
  Kakvi su roditelji tog dječaka koji ima potrebu nazivati nekoga kurvom i droljom?
  Nisam od onih koji se zgražaju nad svakim postupkom današnje djece, ne smatram se starom, ni duhovno, ni fiziološki, ali očito je da su se granice morala, etike, a prije svega toga - pristojnosti i lijepog kućnog odgoja - pomaknule daleko izvan onoga što se do sad smatralo normalnim.
  Ja sam sa četrnaest godina u devet sati morala biti u kući, pola deset je bila granica ljeti kad je dan bio duži.
  Moja sestra, od mene starija sedam godina, u to vrijeme je bila student i imala je izlaz do dvanaest. Pola jedan ljeti.
  Mjesečno smo dobijale džeparac i tako učile kako raspolagati budžetom.
  I ne kažem da je to bilo bolje, ali tvrdim odgovorno da ni moja, a ni njena djeca sigurno neće biti ovoliko glupa, i pritom mislim na socijalnu glupost.
  Nikad.

  avatar

  24.04.2014. (09:05)    -   -   -   -  

 • pero u šaci

  Da stavimo u jednu rečenicu: povlačiš razliku između patologije koju rajca dječja fizionomija i ponosno zdrave seksualnosti koju rajca ženska fizionomija na djeci.

  avatar

  24.04.2014. (09:20)    -   -   -   -  

 • Simplica

  Nisu curice krice. Upravo si navela tko su djeca i maloljetnjici, a to znači da roditelji odgovaraju za njih....Mene već 2 dana bode što je mama izjavila: "Moja kćerka je napravila nekoliko slobodnijih fotografija koje je moglo vidjeti samo njezino odabrano društvo na Facebooku" . S obzirom da se društvo tinejđera svodi i na 200-300 ljudi, što se čude...Roditelji u toj dobi trebaju kontrolirati šta im djeca rade, a ne ih braniti što su se one kao nevino slikale....Ja se kao roditelj pitam: ČEMU SE ČUDE? Budala ima svuda, a njihova je uloga da djecu zaštite, ne zabranom takvih grupa na fejsu, nego odgojem i objašnjavanjem svojim curicama da ne trebaju fascinirati prijatelje slikama s golim trbusima, nego svojom osobnošću.

  avatar

  24.04.2014. (09:30)    -   -   -   -  

 • Iz njene perspektive

  @tenzing hvala :)

  @Igniss ma ako netko samo malo promisli, ja sam presretna

  @neverin i meni je isto strašno simpatičan, nažalost ne mogu otkriti od koga potječe

  @Alžbeta Bathory naravno da problem leži u roditeljima, ali nikako ne mislim da je rješenje zabranjivati nešto. u današnje vrijeme je jako teško ne dozvoliti djeci nešto jer su povezana s vanjskim svijetom na bezbroj načina. danas se metode odgoja moraju drastično mijenjati, samo što je većina uzela najgoru: nezainteresiranost.

  @pero u šaci više komentiram da je teško odrediti tko su to još djeca i u kojoj dobi postaju svjesna svog ponašanja

  @Simplica apsolutno odgovaraju za njih, ali to ne znači da su maloljetnici idioti dok ne napune 18 godina, oni i te kako znaju što rade i zašto, a pogotovo kako nadmudriti svoje roditelje. kontrola je teško izvediva.
  trebaju se roditelji zapitati zašto njihove kćeri rade to što rade? što njima toliko nedostaje u životu da traže ispunjenje u komentarima ispod polugolih slika koje objavljuju na svojim profilima?
  one traže pažnju koju nisu dobile do tada, a najlakše ju je dobiti na račun izgleda

  avatar

  24.04.2014. (10:33)    -   -   -   -  

 • durica

  iskreno, ne znam ni sama kaj bi mislila o svemu tome. ne kužim baš taj fejsbuk svijet, niti potrebu naslikavanja, još manje potrebu ružnog komentiranja i vrijeđanja. s druge strane sasvim je normalno i društveno prihvatljivo da polupismene pjevačice bez sluha i srednje škole paradiraju gole gradeći karijeru pokazujući svoje atribute i za to dobivaju priznanja struke, nagrade i status slobodnog umjetnika. dok dvije babe oblajavaju treću nikome ne smeta, jer nisu to nigdje objavile. mislim da je nasilje na internetu samo preslika ružnog ponašanja općenito. djeca uče po modelu od svoje okoline.

  avatar

  24.04.2014. (10:59)    -   -   -   -  

 • križar

  Po meni "staroj" mami,problem je taj, što se izgubila granica između djeteta i roditelja. Gledam svog brata, mala mu krenula u prvi razred, ifonovi, tableti,profil na fejsu (?), tjera ga iz svoje sobe jer joj treba prostora (?), prijeti da će zvati hrabri telefon kad joj nešto zabrani(?), stah me i pomisliti što će biti kad uđe u lude pubertetske dane. Roditelj mora biti djetetu roditelj (postaviti pravila i granice i UVIJEK ih se držati) a ne cool prijatelj.

