sve si to lepo objasnil i poslikal, a nisi napisal kak se određuje veličina - duljina kobasa ili se i to razlikuje od kraja do kraja, jer ni moji ne meću rižu u krvavice, ni mažuran......dobro, možda su sa začinima i nekaj mijenjali, jer ne jedem krvavice, ali ovo s mjerama se ne mijenja, bar ne u mom frtalju zagorja....
01.11.2013. (22:29)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Obožavam krvavice... kobasice... šunku.... čvarke.... špek.... lungiće... krmiće.... kulen... ma, sve meso.... :) Da bih mogla uživati u mesu uvjet je da tu životinju nisam sama uzgojila i sprijateljila se s njom... a na kolinju sam bila jednom u djetinjstvu i nikada više... tako će i ostati.... :) Svjesna sam te strahote oko klanja... ali ne mogu si pomoći... obožavam meso. A krvavice pečene u pećnici... pa dinstano kiselo zelje i pire su mi jedno od dražih jela. :)
01.11.2013. (23:28)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sve ti je to lijepo i gadno i plemenita je tvoja želja da nekome pomogneš postati vegetarijancem! 2009. na tržnici Bayanzurkh u Ulaan Baataru kad sam zalutao na odjel s mesom vidio sam stvari za koje je tradicionalno zagorsko kolinje kao damska čajanka :-P Tamo sam dospio jer u normalni kvartovski dučanćić me bilo sram ići budući da sam se dan ili dva prije posvađao s blagajnicom, (mislio sam da mi je premalo vratila)… i uglavnom onda tamo su bili ti stolovi koji su se protezali kao labirint, a na stolovima mesina svake fele… MESINA! I miris mesine u zraku.
Inače imam ja jedan link za youtube, na dokumentarac „Bizzare Foods“, koji može služiti za obraćenje ljudi na vegetarijanstvo, isto se radi o mongolskoj hrani, ali to su prizori koji nisu za mlađe od 49 godina (proporcionalno ako ovo nije za mlađe od 18 :-)
01.11.2013. (23:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nakon ovakvog cjelodnevnog spektakla preporučam za večernje opuštanje gledanje domaćeg igranog filma "Zagorski specijalitet".prigodno sam ga pogledao sinoć...
02.11.2013. (07:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Da izbijegnem masakr kupim meso kod todorića. On je izvršioc a i mogu birati komad nečega što ne asocira na ubojstvo svinje. I neka je meso puno antibiotika i raznih hormona ali bar nisam ubio svinju. Ti jedan svinjoubojico.
02.11.2013. (08:38)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
bok! pročitala sam upozorenje, a onda sam škiljeći gledala dalje, a nakon toga brzinski preskrolala dalje....nisam čitala.
sjećam se kolinja iz djetinjstva, tada su ti djelovi grada bili pravo pravcato selo, pa su se svinje klale na dvorištima....najgore od svega je bilo to svinjsko plakanje cijelu noć koja bi prethodila kolinju.... nema šanse da svinje nisu intuitivno znale da ujutro slijedi pokolj......
nek mi netko priča o ljudskoj superiornosti...
02.11.2013. (09:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Čuvarica@....ovdje je rađeno na meni dosada neviđeni način..prvo riža.ai koriste se crijeva iz dotične svinje,oprana ručno,pa su proporcije time propisane...kod mene se radilo sa onim kupljenim crijevima, a veličina je isto bila odokativno propisana ili po nekim standardima....ovdje je valjda po genetskom kodu svinje :))...
Donin svijet@...i ja obožavam ovo sve od mesa što si nabrojala,ali krvavice na ovaj način ne mogu jest...probao sam i ne idu mi...mogu pojest one kakve su moji radili i to u kombinaciji koju si navela,zelje i pire......
vajrapani@.....onda bi ja vjerovatno da sam bio na toj tržnici opet bio vegetarijanac na dan ili dva,dok se ne bi oporavio :))
lobotomizator@...moram onda to pogledat......
shepurenje@....nisam ubojica, časna mi masna :))..na bi ja to nikad....ak će mi ikada sudit onda bum dobil doživotnu zbog toga jer poznajem neke ubojice već više od 20 god a nikad ih nisam prijavio...i još sam to vidio a nisam spriječio...
Lilianke@...istina...kod mene nekad skoro svako dvorište klalo...i ja sam izbjegavao sami čin klanja..to mi je uvijek bilo nekak užasno...poslje sam već mogo pomagat kad je bilo gotovo klanje i vrištanje...i da, mislil sam si da to svinje osjete,pogotovo kad su znale da idu jedna po jedna...pa to iščekivanje, negdje užasno..a znalo se nekad dnevno i tri riješit....
Sredovječni@......rano je ,znam...al valjda je bilo hitno, zbog prazne škrinje....sjećam se nekad je dan republike bio zapravo dan kolinja i sveopćeg opijanja....
02.11.2013. (14:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
20 do asa
....ne volim kolinje, al volim meso...
