Komentari

palchy.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


 • Barbara

  znači pogađam jel:))
  nadam se da negdje dišeš i uživaš
  ostavljam hladnog sladoledaa:))

  avatar

  24.06.2012. (17:22)    -   -   -   -  

 • podijeljena

  Pišeš dakle samo kada ti treba paralelna stvarnost. Ali još nisi sigurna da ti više nikada neće trebati, ha?! I ne možeš biti, na koncu. Sigurna, mislim.

  avatar

  29.08.2012. (18:55)    -   -   -   -  

 • palchy

  Podijeljena,
  dobro si ovo primijetila...paralelna stvarnost, da. A u što uopće možemo biti sigurni?

  avatar

  26.10.2012. (20:36)    -   -   -   -  

 • podijeljena

  Hm, pa meni se čini samo u svoje stavove i potrebe. Čak ako su i krivi, ili djelomice krivi, dio su nas i nema drugog načina da smo zadovoljne, nego da budu bar približno ispunjeni. Kao neki mozaik svega, od kojega je dio mi, a dio netko ili neki drugi, koji se trebaju uklopiti. Ili ne uspiju. Kaže se da ne možeš mijenjati druge, što je točno, ali pogotovo ne možeš doista mijenjati sebe. Bar ne imalo dublje od tankog površinskog sloja. I iskreno. Jedino, čini mi se da ti vjeruješ u čuda, nadu i ljubav kao zasebnu silu, pa misliš da vrijedi čekati. Čudo, mislim. Ja više ne, postajem sve veći poklonik teorije puke slučajnosti, random opcije.

  avatar

  29.10.2012. (08:54)    -   -   -   -  

 • palchy

  A, ne, nikako. Mislim da si donijela pogrešnu sliku o meni kao "čekačici" nečeg "čudesnog". Istina, vjerujem, zbog doživljenog, da čovjek može doživjeti "drhtanje tla pod nogama" i nekako vjerujem da se to ne može dogoditi 100 puta. Možda u tom smislu vjerujem u ljubav kao zasebnu silu. Iako, definitivno vjerujem u nekoliko oblika ljubavi i da svaki oblik ima neki svoj magičan trenutak (trenutke).

  avatar

  05.11.2012. (21:54)    -   -   -   -  

 • podijeljena

  Meni je drhtanje pod nogama i ine manifestacije toga tipa više vezano za strast i želju. Nekog trenutka. A ljubav bi voljela imati u smislu harmoničnog odnosa s kojim muškarcem koji bi rezultirao nizom ugodnih doživljaja većinu dana, bar osjetno brojnijih od onih drugih, ili bezličnih, dosadnih. Uz posao, društvena događanja i obitelj, naprosto bi ostatak vremena, koji i nije tako ogroman, voljela dijeliti s nekim s kime je moguće podijeliti čim više toga od mojih zanimacija i strasti. Jer ne vjerujem da bi me on mogao naučiti suštinski drugim oblicima zabave ili zanimacije, toliko zanimljivim da trajno odustanem od svojih formiranih. Neka je banalno, ali ponoviti ću i pristojan doprinos materijalnom. Oboje, mislim bar, nije tako utopistički za nadati se, moglo bi se naći čak i u ovom relativno malom gradu. Eh, onda svako toliko mali vrag u meni poludi za kakvim arhitipskim primjerkom mužjaka, zatrese mi se zemlja, što bi ti rekla, uglavnom mi se jako svidi kada me propusti kroz šake, što i nije valjda osobito teško, jer mi se tada otvore neke brane i postajem užasno kooperativna u svakom pogledu. Ali se jako razočaram kada se probudim iduće, ili neko od slijedećih, jutara Jer tada, s danom, želim onog prvog za po kući. I tako živim mijene naizmejnce, kadikad se uvjeravajući da je prvi tip tu uz mene stalno i da je to sasvim lijepo i nikako često, a kadikad da mi drugi tip donosi zadovoljstva nemjerljiva s ičim, pa da je to vrijedno relativnog nezadovoljstva, nekog poluiritantnog stanja većinu vremena. A 2 ili 3 u 1 mi se čini sve fantastičnijom bajkom. Kao da samo mi možemo biti iz one priče o bludnici, prijateljici i majci ujedno.

  avatar

  07.11.2012. (17:51)    -   -   -   -  

 • Barbara

  draga moja
  prošlo je od ljeta
  i snijeg je pao
  a kako si mi ti?:)

  avatar

  02.12.2012. (22:56)    -   -   -   -  

 • Davni poznanik

  Život se posložio, ovo ti više ne treba?

