Komentari

lionqueen.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


 • Shelly Kelly

  Čini mi se slojevito... U jednu ruku, mislim da je "akademski prosjek" i standard ok - za usporedbu navodim oraške fakultete, gdje vikendima dođeš do diplome, koju zagrebačko sveučilišt epoistovjećuje sa svojom, pa imaš grupu, koja je na faksu provela stvarne tri godine, i onu, koja je tri godine vikenda certificirala istovjetno, i obje grupe kreću u praksu, za poslom... S druge strane, em čisto sumnjam da nam treba toliko diplomaca, em, ako netko želi studirati čisto radi sebe (ili svakako plaćeno) - zašto ne... Mislim da je opet poanta licemjerna regulativa obrazovnog sustava i društva kao takvog. LP

  avatar

  15.11.2013. (07:54)    -   -   -   -  

 • Sredovječni udovac

  znam puno ljudi vani koji se cjelozivorno obrazuju, ali tamo postoji i razlika u vrijednosti diplome ovisno na kojem je faksu stecena. a svaka ima svoje mjesto i svrhu.

  avatar

  15.11.2013. (08:00)    -   -   -   -  

 • Kojotica

  Zanimljiv paradoks je da je jedan bravar sa 4 razreda pucke skole sranovnistvu priustio bolji standard od doktora nauka koji su iste te drzave, nastale nakon njegove smrti, pokrali i osiromasili do temelja. Skola nije pokazatelj nicega. Osim diplome, a tu kod nas na kraju svatko dobije. Btw, kojekakvi ekonomski i menadzerski fakulteti i vise skole, koje su se nakotile po Hrvatskoj, po nivou onoga sto uce, onih koji ih zavrse i onim sto nskon diplome drustvu mogu pruziti, losije su od nekadasnjih skola za ucenike u privredi. Tamo su barem naucili kakav koristan zanat.

  avatar

  15.11.2013. (08:21)    -   -   -   -  

 • Potok

  "Pravila, pravila da bi me udavila
  ili kičmu savila i skroz ošašavila
  neka glupa pravila u crno me zavila."

  avatar

  15.11.2013. (09:34)    -   -   -   -  

 • B-612

  Tako dugo sam se zadržao u srednjoj školi da sam već mislio da je to cijeloživotno učenje...

  avatar

  15.11.2013. (09:36)    -   -   -   -  

 • Bookworn

  Sama problematika cjeloživotnog obrazovanja je nešto kompliciranija. Nisi naveo jesi li se prijavio za preddiplomski, diplomski ili doktorski studij jer doktorski studiji traže određeni prosjek ocjena i to je, po mom mišljenju, u redu bez obzira na to bi li kandidat sam plaćao studij ili bi isti išao na teret države.
  Ali slažem se da naš cjelokupni obrazovni sustav ima puno rupa, ljude se od obrazovanja odbija umjesto da ih se k istome privlači. A o kvaliteti tog obrazovanja neću niti govoriti. Nije bit u 10, 20, 30 ili 100 postotnoj visokoobrazovanosti stanovništva, bit je u postotku kvalitete tog obrazovanja. A ona je na vrlo niskim granama.

  avatar

  15.11.2013. (11:20)    -   -   -   -  

 • Dante

  Jadni oni koji završe školu i prestanu sa učenjem... njihovo je jedino kraljevstvo nebesko :-) Ove "akademske" ustanove služe samo za proizvodnju certificiranih papirnatih stručnjaka (čast iznimkama) tako da nema potrebe trošiti vrijeme kod njih. Ima mnogo besplatnih i jeftinih radionica na kojima se daju naučiti zanimljive i korisne stvari.

  avatar

  15.11.2013. (12:13)    -   -   -   -  

 • Neverin

  http://www.mobilnost.hr/ agencija za mobilnost i programe eu. zatebe savjetujem, ali ti to već znaš, da si pogledaš Grundtvig

  http://www.mobilnost.hr/index.php?id=11

  avatar

  15.11.2013. (12:16)    -   -   -   -  

 • sewen

  Hrvatska - ime za paradoks!

  avatar

  17.11.2013. (13:54)    -   -   -   -  

 • Bocaccio

  čemu čuđenje? svugdje u svijetu postoje pravila i minimalni uvjeti za upis na sveučilište / department / fakultet. pravila su namjerno uvedena baš zato da bi se postigao elitizam jer ... za vrhunske se studije kandidati odabiru godinu dvije unaprijed što prate stručne službe koje "vrbuju" studente za to zaduženi "kadrovi": Oxford, Cambridge, Imperial College London (University a ne High School kao što bi neki pomislili), Stratclyde, Technische Universitaet Munchen, Technische Universitaet Zurich, da ne nabrajam dalje ...
  nema to nikakve veze sa "cjeloživotnim obrazovanjem" jer ono se stječe radom, stručnim tečajevima i specijalizacijama poslije završenih škola i studija.
  tako je to svugdje u svijetu.

  avatar

  17.11.2013. (22:49)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...