  avatar

  24.04.2014. (11:35)    -   -   -   -  

 • Simplica

  @iz njene perspektive....da upravo to, opet se vraćamo upravo na roditelje....A to da li si "idiot" do 18 god je diskutabilno jer ta djeca mogu imati pameti, ali nemaju nikakvog životnog iskustva, a to je opet ono što ih roditelji trebaju učiti, odnosno prava riječ usmjeravati...Ja i dalje osuđujem mamu koja brani svoje dijete koje se tako naslikava, umjesto da ju upravo upozori na ono što ju čeka em sa takvim ponašanjem, em u životu....Gore sam pročitala komentar od @Alžbete i apsolutno se slažem, ja sam sa 13 god dolazila doma kada su se palila svjetla...I ja se sama kao roditelj brinem za ono što mene s mojim djetetom čeka za koju godinu

  avatar

  24.04.2014. (12:04)    -   -   -   -  

 • Anonimac bezblozni

  Pa gle, ako je to pedofilska grupa onda je facebook pedofilska stranica, jednostavna logika. Ako stranica dozvoljava djeci da se slikavaju u kojekakvim izdanjima zakljucak je da se ocigledno takav sadrzaj nudi na pregled i komentiranje.

  U drugu ruku i dnevnik.hr koji je pokrovitelj blog.hr-a na dnevnoj bazi ima cijeli dio posvecen polugolim zenama....odavno smo mi prestali dijelit pornografiju i "ljepotu" ili "umjetnost" pa neznam zasto se itko buni....Stave vijesti ajme vrijedaju polugole curice da bi 2 godine starije curice imale svoju polugolu rubriku.

  avatar

  24.04.2014. (14:04)    -   -   -   -  

 • blogdogg

  odlično si to secirala s time dasi na mjestima bolno iskrena, ali tako je-kako je. za to smo se borili. koliko god mi htjeli to priznati ili ne, prioriteti i vrijednosti civilizacije se mijenjaju. fizički izgled uskoro će postati 1 od najbitnijih komponenti osobe (ako nije oduvijek to i bio?) - birat će se predsjednice republika samo zbog fizičkog izgleda i mi ružni bit ćemo s vremenom uklonjeni s planete jer će nam se onemogućavati reprodukcija. Klinke to danas jako dobro znaju i zato im je bitno samo jedno-biti neodoljiva sexy lutka koja može manipulirati slabostima suprotnog spola.

  avatar

  24.04.2014. (15:37)    -   -   -   -  

 • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

  I sam sam prije nekoliko dana napisao crticu baš o ovoj temi...

  avatar

  24.04.2014. (16:09)    -   -   -   -  

 • missillusion

  Pogledala sam te slike i ima svačega. Ima cura koje su seksi obučene, ali nisu razgolićene, ima nakaradnih i cheap slika, ima slika koje su na granici vulgarnog, ali bottom line je da je to danas normalno. Svatko je dobio svojih pet minuta da se na neki način ispromovira, a slikanje u izazovnoj odjeći je najbrži put do toga. Znam da se svi uglavnom sjećaju nekog nevinijeg djetinjstva, ali rekla bih da to baš i nije tako. Možda su kočnice bile veće, svakako jesu. Ali puberteta je bilo i tad. Seksa je bilo i tad. Pijanstva je bilo i tad. S četrnaest, petnaest ti jesi dijete, ali i nisi više dijete. Niti te tako svi promatraju. Facebook i mediji su samo stavili zoom na odrastanje tinejdžera i pružili im platformu, naravno trendovi se jesu promijenili pa se danas tinejdžerke drukčije oblače nego što smo mi, ali ni u moje vrijeme nismo ne znale što je šminka, što je uska odjeća itd, međutim ne ovako naglašeno, a to pripisujem trendovima.

  Najsmiješnije mi je što se neki tamo drkaroši koji nazivaju cure droljama pozivaju na to da su im roditelji zakazali. A ne misle na to da su i njihovi zakazali kad imaju potrebu drkati nad slikama cura koje nazivaju droljama. Ne misle na to da će i njihove kćeri biti po njihovom mišljenju drolje jer im svojim duhovnim i mentalnim kapacitetima neće moći osigurati bolji odgoj. Stoga će dobiti upravo ono čega se užasavaju. Badava im što se oslanjaju na silu kao jedini argument dobrog odgoja, neće im pomoći.

