Komentari

suton-san.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


 • crossroadsoflife

  ˝Toliko te ljubim mama,
  iako ovo ne čuješ i ne znaš da zborim
  a tu si, malo dalje od mene˝

  Majka, žena je od Boga sačinjena i određena da ljubi posebnom ljubavlju. I to je jedna divota Božjeg stvaranja. Samo Majka jest ona koja u ljubavi traži samo ljubav, to je ljubav bez ikakve računice i bez ikakvih skrivenih namjera. To je iskrenost koja zrači postojanošću te iste. To je Ljubav pisana velikim slovom. A Ljubav jest odluka kojom se prepuštam drugomu, dopuštam da me drugi, Bog obdaruje, određuje. I zato je upravo Majka na poseban način sposobna ljubiti istinskom ljubavlju koja ne traži, nego se samo daje.

  Divna oda napisana u čast Majci, u čast ženi koju nazivamo predivnim, a a u isto tako jednostavnim i jedinstvenim imenom - Majka..

  avatar

  19.02.2013. (20:24)    -   -   -   -  

 • Plicak

  vrlo lijepi stihovi, ali nekako starinski, jer danas se ne daje prostora baš za majkovanje i ljubovanje koje su nekada žene pružale..danas čak i muškarci traže od žene da bude zmaj..no dobro, valjda je i to dio procesa..:D..ali u svakom slučaju voljela bih kada bi ovaj stihoklepac i u svom životu ovako gledao ba žene, bio bi jedan od rijetkih vjerojatno pa bi mu bilo možda i neugodno zbog toga..ali nekako po tome bi zapravo i ostao muškarac..sve sam zapetljala, ali ako nije jasno pitaj' :D

  avatar

  20.02.2013. (07:54)    -   -   -   -  

 • Sophie.

  Hvala na komentaru, dobro sam koliko mogu biti :)

  Lijepo napisano, premda ja nisam fan djece, i majčinstva.
  Ne privlači me to.

  avatar

  20.02.2013. (13:10)    -   -   -   -  

 • Angie Photography

  Mistični su tvoji stihovi :) Super!

  avatar

  20.02.2013. (14:05)    -   -   -   -  

 • picko

  Zaista posebni stihovi na temu žene sa posebnim naglaskom na Majku.
  Uvijek sam se pitao zašto ima tako malo pjesama ne samo u poeziji nego i u glazbi na temu ljubavi Majke prema djetetu, i obratno nas djece prema Majki. Onda sam došao do zaključka da svi doživljavamo Majku kao nešto normalno, svakodnevno, uobičajeno. Od onog trenutka kad smo ugledali svijet ona je tu, ona bezgranično brine o nama, ona nas hrani, oblači, diže nas na noge. Kad odrastemo jedino njoj možemo doći i požalit se kad nam je teško, ona će nas uvijek prigliti, utješiti ako nas svi drugi osuđuju (s pravom ili ne), ona je tu sa svojim ramenom za plakanje. A mi? Što smo joj mi dali za uzvrat. Ni sami neznamo koliko smo ju svojim postupcima znali povrijediti, a da nismo bili svjesni toga, Ona je to sve podnosila, jer je u nje bezgranična ljubav prema nama.

  Upravo zbog toga je ova tvoja pjesma posebna jer nas na jedan izravan i gotovo bolan način osvješćuje i tjera na razmišljanje i preipitivanje naših postupaka prema svojim Majkama. Svatko od nas bi se trebao zamisliti nad tim, doći će vrijeme ili je već došlo kada će one trebati našu pomoć, a mi ih ne smijemo zaboraviti.

  avatar

  21.02.2013. (02:46)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  divna pjesma... poetična slika boginje i žene...

  carpe diem...!

  avatar

  21.02.2013. (08:37)    -   -   -   -  

 • andrriano

  skidam kapu

  avatar

  21.02.2013. (20:05)    -   -   -   -  

 • SvemirskePjesme

  Svaka Pjesma o majci je iz Srca... Veličanstvena!
  Tako je i Tvoja... za liječenje Duše...

  avatar

  23.02.2013. (18:55)    -   -   -   -  

 • Sjećanje i osvrti

  Bravo, prijatelju, samo veličaj majčinstvo, pa makar te etiketirali da nisi suvremen!Mislim da velika većina žena cijeni majčinstvo iako se slažem da treba dati priliku i drugim vidovima života žene, koja je jednako ljudsko biće kao i muškarac.Smeta mi podjela ljudi na napredne i nazadne s obzirom na stav prema aktivnosti žena. Smatram da u prvom planu treba bit čovjek kao takav ne ignorirajući specifičnosti svake osobe! Znam djevojku koja je "za dišpet" upisala studij za koji nije imala sklonosti, samo da dokaže da može obavljati "muško" zanimanje, pa nije uspjela! Isto tako da je imala potrebne sklonosti i sposobnosti nitko je ne bi smio kočiti samo zbog toga što je žena.Dakle ne slažem se s "Plicakom" koja te zove stihoklepcem i pretpostavlja da bi se mogao sramiti što u stvarnosti cijeniš žene (a sumnja u to!).

  avatar

  06.03.2013. (19:45)    -   -   -   -  

 • Sjećanje i osvrti

  Inače znam da ti je u prvom planu Majka Marija, okrunjena sa 12 zvijezda, simbolom koji je uzet za zastavu EU (jer su njeni začetnici bili uvjereni katolici Adenauer i Francuz, kojemu se trenutno ne mogu sjetit imena), koja se je odrekla kršćanskih korjena.

  avatar

  06.03.2013. (19:52)    -   -   -   -  

 • Vivess

  Lipi stihovi.
  Hvaljen Isus!

  avatar

  19.01.2015. (09:13)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...