Komentari

b3.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


 • Pax..

  Ispričavam se komentatorima prethodne, obrisane verzije teksta. Obrisao sam je iz tehničkih razloga, a nova verzija je potpuno identična

  avatar

  11.12.2012. (09:09)    -   -   -   -  

 • Kinky Kolumnistica

  Aktualnoj temi pridonosim ovim sramotnim linkom:

  http://www.youtube.com/watch?v=Iu6jWSS14zU&feature=share

  avatar

  11.12.2012. (14:23)    -   -   -   -  

 • ekvinocijski jelen

  Opet ću pohvaliti ovaj članak kao najsmisleniji dosad napisan na dotičnu temu :-))

  avatar

  11.12.2012. (17:09)    -   -   -   -  

 • Pax..

  Evo nečeg na sličnu temu:
  http://www.banka.hr/komentari-i-analize/laku-noc-zemljo-znanja-dobro- jutro-swaziland

  avatar

  12.12.2012. (12:05)    -   -   -   -  

 • markota

  Nije to baš tako bezazleno. Zdravstveni odgoj je vrlo ideološki obojan, dio preporučene literature pisan je od izuzetno pristranih osoba ili su bazirane na radovima koje su u najmanju ruku kontroverzni(R. Abramson, A. Kinsey, A, Hodžić). Problem je u dijelu koji govori o rodnoj ravnopravnosti koji prelazi okvire informiranja i ulazi u sfere preodgoja i nuđenja jednog izuzetno negativnog oblika seksualnog konzumerizma.
  Dakle sporan je samo taj dio. Ako pogledaš u kurikulum vidjet ćeš da su daleko veći problemi poput nasilja i ovisnosti manje zastupljeni nego sporni dio, Osobno bih rekao da se zajedno sa dobrim stvarima podmeće i kukavičje jaje. Za trazliku od vjeronauka koji je bio dobrovoljan ovdje ne postoji mogućnost izbora što dodatno iritira javnost. Ne moramo mi biti vjernici ali moramo poštovati osjećaje vjernika ma koliko se kosila sa našim stavovima. Interesantno da se zagovornici tolerancije ponašaju upravo suprotno.
  Što se tiče dokumenta o upisima pročitan je i podržan.

  avatar

  16.12.2012. (00:02)    -   -   -   -  

 • Ja

  Znanstveni radovi mogu biti kontroverzni u javnosti ili u struci. Ako su kontroverzni u javnosti, što je slučaj posebno kad se radi o seksu, to ne utječe na njihovu istinitost, nego govori o tome da prosječan čovjek ne želi prihvatiti istinu iz tko zna kojeg razloga; ako su kontroverzni u znanosti, znanost će prije ili poslije sama to pročistiti ako za tim bude potrebe i to na suvisao način, a ne parolama; ni za Abramsona ni za Kinseyja se ne može tvrditi da su znanstveno kontroverzni, eventualno da su neki aspekti danas zastarjeli i korigirani (znanstvena autokorekcija, na kojoj se i temelji razvoj znanosti, što uglavnom nije crno-bijelo "a-ha, ne valja"), a za Hodžića ne znam.
  Poštivanje katoličkih vjernika na opisani način bilo bi učenje kreacionizma koji se pretvara da je znanost pa pokušava steći status znanstvene kontroverze.

  avatar

  27.12.2012. (10:50)    -   -   -   -  

 • mirkec

  Ovo sve govori
  http://imgh.us/jo.jpg

  avatar

  19.01.2013. (01:46)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...