  No postoji tu još jedna kategorija. Nisu sve cure tamo završile svojom voljom, ali neke jesu. Naime, ima na jednom društvenom servisu i cijela tema gdje žene šalju svoje gole slike i uživaju u tome što ciljana skupina navija i drka na te slike i traži još. Nekakvo natjecanje, jel. Većina ih je vulgarna, neukusna, jeftina pa i ružna, ali ima i par zgodnih i erotičnih. Međutim, cijeli taj koncept slanja golih slika javnosti i uživanje u tome što skupina stranaca drka na to je meni neukusan. Jer slike nisu neka visoka erotika, nisu za probrani auditorij, više me podsjeća na sajam mesa i kafansku atmosferu, a to mi je bljak.
  Možda sam estetski naci. Ne smeta mi golotinja ako nije jeftina. Ako jest jeftina i ako je atmosfera jeftina, kao one dvije što su podojile pola navijača u Irskoj, tad mi se gadi. Jednako mi se gade seronje koje uživaju u tome, ali ih nazivaju droljama. Polusvijet jedni i drugi.

  Što se tiče pedofilije, to nije pedofilija, ali moram priznati da mi je malo nakaradan četrdesetogodišnji muškarac koji drka na šesnaestogodišnju klinku.
  A pogotovo su jadnici ovi što se lože na mlado meso i poručuju curama da se uhljebe dok su mlade, što bi ga rado smjestili u mlado meso, ali ga žigošu nazivom drolja dok su oni naravno dok se vesele s njima veliki igrači. Smatrati nekoga droljom, a jebati se s njim, moraš stvarno biti karakterna nula.

  avatar

  24.04.2014. (21:05)    -   -   -   -  

 • blogdogg

  miss, drkanje na drolje je univerzalni muški stereotip-odnosno-biti nadmoćan i duhovno i sexualno-zato drolje u pravilu jesu sexy. ona je sexy baš zato jer je glupa i drolja. pogledajmo scenu u Amarkordu od Fellinija kada onaj klinac ima maštariju sa sisatom prodavačicom-ona je sexy jer je drolja i priroda je drolja i uzima sve. ne vidim zašto bi necijenjenje nekoga bio razlog za odjeb?

  avatar

  24.04.2014. (23:39)    -   -   -   -  

 • blogdogg

  kada si još nevin i čist po bozaniću, a hormoni te guslaju-tada te najviše može uzbuditi upravo drolja jer ona će najbrže tvoju maštariju dopustiti u djelo/čin

  avatar

  24.04.2014. (23:41)    -   -   -   -  

 • missillusion

  Kužim što hoćeš reći, ali ta vrsta nadmoći mi nije nešto što respektiram. S jedne strane, većina se pali na "drolje" jer su na istom mentalnom i duhovnom nivou kao i one, jer su i oni "drolje", a ako se radi o nekom inteligentnijem onda je riječ o čovjeku koji je ajmo reć nezreo, nema ukusa i "drolje" su njegova razina ne u samom smislu IQ-a, ali u nekom smislu zrelosti i nerazvijene ličnosti, da. Iz te dominacije i činjenice da jebu nekoga tko je obvidno ispod njih i potrošna roba, crpe snagu i hrane ego. Meni su podosta primitivni, ali svakom svoje. Pandan tome je mišićavi priglupi lik. Neke žene to mogu jebati, neke ne. Svakom svoje.

  Ovo za Bozanića, da. Zabranjeno voće. Ženit će "čistu", a jebati "drolje".

  avatar

  24.04.2014. (23:47)    -   -   -   -  

 • Ema

  Drustvo ima velik utjecaj na ponasanje mladih, ali puno toga ide iz kuce. Imam kcer koja je prosla pubertet. Mozda sam nazadna, ali nikad nije imala izazovan komad odjece. Jednom je kupila previse dekoltiranu majicu. Vratila sam je u ducan i kupila joj dvije normalne, objasnivsi joj kakva ce biti i kakve ce ljude privlaciti i cime. Ona je previse i lijepa i zgodna. Nosila je normalnu, usku odjecu, koja istice figuru ali je ukusna i pokriva sto treba pokriti. Cesto smo razgovarale, a osim toga ni kod mene nije mogla vidjet drugo. Mlada sam bila. rano ju rodila, i zene moje dobi nose preotvorenu odjecu. Ja nisam. Danas mi je to jos jasnije da je potrebno i govoriti i biti primjer pa djeca mogu biti ok. Duhovnu dimenziju tijela koje je stan dusi necu sad spominjat, jer nisam na vjerskom blogu, samo cu reci da je vjera i meni dala smjer, ali i vrijeme u kojem sam rasla, a u kojem smo mi cure imale sram. Toga danas nedostaje. Ovo na fejsu je rezultat modernih razmisljanja i bit ce tu jos svega, na zalost.

