Komentari

b3.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


 • Bocaccio

  Iako se sa mnogočime što si naveo slažem ipak bi dodao neka svoja zapažanja i iskustva koja imam kao bivši sveučilišni nastavnik.

  radi se o činjenici da je, da se ograničim samo na visoko školstvo, u proteklih 20ak godina broj visokoškolskih ustanova drastično povećan no kvaliteta je drastično pala. ovdje isključujem "stara sveučilišta" kao što je Zagrebačko, Riječko, Splitsko i dijelom osiječko a uključujem mnogobrojne studiej, uglavnom izvan tih sveučilišta. studiji su to za prodavanje rogova i kopita (ah taj svevremeni Ostap Bender) koji se osnivaju na čudan način i sa čudnim nastavnim kadrom. vezano za to i dalje odgovorno tvrdim da su svi izuzev nabrojanih u visokom školstvu suvišni, tim više, da se studenti na visokoškolske ustanove većinom upisuju sa nedovoljnim predznanjem za savladavanje određenog gradiva u što sam se i sam osobno osvjedočio jer ... kad student 3e ili 4e godine ili diplomant na tehničkom fakultetu nije kadar riješiti sustav od tri jednadžbe sa tri nepoznanice, taj na fakultetuuopće nema što tražiti.

  kako je prethodna produkcija kadra u osnovnim i srednjim školama, to je jasno da taj dio školskog sustava jednostavno ne valja. iz osnovnjaka svi manje više izlaze kao odlikaši a velika masa onih iz srednjih škola, koja se nisu kadra upisati na faks jer ne mogu prijeći prag od 8 točno riješenih zadataka (od 40 ukupno), uglavnom završavaju na visokoškolskim ustanovama iz kategorije prodavanja rogova i kopita. zanimljivo je i to da veliki dio sadašnjeg političkog kadra koji vodi ovu državu upravo završio (odnosno platio diplomu) u tim ustanovama.

  ima tu još toga što bi se moglo napisati ali to neki drugi puta.

  avatar

  03.04.2013. (15:22)    -   -   -   -  

 • Pax..

  Čekaj, jel ti to meni ovdje pokušavaš reći da je hrvatski obrazovni sustav *loš*?

  S gnušanjem odbijam takve insinuacije.

  avatar

  03.04.2013. (17:33)    -   -   -   -  

 • Bocaccio

  Možeš ti s gnušanjem odbijati koliko god hoćeš ali samo navodim činjenice. Iste činjenice mogu potvrditi i moji kolege koji su ostali na sveučilištu gdje su još i dan danas. Činjenice su takve kakve jesu i ne pripadaju u kategoriji "dobrog" ili "lošeg". Kategorija se odnosi na posljedice koje proizlaze iz činjenica.
  Jedno je sigurno - da je sustav u cjelini postavljen na "krive noge" baš kao što je sigurno da u sustavu ima i onih "dobrih" i onih "loših". Što je prevladavajuće, zavisi o kritičnoj masi i pozicijama moći.
  Jednako tako, činjenica je da su svi prosvjetari potplaćeni, obeščašćeni u smislu da im se puno đaka i studenata smije a što govori o tome da je ovo društvo prosvjetarima oduzelo svaki autoritet. To nije ni čudo kad ovim društvom u svim njegovim segmentima vladaju polupismene i primitivne "seljačine". Dovoljno ti je samo pogledati premijera i poslušati što sve izlazi iz njegovih usta uključujući tu i njegovo ponašanje. Sve je to samo drugo, treće ili tko zna koje lice istog stava. No to nije ni čudo jer je većina "vlastodržaca" završila brzopotezne škole za rogove i kopita i to zato što u normalnim školama nije imala šanse završiti ih (kad su već imali šanse upisati ih).

  avatar

  03.04.2013. (17:55)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...