01.11.2013. (21:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Čuvarica pinkleca
sve si to lepo objasnil i poslikal, a nisi napisal kak se određuje veličina - duljina kobasa ili se i to razlikuje od kraja do kraja, jer ni moji ne meću rižu u krvavice, ni mažuran......dobro, možda su sa začinima i nekaj mijenjali, jer ne jedem krvavice, ali ovo s mjerama se ne mijenja, bar ne u mom frtalju zagorja....
01.11.2013. (22:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
donin svijet
Obožavam krvavice... kobasice... šunku.... čvarke.... špek.... lungiće... krmiće.... kulen... ma, sve meso.... :)
Da bih mogla uživati u mesu uvjet je da tu životinju nisam sama uzgojila i sprijateljila se s njom... a na kolinju sam bila jednom u djetinjstvu i nikada više... tako će i ostati.... :)
Svjesna sam te strahote oko klanja... ali ne mogu si pomoći... obožavam meso. A krvavice pečene u pećnici... pa dinstano kiselo zelje i pire su mi jedno od dražih jela. :)
01.11.2013. (23:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jelen
Sve ti je to lijepo i gadno i plemenita je tvoja želja da nekome pomogneš postati vegetarijancem!
2009. na tržnici Bayanzurkh u Ulaan Baataru kad sam zalutao na odjel s mesom vidio sam stvari za koje je tradicionalno zagorsko kolinje kao damska čajanka
:-P
Tamo sam dospio jer u normalni kvartovski dučanćić me bilo sram ići budući da sam se dan ili dva prije posvađao s blagajnicom, (mislio sam da mi je premalo vratila)… i uglavnom onda tamo su bili ti stolovi koji su se protezali kao labirint, a na stolovima mesina svake fele… MESINA! I miris mesine u zraku.
Inače imam ja jedan link za youtube, na dokumentarac „Bizzare Foods“, koji može služiti za obraćenje ljudi na vegetarijanstvo, isto se radi o mongolskoj hrani, ali to su prizori koji nisu za mlađe od 49 godina (proporcionalno ako ovo nije za mlađe od 18 :-)
01.11.2013. (23:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lobotomizator
nakon ovakvog cjelodnevnog spektakla preporučam
za večernje opuštanje gledanje domaćeg igranog
filma "Zagorski specijalitet".prigodno sam ga pogledao sinoć...
02.11.2013. (07:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dupla_ljuta
Da izbijegnem masakr kupim meso kod todorića. On je izvršioc a i mogu birati komad nečega što ne asocira na ubojstvo svinje. I neka je meso puno antibiotika i raznih hormona ali bar nisam ubio svinju. Ti jedan svinjoubojico.
02.11.2013. (08:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
bok!
pročitala sam upozorenje, a onda sam škiljeći gledala dalje, a nakon toga brzinski preskrolala dalje....nisam čitala.
sjećam se kolinja iz djetinjstva, tada su ti djelovi grada bili pravo pravcato selo, pa su se svinje klale na dvorištima....najgore od svega je bilo to svinjsko plakanje cijelu noć koja bi prethodila kolinju.... nema šanse da svinje nisu intuitivno znale da ujutro slijedi pokolj......
nek mi netko priča o ljudskoj superiornosti...
02.11.2013. (09:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sredovječni udovac
Malo je rano za kolinje, još 27 dana...
02.11.2013. (11:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
20 do asa
Čuvarica@....ovdje je rađeno na meni dosada neviđeni način..prvo riža.ai koriste se crijeva iz dotične svinje,oprana ručno,pa su proporcije time propisane...kod mene se radilo sa onim kupljenim crijevima, a veličina je isto bila odokativno propisana ili po nekim standardima....ovdje je valjda po genetskom kodu svinje :))...
Donin svijet@...i ja obožavam ovo sve od mesa što si nabrojala,ali krvavice na ovaj način ne mogu jest...probao sam i ne idu mi...mogu pojest one kakve su moji radili i to u kombinaciji koju si navela,zelje i pire......
vajrapani@.....onda bi ja vjerovatno da sam bio na toj tržnici opet bio vegetarijanac na dan ili dva,dok se ne bi oporavio :))
lobotomizator@...moram onda to pogledat......
shepurenje@....nisam ubojica, časna mi masna :))..na bi ja to nikad....ak će mi ikada sudit onda bum dobil doživotnu zbog toga jer poznajem neke ubojice već više od 20 god a nikad ih nisam prijavio...i još sam to vidio a nisam spriječio...
Lilianke@...istina...kod mene nekad skoro svako dvorište klalo...i ja sam izbjegavao sami čin klanja..to mi je uvijek bilo nekak užasno...poslje sam već mogo pomagat kad je bilo gotovo klanje i vrištanje...i da, mislil sam si da to svinje osjete,pogotovo kad su znale da idu jedna po jedna...pa to iščekivanje, negdje užasno..a znalo se nekad dnevno i tri riješit....
Sredovječni@......rano je ,znam...al valjda je bilo hitno, zbog prazne škrinje....sjećam se nekad je dan republike bio zapravo dan kolinja i sveopćeg opijanja....
02.11.2013. (14:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...