Komentari

armin.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • misko

    Armine, zar i ti sve malim slovima???
    Odbijam čitati!

    avatar

    16.07.2013. (21:11)    -   -   -   -  

  • armin

    odbijam pisati velikim slovima :)

    avatar

    16.07.2013. (22:51)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Jah...vječna dilema, je li bolje imati u postelji prijatelja, obzirnog, ili protivnika, agresora s namjeroma da lomi, podčinjava, upravlja i infiltrira svoje utjecaje u mozak?!
    Svjesna opasnosti da možda pretjerujem uopćavanjem, mislim da sa ženske strane nema puno dileme. Valjda je takav prirodni red stvari. Ali ne mogu odoljeti biti opet maliciozna. Posvuda se toga odričemo s vremenom, naučivši da je puka sreća naći mužjaka koji shvaća da to prestaje biti kada iskorači iz postelje. Činjenica je naime da dan izvan postelje najčešće traje jedno 25-50 puta duže, pa pametne kakve jesmo.... Osim kada nas se baš dovede u preveliku napast da budemo iskrene.
    Dok baš nisam toliko sigurna da isto važi obratno. Kolikogod ti tvrdio obrnuto i to bilo itekako potencijalno zanimljivo. Sudar dvaju razgoropađenih lavova s neizvjesnim posljedicama i neutvrđenog odnosa snage i moći. Hm, hm... Možda se ipak radi o sanji na filozofskoj razini, ha?!
    Na koncu, iz ugla jedne sexualne psihijatrice na početku karijere. Zašto je tebi tako važno uvijek prvo postaviti okvir, odnose? "Jebati ću je svakako....kasnije !". Jer nije mogla doći po išta drugo. Jer mi je već ispunila neke želje oko Igre? Jer meni niti jedna ne odoljeva? Jer, kada je moj kurac u pitanju, jedino je pravo pitanje do kuda će doprijeti? S onim što već nosi sa sobom. Jer je ona žena, a ja Muškarac?

    avatar

    17.07.2013. (11:31)    -   -   -   -  

  • Vidrunlije

    Samo od nesrodnih učimo, srodnima se potvrđujemo.
    Rastemo i napredujemo u oba slučaja. Samo ako to želimo, naravno.
    Vjerujem da nas u neko doba ( životno, ovisno o okolnostima ) više uzbuđuje ( na svim nivoima) suprotnost, nego li srodnost.
    A opet dođe tako neko vrijeme kad želimo zamrznuti trenutke srodnosti. Kada nas tako očara deja vu moment da smo u stanju i zaljubiti se, nikako se ne mireći s činjenicom da je to uobičajena pojavnost zbog naša dva ( troma ) oka i dva neparalelna kanala protoka informacija o ugodi, do naših živčanih završetaka.
    U državi Sansigotiji ( otok Susak ) još čuvaju pulsirajuću uspomenu na Duncan, a svega jednom ih je posjetila. Žena s karizmom, muza, 14. rujna 1927. nesretno stradala, mene je zaintrigirala zbog svog nesvakidašnjeg plesačkog umijeća, kao i zbog braka s dragim mi Jesenjinom.
    Ova Dvoržakova zapravo je odgovor na tvoju, uvjetno rečeno, dilemu.
    Ne bi čovjek reko da bi išli skupa.
    Isidora i Jesenjin.
    Isidora i Susak.
    Svako za se travu pase.
    A vidi ih. Idu.

    avatar

    17.07.2013. (12:00)    -   -   -   -  

  • .

    Hm...baš sam mislila da će se pojaviti i pravi pijano, na kojem će njezina leđa odsvirati nekakav preludij :)

    avatar

    17.07.2013. (18:16)    -   -   -   -  

  • armin

    @podijeljena1, bio sam na prekrasnom koncertu sinoć. klape.

    ne imati. već biti. ne samo u postelji, već uopće.
    poznavanje prirode stvari uključuje ono biti. bivanje. bitak. bitnost. prisuće, jedna lijepa riječ. pa tako i u krevetu. susreću se dvije biti. a kada se susreću biti oni se susreću svuda i stalno. prisutni su u prisuću.
    to ima veze sa sviješću i samosviješću, ne, s rodnim ulogama. ne s krevetom. ne sa seksom. hoću reći da čovjek ne smije igrati uloge i biti persona, maska, kulturni sloj, jel, nego biti u bivanju stalno, biti prisutan u sebi, pa i u drugom, u nekom materijalnom (kurcem) i nematerijalnom (dušom) smislu. poput duha koji obuzima odnos intersubjektivno, oplemenjuje ga.

    ne znam što iščitavaš iz onoga što pišem ali ne želim imati žene. želim biti s njima u biti, u prisuću. seksualno i svakako drugačije.

    zapravo, ne želim odnose, nego bivanje.

    avatar

    18.07.2013. (10:55)    -   -   -   -  

  • armin

    @vidrunlije, apstrahirao bih to 'samo'. učimo od svakoga. i od srodnih i od nesrodnih. pogotovo onda kada se stavimo u poziciju učenika, a ne učitelja, što je tipična greška mnogih. mada tvoja rečenica zvuči primamljivo i zavodi finom konstrukcijom misli. a upravo ne smije.

    radije sam nepotvrđen. ne zbog hira, nego stoga, što nas potvrde čine inertnim. prestajemo biti tragaoci. postajemo gotovo nesvjesno oportunisti.

    avatar

    18.07.2013. (11:04)    -   -   -   -  

  • armin

    @v, vidiš, to bi bilo zgodno. sve ovo što pišem je zapravo samo kroki, pa tako bih mogao iskoristiti tvoju sliku u nekoj budućnosti. sviranje leđima. baš lijepo.