  avatar

  25.04.2014. (08:32)    -   -   -   -  

 • Simplica

  @missilusion, imam nećakinju od 11 godina, ona je jedna od važnijih osoba u mom životu, dok nisam imala svoje dijete, bila je kao moja....Neki dan je obukla moje wedge cipele i tako se ponosna prošetavala po stanu i nagovarala me da joj ih dam....Kako sam joj uvjek ispunjavala sve želje, čak i one koje joj mama nije, bila je začuđena i ljuta što joj ih ne želim dati...Stvar je u tome da je u njima izgledala ko neka kurvica (pričamo o osobi koja je meni najdraža ženska osoba u životu i činjenici da sam ja žena) i to sam joj tako i rekla, kao što joj je i mama/moja sestra rekla da nema šanse da joj to kupi....Vita uz starkama izgleda predivno, kao slatka 11-godišnjakinja, a u tim mojim tenisicama ( u kojim ja btw izgledam sasvim obično), ona je izgledala kao kurvica iz amsterdama....Hoću reći, da li sam i ja u rangu onih koji smatraju da ako se žena izazovno obuče je kurva ili sam ja ispravna što smatram da 11 godišnje DIJETE( a ona to jest) mora hodati obučena primjereno svojoj dobi???? Ja se dam kladiti da masu mama svoju djecu upravo tako puste u školu da im djeca budu u skladu s trendovima, a kansije se čude upravo ovim "izdrkavanjima". Mislim da tu treba povući ozbiljnu granicu....

  avatar

  25.04.2014. (09:45)    -   -   -   -  

 • missillusion

  Priznajem da me zbunjuje kako se to može u tenisicama izgledati kao kurvica, mislim, tenisicama?? ali dobro, poanta nije u posramljivanju djeteta da ne nosi određenu odjeću/obuću nego u tome da samostalno razvije dobar ukus. A to se neće desiti zabranama, desit će se suprotno, nosit će to kad vi ne vidite. Nije poanta da ih "puste" takve u školu nego da su ta djeca očito iz nekog razloga zaključila da je to faza u kojoj žele zaglaviti i koja im sasma odgovara. Ako nisu praznoglave lutkice, prerasti će to, ako nisu bolesno željne pažnje i ako ih roditelji doživljavaju. I to je cijela poanta. Silom i zabranama se postiže samo to da pred roditeljima neće raditi zabranjeno, a čim se maknu, bit će im još slađe.

  avatar

  25.04.2014. (13:59)    -   -   -   -  

 • Simplica

  @miss, "Silom i zabranama se postiže samo to da pred roditeljima neće raditi zabranjeno, a čim se maknu, bit će im još slađe" slažem se s tobom. Ali isto tako, dok moja sestra kupuje ono što 11-godišnjakinja nosi, onda to mogu biti starke koje su i toj 11-*godišnjakinji prikladne (a koje istini za volju i koštaju i u trendu su) , a ne trebau biti wedge u kojima ona ne izgleda niti dobro niti prikladno, a niti su za razvoj kralježnice u dobi od 11 godina prikladne....Stavimo stvari nna svoje mjesto i neka roditelji budu roditelji, a ne novčanici koji ispunjavaju dječje želje, vodeći se namirenjem njihovih materijalnih potreba, a ne psihičkih....Kod odabira da li če Vita iči na jahanje ili na gimnastiku, neka ona ima pravo izbora, neka izabere ono što više voli i u čemu je bolja, ali Vita nema prava odlučivati da li će ići u školu golog trbuha ili ne i da li će nositi cipele na petu sa 11 godina. I točka (vezano za Vitu)....

  avatar

  25.04.2014. (14:48)    -   -   -   -  

 • missillusion

  Slažemo se. :)

  avatar

  25.04.2014. (16:07)    -   -   -   -  

 • Simplica

  znam da se slažemo, samo je u ovim izvitoperenim okvirima u kojima živmo, zapravo teško objasniti ono što smatraš da je ispravno....Zapravo, ponekad se i osjećam budala jer mislim da je nešto ispravno, kada se okolina ponaša upravo suprotno....Nije lako biti roditelj, ali naša je uloga da damo sve od sebe da od djece napravimo ljude, a mislim da mame iu ove priče koja je odjerknula Hrvatskom to ne rade zabranjivajući razne fejsbuk grupe, već bi to trebale upravo osvještavanjemk svojih kćeri da ih društvo treba voljeti radi njih samih, njihovog znanja, ponašanja, kakve su prijateljice, da li su spremne pomoći..., a ne time da li imaju goli trbuh i dobre guzice...Ne znam, ja sam još uvijek onaj pionir u duši koji vjeruje u kvalitetu osobnosti, a ne u ljepotu i glamur....

  avatar

  25.04.2014. (16:35)    -   -   -   -  

 • blogdogg

  hahahahaa Simplica, lako tebi to reč! :)

  avatar

  25.04.2014. (17:06)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...