  avatar

  03.01.2014. (10:22)    -   -   -   -  

 • palchy

  Dragi, Davni poznaniče,

  drago mi je vidjeti te na ovom mjestu. Nije se život posložio, nego sam ga posložila. Bitna razlika. A jesi li ti svoj posložio?
  Ovo mjesto ću uvijek na neki perverzan način trebati...ne mogu objasniti ni kako ni zašto...to je jednostavno tako. Iako, sad više ne pišem. Barem ne ovako. Druga vremena, drugi ljudi, drukčiji tekstovi. Sad mi je inspiracija moj mali četveromjesečni muškarac u čijem se pogledu utapam svakodnevno i njegov osmijeh najbolje mi je utočište od bilo kakvih briga. Vjerujem da znaš kako je to kad te netko gleda kao da si njegov svemir.

  avatar

  17.02.2014. (14:22)    -   -   -   -  

 • Davni poznanik

  Jako mi je drago zbog tog posebnog pogleda! Samo uživaj!
  Da, i ja sam ponešto posložio, a ponešto je na dobrom putu.
  Povijest je uvijek dio nas, kolikogod nas sadašnjost okupira i odvede u nekom drugom smjeru. Tako i naši razgovori ....

  avatar

  09.01.2015. (14:07)    -   -   -   -  

 • palchy

  Davni poznaniče, drago mi je da uspješno slažeš svoj legoland iako skoro uvijek imam dojam da je kod tebe proces slaganja u nekakvom tijeku. Već neko vrijeme. Ili griješim? I, da, slažem se, povijest jest uvijek dio nas. Ponekad izviri, al' sadašnjost je poklopi...i tako to ide...

  avatar

  12.03.2015. (09:09)    -   -   -   -  

 • Davni poznanik

  Živimo sadašnjost, dakako, jer je to jedino moguće, ali je važno i kakav nam okus u ustima ostavlja prošlost, kako smo potrošili dio koji jesmo.
  Tvoj najvažniji Muškarac već trči i otkriva svoj Svijet, ha?! Sigurno si jako ponosna i sretna kada mu pomažeš u tome, ha?!
  Pa da, imam prokletu naviku da skoro uvijek zinem mrvicu više nego je lako progutati, ali mi se i dalje u principu sviđa kuda me to odvelo. Pa i dalje nemam puno vremena za zastati, mada možda polako dolazi vrijeme i za to.
  Uvijek te je lijepo naći, znaš?!

  avatar

  26.08.2015. (10:06)    -   -   -   -  

 • palchy

  Oh, opet Ti, odnekud iz prikrajka :-)
  Svraćaš na mjesto nekakve prošlosti, a pričaš o životu u sadašnjosti? Ili je ipak kompliciranije od toga? Ili i nije prošlost kad oboje navraćamo? Iz nekih svojih sretnih sadašnjosti, ha?
  Okus prošlosti? Hm...interesantan je u svakom slučaju. Nije svaki njezin detalj bio sladak, ali ni gorak. Nekih se prošlosti sjećam i sada s osmijehom na licu. Nekih baš i ne...pa ih se radije i ne sjećam. Ali onda postoji ona jedna koja uvijek izmami osmijeh, sjetu, sanjarenje...još i sad..vjerojatno će tako uvijek biti. Nekako pokušavaš od toga pobjeći, ali shvatiš da te prošlost uvijek (povremeno) povuče unatrag na ona poznata mjesta, k poznatim osobama, a da bol slomljenog srca i više nije tako snažna kao ni što ti se ljudi, koji te u životu iznevjere, sad više ne čine tako krivima.
  To da zineš više nego netko može progutati kao da sam naučila od Tebe :-) Ili čovjek kroz iskustvo i godine postane takav. Nekako odvažniji i hrabriji. Ne znam. Ali, znam da zbog svojeg jezika imam sve manje ljudi oko sebe, ali me ne brine to jer znam da ono što ostane, vrijedi.
  Kažeš da je možda došlo vrijeme da zastaneš - nekako ne vjerujem da se tvoj tip muškarca ikad može bitno promijeniti. ;-) Griješim?

  Lijepo je vidjeti i znati da nisi zaboravio, znaš?! ;-)
  Podsjeti me na:
  "Dok vjerovali još smo
  da svaki put se mijenja,
  mi rekli smo si zbogom
  govoreć doviđenja."

  avatar

  27.08.2015. (13:55)    -   -   -   -  

 • Davni poznanik

  Hja, uvijek je sve zapravo kompliciranije. Ako sam s godinama išta naučio, kako i sama uočavaš, to je vjerovati instinktima i refleksima više nego se smatra uobičajenim. Čak više i ne kompliciram s objašnjenima sebi, nego kliknem kuda me povuče, a sigurno ne bez razloga, pa makar koliko vremena prošlo, ili se sadašnjost promijenila.
  A, kolikogod zvučalo neobično za mene, da, zastao sam, naučio, ili još učim, uživati u stanju koje mi se sviđa. Kada to još uspijem pretočiti i realno u stabilne okolnosti, ipak bi moglo ispasti da je moguće. Učiniti kućnog ljubimca i od muškarca mog tipa. Vidjeti ćemo.
  Znam da je lijepo, zašto bi inače svraćao? He,he,he....

  avatar

  15.10.2015. (14:34)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...