Komentari

lionqueen.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


 • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

  Inzistiranje na nekim kvotama zbog ispunjavanja kvota je glupost i potpuno promašena stvar - zašto bi trebalo biti 40% ili koliko već posto žena negdje? Radi ispunjavanje kvote? To vodi samo prema podobnosti prema spolu, a bilo kakva podobnost se pokazala u politici kao vrlo dobar recept za katastrofu. Neka radije dokažu da su sposbne pa će se same probiti na ta mjesta....

  avatar

  08.03.2014. (23:42)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @fotografi, o čemu ti pričaš? zašto bi žene bile nesposobne ispuniti liste? s kakvim pravom uopće se usudiš govoriti da žene služe za ispunjavanje kvote. koliko je meni poznato iz političkih krugova, u svim strankama ima dovoljan broj pametnih i hrabrih i poštenih žena da napune liste a ne kvote. oni koji pune kvote su nesposobni muškarci, koji zauzimaju pozicije na listama dogovorene ne na sastancima stranaka, na kojima sudjeluju žene, već po birtijama izvan radnog vremena! o tome ti ja pričam, druže!

  avatar

  08.03.2014. (23:53)    -   -   -   -  

 • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

  izvrnula si moju izjavu.... nemam što dalje s tobom diskutirati.

  avatar

  09.03.2014. (00:49)    -   -   -   -  

 • križar

  Ja sam 100% čovjek i baš me briga za glupe kvote, a politika fuj. Sretan ti svaki dan, lavice moja,vatrena. Uzdravlje.

  avatar

  09.03.2014. (01:44)    -   -   -   -  

 • Valcer

  Kvote bi bile smiješne da nisu žalosne...

  avatar

  09.03.2014. (05:48)    -   -   -   -  

 • B-612

  Neka u Hrvatskom državnom saboru budu najbolji od najboljih. Bez obzira na spol...

  avatar

  09.03.2014. (09:39)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @fotografi, oprosti na grubosti, moj komentar nije imao veze s tobom, već s onim od kojeg sam prethodno čula sličan takav komentar. kad je riječ o kvotama, spominje se da žene pune kvote, što nije točno, apsolutno nije točno. točno je da muškarci vode politiku i da liste dogovaraju neregularno, tako da žene uopće nisu u prilici sudjelovati u izradama listi, bez obzira koliko se trudile i koliko doprinosile svojim požrtvovnim radom svojoj stranci. to je jednostavno tako, zato jer je ovo društvo još uvijek zadrto, a to se najbolje vidi po tome što je određena kvota od 40%, a ne prema udjelu žena u populaciji. dovoljno bi bilo kad bi USKOK preslušao telefone prije sastavljanja listi, pa utvrdio na koji način se slažu liste i tko ih i kada slaže. liste bi se trebale slagati na stranačkim sastancima, javno i transparentno, a ne po kuloarima, po babi i po stričevima.

  avatar

  09.03.2014. (11:23)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @križar, hvala...i tebi :)

  @valcer, baš tako

  @B-612, ne mogu pošteni ljudi/žene ni doći do sabora, ni do viših pozicija na listama

  avatar

  09.03.2014. (11:51)    -   -   -   -  

 • Cvite moj

  Stanje će se popraviti i za nadati se.
  Srdačan pozdrav i svako dobro!

  avatar

  09.03.2014. (13:39)    -   -   -   -  

 • alkion

  Meni moj pokojni babo vaik govorija: "Sinko dragi, ako nešto želiš i hoćeš za to se moraš i izboriti. Moraš biti sposoban da bi to ostvario."
  Draga lavice, nebitna je kvota, nebitan je postotak. Sadašnje stanje u našem društvu pokazuje ili da žene nisu sposobne da se izbore za svoju (čak i željenu) poziciju ili jednostavno ne žele tu poziciju za koju se netko nekakvom kvotom zalaže. I jedan i drugi razlog se ne mogu pobiti i izmijeniti nikakvim zakonima i nikakvim kaznama. Jedini način je obrazovanje, edukacija i odgoj novih generacija koje će vodeće pozicije u društvu, koje će vladajuću garnituru postavljati prema znanju i sposobnostima, a ne po nekakvim kvotama ili nečijim željama. Očigledno je da još uvijek ne postoji "kritična masa", ne postoje uvjeti i ne postoje snage u našem društvu (i uopće u svjetskim razmjerima) koje bi bile u stanju nositi, i što je još važnije, koje bi bile sposobne izboriti se za ovakvo što. Žalosno ali istinito - nisu se stekle nužne pretpostavke, a njih nažalost niti jedan zakon, niti jedna kazna ne promjene. Promjene mogu nositi samo sposobni i spremni za to...

  avatar

  09.03.2014. (14:13)    -   -   -   -  

 • alkion

  Usput, s malim zakašnjenjem: Sretan ti 8. mart...:)))

  avatar

  09.03.2014. (14:14)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @cvite moj :))) lijepi pozdrav!!!

  @alkion, žene to žele, ali ne mogu ostvariti zato jer sustav ne funkcionira, jer je muškarcima sustavno omogućeno da po birtijama sastavljaju liste. to je istina i to jako dobro znam. liste se ne slažu na stranačkim sastancima, već tamo pristižu prijedlozi iz birtija, koje su oni unaprijed dogovorili i ništa to ne može promijeniti, nikakav ženski trud, rad ni zalaganje. žene su u današnjem društvu prihvaćene isključivo kao kuharice, ljubavnice i majke. u politici mogu opstati samo rastavljene žene, koje "daju" na pravom mjestu. radom i zalaganjem se ne može doći na listu.
  hvala na čestitci, uvijek dobro dođe.

  avatar

  09.03.2014. (14:46)    -   -   -   -  

 • alkion

  Nije li onda logičan zaključak da žene (pa i oni koji ih žele u onoj kvoti) nisu sposobni da se izbore za željene pozicije?

  avatar

  09.03.2014. (15:52)    -   -   -   -  

 • lion queen

  @alkion, ne, to nikako nije logičan zaključak. to znam iz osobnog iskustva. žene se apsolutno NE mogu izboriti za željenu poziciju, zato što one cijelu godinu RADE, a kad dođe vrijeme za "nagrade" - željene pozicije, te se raspodijele po birtijama. znam o čemu govorim, jer govorim iz osobnog iskustva! nemoguće je prodrijeti u muški svijet osim ako ne pristaneš na to da s njima ločeš i ždereš! uostalom, rezultat toga vidljiv je po tome što nam država sustavno PROPADA! kužiš?!

  avatar

  11.03.2014. (17:15)    -   -   -   -  

 • alkion

  Ne kužim? Tko bi se onda trebao izboriti za potrebnu i željenu poziciju žene? Ako žene NE mogu, a muškarci očigledno ne žele, tko onda ostaje?
  Logičan zaključak, barem meni je: ako netko nešto ne može napraviti, a posjeduje za to sposobnosti, onda i ne zaslužuje to. Ako si za nešto sposoban onda moraš znati i biti sposoban da to i ostvariš. Nešto u ovoj tvojoj priči svakako ne drži vodu...

  avatar

  15.03.2014. (19:39)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...