    avatar

    18.07.2013. (11:08)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Uvijek me klape raznježe, otope.
    Lijepo je to što želiš, potpuno. Iščitavam možda tu namjeru, čežnju, ali i neke okvire, raspodjelu uloga ipak. Ne možeš prevariti prirodu. Ne mislim pri tome toliko što ćeš svaku unaprijed obavezno jebati, to jest samorazumljivo, nego na superioran stav a priori. Naučiti ćeš ih ovome i onome, a ne biti naučen. Nikada. Mada je logično da ima onih koji znaju više, zar ne?! Mora da je tako. Onda, uvijek si manje ili više zainteresiran promatrač predstave samo za tebe, učestvovao u režiji ili ne. Koja je posve sinhrona tvojim fetišima i unutarnjem redu. Tvom. Objekt nikada, neupućen pogotovo. Ne poželiš nekada smo sjesti u udobni naslonjač, možda s povezom preko očiju i samo čekati? Da ne krenem u svetogrđe, pa prizovem sličicu u kojoj presmićen preko stola dobivaš fino uvezanom knjižicom po goloj. Da eventualno shvatiš neku tajnu misao....kakav važan djelić istine s druge strane. Kada zaslužiš.

    avatar

    18.07.2013. (13:40)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Ovako nekako ja zamišljam taj sudar tijela

    avatar

    18.07.2013. (13:54)    -   -   -   -  

  • armin

    @podijeljena1, jako volim klape. jučer je bilo zaista prekrasno.

    superioran stav apriori? gdje si ti to isčitala? haha, ajd dobro. mada mi je teško povjerovati u to, poznavajući sebe. prije bih rekao da iščitavaš neke dijelove moje ličnosti, točnije neke nesigurnosti ili nedefiniranosti. kažu da bi čovjek trebao skrivati svoje slabosti. ne slažem se. gol sam pred svijetom :) i pred pičkama također (namjerno zlorabim ovu vrlo lijepu i potentnu riječ) :)

    haha, prizivaš sličice. pa da, ti si seksualni terapet. tako i treba. budi maštovita i slobodna. uzbudljiva. seksualna. uči.

    avatar

    18.07.2013. (15:48)    -   -   -   -  

  • armin

    @nisa, poslušao nekoliko puta. jako lijepo. hvala :)

    avatar

    18.07.2013. (15:49)    -   -   -   -  

  • Nisa

    :)

    avatar

    19.07.2013. (01:33)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Superioran stav, ne superiornost, nikako nije negacija nesigurnosti i nedefiniranosti. Dapače, koliki su strahovi i nejasnoće, izgubljenosti, pokriveni gardom. Nadmoći, nedodirljivosti. Sjajnim oklopima po kojima bi stvarnost trebala skliznuti, ne povrijediti, ne otvoriti nepoželjna pitanja. Na koncu, mislim da samo bolesnici nisu nesigurni, posebno u rodnim odnosima, a u njima posebno u odnosima s pametnim ženama. Ili obratno, muškarcima. Pa razumijem da je stabilniji početak priče "poslije ću je jebati", nego li "možda ću...". Opušteniji. Stav redatelja, kojemu svi naginjemo, a muškarci osobito (pozdrav drage mamice!!!). Uprkos deklariranom civilizacijskom napretku i politički korektnom javnom stavu oko rodne jednakosti, pustiti konce iz ruku i nije tako lako, ha?!

    avatar

    19.07.2013. (08:59)    -   -   -   -  

  • armin

    @podijeljena1, haha, dobro da si me ispravila. vidiš, učiš me. uočavaš freudove omaške, recimo to tako. želim se sakriti a ti me otkrivaš. morati ću dobro paziti što pišem ispred tebe.
    da, nije lako ispustiti konce iz ruku i prepustiti se tuđim rukama.
    a ti opet o rodnim ulogama:)
    jesi li kivna na muškarce iz nekog razloga? -:)

    avatar

    19.07.2013. (10:58)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Jesam, s jakim razlogom! Uvjerena sam naime da bi svijet, i to za sve, uključujući i vas, bio beskrajno ljepši i jednostavniji u najboljem smislu kada biste bili nešto malo manje zatucani i civiliziraniji, otvorenijeg uma i dakako, neophodno za sve nabrojano, malo bolje educurani. Nepristranije i stručnije. Što vam se nudi na sve strane, ali đaba. Ili prepolako. Niz je zabluda kojih se držite kao pijan plota, te ih nastojite braniti do posljednje kapi krvi, a potpuno nesvjesni da radite u korist svoje štete. Ali, na žalost, ne samo svoje. Časni izuzetci ovoga pravila tek unose malo optimizma, ali niti malo ne uspijevaju popraviti opću sliku.

    avatar

    19.07.2013. (14:32)    -   -   -   -  

  • armin

    tvoj jaki razlog, zapravo je banalne prirode. i dalje mi nije jasno kako jedna psihijatrica može svijet gledati na takav način. s toliko osuda i netolerancije. zadojena vulgarnim paradigmama kojih se nije u stanju osloboditi. bremenita hereditarnim.
    neobično, zaista jest.
    sve ovo što si mi do sada napisala, trebala bi pročitati nekoliko puta. bez racionalizacija koji su ti svojstvene. samo nisam siguran jesi li ti to u stanju?
    jer da jesi, ne bi pisala ovo što pišeš, i možda bi shvatila da tvoje projekcije leže u tebi, ti si im izvor. ne drugi. drugi su pakao samo tada ako je pakao u nama.
    malo više bona fides i povjerenja u ljude ne bi bilo na odmet.
    opća slika svijeta samo je odraz našeg unutarnjeg.
    ti si nesigurna, ogorčena, ljuta. nemoj biti. raduj se sebi. potom ćeš i drugima.

    avatar

    20.07.2013. (13:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...